Бојлер

• Креатор на темата Креатор на темата Fantantonio
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам ваков Аристон бојлер и за да загрее вода му треба пола ден иако е поставен на максимум. Цело време се вклучува па по 15-20 мин ќе се исклучи иако до никаде не е загреана водата.
Ако не е добар овај, кој го предлагаш?

Едно прашање за некој сервисер на бојлери,дали може да користам силикон за додатна изолација околу гумицата т.е. дихтунгот на грејачот од бојлерот? Силиконот дали и пречи на гумицата или нема веза? Ми се случи првиот пат да ми капат капки после пуштањето на водата во бојлерот по промената на грејачот,помислив да не сум згрешил и не сум го стегнал доволно штрафот па затоа ставив и малку силикон
Ako mu klade od crveniot uste poubo( onaj za tempreratura sto e) ali ako ne teci i so ovaj togas nema gajle (y)

Предлог за електричен проточен бојлер до кај 22 илјади? Треба да се прави нешто промена на инсталацијата во бањата за него?

Предлог за електричен проточен бојлер до кај 22 илјади? Треба да се прави нешто промена на инсталацијата во бањата за него?

Јас имам Бош (https://vudelgo.com.mk/tr8500-1518-desob/) и брка работа ептен. Е сега проблем е ако немаш соодветна електрична инсталација, си бара проточниот бојлер кабел што обично го немаш (5x4).

Јас имам Бош (https://vudelgo.com.mk/tr8500-1518-desob/) и брка работа ептен. Е сега проблем е ако немаш соодветна електрична инсталација, си бара проточниот бојлер кабел што обично го немаш (5x4).

Мене ми спомнаа демек за Скопје не е препорачлив проточен бојлер поради проблеми со притисокот на вода кој бил непостојан. Дека на проточните бојлери им требало соодветен притисок и поради тоа не функционирале добро во Скопје.

Не сум сигурен колку е точно ова.

Ne vidov slicna tema pa ajde tuka ke pisam...
Sovet za dobra smukalka(nekoja sto dobro cisti I ne kreva prashina).

Мене ми спомнаа демек за Скопје не е препорачлив проточен бојлер поради проблеми со притисокот на вода кој бил непостојан. Дека на проточните бојлери им требало соодветен притисок и поради тоа не функционирале добро во Скопје.

Не сум сигурен колку е точно ова.

Па јас немам проблем со притисокот, ама у принцип треба да имаш константен притисок и соодветна електрична инсталација. Идеална варијанта и водата да е мека, ама тоа тешко.

Јас имам ваков Аристон бојлер и за да загрее вода му треба пола ден иако е поставен на максимум. Цело време се вклучува па по 15-20 мин ќе се исклучи иако до никаде не е загреана водата.

istoto i kaj mene, istiot boljer

Кога последен пат сте го чистеле од бигор?

Исчистен од бигор исто се случуваше, вака работи уште од кога го купив, или расипан бил термостатот од старт или појма немам.

При инсталирање на проточен бојлер, дали треба некоја посебна батерија за тушот да се земе или сите батерии вршат работа за проточен бојлер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom