Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Има ли некој искуство со Creastixx креатинот? Наводно немао потреба да се конзумира со вода бидејќи одел директно во крвотокот. Сакам деновиве да земам, па би ценел ако има некој информација или совет дали е добар или не?

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Дали е добро пола саат пред теретана да се јаде леќа??

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Кој леб е подобар да се јаде,во период на маса ??

црн или бел ?
Лебот е крајна опција и во никој случај (белиот) не е добра опција како извор на јаглехидрати.

Дали е добро пола саат пред теретана да се јаде леќа??
Избегнувај оброци непосредно пред тренинг, гледај последниот оброк пред тренинг да ти биде минимум 1 час пред вежбањето.

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Има ли некој искуство со Creastixx креатинот? Наводно немао потреба да се конзумира со вода бидејќи одел директно во крвотокот. Сакам деновиве да земам, па би ценел ако има некој информација или совет дали е добар или не?
*bump* Бидејќи се сомневам дека било кој го прочита постот. Јбг... секад е бош последниот пост на страна....

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
*bump* Бидејќи се сомневам дека било кој го прочита постот. Јбг... секад е бош последниот пост на страна....
А каде инаку би одел ако не во крвотокот?

Член од
1 јули 2012
Мислења
21
Поени од реакции
16
Дали некој на кратко би ми љубезен да ми објасни како до брза дефиниција мислам за топење на сало за период од 2-3 месеца со препорачана исхрана секојдневно имам отприлика 85 килограми и сакам да стопам најмалку 5

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Лебот е крајна опција и во никој случај (белиот) не е добра опција како извор на јаглехидрати.

Избегнувај оброци непосредно пред тренинг, гледај последниот оброк пред тренинг да ти биде минимум 1 час пред вежбањето.
За како извор на ЈХ прашувам...значи,црн ?

некој совет,за дур сум на мускулна маса..?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Дали некој на кратко би ми љубезен да ми објасни како до брза дефиниција мислам за топење на сало за период од 2-3 месеца со препорачана исхрана секојдневно имам отприлика 85 килограми и сакам да стопам најмалку 5
Не постојат брзи и задоволителни резултати. За да направиш било каква промена, треба комплетно да го смениш начинот на живеење. Промени во исхраната, тренингот, одморот.
Во зависност од твојата сегашна состојба, треба да почнеш со намалување на калориите од јаглехидратите, доколку можеш да ги зголемиш протеините е уште еден плус.

Во врска со тренингот, тежински и аеробен, треба да исто така да го составиш според твојата сегашна состојба.
Класчиниот тренинг е 4-5 дена тежински тренинг во неделата, 3-4 пати кардио тренинг од по 20-30 минути.

А под одмор подразбираме длабок сон во текот на ноќта од минимум 7 саати, и минимум 2 дена растојание помеѓу мускулните групи пред да се повторат.

Komita Skopje

Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Ај ако може некој нека ми каже неколку добри вежби за средно рамо...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
За тој период лани другар ми истопи 10кг, ми нема кажувано што точно има јадено ама знам како тренираше зошто со мене вежбаше тој период. Не користеше никакви суплементи, пред и по теретана пиеше зелен чај со доаѓање во теретана 3-4 пати неделно возеше на еклиптична машина 40 минути а потоа вежбаше 40 мунити со тегови. 2 дена од неделата трчаше на отворено на кеј по 1 час прилично интензивно и во тек на летото ослабна 10кг.
Некои од советите ти се од исхрана да намалиш внес на ЈХ и масти особено пред спиење. Ако не ти е битно дали ќе изгубиш и нешто мускул прави кардио на гладен стомак по станување. Зелениот чај го забразува метаболизмот и ти овозможува да топиш калории и додека мируваш. Во исхраната вклучи овес, доста помага при слабење затоа што споро се вари, долго време те заситува а има јагленихидрати да те одржат енергичен. Не внесувај газирани пијалоци, бел леб, чоколади и слатки, сланина и мрсни меса.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Што да јадам после теретана ? имам на располагање 120 грама телешка шницла со прелив од кечап и сенф,ама со што друго ?

денеска изедов 200 грама телешка шницла и 450 грама ориз...сабајлето јадев 5 белки,50г сирење,2 кришки леб(црн и бел) и преку ден јадев доста овошје...

Komita Skopje

Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
ако може некој нека ми каже неколку добри вежби за средно рамо да ми рипне малце

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Момци ај помош..

бицепсов некако ми е многу лабав,слаб,чкембав :) на допир,а на изглед,е супер...зошто така ? правам по 3 вежби за бицепс,крива шипка стоечки,почнувам со 5ки од страни+шипка,една серија,и две серии со 10ки од страни+шипка,почнувам со 12 повторувања,па 10,па 8,и на крај пукам максимум со 5ки од страна...втора вежба-hammer curls,почнувам со 10ки,седнат,12 повторувања,па 10 повторувања,и на крај 12,5 кила тегови 8 пати...и 3та вежба-сајли,со малку килажа,ама јбг...10-15 кила,3 серии,колку можам повторувања..лактите на колена,таа вежба...

нешто,совет/измени ?

не е до јадењето,јадам ко стока(не мислам на џанк фуд,туку протеин,ЈХ,здрави масти),пијам по 2 дозерки протеин и 2 дози креатин на ден...

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Момци ај помош..

бицепсов некако ми е многу лабав,слаб,чкембав :) на допир,а на изглед,е супер...зошто така ? правам по 3 вежби за бицепс,крива шипка стоечки,почнувам со 5ки од страни+шипка,една серија,и две серии со 10ки од страни+шипка,почнувам со 12 повторувања,па 10,па 8,и на крај пукам максимум со 5ки од страна...втора вежба-hammer curls,почнувам со 10ки,седнат,12 повторувања,па 10 повторувања,и на крај 12,5 кила тегови 8 пати...и 3та вежба-сајли,со малку килажа,ама јбг...10-15 кила,3 серии,колку можам повторувања..лактите на колена,таа вежба...

нешто,совет/измени ?

не е до јадењето,јадам ко стока(не мислам на џанк фуд,туку протеин,ЈХ,здрави масти),пијам по 2 дозерки протеин и 2 дози креатин на ден...
Колку што разбрав, вежбаш околу еден месец.
Не можеш да очекуваш којзнае колкав напредок во тој период. Јас со бодибилдинг и фитнес се занимавам 2 години, па сеуште не сум стигнал до посакуваниот обем на раката.

Продолжи да вежбаш и одвреме навреме варирај со бројот на тежини и повторувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom