Борисов: Географска одредница за името на Македонија не одговара за Бугарија

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Море Драмски, етнос е едно нација е друго.
Едно време ако ти текнува државна и научна дисциплина во Бугарија беше дека Македонија и Македонците се коминтерновска творба.
Кога почнаа да излагаат брда документи пред коминтерната ја напуштивте таа политика.

Оној момент кога географијата и историјата ќе бидат поврзани кога ќе ги избришете сите мрачни доба, бидејќи не постои такво нешто, тогаш ние ќе почнеме да се синхронизираме.

Доколку Македонија и Бугарија не успеат да се синхронизираат тогаш Албанија и Труција ќе го направат тоа, за нивни личен интерес.
Се е едноставно.

?

..........

Гостин
оф леле,Македонска нација од 44та изгледа амнезијата ти е маана бе детенце.........за греотичка
Македонската „нација“ постои од 1990 година, а неколку години подоцна е заведена во заводот за родени нации при ООN, дури и јас сум 7 години постар од нацијата...:icon_lol:

W

Werther

Гостин
Он топик:Мислам дека додека да попушти Грција во спорот со името уште 5-6 работи ќе ни најдат другиве душмани и ке манипулираат со нас.
Оф топик:Многу ме интересира зашто бугарите се толку грд народ онака сите ми се грди,чисто онака прашувам ме интересира(тој што ке ги спомне нивните квази пејачки дека се убави -не се важи,затоа што имаат 5кг силикон на фаците).

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Абе келеш, престани со навредите кон Бугарите во форумот.
има татари и нивни потплатени предавнички копилиња во Македонија кои заборави што се и сега со моќта на парите се на новите нивни браќа, некои турко-монголи. Така да твоите зборови се пи*кин дим
Верно, културологијата уште не ви е позната во Скопие, тиа татари го отворили факултет, а без катедра за културологија, ама они мислели дека Културата е македонска творба и затоа не се го створили. Ама погрешили, премногу татари се населили во Мк и културата отишла во реката.
Демек носители сте на културата а?
Македонската „нација“ постои од 1990 година, а неколку години подоцна е заведена во заводот за родени нации при ООN, дури и јас сум 7 години постар од нацијата...:icon_lol:
и шо сега? орден да ти дам дека си се родил во комунизмот?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ебаго, некој месец ме нема на форумов и многу бугари се накотиле...или ги привлекува жолтата боја на форумов...гарант е по тоа....

W

Werther

Гостин
има татари и нивни потплатени предавнички копилиња во Македонија кои заборави што се и сега со моќта на парите се на новите нивни браќа, некои турко-монголи. Така да твоите зборови се пи*кин дим

Демек носители сте на културата а?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ебаго, некој месец ме нема на форумов и многу бугари се накотиле...или ги привлекува жолтата боја на форумов...гарант е по тоа....
Тоа ти е ке ти дојде бугар еееееј бугар и ке ти кажува кулура на земја што е,немаат фолклор никаков пеат македонски песни и се тешат дека биле нивни само заради тоа што во времето кога песните биле напишани Македонија била под бугарско ропство.

?

..........

Гостин
Па незнам која ти е поентата шо си ме цитирал, но кога веќе сакаш да ми дадеш нешто дај ми пари, од ордени не се живее. :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Па незнам која ти е поентата шо си ме цитирал, но кога веќе сакаш да ми дадеш нешто дај ми пари, од ордени не се живее. :)
земи работи нешто или барај му на твоите дома. толкаво магаре си :)

?

..........

Гостин
земи работи нешто или барај му на твоите дома. толкаво магаре си :)

Што пишуваш? јас веќе одамна работам сам далеку од моите родиители, незнам која ти е поентата што ме цитираш со непромислени постови, дали дека ти им бараш на тоите дома и живееш сеуште на нивен трошок па мислиш сите се така.
Се понуди да даваш ордени заради одредена причина, јас ти велам несакам ордени, наместо нив може пари, ке земам во секој случај....од ордени нема фајде..
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 15:04 ---
еве го постот за кој понуди ордени, што не е во ред тука?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:facepalm:
Бугар, којшто е на државна служба во неговиот Булгаристан а катаден цели 5 години по ред кисне на македонски форум и како навиен тресе ли тресе зелени нашол да раскажува гачки овде за етичност или начин на однесување..?

