Битола

S

smart ass

Гостин
А ќе ми одговори ли некој мене ИМА ЛИ ВО БИТОЛА БОЛЕШТИЊА СКИНХЕД НАЦИ ТИП-1
(покрај во весник што читав многу роми душеле боја за ќунците и лепак)...на нив ли маваат тие лобоси??

PS.Значи ако не ти чини во градот одма под најитно да се иселиш и да не го трујеш воздухот кој го дишеш тука и така ти ќе бидиш задовлен нема да се расправаш со селнаи како мене и јас интелегенти западно европски луѓе како тебе значи ПАЛИ ПАТИКИТЕ УШТЕ СЕГА И ЈАС ЌЕ ТИ ЈА ПЛАТАМ КАРТАТА ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ :salut:САКАШ АЛБАНИЈА САКАШ КОСОВО
Човече абе некако не да се мешам....ама претпоставувам пикасо е роден тука најверојатно...знаеш онаа кај ти е папочната врвца секната таму си,кај си растел пак се враќаш таму,што се распаливте за едно е***е на скопјани со битолчанки...абре сега СИТЕ СЕ Е**Т ЦРЕВАТА СИ ГИ ВАДАТ уште на 15 години...ај ебаго:toe:

D

Delux

Гостин
Уживај..чоечиња во филм влезени се тоа,нема тука скинхед оргинал:pos2:..а роми шо дуват лепило има

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
(покрај во весник што читав многу роми душеле боја за ќунците и лепак)...на нив ли маваат тие лобоси??
Ти претходно не праша нешто туку си даваше свое мислење уствари нешто си слушнал ти кажале па си прашал и на крај ти одговориле ако ако прашае ќе ти се одговореше а ти само одолку го вретше муабетот

ДА има скинхедси во Битола дал господ само не се такви како ти што си ги замислуваш и како што ти кажвале убај деца се сите :smir:

Човече абе некако не да се мешам....ама претпоставувам пикасо е роден тука најверојатно...знаеш онаа кај ти е папочната врвца секната таму си,кај си растел пак се враќаш таму,што се распаливте за едно е***е на скопјани со битолчанки...абре сега СИТЕ СЕ Е**Т ЦРЕВАТА СИ ГИ ВАДАТ уште на 15 години...ај ебаго:toe:
Ти претходно не праша нешто туку си даваше свое мислење уствари нешто си слушнал ти кажале па си прашал и на крај ти одговориле ако ако прашае ќе ти се одговореше а ти само одолку го вретше муабетот

ДА има скинхедси во Битола дал господ само не се такви како ти што си ги замислуваш и како што ти кажвале убај деца се сите :smir:

Брат јас реков ако е збор за круви сите се ебваат кажав јас за нив е важно само пари и к*р друго ништо и црнец ако сака нека е ама ме изиритира тоа што пази 90% ќе се ебеле на фразата да искочиме :uvo:

S

smart ass

Гостин
Уживај..чоечиња во филм влезени се тоа,нема тука скинхед оргинал:pos2:..а роми шо дуват лепило има

Значи ова е воглавно одговорот горанчо т.е тие се само ванаби без некој чедар правење ил ширење нетрпеливост и сл....:smir:

П.С јас зборев за пријател кој беше таму војска да служи(добро де изгледа мојот пријател ептен се уфилмал има IQ под 80:pos2:

ама ме изиритира тоа што пази 90% ќе се ебеле на фразата да искочиме :uvo:
Ама ти знаеш дека не е така,јас знам дека не е така....не се замарај-тоа е исто ко јас да речам 90% се ебат со франкфуртерите дилери,кои имаат јамаха,БМв и.т.н

сигурно не се 90% нели:toe:

Ја одамна не сум бил битола...убав град е,има кино да работи ил музеј..оти по помаливе градови не можеш една драма да изгледаш..а има интересни.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
Па никој брат салам чоке знае дека неее така но МОРА да му се одговри на провокацијата не дека се замарам само во пронцип е работата не сакам некој да јади лајна за џабе му кажав јас него нека си ги гледа неговите и нека не шири само омраза па оти после сме ги неќеле е како да ги сакаш кога се родени само за провкации и кога ќе му се вратиш се кријат и плашат како некој пи*ки па ќе бараат олеснувачи и до кога ќе му ќутиме на се што тие а и овај сликарот што ќе каже демек остај го не се замарај ама брат 100 пати кашана една иста лага некој ќе ја свати како вистина после ама ај нема врска треба еден БАН пак да јади па нека оди на друго место нека кажува статистики негови :salut:
Кино нема ама филмови се гледаат во театрот оти сите кина се затворени а музеј имаш бе како нема абе супер тука само една мана има со работа и платите се е чорба

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Тупчо ако си видел во ск две пички се качбвале во кола и оделе на ебање што е тоа што докашуваш со тоа дека курвите се ебаваат браво бре ја откри америка сега за почесен граѓанин да те прогласиме ебате шутракот ако се прави муабет за курви тоа е друга работа секаде има курви и тие се ебаваат секаде и важно му е само да се има пари и кур друго ништо не ги интересира како и во секој град има курви се ебваат а после ако некој не ги знае се прават поштени што е нормално можи ќе врзат некоја будала
Детуле бре, не знајш шо збораш бре, тебе ни десет распнувања на Ристета, и негови воскреснувања не те спашаваат бре.

