Босанските пирамиди

Mason_Petrarka

Servant of Morgoth
Член од
19 декември 2009
Мислења
157
Поени од реакции
23
дали мислите дека цивилизацијата која ги изградила овие пирамиди ке е слицна на некоја друга како инки, маи египјани или некоја засебна култура ке биде ова?

Семир имаше претпоставки дека пирамидите се изградени во период од 12,000п.н.е. до 500 п.н.е. Е сеа, тогаш на тие предели живееле Илирски имигранти.. Има и најдено подземни ходници шо се смета дека биле стари околи 30,000 до 35,000 години.. некој претпоставки имаше дека Ацо наш Македонски ги изградил, пошто само тој и таткому биле на ранг од оние големите водичи, како Куфу(Кеопс) итн. Арно ама сите убо знајме дека Ацо не датира тогаш, и не владеј ни блиску туку 200 години покасно од крајната дата... така да останва сепак мистерија.. имам едно другарче шо шетнало до Босна, ридот се вика Високи и вели дека нема видено досега рид со толку остри рабови.. И сигурно се пирамуди али не изгледат воопшто на оние од Египет, Мексико и компанија.. Личат поќе на нафрлана земја.. наскоро ќе кажат нешо ново.. ваљда :D:D:D

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
За тие што не го гледале

Член од
4 мај 2010
Мислења
32
Поени од реакции
1
Не се први во Европа. Штом на територијата на денешна БИХ има пирамиди тогаш ги има несекаде наоколу само не се откриени. Пред некој ден гледав еден од оние документарците на Миленко во кои збореше за пирамиди во Македонија. Ако тоа во Босна е пирамида тогаш и ова кај нас 100% е пирамида.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Тој документарецот на Миленко за пирамиди во МК немаше врска.А за тие во Босна пак се една голема глупост.Ископале ходници во некоја планина и ги прикажуваат како пирамиди.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тој документарецот на Миленко за пирамиди во МК немаше врска.А за тие во Босна пак се една голема глупост.Ископале ходници во некоја планина и ги прикажуваат како пирамиди.

Точно така, не нашле никаква мумија, артефакти или било каккви садови, и објаснувањто од видео клипот горо м убеше дека некој све очистил пред да го затрупа со земја :pos2:

а за миленко емисијата не знам што да кажам си се качи човекот на планина и си вика еве кој сака сам нека закључи :pos2: без никаква испитување за разлика од овие во босна баем вршеле некое истражување али миленко е рендген и он гледа и кроз земја :pos2:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Точно така, не нашле никаква мумија, артефакти или било каккви садови, и објаснувањто од видео клипот горо м убеше дека некој све очистил пред да го затрупа со земја :pos2:

а за миленко емисијата не знам што да кажам си се качи човекот на планина и си вика еве кој сака сам нека закључи :pos2: без никаква испитување за разлика од овие во босна баем вршеле некое истражување али миленко е рендген и он гледа и кроз земја :pos2:
Убаво рекол кој сака нека заклучи сам.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ептен забеган народ постои.
Абе ако има сомневање за нешто епохално ко пирамида, ќе пуштат неколку багери и ќе ја разораат планината и стигнат до ѕидот.
Вака ви е се без никаква основа, најверојатно сака Босна да биде спомнувана по нет.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Убаво рекол кој сака нека заклучи сам.
Епа еве јас ќе отидам на некое планинче ил иридче кое има таков облик и ќе речам заклучете сами. тоа е емисја според тебе? таак прават истражувачи новинари? речено не доречено? така прави на пример дечкото од рубу знаности? како ве мота миленко како што сака :helou:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
А што сакаш да направи , да земе да копа со ашов.
Толку ни се на нас можностите.И друга работа да знаеш "природата" не прави пирамиди .
Ако сакаш подетално да знаеш оди види си сам.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
А што сакаш да направи , да земе да копа со ашов.
Толку ни се на нас можностите.И друга работа да знаеш "природата" не прави пирамиди .
Ако сакаш подетално да знаеш оди види си сам.
Природата прави ридови, планини кои на некој може да му заличат на пирамиди.
Тоа не значи дека има пирамиди под нив.
Ако докажат дека има, ок.
Се дотогаш...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Sakam da ve izvestam deka po informacija od Dr.Dusko Aleksovski (doktor po karpesta umetnost na Sorbona ) vo MK postojat preku 30 piramidi.Istiot covek ja ima pominato cela MK uzduz i popreko i ja ima otkrieno i najstarata opservatorija Tatikev Kamen vo Kratovsko .Posle emisijata na Milenko licno pominav na mestoto odkajsto se gledase piramidata (kumanovsko s.Skackovci)i veruvale ili ne navistina se gledaat 3 bocni stranicni linii.eh da bese ova vo USa ke imase i pari i se za da se otkrie i da se napravi turisticka atrakcija a so toa i pari no ova e sepak MK.Koje ne veruva moze da izleze na teren i da vidi so svoi oci.

T

the Carpenter

Гостин
Земјани пирамиди, настанати со селективна ерозија. Толку!

HardCore

Cylon
Член од
4 февруари 2010
Мислења
139
Поени од реакции
38
Posle emisijata na Milenko licno pominav na mestoto odkajsto se gledase piramidata (kumanovsko s.Skackovci).
Затоа ли по Куманово шетаат мумии?
И уште да се докаже дека имаме поголем кинески ѕид и од кинезите.
Леле кои глупости

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Земјани пирамиди, настанати со селективна ерозија. Толку!
Си бил да лице место да видиш и да се увериш дека се само земјени пирамиди?Или ти се сонило можеби дека нема ништо?
Ме нервираат луѓе кои без никакви докази и седејќи само пред компјутер тресат вакви глупости.:nenene:

Природата прави ридови, планини кои на некој може да му заличат на пирамиди.
Тоа не значи дека има пирамиди под нив.
Ако докажат дека има, ок.
Се дотогаш...
Се дотогаш никој нема право да збори дека нема пирамиди,а ни дека има...бидејќи сеуште ништо не се знае сигурно.

Kajgana Shop

На врв Bottom