Бодибилдинг суплементи

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Значи незнам дали има некој на форумов што не го искритикувал стеф за било што од тоа што се бави со теретана и сл.

Му пишуваш реферати од а до ш му објаснуваш, кажуваш мислење, а дечкото ти се праи дрзок у фазон те молам олабавиме или како примеров погоре ако ти смета игнорирај ме, не ме интересира вашето мислење и сл???
Каде со тој памет бе и со тоа глумење фитнес "експерт"???

Sent from my iPhone using Tapatalk

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
Ако може некој од поискусните да каже, на протените најчесто пишува 1 доза чим се разбудиш , и една после вежбање. Е сега на таа што се однесува после будење, по кој редослед идат работите. Доручек па протеин, протеин па доручек , или нема некое везе?

S

Stef Bachatero

Гостин
Во секој оброк протеини, не само од сурутка, јајца, пилешко, туна.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Ако може некој од поискусните да каже, на протените најчесто пишува 1 доза чим се разбудиш , и една после вежбање. Е сега на таа што се однесува после будење, по кој редослед идат работите. Доручек па протеин, протеин па доручек , или нема некое везе?
пред доручек можеш иако нема многу да смени
Во секој оброк протеини, не само од сурутка, јајца, пилешко, туна.
те молам прочитај го барем два пати прашањето пред да одговориш

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Добра опција за доручек ти е протеин во комбинација со овес и ленено семе заедно

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
Фала за брзиот одговор, само уште ова и ве оставам на мира. Земав за прв пат креатин, е сега на многу места имам прочитано како треба прво некоја фаза на полнење по 4 лажички на ден една недела па после по 2 (20грама, па после 10грама). Работата ми е што на креатинот (Dymatize) јасно пишува секој ден само по 5 грама. Е сега како поискусен да каже некој што да правам. Полнење па 10грама на ден или како што пишува по 5 секој ден.
П.С. денови кога не се вежба кога/како би се пиел. Извинете што вака прашувам многу но ме интересира.
Поздрав

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.713
Поени од реакции
11.549
Фала за брзиот одговор, само уште ова и ве оставам на мира. Земав за прв пат креатин, е сега на многу места имам прочитано како треба прво некоја фаза на полнење по 4 лажички на ден една недела па после по 2 (20грама, па после 10грама). Работата ми е што на креатинот (Dymatize) јасно пишува секој ден само по 5 грама. Е сега како поискусен да каже некој што да правам. Полнење па 10грама на ден или како што пишува по 5 секој ден.
П.С. денови кога не се вежба кога/како би се пиел. Извинете што вака прашувам многу но ме интересира.
Поздрав
Денови кога вежбаш 3-5 грама пред и 3-5 грама после тренинг.
Денови кога не вежбаш 3-5 грама после станување.

G

garthok

Гостин
Дали е подобро да се зема гејнер само во денови кога се вежба? Читнав дека така иде повеќе во мускул, нормално поспоро. Или нема врска?

А

Атомската мравка

Гостин
Ај тие што се разбирате во суплементи да ми кажете дали глутаминот би имал позитивен ефект во трчањето ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако не раководиш дневник за исхрана со колку калории внесуваш нема да ти направи некоја голема разлика.
Дали со гејнер или со исхрана нема разлика, битно е да си над дневните калориски потреби.

Член од
22 јули 2014
Мислења
5
Поени од реакции
5
S

Stef Bachatero

Гостин
Би бил претпазлив за колку протеини пишува на 100грама со додадени креатин, БЦАА и разни други аминокиселини.
Стратегија која ја користат компаниите си суплементи за да профитираат повеќе.

http://www.3fu3l.com/the-protein-spiking-scam/

Член од
22 јули 2014
Мислења
5
Поени од реакции
5
тој 4200 што е у гетреди?
jas go piev Monster gainer , ima 2200 kalorii vo dneven vnez , znaci ke ti treba uste najmalku 2000 kalorii od hrana i sigurno ima rast , prodavnicata e Perfect body center pozadi univerzalna , uvoznici se na 7 brendovi a ovo j monster gainer 7 kg e 3.100 denari , super cena !! :D[DOUBLEPOST=1406024930][/DOUBLEPOST]
Dinamika na pienje kreatin?
( monohidtat kristal..)
Pred trening kolku vreme i koja doza
Posle trening dali uopshte
Zaedno so protein ( ultimate nutrition platinum series)
citam od ostanatite za kreatinot 3-5 gr pred i posle , ok e , no moe mislenje i ona sto citav po USA forumi i za toa kaj nas nareceno kreatinsko polneje , moe skromno mislenje e e 7- 8 gr pred i odma posle trening , nema polneje 4 pati na den i taka natamo , vo USA se x 30-40 gr dnevno , taka da za nas amateri 7-8 gr pred i posle e dovolno za znacitelni rezultati !!;)[DOUBLEPOST=1406027265][/DOUBLEPOST]
Сакам маса да качам ама на чист мускул не да се угојам, демек сите за маса гејнер ми викаат па затоа прашувам, ја сум поише за проетин..

Sent from my iPhone using Tapatalk
:pos: drugar , gejner kako sto kazuvas e english zbor (gain) vo prevod da pokacis nesto , znaci i gejner e PROTEIN samo kako sto kazaa nekoi e pomalku protein a poveke carbon odnosno slozeni jagleni hidratii poveke kalorii , i so povisokiot % protein ke kacuvas muskulna masaa no posporo i pokvalitetno , zatoa sto ima pomalku carbon odnosno kalorii. Po bio hemija na organizam na 1 kg gejner treba da kacuvas 0.9 mass so sekako mnogu kvalitetna hrana a za da ne se ugois , toa zavisi od tebe , kakva hrana , kolku odmaras , nacin na TRENING , i nacin na sekojdnevie , na primer jas go piev CRITICAL MASS , 3 pati x 100 gr na den , vo 100 grimas 12 gr creatin mono , prosti sekeri mnogu malku , i samo 2.3 fatt vo 100 gr , 4.5 kg samo 2.500 denari ;) eve mozes da http://www.pbc.mk/proizvodi/gejneri/critical-mass-detailpoglednes http://www.pbc.mk/proizvodi/gejneri/critical-mass-detail :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom