Па ако е минорна како што кажуваш и ако сме сите такви, самите по себе се косиме со природата, ќе немаме потмци, идни генерации, ќе не немаше нас, ние сме двополни животни а размножувањето е производ на љубов помеѓу 2 личности од спротивен пол
Иначе сум имал прилика да се запознаам со такви личности и несакам да звучам идиотски или стереотипно ама имало прилики да муабетам на оваа тема со нив и сите признале дека нивното однесување не е во согласост со општествените норми ( читај како сакаш ) и сите признаваат дека сексот со спротивниот пол е дел и од нивните фантазии понекогаш, но ете посилна е врската и привлечноста кон спротивниот пол. ( па што е тоа ако не ментална болест? )
Иначе влијанието дали некој е склон кон ист пол го одредуваат хормоните во телото кои дел се наследни а дел се развиваат со развојот на телото во пубертетот. Тоа штео кај женските се развива тестестерон поише од нормалното колкичество и ги тера да се палат на цури или обратно кај машките, сигурно не е дел од нормална еволуција и развој на телото. ( значи болест е )
За џунгла држава и не е толку кај нас со оглед дека имаа GAY-BAR у поранешна голема змија кој го затворија заради поплаки од комшиите од страв за нивното влијание врз сопвените деца, а не дека некој беше тепан како во Србија и баш тоа сакав да кажам, тие не се борат активно за своите права. Кога јас за нешто сметам дека сум во право нема сила што ќе ме разубеди во спротивното или дека ќе ми скратува права некој ако сам сметам дека ми следуваат, ако сакаат респект и да докажат дека е тоа нормално нека се изборат за тој статус.
Застарената медицина ја имаш да ја прочиташ на интернет и според иминјата на млади а признати психолози во светски рамки кои ја практикуваат и не би рекол дека е застарена баш толку многу.
Сепак ова е само мој став и немора да е вистинит за вас но е за мене и тука нема дискусија за да си докажуваме кој е прав а кој не. Ова прераснува во дебата од типот кој е постар јајцето или кокошката?
Сепак сметам дека една личност е комплетна кога јавно ќе се декларира онаков каов што е и кога ќе се бори за своите ставови, убадувања, секс ориентација, вероисповед или било што што го става во подредена улога во општеството и кој си го живее животот без лаги и криење позади маски само заради страв од осуда од кој и да е па макар да е тоа и самото општество
Толку од мене на оваа тема и не се вреѓајте ова е само мој став ништо поише