Бисексуалност/Лезбејство

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
mene ste mi smeshni, iskreno kazano, ali vashe pravo si e toa sho ke pishuete, samo ako staime na vaga, koj e u pravo so svoite stavoi da ne izleze onoa od Aristotel, deka "vlasta vo edna zemja mu sluzi na najmnogubrojniot narod"-analogno na toa, jas mislam deka seushte ima poveke normalni luge od izopacheni, taka da kako i da stavot e pravilen dok se taka rabotite na svetov postaveni kao sho se sea

you lose:baeh:

PS. ima li nekoja lezbejka na forumov?

Член од
24 август 2008
Мислења
15
Поени од реакции
5
Од гла'ата си патиме

А од кога тоа мора да се биде како мнозинството? Од кога тоа мнозинството = природата? Можеби е исто така природно да си геј/лезбејка како и да си хетеро, природата (читај добро, ПРИРОДАТА. Нешто што е природно, дадено само од себе или од Бога, ама не од овој што го „познаваат“ официјалните религии) секогаш прави отстапки во одреден процент. Од кога тоа мнозинството = природата? Само поради размножувањето? А што со оние што не можат или не сакаат да имаат деца? И тие се ненормални? Што со оние девојки што сакаат анален секс со машко? Ете пенисот не е во вагина, значи не е „природно“. И тие се ненормални? А машките што сакаат да имаат две-три девојки и обратно? И тие ги рушат општествените норми (не можам да разберам како некој збори за природните закони па одеднаш ги поистоветува со општествените норми, како и нив исто да ги создала природата, а не луѓето)? Кога ќе собереш вака, испаѓа дека вие „нормалните“ сте многу помалку од нас „ненормалните“. Со самото тоа ние преминуваме во мнозинство, ние сега сме нормални и ние ги диктираме општествените норми. Ако се тие еднакви на природните, тогаш станува природно да си се само не хетеро.

Не знам зошто некој би сакал да се шета по улица и јавно на сите да им кажува дека е дел од ЛГБТ заедницата освен ако не му се прекршени некои основни права. Зарем хетеросексуалците се шетаат по улица и мавтаат со половите органи? Додуша, ако малку погледнам има еден дел и што го прават тоа :)
Значи правата да се живее со партнер од ист пол, а без притоа да биде исмеван од соседите, пријателите, семејството. Право да се живее без страв дека ќе се биде избркан од работа, од дома, од училиште само затоа што се покажува љубов (длабоки емоции, а не само секс) кон партнер од ист пол. Право на слободно движење по улица без страв дека ќе се биде малтретиран, тепан, злоставуван (и психички и физички). Право да се основа заедница и да се уживаат правата што ги имаат хетеросексуалците како наследство, пружање здравствена помош, посета на болни, посета во затвор, заедничко патување за онаму каде што е потребна виза, право на издржување, попусти за семејства и/или брачни партнери, право на државјанство итн...

Хомо/би сексуалноста не е болест. За да биде третирана како таква треба да се најде или лек за неа или барем причинителот. Точно е дека во последниве 20+ години психологијата/психијатријата крена раце од неа бидејќи воопшто не знае што ја предизвикува. Како некакви најсилни фактори се сметаат гените (ова не е докажано), околината и хормоните. Во последно време и хормоните се исфрлаат од игра, затоа што да беше така хормонските терапии сигурно ќе помогнеа. Се случи токму спротивното, создадоа само нуспојави. Да не тупам многу, одев кај двајца шринкови во Скопје со намера да се адаптирам себеси на сето ова што ме опкружува и очекува, и тие истото го велат ХОМОСЕКСУАЛНОСТА НЕ Е БОЛЕСТ, УЖИВАЈ СИ ВО ЖИВОТОТ. Штом значи и кај нас се исфрлија некои комуњарски глупости од книгите, работите лека полека ќе си дојдат на своето. Само и тие (шринковите) ме предупредија да не бидам премногу ла либерте, оти надвор постои тортура над се што не се совпаѓа во равенката ЕДНАКВО = ИСТО. Или што би рекла една моја пријателка ТИЕ ЌЕ ТЕ УБИЈАТ И ЗА ВОЗДУХОТ ШТО ГО ДИШЕШ, А КАМО ЛИ ДА ДОЗНААТ ДЕКА СИ РАЗЛИЧЕН, ПО НЕШТО.

