Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
- Член од
- 19 март 2009
- Мислења
- 9.252
- Поени од реакции
- 19.549
Не прајте глупи споредби....
Овие автобуси ги ПЛАЌА ДРЖАВАТА! (со наши пари нормално)...
Сакат нејќат оние педерите од Транскоп мора да пуштат автобуси...
А ко се работи за утакмици,за Чкембари прва изрека му е НЕМАМЕ НИШТО СЛОБОДНО..
И то ова од Транскоп,шо имат еден куп кршој,шо не вредат ни пет пари...
Е сега која приватна агенција ќе ти дај автобус за навивачи?
Со милион молења и гаранции одвај се решаваа/т да пуштат автобус....
Плус и со парите тешко можат да наплатат,не е мал проблем то....
Зато се плашат....оти клубојте не префрлат пари на време(или воопшто не префрлат)а групата засега нема кеш сама да си финансира гостувања..башка ризикот од кршење и демолирање на авобусот(шо не беше реткост низ годините,сега е подобро на ова поле)..
Ехее какви проблеми сме имале со плаќањето низ годините![Збунет :confused: :confused:](/styles/default/xenforo/smilies/confused.png)
П.С.
За БИТОЛСКАТА ЛОКАЛ ПАРТИЈА...Апсолутно да...
Ама ко ќе ги остат сите тие локал патриоти книшките од ВМРО и СДСМ...и да ги фрлат во една кутија и да ги запалат...
Е тогаш ќе прајме муабет,а вака анонимно,аха ќе биди,ова ќе напрајме то ќе напрајме се знај шо е работата.....
Едно е да го лажиш народот,не давале пари,мрч,мрч.....
Треба самите да понудат решенија како ќе се финансира Битола,зошто ако се погледни реално во градот засега нема никакви иневстиции шо можат да ја накренат Битолската економија,а и тие ги има се во рацете на странци,и Скопјани....а и тие малку јаки чисто битолски фирми се во рацете на СТИПСИ кои б олеста не си ја даваат,сортата да му ебам предавничка и хоштаплерска.......а камоли да напрат нешто за градот во кој се родени....едноставно БЕЗ ДУША СЕ...![Гик :гик: :гик:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/geek.png)
Така да џабе скокат,кога и тие еве да речиме да дојдат утре на власт ќе ја МОЛАТ ЦЕНТРАЛАТА за пари....
Едно е да се прајме Американци(демек посебни држави,посебни буџети)а сосема друга е реалноста,за жал...
А дека треба да се крени ЛОКАЛ ПАТРИОТИЗМОТ во градот,за ова потпишвам со двете раце....
Само треба да јасно изразени цели и целиот проект да биди транспарентен.......а не вака скришум и аномимно..![Нинџа :нинџ: :нинџ:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/ninja.png)
Овие автобуси ги ПЛАЌА ДРЖАВАТА! (со наши пари нормално)...
Сакат нејќат оние педерите од Транскоп мора да пуштат автобуси...
А ко се работи за утакмици,за Чкембари прва изрека му е НЕМАМЕ НИШТО СЛОБОДНО..
И то ова од Транскоп,шо имат еден куп кршој,шо не вредат ни пет пари...
Е сега која приватна агенција ќе ти дај автобус за навивачи?
Со милион молења и гаранции одвај се решаваа/т да пуштат автобус....
Плус и со парите тешко можат да наплатат,не е мал проблем то....
Зато се плашат....оти клубојте не префрлат пари на време(или воопшто не префрлат)а групата засега нема кеш сама да си финансира гостувања..башка ризикот од кршење и демолирање на авобусот(шо не беше реткост низ годините,сега е подобро на ова поле)..
Ехее какви проблеми сме имале со плаќањето низ годините
![Збунет :confused: :confused:](/styles/default/xenforo/smilies/confused.png)
П.С.
За БИТОЛСКАТА ЛОКАЛ ПАРТИЈА...Апсолутно да...
Ама ко ќе ги остат сите тие локал патриоти книшките од ВМРО и СДСМ...и да ги фрлат во една кутија и да ги запалат...
Е тогаш ќе прајме муабет,а вака анонимно,аха ќе биди,ова ќе напрајме то ќе напрајме се знај шо е работата.....
Едно е да го лажиш народот,не давале пари,мрч,мрч.....
Треба самите да понудат решенија како ќе се финансира Битола,зошто ако се погледни реално во градот засега нема никакви иневстиции шо можат да ја накренат Битолската економија,а и тие ги има се во рацете на странци,и Скопјани....а и тие малку јаки чисто битолски фирми се во рацете на СТИПСИ кои б олеста не си ја даваат,сортата да му ебам предавничка и хоштаплерска.......а камоли да напрат нешто за градот во кој се родени....едноставно БЕЗ ДУША СЕ...
![Гик :гик: :гик:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/geek.png)
Така да џабе скокат,кога и тие еве да речиме да дојдат утре на власт ќе ја МОЛАТ ЦЕНТРАЛАТА за пари....
Едно е да се прајме Американци(демек посебни држави,посебни буџети)а сосема друга е реалноста,за жал...
А дека треба да се крени ЛОКАЛ ПАТРИОТИЗМОТ во градот,за ова потпишвам со двете раце....
Само треба да јасно изразени цели и целиот проект да биди транспарентен.......а не вака скришум и аномимно..
![Нинџа :нинџ: :нинџ:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/ninja.png)