А како мене што ми изгледа,никогаш полицијата нема да се опраи така да и борбите никогаш нема да престанат да се организираат.Борбите со кучиња не се од завчера и тоа е тешко да се искорени.
Во глобала борбите со кучиња и генерално зборот БОРБИ за нас преставува забава и е интересно. И ете заради таквите борби со кучиња пит-булите имаат таква лоша репутација ,но доколку не биле ваквите борби и не би постоеле повеќето од старите bully-раси. Бројот на борби ќе се намали кога полицијата ќе се оправи ,нема друго чаре никакви организации ,акции и др. нема да помогнат.
bully расите не се користат за борба колку шо јас знам не се покажале како погодни за тава ама за домашни миленици со опасен изглед ок се(види ми ја сликата ). сигурно сакаше да напишеш bull(bulldog на англ.) -раси на кучиња,бидејќи се имат покажано како најдобри.Борбите со кучиња не се од завчера и тоа е тешко да се искорени.
Во глобала борбите со кучиња и генерално зборот БОРБИ за нас преставува забава и е интересно. И ете заради таквите борби со кучиња пит-булите имаат таква лоша репутација ,но доколку не биле ваквите борби и не би постоеле повеќето од старите bully-раси. Бројот на борби ќе се намали кога полицијата ќе се оправи ,нема друго чаре никакви организации ,акции и др. нема да помогнат.
Напишав тоа што сум го мислел , bully раси (bully ќе му дојде како некоја FCI група) - Bull Terrier , Staffordshire Bull Terrier , Staffordshire Terrier , Pit Bull Terrier , Boxer , Bulldog , American Bully ,Bandogge , Old English Bulldog , American Bulldog ,... не знам кои се најдобри ,но колку што знам овие спаѓаат во bully терминот ,под bully се подразбираат овие раси на кучиња има уште... Оваа сликата на аватар што ти е e pit bull-gotti крвна линија или american bully?bully расите не се користат за борба колку шо јас знам не се покажале како погодни за тава ама за домашни миленици со опасен изглед ок се(види ми ја сликата ). сигурно сакаше да напишеш bull(bulldog на англ.) -раси на кучиња,бидејќи се имат покажано како најдобри.
Напишав тоа што сум го мислел , bully раси (bully ќе му дојде како некоја FCI група) - Bull Terrier , Staffordshire Bull Terrier , Staffordshire Terrier , Pit Bull Terrier , Boxer , Bulldog , American Bully ,Bandogge , Old English Bulldog , American Bulldog ,... не знам кои се најдобри ,но колку што знам овие спаѓаат во bully терминот ,под bully се подразбираат овие раси на кучиња има уште... Оваа сликата на аватар што ти е e pit bull-gotti крвна линија или american bully?
http://forum.kajgana.com/showthread.php?46953-MBL-(Macedonian-Bully-League) еве ти линк од тема за Bully League
ftopic:Tава на сликата е американ були .ного ме аресе тава куче.колку шо ми е познато сите тие раси шо ги имаш наброено се кучиња од расата на bulldog ,ај да бидам попрецизен bull имаш и mastiff .некои ти се стари раси а некои од т.н понови раси добиени со вкрстување на некои стари .исто и bully расата е понова раса и колку шо имам прочитано за american bully е добиена од вкстување на амерички пит бул териер и со амерички стафордшиир териер некаде 90 год .иначе ного раси потекнуват т.е се добиени заради потребите во борбите на кучиња .америчкио були е раса која не е агресивна па од тука мислам дека були расите ги одвојуват од бул расите кои се карактеризираат со агресивност. да нема заблуда секое куче мозе да се истренира за да биде агресивно но конкретно сакам да кажам како се гледа по природата на таа раса.сеуште намам сретнато за убиство од америчкио були за разлика од сите други бул раси кои ги имам . сега ке видам шо линк ми имаш дадено :salut:Напишав тоа што сум го мислел , bully раси (bully ќе му дојде како некоја FCI група) - Bull Terrier , Staffordshire Bull Terrier , Staffordshire Terrier , Pit Bull Terrier , Boxer , Bulldog , American Bully ,Bandogge , Old English Bulldog , American Bulldog ,... не знам кои се најдобри ,но колку што знам овие спаѓаат во bully терминот ,под bully се подразбираат овие раси на кучиња има уште... Оваа сликата на аватар што ти е e pit bull-gotti крвна линија или american bully?
http://forum.kajgana.com/showthread.php?46953-MBL-(Macedonian-Bully-League) еве ти линк од тема за Bully League
Да ,фала ми објасни во Macedonian Bully League ,ако го имам спомнато на уште некое место знај дека било пред да ми кажеш како стојат работите и кое е пит бул кое е булиGotti se American Bulies. zaedno so Remy, RazorsEdge
Да знам дека потекнуваат од расата на булдот ,но поентата ми е Bully е ТЕРМИН кои се употребува за тие раси што ги набројав. Значи bully не значи раса или нешто друго туку некоја неофицијална група под кој спаѓаат тие раси што ги споменав , а american bully е раса на куче. Не си ме разбрал ти изгледаftopic:Tава на сликата е американ були .ного ме аресе тава куче.колку шо ми е познато сите тие раси шо ги имаш наброено се кучиња од расата на bulldog ,ај да бидам попрецизен bull имаш и mastiff .некои ти се стари раси а некои од т.н понови раси добиени со вкрстување на некои стари .исто и bully расата е понова раса и колку шо имам прочитано за american bully е добиена од вкстување на амерички пит бул териер и со амерички стафордшиир териер некаде 90 год .иначе ного раси потекнуват т.е се добиени заради потребите во борбите на кучиња .америчкио були е раса која не е агресивна па од тука мислам дека були расите ги одвојуват од бул расите кои се карактеризираат со агресивност. да нема заблуда секое куче мозе да се истренира за да биде агресивно но конкретно сакам да кажам како се гледа по природата на таа раса.сеуште намам сретнато за убиство од америчкио були за разлика од сите други бул раси кои ги имам . сега ке видам шо линк ми имаш дадено :salut:
на тај линк има една реченица која пише дека има раси шо припаѓаат на були расата?????????????раса шо припајѓа на друга раса????????????? и повеке не цитах. и мене на пати ме буне раса и вид кај куче . не би коментирал повеќе за тај линкНапишав тоа што сум го мислел , bully раси (bully ќе му дојде како некоја FCI група) - Bull Terrier , Staffordshire Bull Terrier , Staffordshire Terrier , Pit Bull Terrier , Boxer , Bulldog , American Bully ,Bandogge , Old English Bulldog , American Bulldog ,... не знам кои се најдобри ,но колку што знам овие спаѓаат во bully терминот ,под bully се подразбираат овие раси на кучиња има уште... Оваа сликата на аватар што ти е e pit bull-gotti крвна линија или american bully?
Toa e poise kao klasifikacija. Eve ti link, moze ke ti pojasni malku:на тај линк има една реченица која пише дека има раси шо припаѓаат на були расата?????????????раса шо припајѓа на друга раса????????????? и повеке не цитах. и мене на пати ме буне раса и вид кај куче . не би коментирал повеќе за тај линк