Битола

М

Мартин`

Гостин
Убо ви кажа јое самото дете си знаеше шо би можело да се случи ако носи во Битола маица од Војводи,то ти е исто ко некој да носи маица од Чкембари во Скопје или Тетово,на крај краева лесно поминало детето да беше кај вас или ск ке го пукнеа од мавање,иначе овај планинаро делува доста искомплексиран нема излезено од џамија па сеа дели памет за Битолчани изгледа е бааги тепан низ Битолата,а и со право.
Глупост голема што е провокацијата што носи маичка на Војводи башка како што кажаа 16 години ако се толку мангупи нека пробаат да му ја земат кога гостуваат Војводи а не на ваков начин. И да најбитно затоа никогаш нас Македонците нема да не биде на свој брат Македонец му правите така, се кладам дека ниедна Албанска навивачка група нема да и направи на друга Албанска така али мангупи сте вие маици ќе зимаат ццц.

Ќе ве видиме какви „патриоти“ се кога ќе дојде ред Шкендија или некој друг Албански тим да гостува во Битола да видиме дали и нив така ќе ги претресувате да им зимате маици и слични работи или само сте пички!

Како и да е детето не требало да иде со мајца Војводи у секој случај. Најголемата вина е кај него. Ама би го одобрил ова у случај да била мајцата земена од некој што е на возраст на тоа дете, ама ваке...немам коментар. Па уште да јадеш гомна дека мие овде смо шака народ и дека од шипциве неможемо да мрднемо...КАТАСТРОФА! И после ќе се удираа у гради, мие смо патриоти или незнам што.
Браво за ова!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.046
Ај ова шо се деси се деси, али после не пратеа у чекор и на некои мој другари им чепкаа по ташните, а најтрагично од се кога ни рекоа:

„Шо се к*рчите бе, шака народ сте у Тетово, не можете да мрднете од ш....“
Пффф... они ли најдоа да ви зборат....
Абре вие не знаете, како им е на нив у Битола. Не смеат на Пикасо да му писнат. Тепа старици, мава по каурски куќи со камења, осквренавува цркви и каурски гробови по Битола... У ствари што ќе ви зборам, знаете вие најдобро како е во Тетово.

Така да, битолските шабани нека не се курчат многу за вакви работи зашто исто им е и на нив, ако не и полошо, само не смее за тоа да се збори јавно... бидејќи one-man-army is lurkin' everywhere.

Ја смеам да зборам, пошто не сум од Битола, ништо не ми може.

...или бар така си мислам

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ќе ве видиме какви „патриоти“ се кога ќе дојде ред Шкендија или некој друг Албански тим да гостува во Битола да видиме дали и нив така ќе ги претресувате да им зимате маици и слични работи или само сте пички!
Беа. Си тепаше Слога 2-0 и си отиде... минатата или предминатата година. Шверцери исто така беа далеку по гласни од Чкембари колку шо приметив на радио преносот. Македонија але але алеееее....

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Епа Дојди и ти пресели се, тука у Скопје. Ги имаш Шверцери тука*, они се дури и претерано културни. Бах слушаат сите, строго.

*-би ти ги спомнал и Комити, али нешто (не знам што) ми кажуе дека поише би те интересирал Shvercerat-oт.

Олабај бе жити најмило, олабај, не напинај.

--- надополнето ---

Тоа де, знаеме сите што ќе се деси со маиците и знаеме дека има такви дебили (некои од нив се и тука на форум).
Проблемот е во начинот на кој гледаме на ова искривување.
Дали тоа го прифаќаме како нормално, како што гледам во многу постови, или со осуда.
Олабај, олабај, олабај пак. Како само не приметуеш дека се глупираш лебати.

--- надополнето ---

Пффф... они ли најдоа да ви зборат....
Абре вие не знаете, како им е на нив у Битола. Не смеат на Пикасо да му писнат. Тепа старици, мава по каурски куќи со камења, осквренавува цркви и каурски гробови по Битола... У ствари што ќе ви зборам, знаете вие најдобро како е во Тетово.

Така да, битолските шабани нека не се курчат многу за вакви работи зашто исто им е и на нив, ако не и полошо, само не смее за тоа да се збори јавно... бидејќи one-man-army is lurkin' everywhere.

Ја смеам да зборам, пошто не сум од Битола, ништо не ми може.

...или бар така си мислам
Пак олабај, пак нема врска Македонци - Албанци, а пак ти тоа го импутираш. Јави се интелегенцијо, спаси го заматениов.

М

Мартин`

Гостин
Беа. Си тепаше Слога 2-0 и си отиде... минатата или предминатата година. Шверцери исто така беа далеку по гласни од Чкембари колку шо приметив на радио преносот. Македонија але але алеееее....
Епа знаев дека така ќе си поминат на прошетка, и се кладам дека истиве биле скинери чим вика избричена глава членот што бил сведок кога им ја одземале маичката само они се толку уфилмани и влезени во некој филм.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Виктор Прекини да лажиш!!! Не ти е срам?

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
ШО СЕ ОВИЕ ГЛУПОСТИ БЕ ДЕЦА?
КАКО ПРВО НИКОЈ НЕ БЕШЕ УДРЕН , КАКО ВТОРО СО САМОТО ИДЕЊЕ ВО БИТОЛА СО МАИЦА ОД ДРУГА НАВИВАЧКА ГРУПА ВО МАКЕДОНИЈА Е ПРОВАКАЦИЈА.
АКО НЕ БЕШЕ НАЧЕКАН ЌЕ СЕ СЛИКАШЕ СО МАИЦАТА И ЌЕ СЕ КУРЧЕШЕ НА ФЕЈСБУК ИТН.
КРАЈ НА МУАБЕТО !!!! И ЈАС АКО ДОЈДАМ ТЕТОВО СО МАИЦА ЧКЕМБАРИ ЌЕ МЕ НАЧЕКАТЕ И ЌЕ МИ ЈА ЗЕМИТЕ... И ШО??? НИШТО! САМ СУМ КРИВ ШО СЕ ПРАМ ЗАЕБАН...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.425
Поени од реакции
16.727
E, a како успеаа шверцери да им смкнат транспрент на хулиганиве ?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Добро бе луѓе,се изнапишавте,го осудивте настанот....
ОК,не е во ред ова шо се случи.....
Јас не го оправдувам.......
НО-треба да се погледни суштински во оваа денешна "СИТУАЦИЈА..."од НАВИВАЧКИ АГОЛ,иако нема ништо навивачки во овие одземемања на противнички реквизити....
Сепак,во целиот свет како најголем трофеј се смета украден шал,транс,коцка..дрес.....од ривалска група....некој непишан кодекс на понижување на противничка група...
Е сеа постојат правила како треба да се одземаат тие реквизити-ултрас правила-ама ретко која група ги почитува....па се гледа не секаков можен начин да се стигни до пленот...
Околу денешниот случај...
Како прво-ШО СТЕ БАРАЛЕ БРЕ ТЕТОВЧИЊА НА ЕКСКУРЗИЈА СО МАИЦИ ОД ВОЈВОДИ/??/
Мангупи да се правите пред женските во автобусот-ГЛЕДАЈТЕ МЕ КОЛКАВ МАЖ СУМ,ЌЕ ШЕТАМ НИЗ БИТОЛА СО МАИЦА ВОЈВОДИ....:tapp:....
Чукнете си ја главата во зид малку одкога ќе решите да се правите мангупи,бидете свесни дека можно е некој да ве забележи,и да се случи ова шо се случи....:smir:
Ова за сите важи,не само за Војводи и за другите ДЕЦА кои ќе добијат некоја мангупска идеја......
Кога сме кај засрамувањето....
Па и вие бре Војводи се скапавте од фалење дека сте ги РУШИЛЕ од ќотек Чкембари во Хрватска,дека сте ги прегазиле и не знам шо.....
А шо имаше....некој Војвода мавтал со пендрак,удрил еден Чкембар во главата и толку беше....
И секако еден куп камења кои беа фрлени.....
Се ПРЕУДИЦИРААТ работите.....се прават тешки филмови и за најмалите НАВИВАЧКИ"АКЦИИИ"а навистина нема потреба од кревање на толкава помпа...
И вчера онаа емисијата на Алфа за НАЦИ ДВИЖЕЊЕТО,па ја пренапумпаа работата,ги направија Чкембари бетер од најозгласените скин-групи,а реалноста е сосема друга,можеби било лошо порано,но денес во реалноста нема ни 10% вистина од она шо вчера го кажа новинарот од Алфа..изгледа и тој беше пресреќен да ја исфилува целата оваа работа и да добие добра приказна,,,,:drk:....
Ве гледам другите коментирате а не ги знаете работите,ги направивте Битолчани тепачи,насилници,нацисти....
Добро кажа JOE,ако детето си било со маица Македонија немаше ништо да се случи......
Вие ја гледате работава од сосема друго гледиште,навивачите ја гледаат поинаку....
Се случи шо се случи,добро е шо не е повредено некое дете,се поминало само со одземање на маицата.....

