Бојлер

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.142
Поени од реакции
2.250
Јас имам ваков Аристон бојлер и за да загрее вода му треба пола ден иако е поставен на максимум. Цело време се вклучува па по 15-20 мин ќе се исклучи иако до никаде не е загреана водата.
Ако не е добар овај, кој го предлагаш?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.393
Поени од реакции
24.116
Едно прашање за некој сервисер на бојлери,дали може да користам силикон за додатна изолација околу гумицата т.е. дихтунгот на грејачот од бојлерот? Силиконот дали и пречи на гумицата или нема веза? Ми се случи првиот пат да ми капат капки после пуштањето на водата во бојлерот по промената на грејачот,помислив да не сум згрешил и не сум го стегнал доволно штрафот па затоа ставив и малку силикон
Ako mu klade od crveniot uste poubo( onaj za tempreratura sto e) ali ako ne teci i so ovaj togas nema gajle (y)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Предлог за електричен проточен бојлер до кај 22 илјади? Треба да се прави нешто промена на инсталацијата во бањата за него?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Предлог за електричен проточен бојлер до кај 22 илјади? Треба да се прави нешто промена на инсталацијата во бањата за него?
Јас имам Бош (https://vudelgo.com.mk/tr8500-1518-desob/) и брка работа ептен. Е сега проблем е ако немаш соодветна електрична инсталација, си бара проточниот бојлер кабел што обично го немаш (5x4).

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Јас имам Бош (https://vudelgo.com.mk/tr8500-1518-desob/) и брка работа ептен. Е сега проблем е ако немаш соодветна електрична инсталација, си бара проточниот бојлер кабел што обично го немаш (5x4).
Мене ми спомнаа демек за Скопје не е препорачлив проточен бојлер поради проблеми со притисокот на вода кој бил непостојан. Дека на проточните бојлери им требало соодветен притисок и поради тоа не функционирале добро во Скопје.

Не сум сигурен колку е точно ова.

Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
135
Ne vidov slicna tema pa ajde tuka ke pisam...
Sovet za dobra smukalka(nekoja sto dobro cisti I ne kreva prashina).

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Мене ми спомнаа демек за Скопје не е препорачлив проточен бојлер поради проблеми со притисокот на вода кој бил непостојан. Дека на проточните бојлери им требало соодветен притисок и поради тоа не функционирале добро во Скопје.

Не сум сигурен колку е точно ова.
Па јас немам проблем со притисокот, ама у принцип треба да имаш константен притисок и соодветна електрична инсталација. Идеална варијанта и водата да е мека, ама тоа тешко.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Јас имам ваков Аристон бојлер и за да загрее вода му треба пола ден иако е поставен на максимум. Цело време се вклучува па по 15-20 мин ќе се исклучи иако до никаде не е загреана водата.
istoto i kaj mene, istiot boljer

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.222
Поени од реакции
2.283
Исчистен од бигор исто се случуваше, вака работи уште од кога го купив, или расипан бил термостатот од старт или појма немам.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
При инсталирање на проточен бојлер, дали треба некоја посебна батерија за тушот да се земе или сите батерии вршат работа за проточен бојлер?

Kajgana Shop

На врв Bottom