Библија v.s. Куран

Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Е сеа и ти шо кажа NIHILISTA,самобендисан незнам шо.
и тој кажува нешто али не е то шо си мислиш ти.
Mnogu dobro go razbiram sto saka da kaze covekot, ne od drugo nego ne mu e prv pat da zboruva so omraza kon hristijanskata vera. Razbiram da ne se oglasuvas so nesto, e vo toj slucaj treba da go dokases sprotivnoto. Ama koga bi rekla jas na primer deka Kuranot e zbir na gluposti i toa onaka bez vrska, ne znam kako bi me razbrale togas mene. Inace vo mojot recnik nema mesto za takvi komentari,go pocituvam muslimanstvoto onaka kako sto sakam da mi ja pocituvaat mojata vera

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
A bre Marijanco ne me razbra. Se e vo red sto kazuvas, se slozuvam, no bidejki nihilista e tolku samobendisan i odi do tamu sto duri i satanista mu e podobar od eden vernik samo zatoa sto e hristijanin, pa velam sekoj si gi brani svoite. Spored dosegasniot muabet i toj ne e nisto podobar od satanistite.
Za sega tolku od mene, pozdrav
Izvini ako bev napaden

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
ја би рекол вака. мислам дека тие две книги треба да ги стават како табу лектири со научно фантастична тема во основно. како може да верувате во нешто такво. зарем и јас ако напишам нешто слично со свои квази идеали ќе ме величите и ќе ми се молите. :) право да ви кажам добро би ми дошло. инаку тие две книги и останатите од тој вид се измислени приказни со вистински ликови(смртници) кои ги созадл народот(побожните луѓе) за да владеат со остатокот од народот за да нема војни и други злодела. те. да го држат народот во еден кош. но сега пак ова носи една добрина односно црквите со оваа работа владеат со светот ушсте одога постојат, па дури и го уназадуваат додека тие се богатат од џебот на глупиот. зочсто ги убивале наушниците? затоа што научниците со своето знаење ќе ги ставеле црквите во сенка. бидејќи имале факти за измислените работи на црквите.

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
ако сакате да прочитате добра научна фантастика би ви ги препорачал: БИБЛИЈАТА, КУРАНОТ и др. вакви книги. па пријатно читање.

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Dreadlockart ,

Ti toa ozbilno veruvas deka bi mozel da napises kniga kako koranot ili se zezas!!!???........................ a koga ke se podzamislam ni kako biblijata ne bi imal kapacitet ,ama jas sum samo covek moze gresam ,ako e taka daj sklepaj bar edna recenica ...........

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
ако сакате да прочитате добра научна фантастика би ви ги препорачал: БИБЛИЈАТА, КУРАНОТ и др. вакви книги. па пријатно читање.
Брат, знае мајка ти дека тресеш вакви зелени на форумов?:pos2: Абе ајде не треси само. Почни да ја читап и ке ти го смени мислењето. Светите книги се книги кои од убијци, прават простојни луге. Не ми споредувај сф со свети книги.

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
ок тогаш одговорете ми на ова ако толку ги сакате светите книги дали тогаш би станале монаси. али сакам искрен одговор.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
ок тогаш одговорете ми на ова ако толку ги сакате светите книги дали тогаш би станале монаси. али сакам искрен одговор.
А зошто некој воопшто би станал монах?

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
ок тогаш на пример да почнеме вака. еве на пример нео вмастер(извини што те земав за пример :)) ја има прочитано библијата, и да земеме некој кој ја нема прочитано. што мислите кој ке прави добрини место зулуми, кој ќе живее во благосостојба место во пекол. ОДГОВОР: се разбиора и двајцата. бидејќи не е потребно да прочиташ некоја света книга за да си го направиш животот благопријатен, не е потребно да прочиташ света книга за да го разликуваш злото од доброто и да го одбереш правиот пат. се е во твојата потсвест, во твојот мозок, твоето размислување. на пример што ако некој ја има прочитано а пак е некој си голем наркодилер, макро и што ти знам уште. ти текнува целата работа е во твоето размислување а не во тоа што си прочитал. еве на пример јас читам многу книги сум ги прочитал сите свети книги и уште многу многу општа литература, од друга страна во друштвото имам од се и сешто секој вид на човек. сум поминал се и сешто а сепак не сум направил некое зло. не затоа што сум прочитал света книга туку затоа што гледам реално на работите и размислувам така. гледајќи од примерите на другите го правам спротивното (доброто). незнам што уште да кажам. со ова несакам никој да навредам, ниту да повредам, туку едноставно свртете се околу себе и видете што се случува па извадете поука од тоа. PEACE&LOVE:smir::smir::smir:

ИНАКУ СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА МИСЛЕЊЕ, ТАКА ДА НЕЈЌАМ ДА СМЕНАМ МИСЛЕЊЕ НА НИКОЈ НО ЈАС ЕДНОСТАВНО ГО КАЖАВ ТОА ШТО ГО МИСЛЕВ ВО ГОРЕ НАВЕДЕНИТЕ ЦИТАТИ ШТО ГИ ОСТАВИВ. СЕ ПОВЛЕКУВАМ ПА ПРОДОЛЖЕТЕ И СЕ НАЈУБАВО. :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Isus na edno mesto kazal Zosto me velis deka sum dobar koga dobar e samo Ediniot Bog, sto znaci Isus kazak zosto me velis deka sum dobar koga dobar e samo bog sto znaci jas ne sum bog! A vie najdete drug deciden citat kaj sto on veli deka e bog nema, a deka ne e bog ima i toa od samiot Isus.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е ај де, кажи колку цитати сакаш, во кои сам Христос вели дека токму Он е Господ Бог? А што после тие цитати? Ќе речеш дека не се точни?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ne se decidni jasni, nego vie dodavate na toa vase tolkuvanje kapiras?!!A kako moze da se tolkuva citatot koj jas go navedov kade Isus veli deka ne e bog osven kako sto veli ne e bog.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ne se decidni jasni, nego vie dodavate na toa vase tolkuvanje kapiras?!!A kako moze da se tolkuva citatot koj jas go navedov kade Isus veli deka ne e bog osven kako sto veli ne e bog.

Еве како се толкува цитатот кој го наведе:
- Се толкува преку двојната Христова природа: Божја и човечка. Кога Христос вели дека само Неговиот Отец небесен е добар, тогаш човекот Христос тоа навистина и го мисли. Кога Христос велидека Он „... и Отецот едно Се..„ тогаш Христос зборува како Син Божји.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Dobro samo kazi mi kako go tolkuvas Iskazot na Isus koj veli Zosto me velis deka sum dobar, koga dobar e samo Bog? Isus ne bi mu stavil takva glupa zamerka na ucenikot koj patemno sakal da go prasa drugo, neli, o ucitelu dobar sto treba da napravam za da go postignam Carstvoto Bozje? I Isus samo zatoa sto ovoj go oslovil so ucitelu dobar mu rekol zosto me velis dobar, koga dobar e samo bog.Znaci me interesira sto dodavate na ovoj jasen citat kade Isus jasno i nedvosmisleno i od svoja usta rekol deka ne e bog.

Kajgana Shop

На врв Bottom