Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
22 февруари 2024
Мислења
405
Поени од реакции
658
Џоковиќ е 188 со 77
Медведев e 193 со 83
Бускетс 189 со 76
Пике 194 со 85
Па што им фали? Нешто послаби демек се?
Во снага,подвижност,издржливост?
Затоа му дадов некој поголем обсек а тој е во здрави граници. За тој да си одлучи што сака,секако има огледало и вага да провери што сака.
Не се мускули корисни за све.
темава е бодибилдинг човече ти пишуваш спортисти што изгледааат пресушено.
Еве ти го Пике. Не викам дека нешто му фали ама убаво пишав погоре ако го брка некој тој наркомански изглед нека биде 180 висина со 70 килажа. Рака помала од секое просечно девојче во Мк.

1741121952849.png

Член од
23 септември 2015
Мислења
980
Поени од реакции
502
темава е бодибилдинг човече ти пишуваш спортисти што изгледааат пресушено.
Еве ти го Пике. Не викам дека нешто му фали ама убаво пишав погоре ако го брка некој тој наркомански изглед нека биде 180 висина со 70 килажа. Рака помала од секое просечно девојче во Мк.

Прегледај го приврзокот 445067
Само му кажувам до кој степен е здраво и корисно.
Севкупно и здравје,изглед,подвижност,сила,издржливост.
Инаку да за боди билдинг мала е таа тежина и би изгледал преслаб

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.717
@Rollo Tomassi
@Ron Burgundy
@nE0n1nja

Сте се заправеле муабет за мене, а не ме тагирате...:icon_lol: Видете, јас посекако нема да се правам Шварценегер, не ми е тоа целта, туку како што ја терам диетава, да можам и некоја мускулатура да имам...јас знам дека и понатаму ќе имам вишок кожа, дека во некои делови од телото ќе сум желе, ама сакам колку што можам да се оформам малце што се вели. Затоа прашав поназад за колку време се гледаат првите резултати од дигањето тегови (со 10 кила тегови почнав)

поготово не на годините што ги има Ширеа
Колку ми даваш? :kafence:

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.385
Поени од реакции
5.543
@Rollo Tomassi
@Ron Burgundy
@nE0n1nja

Сте се заправеле муабет за мене, а не ме тагирате...:icon_lol: Видете, јас посекако нема да се правам Шварценегер, не ми е тоа целта, туку како што ја терам диетава, да можам и некоја мускулатура да имам...јас знам дека и понатаму ќе имам вишок кожа, дека во некои делови од телото ќе сум желе, ама сакам колку што можам да се оформам малце што се вели. Затоа прашав поназад за колку време се гледаат првите резултати од дигањето тегови (со 10 кила тегови почнав)

Колку ми даваш? :kafence:
Јасно се тоа, ама веруј со 90кила како што вика Ронче ништо нема да оформиш. Многу вишок килограми се тоа за да оформиш нешто. Посебно не со аматерско вежбање.

Што вежбаш само со 10кг? Ако вежбаш само раце, те советувам да прекинеш. Да не се деформираш, големи раце, а останатото не личи на ништо.

Па знам дека си постар од мене па претпоставувам околу 35год.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.717
Јасно се тоа, ама веруј со 90кила како што вика Ронче ништо нема да оформиш. Многу вишок килограми се тоа за да оформиш нешто. Посебно не со аматерско вежбање.

Што вежбаш само со 10кг? Ако вежбаш само раце, те советувам да прекинеш. Да не се деформираш, големи раце, а останатото не личи на ништо.

Па знам дека си постар од мене па претпоставувам околу 35год.
Па со тегови можеш цел горен дел од телото да го вежбаш, рацете, градите, грбот, рамења...ги правам сите вежби за да го зацврстам (или да добијам некоја структура) горниот дел од телото.

32 имам :)

Член од
23 септември 2015
Мислења
980
Поени од реакции
502
Па со тегови можеш цел горен дел од телото да го вежбаш, рацете, градите, грбот, рамења...ги правам сите вежби за да го зацврстам (или да добијам некоја структура) горниот дел од телото.

32 имам :)
Ти само почни не му ја мисли многу.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.304
Абе ко че ја фатите жената в раце да ја искините бе билдери, да пласка мешето ваше на газо нејзин ало, а сеа вратете се на темата и давајте конструктивни мислења и идеи, а не билдање на его и рипање на курето. :)

Масти, проценти куров ми ленче, нека земи нека вежба, сака да ослаби нека намали со калориите дневно, грубо 2 краешници ако јади, нека јади едвај една, сокој благо да подзаборави, ако ептен сакаблаго темно чоколадо и то е.

Kajgana Shop

На врв Bottom