Историјата на Македонија е врзана за настаните што се одвивале на Македонската територија, така да не треси глупости, и соочи се со фактот дека словените на територија на Македонија зборат словенски јазик кој со текот на времето произлегол од старословенскиот и се дефинирал како Македонски со свои граматички и морфосинтаксички одлики, исто како што си се форимирал и бугарскиот и српскиот.
Следствено ние сме македонци сме биле од секогаш бидејќи тука ни се нам корените во македонија, и факт е дека јазикот кој го збориме прозилегува од старословенски а не како што вам ви го перат мозокот бугарски, бидејќи ако идеш по таа логика и српскиот е бугарски.
И остај ги историчарите да дискутираат што се слушувало на во исотирјата, и како највреојатно биле условите, а како навистина било на жалост никогаш нема да дознаеш, а основното право на самоопределување ни е неприкосновено, така да не јади трици, за каков и да било самоспоснавање, не сум некој без образование па да не знам што е јазик, да занм што се разлики а што не, и имам слушанто бугарски како што гледаш можам и да читам.
Aма разликите помеѓу македонискиот и бугарскиот се многу поголеми отколку разликите помеѓу други два јазика во светов што се признаени и докажани дека се различни, и темолам немој пак некоја од тие небулозите дека и јазикот е измислен од србите, бидејќи јазикот на кој што зборам јас кој го сметам за мајчин е потполно ист со јазикот кој го користеше мојата прабаба, која дефинитивно и да имала образование тоа било за време на турската окупација на Македонија.
Tака да ова што ти погоре го пишуваш е чиста глупост и е доказ дека ти освен што сакаш да шириш пропаганда дека македонците се бугари, а со тоа и да ми го негираш моето право за самоопределување, немаш друга цел на форумов, па затоа верувам дека си зрел за да ти мавнат еден бан уште при твојот прв испад.