Која вистина ја кажа бе и будалите нема да ти верваат на ова и се гледа од авион дека збораш за инает и се лечиш тука ти реков јас кажи за твојте првен па после за дуругите и ова не го мислам само на муслиманките туку и на тие од крушевските села од кај што си оти немаш ти право да збораш за Битолчанки освен ако не си една од нив е ако си жена тогаш извини за се до сега
Детуле, ова што си го кажал детуле (секако дека во умот си детуле, физички сигурно си како Мариовците, метро девеесет), е консеквенца на твоите не шетања низ Македонијава да видиш што се случува особено во Скопје. Туку што може антиквизиран национал-патриот што "лежи" на форум кај Миленко, да ти каже. На се бара национална основа. Оти? Оти не е способен сам да се истакни. :)

Значи да не се повторвам ти кажав од кај сум и не сум од пашино руфци или од крушево као тебе доселен тука во посветла иднина со чергата а дека врие од сељаци како тееб врие сте прошетале до ск и косово и сега си мислете дека се знаете и цел свет сте го виделе и не се замарај ти со нас туку оди таму по селата и просветлиги малку да не се земаат роднине за маж и жена и нека ги фатат тие фержината и шалварите барем на лето ќе се посипаат со мозолчина од пота а и ск не си видел како мене баш ти фала на комлиметите иако не требаше да се мачиш но сепак фала е нема како мене таму за жал или ако има малку се тие ама тука кај нас во Битола не има не дал господ и се ќе си браниме се што е наше а не да фрламе со камења као другите ете као вас дојденците тука малку што ве трпиме па уште ќе јадите лајна и се нешто не ви чини па сега тебе и битолчанките па оди бре иселисе ск слободно уште денс ако сакаш
Антиквизиран простаку бре. Јас сум петта Генерација што живее во град, и една од ретките што не мигрирала за Турција 50-тите и 60-тите години, тогај коа во Битола Албанците беа над 30%, и Македонците кои живееја по маалите населени со Албанци, знаат и знаеја Албански перфект (со акцент).
Друго твојот комплекс (а не мојот), е евидентен, поради она што ти не можеш да дискутираш онака на општествени прашања, или прашања од каков и да е сој, поради тоа ти на се гледаш со задна намера. На се мислиш дека јас, ќе играм со такви ниски чуства како твоине, и на се ќе терам на таква национална основа.
Па грешка си бре. ЈАС СУМ ПОГОЛЕМ МАКЕДОНЕЦ ОД ТЕБЕ! Јас подобро говорам, пишувам, користам, Македонски јазик и Македонштина низ светот. Јас сум репрезент на она што е квалитетно од овие краишта. За жал, ти си шлајмот, од кого треба да се срамат твоитне "сонародници" (непозната именка).

Зошто бе дете таква омраза во тебе имаш некој проблем и не се нервирај по толку лошо ќе тие е за здравјето на толкава омраза што ја имаш за што така што лошо имаш видено ти од локал патриотизмот и таквите стварно не знам секој си има право на свое мислење и чуства само не е добро да ги мразиш луѓето само заради тоа што се локал патриоти па сигурно ќе бидат кога знаат од каде се кои му се корените и ќе се борат за својот град а за кој да се борат за друг град но сепак да не се повторвам ти дека си дошлак тука и за тоа не можиш да го разбериш нашето чуство и гордост на градот Битола
Сурленце мало, националистичко, дојденеци се сите оние кои мигрирале од село во град, како што и твоине, така и моине. Моине тука се над пет генерации, твоине пред 10-тина години. Тука е разликата.

Друго, сурле, дека вака мислиш, имаше 2001, а не дај боже ако продолжиш, ќе има и други 2001-ви, и не затоа што јас така сакам, туку затоа што ти така сакаш.
Ова глупо сурленце, твојот нискоинтелегентен капацитет, не може да го разбере, дека оваа куќа (Македонија), е и моја, и твоја, и тука секој што живее, е дел од таа куќа и никој не едошљак во оваа куќа. Ти шмукле, ја фалсификуваш историјата, ама за тоа друг ќе те казни не јас.
Оваа куќа (македонија) ќе ја уредуваме заеднички. А ако тоа не го сакаш шмукле, тогаш ќе ја делиме СУДСКИ.