Хомосексуалците биле гадни. Па и газот ни смрди (значи гаден е) па си го носиме. Се се тоа само пусти предрасуди. Не знам од каде тоооооолкав бунт кај луѓево да се променат и да прифатат некои работи. И не знам од кај тоооооооолкава потреба се да се става во ист кош. Некој ги поистовети хомосексуалците со фрикови/убијци. Има еден интересен пример, за оние што го гледале 8 MM и што знаат што се снаф филмови (секс во кој едниот од партнерите бива навистина убиен). Па законот не ги гони убијците за сексот туку за убиството. За тоа им суди. Значи тие не се свесни дека убиваат, а не дека имаат секс во кое извршуваат убиство. Сексот сам по себе не може да биде криминал, освен ако не е со присилба (силување) или измама/манипулација (врз дете, животно, човек под опијати; мада многу љунфери биле пукнати во придружба на алкохол :)).

Хомосексуалците се борат за своите права, а ти Чоканче ако мислиш дека работите се решаваат само со главата во ѕид, пробај. Еве не мора воопшто да се декларираш како геј, ама како добродушно човечко суштество, како емпат, како добар граѓанин и хуманист пробај да и помогнеш на ЛГБТ заедницата. Испечати флаери, напиши брошури, дели ги по кафулиња како фанзини, организирај некоја геј/лезбејска изложба, направи што и да било што бараат луѓето од оваа заедница па да видиш до кај ќе стигнеш и со што се ќе се судриш.

Инаку Маријаааа, тоа што го кажуваш „кога почнуваш да сфаќаш што те привлекува, што ти треба, што сакаш“, ако ја употребиш фразата „почнуваш да сфаќаш“ е речиси исто како да си кажала дека си таква родена. Значи, дознаваш што ти треба, а не решаваш ТИ. Не можеш да кажеш „од утре ова ќе ми треба“. Така да беше ќе станевме сите што ни падне на памет. Ти не си решила самата дека од утре ќе бидеш хетеро, туку само си почувствувала што те привлекува. Емоциите си ги контролираме, ама не до толку. Не е нашиот ум посилен од телото и покрај тоа што поместува планини.

Принцезо, за да се сака нешто не мора да се разбере. Можеш да одиш на балет и ништо да не разбереш, но да ти се допадне тоа. Едноставно го чувствуваш убаво и топло до срце.

* Постојат милиони начини за да замразиш некого/нешто, пробај да најдеш барем неколку за да го сакаш *

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
nema za mene tuka nisho prirodno u postov tvoj, se znaesh shoe e priroda i zasho se vika taka, za sho e nameneta na kraju kraeva...za reprodukcija(ako ne si znael)

Член од
24 август 2008
Мислења
15
Поени од реакции
5
Kalisto

Тоа братко само ти го имплантирале во главата. И тоа толку длабоко што ти не си ни свесен. Така ти е кога учиш само од еднонасочни морони.
Инаку повикувајќи се на еволуцијата луѓето често знаат да кажат дека кај животните нема хомосексуалност. Еве ти еден текст па увери се самиот дека има: Природност и хомосексуалност. Ако не си доволно уверен прочачкај по интернет за дополнителни информации.
Кога сме кај еволуцијата, само уште еден прост заклучок. Да речеме дека е токму како во теоријата (пази теорија, а не аксиома) на Дарвин, дека ние луѓето сме на највисокото скалило. Зошто па тогаш да се повикуваме на животните? Нашиот мозок еволуирал и се променил. Внел информации во гените и за љубов кон ист пол, ама не толку силни за да бидат во секого. Како што има многу малку луѓе со сина коса или пак албино. Сакаш да кажеш дека и албино луѓето се неприродни или ненормални? И дури и не мора хомосексуалноста да биде природна. Што ти смета толку за да ги прифатиш тие луѓе па макар и да се со „грешка“? Зошто ти се гадни, не ми е јасно. Намачкани се со г...на? Имаат две леви нозе? Исти се како тебе само што сакаат некој од својот пол.
Може да се повикаме и на Библијата, за која не верувам баш дека си ја читал. Еве ти уште еден (прилично забавен) текст: Зошто не можам да поседувам Канаѓанец? А ако знаеш англиски еве ти уште нешто What the Bible says and means about homosexuality каде што имаш конзервативно и либерално толкување на Светата книга. Ќе најдеш и примери за потенцијални хомо врски во неа. Ти препорачувам и да одиш да поразговараш со прилично познатиот и ценет отец Методиј Златанов на оваа тема, кој ќе ти каже дека МПЦ официјално не ги признава хомо и би врските, ама и дека тој став не го делат сите свештеници.

