Блам држава

Член од
14 април 2012
Мислења
32.908
Поени од реакции
67.571
Ова се 24 луѓе дневно? Зарем е ова нормално?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Опааа, време е за карантин за да ги намалеме жртвите од сообраќајките.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
740
Поени од реакции
1.694
Morav da se uklucam radi temava, privatno vo slobodno vreme imam svoj ploven objekt i rabotam kako plus rabota turi vozam po Ohridsko ezero... Sega vozma devojcina mladi albancinja od Tetovo, pred to isto deca od tamu, dali e mozno nikoj od niv da ne znae Makedonski ? Koe ne postovanje na drzavata kade zivees. Kulturni deca bea i ednite i drugite to se ok, ama od 20 deca tocno 2 zboruvaa makedonski ito odvaj zbor po zbor. Pu ti ebam drzavata...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.220
Поени од реакции
5.452
Morav da se uklucam radi temava, privatno vo slobodno vreme imam svoj ploven objekt i rabotam kako plus rabota turi vozam po Ohridsko ezero... Sega vozma devojcina mladi albancinja od Tetovo, pred to isto deca od tamu, dali e mozno nikoj od niv da ne znae Makedonski ? Koe ne postovanje na drzavata kade zivees. Kulturni deca bea i ednite i drugite to se ok, ama od 20 deca tocno 2 zboruvaa makedonski ito odvaj zbor po zbor. Pu ti ebam drzavata...
Што те зачудува ако шќиповите не знаат и не зборуваат Македонски јазик? Па кој од нив ја прифаќа „нашата земјата„ за своја држава, кога е општо познато дека за нив Макоднија е само предмет за освојување?

Неприфаќањето на јазикот на државата во која живеат не е „од вчера„, оти истото тоа го чинеа и во Федерацијата, живеејќи каменовековен изолиран племенски живот...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
ако се прерачунаш малку....третина од чаршијата ти е купена, па следното ориѓани се на мака(после нас кичевчаните, пред тоа Гостивар, Тетово)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.726
Поени од реакции
16.952
МВР слабо ги заштитувал криминалците, ама само тој што е партиски рекетар и донатор, инаку дилер , а инаку и убиец, Вуиќ му средил на времето да лежи само 2 години за убиство, па му се пофали Вуиќ на Ефто во емисија за тоа, уште пред 7 години...
Се потсетив го видов дека му е бранител на Зекири
Патем НИТУ ЕДЕН МЕДИУМ НЕ ПИШУВА зошто НЕМА ПРАВНА РАЗВРСКА за случајот ЈАНУШЕВ, а убиецот САМ се врати и е во Шутка, а организаторот е тука и се вози со блиндирана кола а не од страв од фамилијата на убиениот ТУКУ од конкурентските нарко Дилери..
Правна Држава у пичку матер, а амбасадите на ЕУ главите во ПЕСОК ко Ноеви, важна и приоритетна била Блгаризацијата
Успат имааше пред неколку години дека и еден друг партиски Рекетар и убиец, избеган во странство ПООДАМНА, АМА слабо го бараме, Аце Циганот, е Сликан од надзорна камера во МВР како ПРОДОЛЖУВА пашапорт
А може и тој си ДОБИЛ ТУЃ, лажен Идентитет, нели имаше АФЕРА за Кражби на идентитети , а која заврши со минимални казни за неколку ШАЛТЕРУШИ во МВР, а Амбасадите од ЕУ и демократскио Запад и за тоа Главите во Песок..
Абе Блгаризација е најбитна, заеби се друго :facepalm:

Член од
30 октомври 2022
Мислења
740
Поени од реакции
1.934
Колку е бедно цел живот да бидиш партиски војник.Знам такви шо уште се надеваат на вработување на државно.Со години да дремат по штабови му ги лижат на прецедателот на штабот и пак да не ги вработуваат на државно.Колку бедно поминат живот.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.672
Поени од реакции
9.272
[/QUOTE]
Колку е бедно цел живот да бидиш партиски војник.Знам такви шо уште се надеваат на вработување на државно.Со години да дремат по штабови му ги лижат на прецедателот на штабот и пак да не ги вработуваат на државно.Колку бедно поминат живот.
Зарем е мала работа да бидат:

1. Скопје - хигиеничари и магационери во Соравија на Дрин, откаде ќе може да ја гледат 50-ката како поминува под ГТЦ.

2. Куманово - хигиеничари и болничари во трите здравствени центри, со кои раководат Албанци.

(Министерството за здравство раководено од министер Фатмир Меџити пред само еден месец ја назначи за в.д директор д-р Биљана Ивановска која е вработена во болницата како психолог по општа психологија.

За само еден месец истата е разрешена и на нејзино место е именуван д-р Фати Џемаили, уролог во болницата.
Така со оваа смена Албанци се директори на сите големи државни здравствени установи во градот. Кадри на ДУИ веќе раководат со Центарот за јавно здравје и Здравствен дом Куманово.).

3. Тетово - вработување во дирекција на Југохром како било што, плус индивидуални чистачи на диви депонии.

4. Гостивар, Маврово, Ростуше и околината - истерувачи на мечки.

5. Кичево - кондуктери во МЖ.

6. Дебар - ловци на дрвокрадци.

7. Струга - заплашувачи на улични кучиња.

Малку ли е оваа палета на работни места што безидентитeтскиот СмрдС им ја нуди на нивните членови? Каде ќе најдат подобро?

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.672
Поени од реакции
9.272
Прегледај го приврзокот 395529

На што дрога е мисиркава бе? Има ли еден нормален во таа погана партија? Еден да речеш еве овој е при здрав ум и разум.
Oва не е наменето за мене и тебе, туку за Неџат, Шарпшутер и ним сличните.

1698235095052.png

1698235793069.png

1698236032999.png

Плус:

- немање учебници за ученици во основно образование
- практички мртов патнички железнички сообраќај
- меѓуградски автобуски сообраќај, со неколку исклучоци, прилично редок и скап, при тоа неколку градови воопшто немаат линии до Скопје
- катастрофален здравствен систем
- тотална централизација во Скопје

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201

Имаме неофицијални податоци за носење кучиња во Струмица со комбиња од Тетово и Гостивар и камион со сина церада со непознати регистарски таблички. Затоа апелирам до граѓаните секој ваков случај да го евидентираат и фотографираат и да ни помогнат во пронаоѓањето на сторителите, изјави Сузана Стојкова, директорка на Стационарот за бездомни кучиња „Лајка“ во Струмица.
Ми се допаѓа односот на Тетово и Гостивар кон каурскиот град кој ни го донесе ено опшесфо за сите. Нека чуствуваа тој град без автохтони дел од придобивките на ено општфо.

Kajgana Shop

На врв Bottom