O
Orion.
Гостин
Ова да го пуштам, не само што нема да можам да заспијам, туку и ќе се накурчам
Јас кога не можам да заспијам ради бучава, користам ear plugs
затоа пишав Brown noise, зашо и ја немозам да го слушам белиот шум...Ова да го пуштам, не само што нема да можам да заспијам, туку и ќе се накурчам
Јас кога не можам да заспијам ради бучава, користам ear plugs
1. една цела вечер и цел ден ич да не легнеш ни дремнеш, послем следната вечер да си легнеш порано ( во тој час што сакаш да ти биде од сега натаму) . другар го практикува ова кога завршува летото,а почнува факс ( за да си го ресетира природниот часовник, да не заспива во 3 сабајле него во 11-12)
2. ако ти пречат други звуци, симни си од интернет бел гаусов шум AWGN , попознат White Noise , и пушти трака од саат време, тоа ги убива другите звуци, плус те успива ( ова е јас го практикувам и би ти го препорачал Brown/Red Noise, тоа е исто како White Noise , но со многу помали фрекфенции , и попријатен е за слушање за разлика од White.)
3.Десанка шакич + топло млеко.
едит: Јас лично го препорачувам 2. (Brown/Red Noise) за сите, како најдобро нешто за убивање на сити страни звуци и галами и за успивање.
--- надополнето: 17 август 2012 во 11:51 ---
за сериозни проблеми со несоница , најдобро решение е медитација!! проверено е и нема утка , но зависи дали би сакал некој со тоа да се замара, али најважното е што по природен пат си заспиваш, за разлика од лексилиумот и другите апчиња за спиење кои го пореметуваат циклусот на спиење, колку што знам заради нив може да не се везе во REM фаза...
ама брат,не го интересира него тоа,сфати,он прашува што е тоа во грозјето-глу...глукоза !А глукозата шефе што е прост јаглехидрат.Јаглехидратите се делат на моно(глукоза,фруктоза,галактоза)дисахариди(сахароза,лактоза,малтоза)олигосахариди(инулин и малтодекстирин)полисахарид(скроб)
денес цела вечер и утре цел ден без спиење, и тек утре вечер рано ке си легнеш ( да речеме 10-11) и ке спиеш до задутре...Првото,мислиш цела вечер да не заспијам,така ? денес станав еве во 1 и 30,што ми е втор рекорд откако бев у гипс легнав у 2 рамно...језда ме разбудија,ми sвонеа на мобилен....
--- надополнето: 17 август 2012 во 13:50 ---
денес цела вечер и утре цел ден без спиење, и тек утре вечер рано ке си легнеш ( да речеме 10-11) и ке спиеш до задутре...
и после тоа така си продолжуваш да си легнуваш тој период.. НО ова другар ми го практикува и него му успева , јас не сум го пробал!!
Ако мислиш на БЦАА,тоа им е крајната примена.Некои добри амино да ми препорачате за чистење?
Јас ја јадам или со јогурт или златна мешавина. Со јогурт малце ќе ти го подува стомакот, ама за вкус е доволно и една шолја. А со златна мешавина (пакетче со грашок, морков и пченка) е најдобро. Ги вариш 10тина минути и ги мешаш со туната... ПерфектноШто практикувате да комбинирате со туната ? Бидејќи веќе ми се смачи нејзиниот вкус и со сила ја јадам...кога имаше марули со марула ја јадев ,некој ми викаат и мајонез да стаам ,но не сум многу по мајонези...
Пред некој месец прочитав дека гројзето (суво гројзе мислам) содржи ...глу што и да беше не ми текнува сега ,прашањето ми е кога да го конзумирам пред тренинг или после тренинг ?
абе не се разбирам за ова аминокиселиниве... сум слушнал дека кога треба да се чистиш се зимаат амино... од кои да зеам, дај стави линк?Ако мислиш на БЦАА,тоа им е крајната примена.
земи Л-Карнитин,колку да си се тешиш самиот дека пиеш нешто за топење масти...
Земи гаспари амино макс јас тие ги користам.абе не се разбирам за ова аминокиселиниве... сум слушнал дека кога треба да се чистиш се зимаат амино... од кои да зеам, дај стави линк?
Па зависи што ќе јадеш тој ден ако јадеш само зеленчук нема да го има истиот ефект ако јадеш комплексни јаглехидрати.Деновите кога трчаш сведи ја исхраната на тоа да јадеш повеќе зеленчук и месо.Додека деновите кога вежбаш со терет да јадеш комплексни јх и месо.Планирам да трчам 3 дена и да вежбам 4 дена во недела. Да земам креатин деновите кога трчам ?
. Зошто толку многу ја сакам процесираната храна?Туна може и во комбинација со варен ориз, некое морковче и грашок, и да се служи како ладна салата.
Прашање- Дали интегралниот двопек дебелее, зашто читам поделени мислења ? Зашто при вежбање не можам да издржам повеќе од 20 мин. многу лесно се заморувам, како да го поправам тоа ? Ако внесувам 1000 калории дневно и секојдневна мала физичка активност дали е штетно и дали се премалку(сакам да ослабам) ?
Друго- Кажете совет за некои ,,поздрави,, грицки, зашто од се можам да се откажам, ама солените работи ми се слабост ?