Божидар Димитров изјави дека има татарско потекло

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
дуле узунов напиша:
В ц'рквата стоеше доста много народ. Тук средната и по-сиромашката класа по облеклото си и по типовете много ми напомнјаше жителите на Кјустендил. М'жете бјаха облечени с потури от черникав шаек с к'со д'но и черни гајтани. Носеха широки отгоре отворени обувки. На плештите им беше облечена черна дреха, д'лга до колените, с езици от мишниците надоле и черни гајтани по краиштата. Главите им бјаха повечето обр'снати и на темето стоеше перчин, хубаво зарешен.
http://www.promacedonia.org/vk_1/vk1_a_7.html

Ubavo pishuva deka glavite im bile postrizhani, a samo na temeto malku kosa imale. Znaes, jas znam bugarski i ne ne` pravi budali tataroljubecu.

Ne nosele chumbas (rep) kako tatarite do gaz dolg ili do ramenici, ko sto kazuva tatar Bozho.

Poturite se srpska nosija. cccc

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Dimo BG напиша:
А бе Гравчо, ти четеш ли внимателно? Аз казвам, че праб'лгарите са част от нашата историја, а не, че аз с'м праб'лгарин, или както вие бихте се изразили, татар. Б'лгари с татарски черти в днешно време ПОЧТИ НјаМА! Като не сакаш да те занимавам со глупости, не ми чети мненијата. Аз ште пиша в този форум докато ми омр'зне, докато ме баннат или докато ми тријат мненијата (дори и тогава нјама да спра). Но вие много добре знаете, че този форум има нужда от такива като мен, за да имате за какво да се хваштате! По-добре е да спорим цивилизовано, отколкото да ме нападате безпричинно. Аз с'што знам доста обидни думи, но никога не бих си позволил да ги употребја в този или в којто и да било друг форум! Настојавам модераторите да изтријат мнението на господина, којто цитирам, заштото с'д'ржа обиди, вклјучително на личностна и национална основа, както и да б'де баннат!
Не бе душо, чичко Гравчо не сака да те навреди на национална основа. Впрочем кога би размислил подобро ви сватил дека си ти тој што си дошол на ГОСТИ тука на овој форум за да се бавиш со Про-Бугарска пропаганда! Кој кого навредува?!

Јас не ги почитувам луѓето кои што вистината до таа мерка ги боли што се спремни да ја извртат максимално, само тие да мирисаат на рози. Ти си еден од нив, и додека не го смениш ставот од мене немој пријателски тонови да очекуваш!

И да, не само што одвај сте чекале да се рестартира форумот за да почнете со провокации, туку глеам такви као тебе и немаат мерка. Bеќе 55 поста си успеал да наредиш! Но со каков квалитет бе да те прашам јас тебе? Има некој Македонец на твојот омилен форум во Бугарија? Немаш ли ништо попаметно да праиш освен да висиш тука кај што не ти е место (според однесувањето!)?

Член од
24 декември 2005
Мислења
4
Поени од реакции
0
Српска алфабета плус три допалнителни букви. Ок, ајде, македонска си е. Ама нема забрана во правилата за тоа; просто изказвам мислење.

Инак, по темата, Божидар сигурно си е со прабугарско потекло (не татарско, има разлика). Ама никој во Бугарија не го грее за неговите баби и дедовци. Стига ни дето понекога ги зборува едни глупости.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Profesor Bozidar Dimitrov smiata sebe si za prabalgarin i mnogo se gordee s tova. Ne mi e iasno zasto tova e tema tuk? Osven tova, profesorat kazva, ce v nikakav slucai ne iska da podmenia ili manipulira makedoncite, samo preporacva da opredelite realna data na samostoiatelnata si darjavnost i istoria- sled 1945g. :helou:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
0
перчин

bitushanec напиша:
DulJU, aj ne jadi trici. Ubavo pishuva deka glavite im bile postrizhani, a samo na temeto malku kosa imale. Znaes, jas znam bugarski i ne ne` pravi budali tataroljubecu.

Ne nosele chumbas (rep) kako tatarite do gaz dolg ili do ramenici, ko sto kazuva tatar Bozho.

Poturite se srpska nosija. cccc
Главите им бјаха повечето обр'снати и на темето стоеше перчин, хубаво зарешен.
Пише обр'снати (обричени), бај Тоше, обричени до голо. Штом разбираш бугарски (нели си од Пловдив) многу добре знаеш што е теме? Темето е горната част на главата мегьу челото и тила.
Е што тогава значи: "...и на темето стоеше перчин..". Значи сичко около перчина е било обричено. Па баш по татарски. Дали овој перчин е д`л`г или к`с (д'л'г или к'с - по бугарски) - па сигурно е д`л`г штом може де се реши -("..хубаво зарешен").
Во случаја - перчин=чумбас.
За потурите - не коментирам...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Dimo BG напиша:
Аз с'м потребител в този форум, не с'м на ГОСТИ! На гости ште б'да, ако ти ме поканиш в дома си и аз приема и дојда. Доколкото форум'т е виртуален и аз имам дост'п до него, имам с'штите права, както и ти, и всички останали обикновени потребители. Казвате, че аз с'м в'ршел пропаганда и не с'м приемал ништо, което не с'впада с моето мнение. Това го правите вие, македонските националисти, които не можете да приемете, че има и различна гледна точка от вашата!
Аз като с'м написал 55 поста, ти вземи ги прочети всичките и кажи колко от тјах с'д'ржат пропаганда и в колко се стремја да водја нормален диалог?
Между другото, радвајте се, тази седмица ште ви досаждам по-малко. Имам и доста други работи да в'рша, отколкото да преливам от пусто в празно. Ајде со здраве! :helou:
Мала исправка, ти не ги почитуваш правилата на форумот , а тоа е да користиш Македонска кирилица, ида пишуваш на Македонски јазик, следствено на тоа администраторите треба да те банираат, ама бидејќи наместо тоа те примаат како гостин, да си знаеш дека кога некој од нас Македонците ќе ги прекрши правилата само двапати добива бан, а ти со секој твој пост ги прекршуваш правилата, така да дефакто си гостин кој бил со добра воља примен од страна на администраторите, воколку почнеш да ја злоупотребуваш таа гостопримливост ќе бидеш баниран исто како и тој штопишуваше под псевдонимот пагане.