Така да си знајш, мало национал-шупченце.

Тука сега што прајме кој да се носи или да бега од градот вие или ние што викаш кој ќе победи и кој ќе биди избркан од градот
Кој се тоа вие и ние бе клупче? Кој?
На оваа тема јас глупчо, разговарав за тоа колку БИТОЛЧАНКИТЕ (без разлика на вера, национална припадност идр.) се ебат во Скопје, поради тоа што Скопјани им изгледаат пофраери. Ова нешто за тебе См'гле, е тешко да се разбере, па ти го сфаќаш ова како лоша етика на твојата нација. Не бре см'гле, тоа е светска "мода", тренд... Тебе ти е криво што ќе собериш дома некоја Битолчанка, која воедно била тртена од безброј Скопјани, па по твојана логика ќе испадне дека воедно и нив ќе им ги пушиш (тоа се пренесувало од уста во уста). Таквата фрустрација, нема да ја залечеш со национал-педеристички напади, туку ќе си признаеш, ДА СЕ ЕБАТ. КРАЈ! Нема срам.

Дека е исењачен градот да во право си но ако правиме муабет за стари битолчани скоро и да ги нема сите знаеме дека тука живееле претежно турци евреи роми и мал дел на Македонци а уште помал дел на албанци дека е упропастен градот се сложвам ама не од селаните кои вршеле миграција туку од ваквите сељаци како тебе кој вршат само пропаганда за која се платени или од некоја понова политичка партија или од некоја невладина организација и делите тука совети и кажувате правила и прописи
Болдот е само доказ, колку едноставно не си во тек, ни со тема, ни со муабет, а немаш ни елементарни познавања од тоа како се дискутира...
Пропагандата која ти ја вршиш, на се барајќи национална основа, е најлошата врста на пропаганда, воедно и најдебилната... Како не ти е срам после ова, пак да се логираш на форумот.

МИ ГО СРАМИШ ГРАДОТ БРЕ!

PS.Значи ако не ти чини во градот одма под најитно да се иселиш и да не го трујеш воздухот кој го дишеш тука и така ти ќе бидиш задовлен нема да се расправаш со селнаи како мене и јас интелегенти западно европски луѓе како тебе значи
Мене ми чини, тебе не ти чини, и ти бараш кривица, кај мене. Јас сум бил тенденциозен, со тоа што сум кажал дека Битолчанки се ебат.
Се ебат бре, и тоа најмногу во Скопје. И знаеш зошто? Само затоа што се СКОПЈАНИ, и ништо друго.

Тебе не ти одговара ваквата слика. Ти ќе си се вратиш во Мегленци, од кај шо потекнуваш... :wink:

а никој брат салам чоке знае дека неее така но МОРА да му се одговри на провокацијата не дека се замарам само во пронцип е работата не сакам некој да јади лајна за џабе му кажав јас него нека си ги гледа неговите и нека не шири само омраза па оти после сме ги неќеле е како да ги сакаш кога се родени само за провкации и кога ќе му се вратиш се кријат и плашат како некој пи*ки па ќе бараат олеснувачи и до кога ќе му ќутиме на се што тие а и овај сликарот што ќе каже демек остај го не се замарај ама брат 100 пати кашана една иста лага некој ќе ја свати како вистина после ама ај нема врска треба еден БАН пак да јади па нека оди на друго место нека кажува статистики негови
Абре кои негови бре!

Абре ти глуп си или што си? Абре нема кај мене НЕГОВИ, НАШИ, ВАШИ, ТАКВИ, ОНАКВИ.

Прост си, не знајш да читаш, кој ти е проблемот? Дај бе фати се малце за ак'л, не се срами, испосра лајна еден котел.

Кој пички кој црни камења, проблемот на таквите како тебе, е што се пикаат кај што не ги бери. Ова место, е за културен натпревар и муабет, а не за тепање и заканување. Разбираш. По ова како шо гледам, пошо си физички јак, се закануваш, сетиќи местото АФГАН... ИСТАН... а?

Има скинхедси, тетовираат КРСТ над ВЕРГИНА, и со таков синкретизам, креираат пропаганда на Македонштина, низ државава.
Многу се убај, како шо шмукот кажа, сите да ги собериш, вкупно 30 заби нема да изброиш, поради тоа што често ги негуваат. ;)

Брат јас реков ако е збор за круви сите се ебваат кажав јас за нив е важно само пари и к*р друго ништо и црнец ако сака нека е ама ме изиритира тоа што пази 90% ќе се ебеле на фразата да искочиме
Земи бе прошетај малце, низ Македонијава, земи малце прегледај, види шо се дешаа по Македонијава, скапа бе во Битола. Земи малце прошетај, брцниго куро во некоја пичка, осети убајни и ти.
Доста со презентацијата на персонифицирана глупавост, во тело од човек.