B

Beck's

Гостин
15 dena sum bil u Bitola,letno skolo 2007,super decki imase tamu,nikoj ne ni prese problemi,iako site znaeja deka ima albanci od nas.Pa i se druzevme zaedno,u Infinty sekoja vecer sedev so makedonci od Bitola,pa imase i turnir u mal fudbal,pa se zapoznav i so eden od gazdite na eden kafic kaj bazenot so bese,me casti pivo si se pomuabetivme ubavo.A i zenskite bea gostoprimlivi golemi:) znaci sigurno ne e do toa deka se nekoi luge so se do incidentite kako sto se opisuvaat

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Зборнав со дечки кои биле непосредни учесници во акцијата....
ВАКА БИЛО!!!
Значи имало некоја екскурзија на ученици од Тетово,5,6 автобуси не знам точно.....
Дечкото шо ја носел маицата на себе од Војводи...пред тоа се фалел на ФБ дека наредниот ден оди на екскурзија во Битола и ќе се шета низ Широк Сокак со маица Воводи....
И си го исполнил ветувањето.....
Е сеа,се шетале учениците низ Широк Сокак,на Шеталиштето кај сендвичарите,и го зебележале некои помлади Чкембари дечково,и веднаш известиле по телефон,пристигнале и други Чкембари...
Значи да не дојди до забуна....НАПАДНАТО БИЛО САМО ДЕТЕТО КОЕ ЈА НОСЕЛО МАИЦАТА,ТАА МУ БИЛА ОДЗЕМЕНА И БИЛО ОСТАВЕНО ДА СИ ОДИ....
Имало и некое друго дете шо имало маица,но таа била во неговиот ранец,некој од Чкембари му ја зел чантата и почнал да му претура низ неа барајќи ја мајцата..но бил спречен од постар член на Чкембари,и маицата на детето не била земена,зошто не ја носел на себе....
Значи да разграничиме нешто-ВО ТН ИНЦИДЕНТ-НЕ БИЛО ПОВРЕДЕНО НИТУ ЕДНО ДЕТЕ,БИЛА ОДЗЕМЕНА САМО ЕДНА МАИЦА,КОЈА ЈА НОСЕЛО НА СЕБЕ ДЕТЕТО....
Ниту се нападнати без причина децата,ниту се изживувал некој врз нив...ЧИСТО СЕ ПОСТАПИЛО ПО НАВИВАЧКИОТ КОДЕКС....се одзеде маицата и децата беа пуштени...
Нема ништо срамно,нема ништо нефер-се беше според навивачките правила за одземање на реквизити.....
Друга работа,Тетовчани биле 6 автобуси9сеа нормално не биле навивачи тие,си биле обични ученици,но сепак не биле сами децава).....Чкембари само неколку луѓе,значи не е ова класична нефер ситуација 20 на 1...како шо одземаа на времето реквизити Шверцери од Комити итн....
Премногу се крена прашина околу ова....
Уште еднаш деца УМ за друг пат-не важи ова само за Војводи,туку и за Чкембари,Комити,и сите останати групи...
Кога веќе одиш во друг град,и носиш навивачка маица,треба да си спремен да ја одбраниш.....
А не во прва шанса кога ќе ти ја земат муабетите - ЕЕ ПЕДЕРСКИ НИ ДОЈДОА ни ја зедоа....
Да видите шо се прави низ светот,и какви борби се водат низ улиците да се дојди до навивачки реквизит од ривалска група,па такви работи да се случат во Македонија,ќе прогласат ПОЛИЦИСКИ ЧАС .....:kesa:...
Џабе се пумпаат работите,кога сме далеку од некои НАВИВАЧКИ СЛУЧУВАЊА кои се секојдневие во Европа и светот...
Овде кај нас,ќе се случи еден мал инцидент и одма фрчат казни-6 месеци забрана за навивање:blabla:
И зошто забрана?Зошто полицијата нема време да се справи со 100 навивачи....вака полесно им е да го забранат навивањето и да се слободни во сабата да си одат во кафана со колегите:3:
Ех колку сме далеку од Европа....во сите области се чувствува ова....:kesa::music5::music5::music5:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
http://www.vest.com.mk/?ItemID=EC9F056C71E7634D8DB69CD956F12A03
"СВ.ЃОРГИ" БИЛА ЦРКВА КОЈА ПОСТОЕЛА ОД 8 ДО 11 ВЕК ПОД БИТОЛСКАТА ЏАМИЈА