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Dimo BG напиша:
А бе Гравчо, ти четеш ли внимателно? Аз казвам, че праб'лгарите са част от нашата историја, а не, че аз с'м праб'лгарин, или както вие бихте се изразили, татар. Б'лгари с татарски черти в днешно време ПОЧТИ НјаМА! Като не сакаш да те занимавам со глупости, не ми чети мненијата. Аз ште пиша в този форум докато ми омр'зне, докато ме баннат или докато ми тријат мненијата (дори и тогава нјама да спра). Но вие много добре знаете, че този форум има нужда от такива като мен, за да имате за какво да се хваштате! По-добре е да спорим цивилизовано, отколкото да ме нападате безпричинно. Аз с'што знам доста обидни думи, но никога не бих си позволил да ги употребја в този или в којто и да било друг форум! Настојавам модераторите да изтријат мнението на господина, којто цитирам, заштото с'д'ржа обиди, вклјучително на личностна и национална основа, както и да б'де баннат!
Дечак,точно е тоа дека се дел од вашата историја. А тоа дека скоро нема (пра)бугари можам и да се согласам затоа што со години вршење на пропаганда може и ќе исчезнат тотално.

Ама има само еден начин. Начинот кој вие го користите. Со мешање на народите. Мене а се надевам и тебе ти е јасно колку многу Македонци живеат во Република Бугарија.

Има многу и верувај седат таму каде што секој сака да седне. Во фотеља. И сеа сигурно ќе ме прашаш кај се.Ќе си го кажат своето национално определување тогаш кога Бугарија ќе стане Демократска држава,а не кога една Европска држава применува сила. Таква европска демократска држава како Бугарија може да постои само во Циганското маало на Европа. Ако не е така тогаш -> Што е демократија?

И уште нешто Димо. Вашата гледна точка е и наша, а нашата си е само наша!

Член од
18 април 2005
Мислења
25
Поени од реакции
0
Do грипознија!

В Б'лгарија нјама македонци по народност !Трјабва да го разбереш това за да можеш да разбереш б'дештето което те чака тебе, мене ,всите!!!Б'лгарија се с'стои от три геогравски области-Мизија,Тракија и Македонија!В тези области живејат турци, цигани,власи,албанци и болшинството е от Б'ЛГАРИ !Това ако го разбереш ке мажеш да видиш истината!Другото е коминтерновска комунистическа поезија писана на конески!!!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Сакај ќи да ми докаже дека има Етнички македонци во Бугарија ама дека биле малку за да основаат партија.
Хмммм, тука во официјалниов документ на Р. Бугарија стои дека сепак постоела графа за некој да се единтификува како етнички македонец, што е различно од етнички бугар пошто се се гледа друга графа е за бугари, а ти викаш дека нема етнички Македонци во Р. Бугарија.

И сега на кого да му верувам повеќе на тебе, или на Официјалните документи на Р. Бугарија????????????

Член од
12 јуни 2006
Мислења
232
Поени од реакции
31
Павел Липранди напиша:
Типична пра-европејска муцка:

Не ме занимавај со глупости, бе? Ајде уште само малку!
Едно од последните “научни“ дела на Божко:

Овој му доаѓа нешто како бугарски Број 1 од Алан Форд....

Член од
25 јануари 2007
Мислења
127
Поени од реакции
2
Epa kuber stvarno si kontradiktoren i pomalku glup. Pa velis Bugarija e sostavena od tri oblasti megu koj i Makedonija. Pa sto ziveat vo oblasta Makedonija be kuber NORVEZANI ili MAKEDONCI? Razmisli malce oti vo Pirin, Egej, Vardar i dijasporata ziveat 6 milioni Makedonci i nasata najgolema slabost e sto ne ima poveke nadvor od Makedonia otkolku vo nea.

Член од
12 јуни 2006
Мислења
232
Поени од реакции
31
Kuber напиша:
В Б'лгарија нјама македонци по народност !Трјабва да го разбереш това за да можеш да разбереш б'дештето което те чака тебе, мене ,всите!!!Б'лгарија се с'стои от три геогравски области-Мизија,Тракија и Македонија!В тези области живејат турци, цигани,власи,албанци и болшинството е от Б'ЛГАРИ !Това ако го разбереш ке мажеш да видиш истината!Другото е коминтерновска комунистическа поезија писана на конески!!!
"Bugarin" ne e nacionalnost, toa e DIJAGNOZA....

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
A мене сеуште не може да ми биде јасно зошто висат по цел ден на Македонски форум повраќајки по се што е Македонско?

Идете надвор малце, фатете некоја од тоа убавите момички, доста НИЕ ви ги задоволувавме додека вие се бавите со нас 24 часа дневно!

Ало, слепци Бугарашки, свестете се бе!

Kajgana Shop

На врв Bottom