Јас да бев ќе се усрамев од тоа што се УСРА, неколку пати... пред свима... :drk:

S

smart ass

Гостин
Чекај имаме болештина скинхед Тип-1 IQ под 80 какви што дијагностицирав,а дал кукест крст ил вергина сеедно е,значи убави се со триесет заби:pos2::pos2:

Епа и овој Примерок исто јаде многу ќотек,ама не му иде умот.

Абе таквите не креираат македонштина...креираат ГЛУПОСТ и ОМРАЗА(без основ) уствари се репрезентативен примерок на една штетна нуспојава,треба ваљда МВР да преземе мерки не за друго шират Глупост,а и уфилмуваат мали дечишта да се облакат така па да бидат горди со свастиката ил со рајхсмаршал тетоважа(на срцето)...значи точно било...туку ајт примероков што го дијагностицирав нема потенцијал да ја рашири глупоста низ други градови што знам после војска беше два-три пати пак битола ама ефектот е тој..ем Е**н ем Тепан..скоро и физички нападна МВР па ќе се вади ко бош е ментално ретардирана особа..(онаа од електрични оргазам:vozbud:) ,едно малце има заби,друго мисли дека хитлер го убиле евреите и затоа ги мрази.ЛОБОТОМИЈААА:vozbud:

[/URL][/IMG]

Едит..не сум прочитал за ова драмиве и музејот.

А се разбира дека платите не им се достојни за разлика од овие што завршиле драмски и знаете..онаа рекламата за "олеснување" на Економијата со воздушен балон како ја фрлаат тежината и ОП добиваат на висина...тие за жал се платени повеќе...ама не им е местото за владин маркетинг туку во театар...цц

BOBI_KOSA

Ишишан, Заклан
Член од
16 април 2008
Мислења
359
Поени од реакции
9
Позз до Битола, иначе сум Охриѓанец ама мајками е од Битола така да фаќам некој корен и од таму ;)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Еј слушнавте бе шо кажаја ? Во 2028 ке се играле Олимписките игри во Битола, а Прилер ке било олимпиското село....:baeh:

Z

ziko bt

Гостин
Еј слушнавте бе шо кажаја ? Во 2028 ке се играле Олимписките игри во Битола, а Прилер ке било олимпиското село....:baeh:
старо е то брат од порано е кажано сеа ке идат од олимпискиот комитет да ги видат импозантните спортски терени со кој Битола располага

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
старо е то брат од порано е кажано сеа ке идат од олимпискиот комитет да ги видат импозантните спортски терени со кој Битола располага
Знајш кај го слушнав ова, брат ми ? На претставата на оние матуфите Солзи и Смеа, и сеа ми текна.....

Ако одат во Прилеп да ги гледат „условите“ за Олимписко село, нема да ги исполнуваат овие...:vozbud::vozbud:

Поздрав!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
Одбележани девет години од масакрирањето на четворицата битолчани кај Вејце

28 Април 2010

На споменикот на бранителите во дворот на битолската полицијаво знак на сеќавање на загинатите битолчани беа положени букети свежо цвеќе, а беа посетени и спомениците на бранителите во нивните родни места и нивните вечни домови.
Родителите на загинатите не присутвуваа на комеморацијата.

Денес битолчани му оддадоа почит на четворицата свои сограѓани кои беа масакрирани кај Вејце пред девет години. Имињата на Кире, Илче, Бошко и Марјан и оваа година не останаа незабележани од нивните колеги, другари, градоначалникот, Советот, партиите, но на ова сеќавање ги немаше нивните најблиски, родителите и роднините.

Сите присутни во дворот на полицијата се присетија на нивното загнување на селскиот пат кај кога загинаа четворицата битолчани од составот на посебната единица на СВР Битола. Тие бранејќи ја својата татковина, прво на брутален начин беа масакрирани, па запалени.
Со достојна почит, претставници на Општината, Сојузот на борци, СВР Битола и специјалните единици на МВР, положија свежо цвеќе на споменикот во дворот на битолската полиција.

-Ликовите и делото на Илче, Бошко, Марјан и Кире секогаш ќе живеат со нас и во нас, ќе ги следиме нивните ликови и делото, бидејќи тие се ставија тогаш кога беше најпотребнона браникот на татковината рече, портпаролот на СВР Битола, Ѓоко Стрезовски.
-Општина Битола го заврши процесот на идејно решение за споменик на бранителите, а тоа значи дека идната година кога се навршуват 10 години од загинувањето на битолските бранители ќе имаме споменик на бранителите во централното градско подрачје, рече градоначалникот на Битола, Владимир Талески по положувањето на цвеќето на споменикот.

Денеска беа посетени и вечните домови на бранителите во Породин, Долно Оризари, Ивањевци и на битолските гробишта кај Света Недела.

Kajgana Shop

На врв Bottom