Не знаев дека во ЕУ можело да се работи во државна служба и да се прима плата за драпање мадиња на туѓ национален форум.

Поголема навреда од константното и тупо спамирање на секоја една тема овде од дежурен бугарски трол нема и не може да има.

Ти имаш празна глава и промаја ти дува низ ушите, ете што имаш ти.
И немој да ми се правиш со сила удрен со мокра чорапа, не си ти толку туп како што понекогаш сакаш да се прикажеш.
Ниту Брисел, а уште помалку Америка има потреба да го бара или да им е важно вашето мислење за нашето име.
Јасно е како бел ден која е спрегата, и тоа уште од одамна.

Затоа олабави со жалопојкиве, и ако ти се збори за етика и однесување обрати и се на дебилнава бугарска глутница што се разлајала на темава.
Потврдуваш тезата,дека трескаш зелени, ама возможно наjзелени со неразбирлива желба за мен. Jaс можам да си го обjaснам само со нагона ти да е фетиш. Човек, коj има силно развита фантазитa, коja е со граница со шизофрениja просто може само да спечели моето сожаление. Разбирам фактот дека тежко се приемат некои факти со оглед на една стара jгопропаганда, но еве дори лугето от Боска и от Србиja изтрезнуват от се тоа, но овде некои луге ги држи здраво. За справка спотот от босненскиот клон на Алджазира.А фактот дали некоj ни прашал или не - доволен е фактот дека преди броени дни во Софиja за 3 дни беше шефот на CIA. Jaс немам намера да се занимавам со клинични случаеви.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Потврдуваш тезата,дека трескаш зелени, ама возможно наjзелени со неразбирлива желба за мен. Jaс можам да си го обjaснам само со нагона ти да е фетиш. .
ФМИ... гледам често го употребуваш зборот фетиш...од уста не го вадиш (зборот..де..)
..е сега ај кажи си, што обожаваш... nylon, lateks, bound, gagged, slave, nurse..... или повеќе си по..gay..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ФМИ... гледам често го употребуваш зборот фетиш...од уста не го вадиш (зборот..де..)
..е сега ај кажи си, што обожаваш... nylon, lateks, bound, gagged, slave, nurse..... или повеќе си по..gay..
Доста луге овде не спират да си ги вадат от устата (убавите зборови де...), па тоа е тоа , врати се и прочитаj фетишист овде колкото сакаш. Нема желба за дискусиja има желба за курчене.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Што пишуваш? јас веќе одамна работам сам далеку од моите родиители, незнам која ти е поентата што ме цитираш со непромислени постови, дали дека ти им бараш на тоите дома и живееш сеуште на нивен трошок па мислиш сите се така.
Се понуди да даваш ордени заради одредена причина, јас ти велам несакам ордени, наместо нив може пари, ке земам во секој случај....од ордени нема фајде..
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 15:04 ---

еве го постот за кој понуди ордени, што не е во ред тука?
па затоа што ти си постар од македонската нација, тоа е револуционерно откритие, гарант имаш повеќе од 3000 години (барем)

?

..........

Гостин
па затоа што ти си постар од македонската нација, тоа е револуционерно откритие, гарант имаш повеќе од 3000 години (барем)
Jaс во државните институции постојам одкако сум запишан во Државниот завод за статистика, а тоа е неколку години пред македонската нација да биде запишана во заводот за новородени нации при Obidinetite Nacii...:icon_lol:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Jaс во државните институции постојам одкако сум запишан во Државниот завод за статистика, а тоа е неколку години пред македонската нација да биде запишана во заводот за новородени нации при Obidinetite Nacii...:icon_lol:
од кога таканаречениот завод е мерило за старост на нациите?

Kajgana Shop

На врв Bottom