ок тогаш на пример да почнеме вака. еве на пример нео вмастер(извини што те земав за пример
) ја има прочитано библијата, и да земеме некој кој ја нема прочитано. што мислите кој ке прави добрини место зулуми, кој ќе живее во благосостојба место во пекол. ОДГОВОР: се разбиора и двајцата. бидејќи не е потребно да прочиташ некоја света книга за да си го направиш животот благопријатен, не е потребно да прочиташ света книга за да го разликуваш злото од доброто и да го одбереш правиот пат. се е во твојата потсвест, во твојот мозок, твоето размислување. на пример што ако некој ја има прочитано а пак е некој си голем наркодилер, макро и што ти знам уште. ти текнува целата работа е во твоето размислување а не во тоа што си прочитал. еве на пример јас читам многу книги сум ги прочитал сите свети книги и уште многу многу општа литература, од друга страна во друштвото имам од се и сешто секој вид на човек. сум поминал се и сешто а сепак не сум направил некое зло. не затоа што сум прочитал света книга туку затоа што гледам реално на работите и размислувам така. гледајќи од примерите на другите го правам спротивното (доброто). незнам што уште да кажам. со ова несакам никој да навредам, ниту да повредам, туку едноставно свртете се околу себе и видете што се случува па извадете поука од тоа. PEACE&LOVE:smir::smir::smir:
ИНАКУ СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА МИСЛЕЊЕ, ТАКА ДА НЕЈЌАМ ДА СМЕНАМ МИСЛЕЊЕ НА НИКОЈ НО ЈАС ЕДНОСТАВНО ГО КАЖАВ ТОА ШТО ГО МИСЛЕВ ВО ГОРЕ НАВЕДЕНИТЕ ЦИТАТИ ШТО ГИ ОСТАВИВ. СЕ ПОВЛЕКУВАМ ПА ПРОДОЛЖЕТЕ И СЕ НАЈУБАВО.