Бељот

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Ме интересира колку сте запознаени со оваа игра со карти, и доколку ја знаете какво е вашето мислење?

Имено, во Битола многу се игра, демек од времето кога градот бил град на конзулите, французите ја донесле оваа игра. Во Скопјево многу ретко да сретнам некој шо знај да ја игра.Јас искрено, освен бељот друга игра со карти не ни играм :sport2:

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Site adutski igri se interesni. Da, i ja sum slushnal deka vo bitola se igra.. shto kako nataka ne znam.
Preferans e super igra isto! Obozhavam karti.. jezda ne igraat mnogu lugje.

E

error

Гостин
Да јас ја играм и е супер игра, само та и покер за мајтап со другарите играм, срамота е Битолчанец да незнај да игра бељот :)

Член од
2 ноември 2005
Мислења
85
Поени од реакции
1
Играта е многу јака,само шо не се учи така лесно,шо повеке играш тоа повеке знаеш

outcast

Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Да да, умешноста е во искуството. Посебно е интересно кога се игра 2v2, како шо викаат старите бељотчии: добар играч после втора рака ги знај сите карти на противникот :)

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Играта е супер. Шематска, карта да те послужи и партнерот да ја разбира како тебе и ќе паднат добри партии.
Ја научив на студиите, се разбира од Битолчани.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Мене ме научи дедо ми. Сега сум заборавил ама порано партал правев, по цел ден само тоа ми беше занимација :)

outcast

Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Да! :vozbud:
Ама само во парови.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Да бе преку МСН ќе играме? Или пак ќе одиме специјално еден кај друг за бељот :)

Член од
22 мај 2006
Мислења
6
Поени од реакции
0
Vo pravo ste deka vo Bitola e sramota da ne znajs da igras...:):):)A navistina e jaka igra so mislenje...

Ajde 2x2 koga sakate?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
хм , другар ми ќе ја правеше играва за на нет... незнам што бидна :) јако ќе биде Онлајн бељот :)

outcast

Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Ауу, лудница! :vozbud: Дај кажвај одма штом ќе бидни! Иако е друг филингот да ја играш уживо, пола од забавата е во коментарите откако ќе заврши партијата, ”оти не цакна со кецот” или ”глуп еден, можевме чаљо да ги извадиме” :pos:

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
А може некој да објасни како се игра баш ме интересира?????

Kajgana Shop

На врв Bottom