Еднаш се купува и ќе заштедиш на сметка за струја. Помалку губат топлина тие Тинг.Ting inox se skapi 9.000 e mislam 80 litarski bojler
A za kvalitet se ekstra ama za razlika od drugite bojleri se bajagi poskapi.
Ke go zemam Gorenje ima 2 godini garancija na elektronika i 5 godini na kazanot.
Druze znam sto e ubavo i kvalitetno ama momentalno sum knap so budzet a stariot bojler se rasipa i nemozam da si dozvolam skap bojler kako Ting inox.Еднаш се купува и ќе заштедиш на сметка за струја. Помалку губат топлина тие Тинг.
А и проточен Бош е добар избор, не гледам причина сега да се зема буре кое зафаќа место и треба се да го грееш.
Imas plinski, ic ne trosat struja a se poprilicno eftini. Iskreno neznam zosto uste se zamarate so klasicni boljeri, pa inoks bil pa neznam sto i kako.Druze znam sto e ubavo i kvalitetno ama momentalno sum knap so budzet a stariot bojler se rasipa i nemozam da si dozvolam skap bojler kako Ting inox.
Za protocen bojler nezavisno dali Bosch ili druga marka imam slusnato deka mnogu trosat elektricna energija taka da ne bi se resil za varijanta na protocen bojler.
Бош мислам нема под 6кв, а за такви нема инсталација... синот купи пред 2,5 години од Сетак проточен бојлер за кујна Клаге, мислам 4 или 4,5кв беше, ама изгоре после година дена нешто во пластиката.... немаа ист таков, само дигитален кој беше многу поскап а не треба бидејќи бојлерчето е под работна плоча и не гледаш ништо, па му вратиоја пари и земавме Кончар од 5кв за истите пари...Еднаш се купува и ќе заштедиш на сметка за струја. Помалку губат топлина тие Тинг.
А и проточен Бош е добар избор, не гледам причина сега да се зема буре кое зафаќа место и треба се да го грееш.
Mislenje za bojlerite Gorenje ( se kineski ) i Koncar ( gi pravi Vestel Turcija )
KOJ E PODOBAR SPORED VAS ?
GORENJE
![]()
KONCAR
![]()
KONCAR Бојлер за бања EGV 80C2RA - Elipso
- Волумен: 80 литри - Монтажа : на зид - Притисок при работа : 6 bar - Надворешно подесување на температура 35°C-85°Cwww.elipso.mk
![]()
VESTEL
![]()
Koj bi go odbrale vie Gorenje ili Koncar ?
Plinskite protocni bojleri mnogu mirisaat na plin treba vo toaletot da imas ventilacija za da ja postavis na gorniot del na bojlerot za mirizbata na plin da izleguva plus rizik od eksplozija na plinot ne mi e prakticno.Imas plinski, ic ne trosat struja a se poprilicno eftini. Iskreno neznam zosto uste se zamarate so klasicni boljeri, pa inoks bil pa neznam sto i kako.
зошто?Леов ни на душман не се препорачува.
Проточните се топ, инсталација не е којзнае колку голем проблем, ама задоволството е поголемо.
Зошто казнот им е никаков, немаат никаква изолација и не ја задржуваат долго топлата вода.зошто?
убаво ти пишав јас го користам повеќе од 6 год. 80 литарски а имаме и во двата стана на татко ми и кај мене кујнски кои се по 12-13 год.
јас ако ни се расипе било кој од бољерите одма и пак ќе купам од истите без размислување ама членот нека си купи за своите пари тоа што сака или мисли дека ќе му брка повеќе работа.
кај мене е се спротивно од кажанато, потполно сум задоволен од изолацијата ако го акумулирам до 7 наутро комотно можеме да го искористиме вечер во 20,Зошто казнот им е никаков, немаат никаква изолација и не ја задржуваат долго топлата вода.
Bukvalno istiot od na slikata go imam. Edno crevo od aspirator, onie aluminiumskite rebrasti sto e i toa odi vo ventilacijata. Niti mirisa niti nisto. Bocata mi e edno metro od boljerot. Ke si stavis boca od makpetrol, nepovraten ventil isto od makpetrol i kraj na muabetot. Neznam kolku treba da e covek nepismen za da neznae edna boca da povrzi i da napravi eksplozija.Plinskite protocni bojleri mnogu mirisaat na plin treba vo toaletot da imas ventilacija za da ja postavis na gorniot del na bojlerot za mirizbata na plin da izleguva plus rizik od eksplozija na plinot ne mi e prakticno.
![]()