Не бидејќи фалеше некоја година.
Ама баш ич???
Точно-тоа е лицемерие и не негирам,а добро знаеш претпоставувам дека другар ти не е единствен за жал
Примеров е недоветен,не се споредува загуба на живот во мирнодопски услови и загуба на живот на фронт,кажи ми ако еве Бугарски или Х аскер изврши агресија...ти ќе гледаш како ги убиваат младите,како ги палат селата,градовите па масакрираат силуваат и....нема да ти смета тоа уопште...како мумија.
Зарем не е човечки да сочувствуваш???
Јас не тврдам дека државата како систем е совршен,јасно ти е зошто ги плаќаме.
Како тогаш нешто имагинарно постои во реалноста односно во практика,а таа разлика помеѓу она на терен и декларативните ситуации е токму одраз на степенот на развиток на општествената кохезија во една држава-во Македонија на терен е друга,ама исто ли е во шведска на пример??
Па како прво и основно егзистенција,покрај основните потреби ги имаш и секундарните.
Никаде не реков така,повеќе би рекол дека државата живее за мене и нејзините институции кои се во служба на Граѓаните.
Веќе ми возврати и на крај краеви-едноставно е имаш уставен поредок,правила на игра So play the game
И како тоа сите бре се повикуваат(и бараат) на правата а многумина замижуваат пред обврските?!?
--- надополнето: 3 март 2012 во 07:41 ---
Ајк е многу попаметен па знае да лоботомира милиони...неговите тврдења дека ете рептили не владеат,или евреи,или Билдеберг група или ротшилд или Комитет 300(сега КОЈ од овие не владее??) некако се затскриваат токму со таа ситуација на терен за која зборува тоукатер.
Имаше случај со една овца која тврдеше дека телепатски комуницирала со вонземјани од зета ретикули и овие и кажале дека ќе дојдат пред 2012 па напиша книга продаде десетици илјади книги...сега изговорот и е дека дошле ама поради позицијата на нашата планета се дезориентирале...жити се дајте ми чифте мозокот да си го разнесам од вакви појави се срамам што сум човек.