Легендата е точна, има црква под Јени џамијата

По археолошките ископувања во внатрешноста на Јени џамијата во Битола, со кои се потврди легендата за постоење на црква посветена на св. Ѓорги, летово битолските археолози работеа на истражувања во дворот на џамијата. Наодите до кои дојдоа ги надминаа очекувањата. "Во дворот наидовме на монументален олтарен простор, па претходното мислење дека ѓаконикот бил внатре во џамијата се побива. Тоа бил југоисточниот анекс на оваа црква, правена по цариградски план од врвни мајстори,со доста квалитетен материјал", вели археологот Гордана Филиповска - Лазаровска, советник - кустос во ЗМ - Битола. "Сметавме дека ширината на црквата е 14 метри, но новите истражувања зборуваат дека е над 20. Енигмата каков е североисточниот дел на овој објект, ќе ја решиме в година". Според архитектурата, со сигурност може да се потврди дека старата црква била градена во втората половина на 7 век и на почетокот на осмиот. Од подвижните артефакти посебно внимание предизвикува керамичкиот пехар, најден покрај црквата. Монети не се најдени, но затоа имало парчиња од стаклени садови и малку фрески од објектите. Ископувањата во Јени џамијата во 2003 година ги започна Томе Јанакиевски. Во досегашните истражувања, меѓу другото, беа пронајдени два печата, од кои едниот со претстава на св. Ѓорги, се претпоставува дека припаѓал на цариградското семејство Магнавара. Ова е уште една потврда дека во 10 -11 век овој простор бил епископско седиште и како таков продолжил да живее и по пропаѓањето на Самуиловата држава", кажува Филиповска - Лазаровска

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
.
АКО НЕ БЕШЕ НАЧЕКАН ЌЕ СЕ СЛИКАШЕ СО МАИЦАТА И ЌЕ СЕ КУРЧЕШЕ НА ФЕЈСБУК ИТН.
И шо ако се курчеше?!
Ви пораснаа рогови шо сеа ве брукаат насекаде?! Големите мажи на 16 годишно дете му ја зедовте маичката и му стегнавте ластик.

Навивањето е да го бодрите тимот, а не да кршите/плашите мали деца. Тоа е фудбал. Тоа е локал-патриотизам.

Ама за џабе пишам и така никој нема да го прочита ова и да ме сфати сериозно, ама то е то. Некои работи никогаш не се менуваат.

Член од
5 мај 2008
Мислења
92
Поени од реакции
17
И шо ако се курчеше?!
Ви пораснаа рогови шо сеа ве брукаат насекаде?! Големите мажи на 16 годишно дете му ја зедовте маичката и му стегнавте ластик.

Навивањето е да го бодрите тимот, а не да кршите/плашите мали деца. Тоа е фудбал. Тоа е локал-патриотизам.

Ама за џабе пишам и така никој нема да го прочита ова и да ме сфати сериозно, ама то е то. Некои работи никогаш не се менуваат.
Druze ko ne se razbiras od nekoj raboti aj te molam ne zamaraj so tvojte bez veza komentrari

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Druze ko ne se razbiras od nekoj raboti aj te molam ne zamaraj so tvojte bez veza komentrari
Wow, сега ме заќуте! Јак си нема шо!

Како прво, ако не забележа, ова е форум и секој има право да си го кажи своето мислење. Ако не ти одговара, или ќе го побиеш или не коментирај.

Kajgana Shop

На врв Bottom