* Стравот грозјето го чува, ама и газот изгледа :) *

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
za sho e nameneta na kraju kraeva...za reprodukcija(ako ne si znael)
Ганимеде звездо летеча со триста опашки, да те опитам ја тебе нешто : си чул ти за стерилност? Што прајме ако јајцињата ти се суви и не можеш да се репродуцираш како петел на фарма? М? :wink:

Член од
24 август 2008
Мислења
15
Поени од реакции
5
Тогаш ќе стане пешко (што можда и е бидејќи хомофобичарите се у ствари латентни хомичи), бидејќи ниедна женцка нема да го сака. Хи хи хи!

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
//чек шо сакате да кажете..природно е да постоја лез и пеери???:vozbud: се разбира не...
според мене тоа с еболни луѓе кои едноставно имаат некои пореметувања...кажано даске им фали..знам луѓе кои се тааквии и супер се...не дека не се...се можеш со нив и муабет..и кафе да се напијеш..ама ипак...тоа незнам не сфаќам ...:toe:...нензам според мене природно е она ..машко и женско а не машко со машко или жеснко со женско :vozbud:....ама секој за себе...секој со свое мислење....а и грозно е тоа што бројот на такви луѓе расте:vozbud::nesvest:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мене баш ми се фини лезбејките :back:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ne e ubavo, oti makedonija ja spasuva samo natalitet, inaku ke izumreme ko narod, epten sme mal narod za da nasednuvame na razni perverzii od zapad, na ovaa drzava i treba jasna cel ke ne bide ili ne, jas bi gi primoral zenite da ragaat a ne samo da gi motiviram. oni si gledaat za sebe ama strada makedonija i nejzinite nacionalni interesi. Vtoro, za mene e odbivna homoseksualnosta bilo zenska uste poveke maska, se povikuvaat na nekakvi prava, pa seksot e intimna stvar, sto sakat neka si pravat sto sakaat site da gi znaaat, ustvari sakaat da nametnat vrednosti koi se protiv opstojbata na ovoj mal narod. Nie nemame rezervna drzava, i ova malku sto go imame treba da go neguvame i cuvame.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
...Кој та*** почна ова со лезбејкиве да станува модерно, на секој агол глеаш две цури се лапаат...Да посакаш да станеш стрејт за да бидеш различен од другите...:toe:

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Ганимеде звездо летеча со триста опашки, да те опитам ја тебе нешто : си чул ти за стерилност? Што прајме ако јајцињата ти се суви и не можеш да се репродуцираш како петел на фарма? М? :wink:
zasho da ti odgovoram na prashanje jas, a mene ne mi odgovara nikoj na moite...bashka brishe i postoi nekoj i temi...mislam epten pederska stvar...

epa cvrc:pos2:

NEDAJTE SE GEJEVI !

ima li lezbejki na forumov?

@Ajgor---->postot tvoj ne zasluzue vnimanie moe, a bogami ni juzerot vtor tvoj, zasho se glea deka e so tendenciozna namera za nesho da se naprai, pak ke kazam pederi se pederi, i ne gi poshtuem ich...ne deka se opredelile za takva seksualna varijacija, tuku radi faktot deka sekogash se izoliraat od sredinata, si praat svoi svetovi i ne se druzat so drugite luge...znachi homoseksualnosta ne bi trebalo da bide nachin na zivot, tuku samo sex-ako veke bi trebalo da postoi, homoseksualcite ne gi sakat zenite-jas gi sakam zenite=ne gi sakam homoseksualcite...simple as that...:)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
zasho da ti odgovoram na prashanje jas, a mene ne mi odgovara nikoj na moite...bashka brishe i postoi nekoj i temi...mislam epten pederska stvar...
Постави јасно прашање со прашален збор, со глагол и со соодветна интерпункција : можеби и некој ќе ти одговори. :wink: А лично мене не си ме прашал ништо - затоа и немам што да ти одговорам :helou:

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Ima li lezbachi na forumov?

Blagodaram odnapred, odgovorete mi ve molam.

:pos2:

PS.gi molam pederite, da ne se javuvaat, nepovikani, posho ne me interesira toa.

ako ima lezbachi da razgovarame za nesho realno sho postoi, ako ne...katanac:)))

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Маце,немој да бараш глаголи и интерпукција,ова е сепак Љупчо:wink:
Ако имаш нешто паметно да кажеш продолжи,ако не изостави ја темава,не ја напињај.И немој да мислиш дека некого вреѓаш со зборот педер,но и за ова треба да прочиташ:wink:
Темава иде на одмор малце.

edit:Доста и беше одмор:)

M

MIL

Гостин
Jas gi opravduvam ednostavno si se privlekuvaat i ubavko im e i ne e bolest tuku zelba za takva opredelba i toa e toa i nekako mn glupavi prasanja im postavuvate na takvite osobi kako da ne vi e jasno so praat i kako :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom