Биди МАКЕДОНЕЦ, сакај ја својата ТАТКОВИНА !

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Абе Стефус ако толку го сакаш народот Македонски тогаш што не се вратиш од Низоземска назад.
Мисирков што не се врати од САД ваму?
Kultuzin што не се врати од Немачка?
Bratot што студира во Полска кога толку многу ја сака Македонија...
Полесно е да навиваш од страна,тоа е поентата. И како по дифолт тие избеганите пички се најголеми магедонци,најаки патриоти и се разбира нејголеми подржувачки на ВМБЛО пошто нели е тоа национална партија.
Ама за враќање во нивната им милаа ем драга и никогаш не пражалена татковина немој ни да им спомнеш ке ти најдат 1000000 причини зошто тие мораат да останат таму,не дека сакаат туку ете „ МОРААТ`“

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Полесно е да навиваш од страна,тоа е поентата. И како по дифолт тие избеганите пички се најголеми магедонци,најаки патриоти и се разбира нејголеми подржувачки на ВМБЛО пошто нели е тоа национална партија.
Ама за враќање во нивната им милаа ем драга и никогаш не пражалена татковина немој ни да им спомнеш ке ти најдат 1000000 причини зошто тие мораат да останат таму,не дека сакаат туку ете „ МОРААТ`“
Ех Поентава на муабетов значи што подалеку си од Македонија то поголем патриот си...
Тоа ти е Исто како некој да живее одделно од неговите родители и вика „Јас многу си ги поштовам родителите, ама воопшто не одам да ги посетам“...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ех Поентава на муабетов значи што подалеку си од Македонија то поголем патриот си...
Тоа ти е Исто како некој да живее одделно од неговите родители и вика „Јас многу си ги поштовам родителите, ама воопшто не одам да ги посетам“...
Незнам што корист имаш од тролање против луѓе. Незаслужуваш да ти објаснувам и да ти кажувам кај сум. Не паѓам на простачко ниво твое. Ако имаш против нешто Македонците тоа е твој проблем. Ако не си го сакаш народот слободно смени нациналост накрајот на краиштата тоа е во основа и право на самоидентификација.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Незнам што корист имаш од тролање против луѓе. Незаслужуваш да ти објаснувам и да ти кажувам кај сум. Не паѓам на простачко ниво твое. Ако имаш против нешто Македонците тоа е твој проблем. Ако не си го сакаш народот слободно смени нациналост накрајот на краиштата тоа е во основа и право на самоидентификација.
Стефус јас барем си признавам дека не сум патриот.
Како вика онаа поговорка: „Поарно искрен предавник него лажен патриот“...
Зошто да бидеме патриоти на
1. 33,4% невработеност
2. Плати како во Буркина Фасо, ДР Конго и Бурунди
3. Секоја година поскапувања на давачките
4. Даноци за ова даноци за она
Треба ли да бидиме патриоти и да се гоедееме што сме Македонци а?
Зошто да бидам патриот за оваа ебана држава кога ми ја ваде душата со памук, ме цеде како некоја крава со високомлекодајни способности.
МАЈКО МАКЕДОНИЈА ЗАСЛУЖУВАШ ДА ГИНАМ ЗА ТЕБЕ А???

На некој државата му е мајка а некој маќеа. Не може да се развие истото чувство. Некој најголема брига му е националноста, Aце, Фосилите… а на некој лебот. е сега, ако на некој децата му плачат за леб, а тој е патриот и само патриот – не знам што да му речам. Алал да му е.

Зошто мене да ми претставува гордост таканаречениот „Патриотски проект“ Скопје 2014 во којшто Парите кои државата ни ги оданочува од сметките за струја, вода, парно па дури од нашите плати, платите на нашите родители одат за тој проект. Ако Грујо решил да гради споменици нека си ги продаде становите негови (што се водат на име од мајка му) и со тие пари нека гради.

А за „Големите Патриоти“ од Македонската Дијаспора од Канада, Авастралија…служат само за чукање вгради НИЕ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!
Ништо тие за Македонија.
Еднаш ке дојдат на 10 години и ке се праат поголеми патриоти од мене и од некој друг, а го имаат заборавено јазикот Македонски.
Таканаречената Дијаспора имат пари, само не ги дават. А ако ги дават, ги дават само за да земит повеќе.
Кога фати војната во Југославија 1991 година Хрватите во Австралија куќите ги продаваа за да помогнат за државата, а нашите ќе пуштат по 10 долари или 20 како за на мајтап и уште ќе прашаат дали ви се доста.
Се збирет нашите таму за викенд пеет песни таму Послушајте Патриоти, за Кралот Александар, веет знамиња со 16 краци и со тоа се прает патриоти невидени.
За време на конфликтот 2001, имаше тогаш многу што имаа дојдено од Дијаспората. Што не се пријавија доброволци во војната ако се толкави големи патриоти. Туку си дојдоја тие тогаш за сончање на плажите во Охрид.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
1. 33,4% невработеност
Зошто да бидам патриот за оваа ебана држава кога ми ја ваде душата со памук, ме цеде како некоја крава со високомлекодајни способности.

На некој државата му е мајка а некој маќеа. Не може да се развие истото чувство. Некој најголема брига му е националноста, Aце, Фосилите… а на некој лебот. е сега, ако на некој децата му плачат за леб, а тој е патриот и само патриот – не знам што да му речам. Алал да му е.

Зошто мене да ми претставува гордост таканаречениот „Патриотски проект“ Скопје 2014 во којшто Парите кои државата ни ги оданочува од сметките за струја, вода, парно па дури од нашите плати, платите на нашите родители одат за тој проект. Ако Грујо решил да гради споменици нека си ги продаде становите негови (што се водат на име од мајка му) и со тие пари нека гради.

А за „Големите Патриоти“ од Македонската Дијаспора од Канада, Авастралија…служат само за чукање вгради НИЕ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!
Ништо тие за Македонија.
Еднаш ке дојдат на 10 години и ке се праат поголеми патриоти од мене и од некој друг, а го имаат заборавено јазикот Македонски.
Таканаречената Дијаспора имат пари, само не ги дават. А ако ги дават, ги дават само за да земит повеќе.
Кога фати војната во Југославија 1991 година Хрватите во Австралија куќите ги продаваа за да помогнат за државата, а нашите ќе пуштат по 10 долари или 20 како за на мајтап и уште ќе прашаат дали ви се доста.
Се збирет нашите таму за викенд пеет песни таму Послушајте Патриоти, за Кралот Александар, веет знамиња со 16 краци и со тоа се прает патриоти невидени.
За време на конфликтот 2001, имаше тогаш многу што имаа дојдено од Дијаспората. Што не се пријавија доброволци во војната ако се толкави големи патриоти. Туку си дојдоја тие тогаш за сончање на плажите во Охрид.
Не ми сте јасни брат значи моменталната власт не ја прави татковината луѓе -.-

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.716
Поени од реакции
1.121
Обединување на Македонците секакво не е битна верата националноста е битна . Без нашата мајка Македонија сме духови изгубени луѓе ако ја нема нејзе немаме ни домови да не дозволиме да плачеме за својот род . Поздрав Македонци
http://a1.ec-images.myspacecdn.com/images01/57/c9926713b39b73ba1f4e5e89b08863aa/l.jpg

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
1. 33,4% невработеност

Ништо тие за Македонија.
И ти сакаш повеќе пари и тие сакаат повеќе пари не ја гледам разликата. Секој има право да си ја бара среќата кај што сака. Според закон не се губи државјанство ако се иселиш од Македонија.Не е ова Источна Германија иако некој комуњари би сакале да биде. Така да сите имаат поеднакви права да учествуваат во економскиот и политички живот. Апсолутно немаш оправдување зошто го мразиш иселениците. Исто срање сте Македонско. Само продолжи да сееш омраза и раздор меѓу Македониците. Цркни во бедотија, љубомора и омраза така ти треба.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Легитимно некој на ова може да ти одгвори-Да бе ти ќе ми кажеш што е тоа другар и како треба да изгледа другарство.

Ок 1одделенски it is.

Ајде просто. Јас тебе те прашувам да се декларираш. Ти ми викаш јас сум Швајцарец и сум планинар.
-Дали имаш Швајцарски пасош? Не. Дали имаш државјанство? Не. Имаш нешто баба, дедо, чукун прадедо Швајцарско? Не. Си бил ли некогаш во Швајцарија? Не. Епа зошто си Швајцарец? Бидејќи така се чувствувам. Аха, ондак ок е ти сепак си Швајцарец.
Ај другото.
-Си искачил некогаш врв? Не. Си бил на планина? Не. Се дружиш со планинари, превземаш некои аматерски чекори? Не. Епа зошто си планинар? Бидејќи така се чувствувам. Е не може како се чувствуваш тоа и стварно да си.
Сега јасно ли ти е дека во 2 цитата еден по друг си играш руски рулет сам со себе. Пак ќе ти кажам, прво дефинирај си се сам, после дефинирај си ги ставовите и одбери дали ќе играме со дефиниции од Википедија или ќе играме по принципот самодекларацијата автоматски значи и припадност. Не може бре и јаре и паре. После ова не знам зошто да ти реплицирам освен for fun. Како да дискутирам со некого кој во зависност од дали му одговара ситуацијата или не така си ги дефинира работите? Идемо даље.

Консезуси и норми итн. Абре синко ти кажав дефинирај се. Примерот од погоре.

Види мајката локал патриотизмот било реалност. Ајде до кои граници ќе го носиме локал патриотизмот. Перо живее во Баир Маало таму е растен. Ама од маалото не е многу излезен. Дали е Баир маалец? По тоа што го викаш ти ондак е. А Битолчанец дали е и покрај тоа што не мрднал од Баир маало? Не, оти Широк Сокак го видел само на слики. А ако бил еднаш низ градот? Можеби. А ако бил 3 пати? А 10 пати? А 100 пати? Каде ќе пресечеме. А Пелагонец дали е? И пошто јас сум од Боргите опиши ми што е тоа емоционална поврзаност?

Не ти барам да се декларираш како ништо. Ти барам да ми кажеш една или повеќе работи, предмети лица за кои не ти е баш сеедно каков е исходот. Има ли таква работа?

Имало логика во судирите што не се базирани на националност пари интерес, влијание. Епа истото е и со судирите на националност. Пари, интерес, влијание, заштита. А што правиме со масовната тепачка меѓу двете школи. Иста националност исто се. Разликата е само што учат во две различни школи и имало некое си ривалство кое надминало граници. Митре мобилизира. Што треба сега да го избришеме сулудиот концепт на школи и сите да бидат во една школа за да нема такви групни конфликти? Или тепачките меѓу МЗТ и Работнички? Да ги снема кошаркарските клубови?

Комшијата Перо мене ми вика дека не е во заедница туку само се гледа за секс со неа. Она истото го вика. Во заедница ли се сега или не? После тоа она викаше дека е во заедница со него а он уште викаше дека не е во заедница. И во заедница се или не? Да му дадам линк од Википедија на Перо мислиш дека ќе смени мислење и ќе рече дека е во заедница, или не е битно он што мисли и како се чувствува битно е што е по дефиниција кажано па о нсакал да е во заедница или не, он сепак е (по твоите консензуси и норми). И за крај ти бе Џони-Македонец си или не? Предпоставувам дека имаш македонско државјанство, матичен број, пасош и тако даље. Ако ги имаш овие работи а викаш дека не си Македонец-лажеш и луѓето треба да те гледаат на криво или да те избегнуваат а ти ако сакаш прави се што сакаш до задутре. Од друга страна ако не си Македонец и покрај тоа што има документи кои викаат дека си, ондак и јас сум планинар. Сега јасно ти е?
а)Не
б)Да, ама пошто не ми одговара во ситуацијата ќе продолжам со мешање манџи.
Само што не знам дали има сврха да одговарам понатаму што год и да одбереш.
Колку те буни тоа “може/не може“...:icon_lol:

Самодекларацијата автоматски значи и припадност онаму каде заеднички именител не постои или каде што арбитрарно може да се одбере од низа варијабили за кои има консензус дека претставуваат “покритие“ за да се даде вредност на самодекларацијата. Религиска конфесија и националност. За да се идентификуваш со замислена вредност ти требаат замислени особини.
Друго нема.

Државјанство и нацијонална/етничка припадност немаат врска. Документот не те сертифицира како припадник на нација/народ туку како граѓанин на одредена држава. Матичен број. Не ми се верува дека има сеуште луѓе кои не го знаат ова. Што им пишува на србите во личната карта издадена од МВР на РМ? Или на било које “малцинство“? Некој кој замисленото другарче му се вика Каталан е по “папири“ - шпанец?!
Да не те буни, има и земји каде по дифолт се смета дека граѓанството (правна категорија) и “нацијата“ (замислена категорија) се синоними, ако не се лажам во Грција има таква практика. Таквите постапки се само уште еден феил обид да се даде тежина на непостоечкото.

Самодекларацијата не значи автоматски припадност онаму каде постои заеднички именител.
За да се идентификуваш или да припаѓаш кон реална вредност ти треба некоја реална карактеристика. Во случајот на сексуалната врска од твоите прељубничко-опсесивни примери најмалку е важно што кажале учесниците. Во моментот кога настанал коитус меѓу двајцата имаме сексуална врска. Спротивно на тоа ако некој те убие дали одрекувањето ќе го направи помалку убиец?

Она што нема да те убие е на пример да прочиташ за консензусот на реалноста и како нормите се појавуваат. Онака како што немаше нации до пред 250 години а сега ги има.

П.С. Некоја позитивна работа кај патриотизмот, национализмот...
Инаку јас сум етничка Мумија, си мислам да се возам по автобуси бесплатно пошто мојот етникум не е пропорационално застапен...ама немаме доволен процент. Здравје...:icon_lol:

B

Black Guard

Гостин
Самодекларацијата автоматски значи и припадност онаму каде заеднички именител не постои
Како тогаш системот постои и функционира??

Знаеш што.....во 2001 кога имаше лоши вести за убиени наши војници абе срцето ме...имав некое чувство..ме болеше тоа што гинат а тебе???

Претпоставувам не си учествувал во тој конфликт?

Патем национализмот има и позитивна конотација ако во истиот нема егоцентризам?

П.С еве јас не сум политички определен а сепак ако има потреба државата наречена Р.М ќе ја бранам,ќе ја бранам бидејќи живеам во неа,давам(данок)за неа едноставно ЖИВЕАМ ја градам,ми овозможила и образование и здравствена нега и слобода и на крај краеви тоа е природна појава,зборам на мајчин јазик....немој да ми кажеш дека ако се промени тоа(еве бугарска окупација на пример) ти одма би почнал со бугарскиот без проблем-ете и го зборат околу 12 милиони???

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како тогаш системот постои и функционира??

Знаеш што.....во 2001 кога имаше лоши вести за убиени наши војници абе срцето ме...имав некое чувство..ме болеше тоа што гинат а тебе???

Претпоставувам не си учествувал во тој конфликт?

Патем национализмот има и позитивна конотација ако во истиот нема егоцентризам?

П.С еве јас не сум политички определен а сепак ако има потреба државата наречена Р.М ќе ја бранам,ќе ја бранам бидејќи живеам во неа,давам(данок)за неа едноставно ЖИВЕАМ ја градам,ми овозможила и образование и здравствена нега и слобода и на крај краеви тоа е природна појава,зборам на мајчин јазик....немој да ми кажеш дека ако се промени тоа(еве бугарска окупација на пример) ти одма би почнал со бугарскиот без проблем-ете и го зборат околу 12 милиони???
Од љубов живее системот.

Во конфликтот нормално дека не учествував. Дали ти учествуваше? (моето малцинство, мумиите, сеуште немаат добиено права btw :vozbud: а и оние од Холивуд само пропаганди, те вакви биле мумиите те онакви...ццц)

Дали ме болело срцето за тоа што гинеле? Секако дека не. Еден другар загуби нога во конфликтот и до ден денес ми е мака за тоа. Чудна работа како сонародничките го одбегнуваат кога ќе дознаат за тоа. Се жртвувал нели за нивната си нација и слобода а од друга страна не е достоен да бидат видени како пар со таков човек кој нели е херој.
Лицемерие со нож да го сечеш.
Ништо посебно, разликата меѓу декларативните ситуации и она што го имаме на терен е карактеристика кај сите кои имаат замислено другарче. Јачи мотив одлучује, а кога едниот е имагинарен....no contest.

Ама тоа е... Штета што млади гинеа и останаа инвалиди за туѓи интереси.
Дали те боли срце само за припадници на твојата нација кои се војници или за било кој припадник на твојата нација кој ќе умре? Некако е дискриминирачки да жалиш едни ради професија а други не. Например претпоследна страна од весник со некролози, секојдневно голем број твои сонародници умреле. Градежни работници кои имаат загинато повеќе за овие 20 години него што имаше жртви во војната, тие ја градат твојата држава...дали за нив имаш исти емоции или не е баш тоа - тоа...

Зошто тогаш ги плаќаш од своите пари оние кои ги убиваа војниците кои си ги жалел?

Која е таа позитивна конотација?
Се е фино така теоретски ама во пракса ништо нема од сето тоа, надвор од самодекларирањето и чувството за припадност кон некаква поголема целина.

Ако живееш за државата тоа е твое право.
Што точно значи тоа не прашувам ич...:icon_lol:
И таа можеби ќе ти возврати еден ден.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.205
Колку те буни тоа “може/не може“...:icon_lol:

Самодекларацијата автоматски значи и припадност онаму каде заеднички именител не постои или каде што арбитрарно може да се одбере од низа варијабили за кои има консензус дека претставуваат “покритие“ за да се даде вредност на самодекларацијата. Религиска конфесија и националност. За да се идентификуваш со замислена вредност ти требаат замислени особини.
Друго нема.

Државјанство и нацијонална/етничка припадност немаат врска. Документот не те сертифицира како припадник на нација/народ туку како граѓанин на одредена држава. Матичен број. Не ми се верува дека има сеуште луѓе кои не го знаат ова. Што им пишува на србите во личната карта издадена од МВР на РМ? Или на било које “малцинство“? Некој кој замисленото другарче му се вика Каталан е по “папири“ - шпанец?!
Да не те буни, има и земји каде по дифолт се смета дека граѓанството (правна категорија) и “нацијата“ (замислена категорија) се синоними, ако не се лажам во Грција има таква практика. Таквите постапки се само уште еден феил обид да се даде тежина на непостоечкото.

Самодекларацијата не значи автоматски припадност онаму каде постои заеднички именител.
За да се идентификуваш или да припаѓаш кон реална вредност ти треба некоја реална карактеристика. Во случајот на сексуалната врска од твоите прељубничко-опсесивни примери најмалку е важно што кажале учесниците. Во моментот кога настанал коитус меѓу двајцата имаме сексуална врска. Спротивно на тоа ако некој те убие дали одрекувањето ќе го направи помалку убиец?

Она што нема да те убие е на пример да прочиташ за консензусот на реалноста и како нормите се појавуваат. Онака како што немаше нации до пред 250 години а сега ги има.

Инаку јас сум етничка Мумија, си мислам да се возам по автобуси бесплатно пошто мојот етникум не е пропорационално застапен...ама немаме доволен процент. Здравје...:icon_lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nation

Поголеми цепки со кобајаги фино спакувани зборови за мотање на основци не сум сретнал ниту кај тврдењата на Ајк за гуштери што се трансформираат во луѓе. Или со твој речник-Магнитудата на твоите небулози навидум амплифицирани со провидната елоквентност и функционални само кај инфантилини лица со базично образование е во невозможност да се компарира дури ни со тезите за постоењето рептилијанци кај оној хомосапиенс чиишто ставови се граничат помеѓу нарушена ментална состојба и очигледна ступидност. А баш те прашав фино и просто за одговор ти ги избегна скоро сите прашања. Не знам ни од кај попрво да почнам да реплицирам, а знам дека залудно трошам време, затоа и нема што да пишам понатаму.:facepalm:

B

Black Guard

Гостин
Во конфликтот нормално дека не учествував. Дали ти учествуваше? (моето малцинство, мумиите, сеуште немаат добиено права btw :vozbud: а и оние од Холивуд само пропаганди, те вакви биле мумиите те онакви...ццц)
Не бидејќи фалеше некоја година.

Дали ме болело срцето за тоа што гинеле? Секако дека не.
Ама баш ич???

Еден другар загуби нога во конфликтот и до ден денес ми е мака за тоа. Чудна работа како сонародничките го одбегнуваат кога ќе дознаат за тоа. Се жртвувал нели за нивната си нација и слобода а од друга страна не е достоен да бидат видени како пар со таков човек кој нели е херој.
Лицемерие со нож да го сечеш.
Точно-тоа е лицемерие и не негирам,а добро знаеш претпоставувам дека другар ти не е единствен за жал

Ама тоа е... Штета што млади гинеа и останаа инвалиди за туѓи интереси.
Дали те боли срце само за припадници на твојата нација кои се војници или за било кој припадник на твојата нација кој ќе умре? Некако е дискриминирачки да жалиш едни ради професија а други не. Например претпоследна страна од весник со некролози, секојдневно голем број твои сонародници умреле. .
Примеров е недоветен,не се споредува загуба на живот во мирнодопски услови и загуба на живот на фронт,кажи ми ако еве Бугарски или Х аскер изврши агресија...ти ќе гледаш како ги убиваат младите,како ги палат селата,градовите па масакрираат силуваат и....нема да ти смета тоа уопште...како мумија.

Градежни работници кои имаат загинато повеќе за овие 20 години него што имаше жртви во војната, тие ја градат твојата држава...дали за нив имаш исти емоции или не е баш тоа - тоа..
Зарем не е човечки да сочувствуваш???

Зошто тогаш ги плаќаш од своите пари оние кои ги убиваа војниците кои си ги жалел?
Јас не тврдам дека државата како систем е совршен,јасно ти е зошто ги плаќаме.

Ништо посебно, разликата меѓу декларативните ситуации и она што го имаме на терен е карактеристика кај сите кои имаат замислено другарче. Јачи мотив одлучује, а кога едниот е имагинарен....no contest.
Како тогаш нешто имагинарно постои во реалноста односно во практика,а таа разлика помеѓу она на терен и декларативните ситуации е токму одраз на степенот на развиток на општествената кохезија во една држава-во Македонија на терен е друга,ама исто ли е во шведска на пример??

Која е таа позитивна конотација?
Се е фино така теоретски ама во пракса ништо нема од сето тоа, надвор од самодекларирањето и чувството за припадност кон некаква поголема целина.

Па како прво и основно егзистенција,покрај основните потреби ги имаш и секундарните.

Ако живееш за државата тоа е твое право.
Што точно значи тоа не прашувам ич...:icon_lol:
Никаде не реков така,повеќе би рекол дека државата живее за мене и нејзините институции кои се во служба на Граѓаните.

И таа можеби ќе ти возврати еден ден
Веќе ми возврати и на крај краеви-едноставно е имаш уставен поредок,правила на игра So play the game:)

И како тоа сите бре се повикуваат(и бараат) на правата а многумина замижуваат пред обврските?!?
--- надополнето: 3 март 2012 во 07:41 ---

Поголеми цепки со кобајаги фино спакувани зборови за мотање на основци не сум сретнал ниту кај тврдењата на Ајк за гуштери што се трансформираат во луѓе.
Ајк е многу попаметен па знае да лоботомира милиони...неговите тврдења дека ете рептили не владеат,или евреи,или Билдеберг група или ротшилд или Комитет 300(сега КОЈ од овие не владее??) некако се затскриваат токму со таа ситуација на терен за која зборува тоукатер.

Имаше случај со една овца која тврдеше дека телепатски комуницирала со вонземјани од зета ретикули и овие и кажале дека ќе дојдат пред 2012 па напиша книга продаде десетици илјади книги...сега изговорот и е дека дошле ама поради позицијата на нашата планета се дезориентирале...жити се дајте ми чифте мозокот да си го разнесам од вакви појави се срамам што сум човек.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Поголеми цепки со кобајаги фино спакувани зборови за мотање на основци не сум сретнал ниту кај тврдењата на Ајк за гуштери што се трансформираат во луѓе. Или со твој речник-Магнитудата на твоите небулози навидум амплифицирани со провидната елоквентност и функционални само кај инфантилини лица со базично образование е во невозможност да се компарира дури ни со тезите за постоењето рептилијанци кај оној хомосапиенс чиишто ставови се граничат помеѓу нарушена ментална состојба и очигледна ступидност. А баш те прашав фино и просто за одговор ти ги избегна скоро сите прашања. Не знам ни од кај попрво да почнам да реплицирам, а знам дека залудно трошам време, затоа и нема што да пишам понатаму.:facepalm:
Не троши време, времето е пари а со пари се купува жена.
Албанка и тоа, како што и приличи на прави патриоти...:vozbud:
Емоции...ќе се појават, онака како и према замислениот ентитет.

Тие Албанките од село се јадри, растени на нива со румени образи, цврста градба, широки карлици, бујни дојки. Во превод-стабилна и сигурна генеза, за идниот пород и помал ризик од болести, за разлика од Неалбанките кои после едно излегување во град без шал 3 недели куќата им изгледа како двоспратен Зегин. Албанката знае дека треба да го цени мажот, и колку мажот повеќе придонесува за неа толку таа ќе придонесува за него, односно колку инвестицијата е поголема, за разлика од Неалбанката каде што голема инвестиција е осудена на пропаст, само затоа што било вложено труд. Трошоците покрај нормално оние животни трошоци-храна, вода струја и разбирливте задоволства нормален шопинг, нормален одмор, нормална забава, се каде-каде помали.
Значи Албанки 5 поени, Неалбанки 0 поени.
5-0 :icon_lol:
А кои се тие “неалбанките“?

Не бидејќи фалеше некоја година.

Ама баш ич???

Точно-тоа е лицемерие и не негирам,а добро знаеш претпоставувам дека другар ти не е единствен за жал

Примеров е недоветен,не се споредува загуба на живот во мирнодопски услови и загуба на живот на фронт,кажи ми ако еве Бугарски или Х аскер изврши агресија...ти ќе гледаш како ги убиваат младите,како ги палат селата,градовите па масакрираат силуваат и....нема да ти смета тоа уопште...како мумија.

Зарем не е човечки да сочувствуваш???

Јас не тврдам дека државата како систем е совршен,јасно ти е зошто ги плаќаме.

Како тогаш нешто имагинарно постои во реалноста односно во практика,а таа разлика помеѓу она на терен и декларативните ситуации е токму одраз на степенот на развиток на општествената кохезија во една држава-во Македонија на терен е друга,ама исто ли е во шведска на пример??

Па како прво и основно егзистенција,покрај основните потреби ги имаш и секундарните.

Никаде не реков така,повеќе би рекол дека државата живее за мене и нејзините институции кои се во служба на Граѓаните.

Веќе ми возврати и на крај краеви-едноставно е имаш уставен поредок,правила на игра So play the game:)

И како тоа сите бре се повикуваат(и бараат) на правата а многумина замижуваат пред обврските?!?
--- надополнето: 3 март 2012 во 07:41 ---

Ајк е многу попаметен па знае да лоботомира милиони...неговите тврдења дека ете рептили не владеат,или евреи,или Билдеберг група или ротшилд или Комитет 300(сега КОЈ од овие не владее??) некако се затскриваат токму со таа ситуација на терен за која зборува тоукатер.

Имаше случај со една овца која тврдеше дека телепатски комуницирала со вонземјани од зета ретикули и овие и кажале дека ќе дојдат пред 2012 па напиша книга продаде десетици илјади книги...сега изговорот и е дека дошле ама поради позицијата на нашата планета се дезориентирале...жити се дајте ми чифте мозокот да си го разнесам од вакви појави се срамам што сум човек.
Помалку е смртта - смрт во мирно време? Помалку се твои сонародници?
Како мумија ќе ми смета секоја неправда, без разлика на замислените другарчиња.
Добра страна на патриотизмот е егзистенција? Може малку подетално околу ова, бидејќи некако не ми е јасно.
Можеби мислиш на тоа што РМ има поголема администрација од Полска а 19 пати помалку жители па се јавува како најголем работодавач и следствено треба да се биде патриот?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
1. 33,4% невработеност

Ништо тие за Македонија.
Во време на светска криза кажи како сакаш ние да живееме бе? Македонецот со ништо не е задоволен.. така да знаеш.. има нови автобуси топло е во натре.. епа тесни биле.. Се даваат попусти кредити за станови,куќи,земјоделство.. епа каматите не чинеле.. Добро бе ако ти е толку подобро иди во Грција таму нели земаат 2.000 евра плата па прави таму пари да те видам..

И што ја мешаш војната 2001.. Гледаше емисијата со Васко Ефтов? Пола од тоа има вистина дека целата војна била наместена за перење пари.. Американците ја подржале таа војна со 50 милиони за што да се бори македонецот бе за политиката на Америка ли бе? Дај мисли со тоа главата ..

И уште нешто ако некој е заминат на печалба во странство не го прави тоа предавник !! Поради различни причини е заминат во странство.. Онароден македонец може да биде човек кој никогаш не ја напуштил државата а да сере против неа 24/7 како што се 50% од македонците... дај читнете нешто пред да донесувате вакви заклучоци во денешно време се е политика.. како ќе речат големите држави така ќе правиме.. Србија се спротистави на војната за Косово па ја бомбардираа.. за Македонија доволни се 3-4 авиони и отидовме..

B

Black Guard

Гостин
Добра страна на патриотизмот е егзистенција? Може малку подетално околу ова, бидејќи некако не ми е јасно.
Ајде вака,човекот е социјално битие што значи дека мора да има интеракција со други луѓе како би опстанал,би се развивал и би придонесувал за заедницата,патем прочитај ја дефиницијата за нација мислам дека убаво објаснува.

Можеби мислиш на тоа што РМ има поголема администрација од Полска а 19 пати помалку жители па се јавува како најголем работодавач и следствено треба да се биде патриот?
Не извртувај,ова е проблем пред се од економско-социјална природа но и за жал имаме злоупотреба(алудирам на партиските вработувања) но нема допирна точка со патриотизмот,јасно е дека треба кратење на администрацијата макар тоа било и болно.

Јас не се декларирав како некојси голем патриот ниту пак се декларирам(не сум ни политички определен) но она....чувство на припадност кон заедницата,културата која ја делам со неа го имам-ако ти го немаш...не ми смета најискрено.

Live long and prosper.

Kajgana Shop

На врв Bottom