Бисексуалност/Лезбејство

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
И да има такви немаат храброст за јавно да ја кажат својата сексуална ориентација и тоа најмногу ме нервира......... А зашто некој ако не е хомосексуалец би се навредил и би го сватил мојот коментар толку лично и би почнал да ме навредува? Нели сите имаме право да си се искажеме без разлика колку и да не се согласуваме со неговото мислење? Мада ова е добар материјал за друга тема

:toe:
А како некој тебе би ти ја кажал својата сексуална ориентација, после твојот претходен навредлив пост? Не е малоумен да дозволи да го навредиш уште повеќе. И не само ти. Читај што пишуваат повеќето и размисли дали ти јавно би кажал дека си хомосексуалец или бисексуалец, доколку би бил де.
А тие што не се хомосексуалци се вреѓаат бидејќи не можат да сварат такви тешки клевети врз обични луѓе. :toe:
Треба да размислите сите поубаво и да си го поставите прашањето: Кој е болен? Хомосексуалците или сите ние останати "нормални" луѓе, кои неможеме ни културен речник да употребуваме, а не па да прифатиме нешто повеќе од нашиот "нормален" живот? Кај кого лежи поголемиот проблем?
Тогаш можеби нешто ќе се промени.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
А како некој тебе би ти ја кажал својата сексуална ориентација, после твојот претходен навредлив пост? Не е малоумен да дозволи да го навредиш уште повеќе. И не само ти. Читај што пишуваат повеќето и размисли дали ти јавно би кажал дека си хомосексуалец или бисексуалец, доколку би бил де.
А тие што не се хомосексуалци се вреѓаат бидејќи не можат да сварат такви тешки клевети врз обични луѓе. :toe:
Треба да размислите сите поубаво и да си го поставите прашањето: Кој е болен? Хомосексуалците или сите ние останати "нормални" луѓе, кои неможеме ни културен речник да употребуваме, а не па да прифатиме нешто повеќе од нашиот "нормален" живот? Кај кого лежи поголемиот проблем?
Верувам дека е добронамерно ова кажано, искрено верувам, но јас не навредив никого со тоа што кажав дека тоа во светот и во медицината се третира како болест. Па добро луѓе на никого не му ископав очи нити му кажав каков да биде, тоа е сепак мое мислење базирано на се она што го имам како искуство, а јас не сум крив што не ме сваќате и мислите дека навредувам, тоа сум го прочитал, тоа сум го земал како вистинито и тоа е тоа, никого не посочив со прст нити пак некого директно обвинив. И зошто да се кријат? На народот можеш гз да му затнеш а не уста, муабети за сите нас имало и ќе има секогаш. Зошто би се срамел од тоа што сум ? Само дека народот ќе мисли лошо за мене?
Кои се тие сфаќања?
У кој век живееме?
И јас не сум прифатен за многу мои размислувања и дела ама тоа се работи кои ме прават мене и не се срамам да ги кажам, кој ќе ме прифати ок е, кој не здравје. На крајот на краиштата народот не го живее мојот живот, а јас бирам со кој ке се дружам и чие мислење ке има влијание врз мене, не народот. Ако сме храбри да се навредуваме да бидеме храбри и да се покажеме а не како кукавици да збориме и да пишуваме и да се бориме за права а 1% од нив несака јавно да се декларира и да излезе да се покаже. Епа секој сам си ја бие битката за животот и си го прави поубав, а не народот. Од тоа ми е преку глава и не мислам да сожалувам никого и да му докажувам дали сум јас или тие нормални. Треба тие самите да си одлучат и да се борат за себе а ако некој сака да им помогне нека им помогне, а ако некој им се смее и неможат со тоа да излезат на крај и неможат да се носат со тоа нека си седат дома и нека си ќутат. Зошто ние треба да промениме нешто, нека си променат тие, нека се изборат сами и јавно, само тогаш ќе добијат почитување од целото општество. Тие не се фрикови и не прават криминал но ако сакаат да ги изменат моралните вредности на општеството нека го сторат тоа САМИ, НЕКА ГО ПОНЕСАТ ТОВАРОТ НА СЕБЕ, а сите кои сакаат слободно нека им помогнат, само тогаш ќе имаат респект :toe:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не знам колку стара литература си читал, ама модерна психологија сигурно не е, зошто хомосексуалноста не се смета за болест веќе 20+ години. Значи, според наука не е болест, според тебе што сака може да биде.

А во однос на тоа што не сакале јавно да се декларираат, секако дека се плашат, кога живеат во џунгла-држава, кај што ќе ги испотепаат по улиците ко што им правеа во Србија на геј-парадата.

Мене ми е сфатливо што тебе ти е туѓ целиот концепт и што не можеш да разбереш како може некој да е хомосексуалец, ама тоа е зошто ни самиот не си, тоа е во ред. Ама не е во ред да напаѓаш и да судиш дали било нормално, болест, пореметување кога реално не си упознаен со воопшто со предметов. Најверојатно никогаш до сега немаш ни запознаено хомосексуалец, а камоли да си имал шанса одблиску да набљудуваш како изгледа некој со различна секс ориентација од твојата, да видиш како живее, како размислува итн. Да си имал ќе си увидел дека се тоа сосем нормални луѓе не многу различни од тебе, и единствената разлика меѓу вас е тоа што нив ги привлекува сопствениот пол.
Ваква една минорна (па да, минорна е) разлика не би требало да ти го прекрши целиот концепт за нив и да ги перцепираш различно, да ги сепарираш од останатиот „нормален“ свет и да ги нарекуваш болни.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Ваква една минорна (па да, минорна е) разлика не би требало да ти го прекрши целиот концепт за нив и да ги перцепираш различно, да ги сепарираш од останатиот „нормален“ свет и да ги нарекуваш болни.
Па ако е минорна како што кажуваш и ако сме сите такви, самите по себе се косиме со природата, ќе немаме потмци, идни генерации, ќе не немаше нас, ние сме двополни животни а размножувањето е производ на љубов помеѓу 2 личности од спротивен пол

Иначе сум имал прилика да се запознаам со такви личности и несакам да звучам идиотски или стереотипно ама имало прилики да муабетам на оваа тема со нив и сите признале дека нивното однесување не е во согласост со општествените норми ( читај како сакаш ) и сите признаваат дека сексот со спротивниот пол е дел и од нивните фантазии понекогаш, но ете посилна е врската и привлечноста кон спротивниот пол. ( па што е тоа ако не ментална болест? )
Иначе влијанието дали некој е склон кон ист пол го одредуваат хормоните во телото кои дел се наследни а дел се развиваат со развојот на телото во пубертетот. Тоа штео кај женските се развива тестестерон поише од нормалното колкичество и ги тера да се палат на цури или обратно кај машките, сигурно не е дел од нормална еволуција и развој на телото. ( значи болест е )

За џунгла држава и не е толку кај нас со оглед дека имаа GAY-BAR у поранешна голема змија кој го затворија заради поплаки од комшиите од страв за нивното влијание врз сопвените деца, а не дека некој беше тепан како во Србија и баш тоа сакав да кажам, тие не се борат активно за своите права. Кога јас за нешто сметам дека сум во право нема сила што ќе ме разубеди во спротивното или дека ќе ми скратува права некој ако сам сметам дека ми следуваат, ако сакаат респект и да докажат дека е тоа нормално нека се изборат за тој статус.

Застарената медицина ја имаш да ја прочиташ на интернет и според иминјата на млади а признати психолози во светски рамки кои ја практикуваат и не би рекол дека е застарена баш толку многу.

Сепак ова е само мој став и немора да е вистинит за вас но е за мене и тука нема дискусија за да си докажуваме кој е прав а кој не. Ова прераснува во дебата од типот кој е постар јајцето или кокошката?
Сепак сметам дека една личност е комплетна кога јавно ќе се декларира онаков каов што е и кога ќе се бори за своите ставови, убадувања, секс ориентација, вероисповед или било што што го става во подредена улога во општеството и кој си го живее животот без лаги и криење позади маски само заради страв од осуда од кој и да е па макар да е тоа и самото општество

Толку од мене на оваа тема и не се вреѓајте ова е само мој став ништо поише:toe:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
сите признаваат дека сексот со спротивниот пол е дел и од нивните фантазии понекогаш, но ете посилна е врската и привлечноста кон спротивниот пол. ( па што е тоа ако не ментална болест? )
Чоканче : ти повеќе сакаш Милка или Нестле чоколадо? :raz:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Jas mislam deka fobijata od homoseksualizmot e latenten pederizam ... i ne ne sum jas gay , pa i tie se luge i toa sum zapoznal dosta niv , bas dobri luge dodusa pretezno malce zenskasti ama nema veze ... imaat dusha :smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Па ако е минорна како што кажуваш и ако сме сите такви, самите по себе се косиме со природата, ќе немаме потмци, идни генерации, ќе не немаше нас, ние сме двополни животни а размножувањето е производ на љубов помеѓу 2 личности од спротивен пол

Иначе сум имал прилика да се запознаам со такви личности и несакам да звучам идиотски или стереотипно ама имало прилики да муабетам на оваа тема со нив и сите признале дека нивното однесување не е во согласост со општествените норми ( читај како сакаш ) и сите признаваат дека сексот со спротивниот пол е дел и од нивните фантазии понекогаш, но ете посилна е врската и привлечноста кон спротивниот пол. ( па што е тоа ако не ментална болест? )
Иначе влијанието дали некој е склон кон ист пол го одредуваат хормоните во телото кои дел се наследни а дел се развиваат со развојот на телото во пубертетот. Тоа штео кај женските се развива тестестерон поише од нормалното колкичество и ги тера да се палат на цури или обратно кај машките, сигурно не е дел од нормална еволуција и развој на телото. ( значи болест е )

За џунгла држава и не е толку кај нас со оглед дека имаа GAY-BAR у поранешна голема змија кој го затворија заради поплаки од комшиите од страв за нивното влијание врз сопвените деца, а не дека некој беше тепан како во Србија и баш тоа сакав да кажам, тие не се борат активно за своите права. Кога јас за нешто сметам дека сум во право нема сила што ќе ме разубеди во спротивното или дека ќе ми скратува права некој ако сам сметам дека ми следуваат, ако сакаат респект и да докажат дека е тоа нормално нека се изборат за тој статус.

Застарената медицина ја имаш да ја прочиташ на интернет и според иминјата на млади а признати психолози во светски рамки кои ја практикуваат и не би рекол дека е застарена баш толку многу.

Сепак ова е само мој став и немора да е вистинит за вас но е за мене и тука нема дискусија за да си докажуваме кој е прав а кој не. Ова прераснува во дебата од типот кој е постар јајцето или кокошката?
Сепак сметам дека една личност е комплетна кога јавно ќе се декларира онаков каов што е и кога ќе се бори за своите ставови, убадувања, секс ориентација, вероисповед или било што што го става во подредена улога во општеството и кој си го живее животот без лаги и криење позади маски само заради страв од осуда од кој и да е па макар да е тоа и самото општество

Толку од мене на оваа тема и не се вреѓајте ова е само мој став ништо поише:toe:

Молам ?
Хомосексуалноста НЕ е болест.
Ние се раѓаме како хомосексуалци , и тоа е докажано. Понатаму ги развиваме нашите чувства кон спротивниот пол и престануваме да бидеме хомосексуално растроени.
Едноставно ова може да се објасни со тоа што малите машки деца повеќе време сакаат да поминат со татко им , а женските со мајка им . Но , кога ќе созрее детето (Возраст 7-10) ќе сака повеќе време да поминува со родителот од спротивен пол .
И сакаш да кажеш дека ние сме сите родени болни ?

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28

Болен е тој што оди против законите и правилата на природата нема голема филозофија.

(онака по сликовито за хомосексуалноста)
Или погледни некој травестит со силкони во минич со машки полов органа се ќе ти стане јасно .

Постои машки посилен род кој од природата е определен да ја врши физички потешката работа и да се грижи за безбденоста на потомството.

Женски пол понежен кој фунцкијата е да се грижи за потомството да застане на нози.

Што значи едниот без друг неможат .

Во современиот свет кога жената оформува семејство на 35 години кога ќе свати дека животот и минал само во безкорисна борба за развој на кариерата (тука влегуват мачките кој се симбол за стари моми или жени кој живеат сами).

И незнам што толку ги бранете хомосексуалците . Тоа што ти дала природата тоа си . Некој работи во животот не се бират.

И не ми зборувајте за современо општество во кое сите се алкохоличари 90% се под дејство на `лесни` дроги децата растат без родители излориани немат поверение на никога освен на нивниот психијатар кој и напалаќа дебело само да ги слуша.

Современо општестово е општество со моралани вредности со почитување на законите. Каде семјството е врв на се.

И да не должам многу со примери ...............
Хомосексуалноста е болест

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Болен е тој што оди против законите и правилата на природата нема голема филозофија.

(онака по сликовито за хомосексуалноста)
Или погледни некој травестит со силкони во минич со машки полов органа се ќе ти стане јасно .

Постои машки посилен род кој од природата е определен да ја врши физички потешката работа и да се грижи за безбденоста на потомството.

Женски пол понежен кој фунцкијата е да се грижи за потомството да застане на нози.

Што значи едниот без друг неможат .

Во современиот свет кога жената оформува семејство на 35 години кога ќе свати дека животот и минал само во безкорисна борба за развој на кариерата (тука влегуват мачките кој се симбол за стари моми или жени кој живеат сами).

И незнам што толку ги бранете хомосексуалците . Тоа што ти дала природата тоа си . Некој работи во животот не се бират.

И не ми зборувајте за современо општество во кое сите се алкохоличари 90% се под дејство на `лесни` дроги децата растат без родители излориани немат поверение на никога освен на нивниот психијатар кој и напалаќа дебело само да ги слуша.

Современо општестово е општество со моралани вредности со почитување на законите. Каде семјството е врв на се.

И да не должам многу со примери ...............
Хомосексуалноста е болест
Нашите предци биле хомосексуалци , Филип II , Александар Македонски , сите тие се сметаат за хомосексуалци . Тоа е античкото општество кое ја дозволило хомосексуалноста , а сега и модерното општество ја дозволува. Само во периодот на црковното владеење била забранета хомосексуалноста како сексуална ориентација. :tapp:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Го откривте Гренланд ебаве : дискусиите ви се веќе видени, прочитани и закопани. Кажете нешто ново :music5:

Член од
24 април 2005
Мислења
124
Поени од реакции
13
Не сакам да се мешам во темава, само мала забелешка до сokance: хомосексуалноста веќе со години не се класифицира како болест во областите на медицината и модерната психологија. Прочитај нешто пред да коментираш.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
100 posto sum siguren, neka napishe nakoja deka e lezbejka, ke me razubedi u toa

povelete...

pa ke razgovarame sekako, bez predrasudi...
Ти судија да не си во "моралниов" суд па треба некој да ти се исповеда?
Што ако се декларира некој,ќе му доделиме оскар?Со тоа самиот ќе се издвои,доволно е и тука што делиме на црнци и белци,а не сме расисти:wink:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.454
Тачно. Хомосексуалноста не е болест.
Болест е бисексуалноста :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
100 posto sum siguren, neka napishe nakoja deka e lezbejka, ke me razubedi u toa

povelete...

pa ke razgovarame sekako, bez predrasudi...
колку мислиш дека би можел да разговараш без предрасуди? сигурно можеш да ги тргнеш предрасудите на страна? ;) а, всушност, тебе те прашува некој со кого го делиш креветот? зошто очекуваш некој да ти се исповеда? :)
а, друго, по втор пат го пишувам истото на форумов, ме чуди колку застарени идеи и сознанија имаат некои членови. и по кој знае кој пат ќе повторам дека хомосексуалноста не е болест. и да, според последните истражувања генетски е. од секогаш постоела, и ќе постои. не е тренд, не е болест, не е ништо од горенаведените да не речам полудебилни примери. постои дури и кај некои животни. што значи -жалете се кај mother nature ;) и, искрено, цела таа бука околу тоа, сите тие екстремни ставови најчесто се резултат на потисната хомосексуалност :smir: и за крај, не можам да не цитирам еден блог:
-Али најголемото лицемерие е ставот за моралноста. Значи тоа е кога некој тврди дека целава работа со правата на педерите е навреда за јавниот морал, прљава перверзија, чума на нашето општество и што све не. Истиот тој, утре ќе потплати некого (или ќе прими мито), ќе купи диплома од бит-пазар, ќе крши гласачки кутии, ќе купува украдена роба (точаци од Арачиново, на пример), и нема ни за момент да се осети крив, ниту ќе има проблем со спиење навечер. Стравотијата е што ваквиот двоен механизам на вредности функционира сосема беспрекорно кај него. Он едноставно неможе да ги поврзе овие две работи. Двајца чесни мажи фатени за рака на улица, на пример, ќе предизвикаат повеќе гадење отколку десет уапсени корупционери на националната телевизија. Па дури и кај тие што баш за нив гласале. Тоа е тажен пример на општата морална пропаст, себични лични вредности, отсуство на емпатија и конечен пораз на хуманизмот.

Хуманизмот. Овде има една интересна работа: кога ќе ги резимираме сите ставови на еден наш просечен, европски-орентиран граѓанин, значи све што го научиле дома, во школо, све што фатил од медиуми, книги, друштво и така натаму, ќе испадне една урнебесна комбинација, што ќе ја парафразирам вака:

"Јас сум за правата и еднаквоста на сите раси, националности, вери, полови и социјални групи, јас сум за еднакви можности за секого, толеранција, разбирање и соживот, освен за педерите што се нешто најгнасно."​
Како што реков, пропаст. И дали сум ненормален што мислам дека фактот што нечиј став за педерите е совршено компатибилен со вредностите на еден талибански духовен водач, задрт поп од планина, полу-писмен скинхед и разулавен српски четник би требало да го натера да се преиспита?

(место педер читајте лезбејка):)

Kajgana Shop

На врв Bottom