Бермудски триаголник

Член од
31 мај 2006
Мислења
58
Поени од реакции
0
Ne ZNam...STvarno neobjaslivo e...mora da postoi nesto so mozi da go objasni to...ili pa...amerikancive se u film navlezeni 500 i se prat interesni...

Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
Неоткриена мистерија-Триаголникот!!!

Најголемата мистерија според мене е бермудскиот триаголник за кој не се збори многу а има многу тајни за него ако знаете нешто повеќе пишите тука....

Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
a imate slusnato za gavolskiot triagolnik vo ohridskoto ezero?????

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
интересна тема за дискусија, вакви муабети ми се најинтересни. Иначе ја мислам дека у таа територија магнетното поле не дозволува радарот да прати сигнал, па затоа не поминуват авионите и бродовите и се губат, можеби има некое струење у круг па затоа умираат луѓето, а за тоа дали има остатоци.хммммммм, како да се јајдат остатоци кога нема никој кој се вратил жив од таму???
најпрво треба да откријат како да стигнат до таму па да параат остатоци

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Eve vi eden izvadok na isceznatite brodovi i avioni vo bermudskiot triagolnik od NAJGOLEMITE SVECKI MISTERII.

1947:Voeniot avion "C-45 superfort" isceznal na 10milji od Bermudi.
1948:Cetrimotorniot avion "Tudor IV" isceznal so 31 patnik.
1948:DC-3 isceznal so 32 patnici i ekipazot.
1949:Isceznal uste eden "Tudor IV"
1950:Bil zaguben dzinovskiot avion "Glombaster" na amerkinaskata voena aviacija.
1950:Amerkanskiot tovaren brod SS "Sandra" dolg 120m isceznal bez traga.
1952:isceznal Britanski transporteravion so 33 patnici.
1954:AVIONOT NA Amerkanskata mornaricka aviacija "Lokid Konstelejsn" isceznal so 42 patnici.
1956:Xidroavionot na Americkata mornarica "Martin P5M" isceznal so 10 clenovi na ekipazot.
1962:Avionot-tanker "KB 50" na Amerikanskata voena aviacija isceznal bez traga.
1963:Amerikanskiot krstosuvac "Marina sulfir kvin"dolg 140m isceznal so celiot ekipaz.Od brodot ne bile dadeni signali za opasnost nitu se pronajdeni negovi ostatoci.Na slicen nacin isceznale i dva ogromni tankera na Amerikanskata voena aviacija.Bez traga se isgubil i tovarniot avion "C-132"Karogmaster"
1967:Isceznal i "YC-122" prepraven vo transporten avion.
1970:My se gubi tragata na francuskiot tovaren brod "Milton Jatrid"
1973:Germanskiot tovaren brod "Anita" od 20.000toni isceznal zaedno so 32 clena na ekipazot.
Ova se samo del od nekoi od registriranite isceznuvanja sto se slucile na triagolnikot.

P.S:Dali znae nekoj koe e poslednoto isceznuvanje i koga se slucilo?

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
На National Geographic пред некој ден имаше документарец за Бермудскиот Триаголник и ги поставуваа скоро сите теории за тоа што е причината за исчезнувањето на бродовите и авионите. Спомнати беа нлоа, некои дупки итн. Но од пред некоја година е поставен сателит точно над бермудскиот триаголник (не е проголтан далеку и е да го фати :) ) кој го мери земјиното магнетско поле само над триаголникот и видено е дека тука магнетското поле на е многу поинакво од оостатокот на земјава и змногу побрзо ослабува (со тек на време Магнетното поле на земјата постепено ослабува) и многу лислат дека тука проблемот е во ценарот на земјава (Earth's Core) кој сеучте е течен и е во постојано движење, се мисли дека на тоа место или не се движи или се движи ирационално.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
SANCTIMONIOUS напиша:
интересна тема за дискусија, вакви муабети ми се најинтересни. Иначе ја мислам дека у таа територија магнетното поле не дозволува радарот да прати сигнал, па затоа не поминуват авионите и бродовите и се губат, можеби има некое струење у круг па затоа умираат луѓето, а за тоа дали има остатоци.хммммммм, како да се јајдат остатоци кога нема никој кој се вратил жив од таму???
најпрво треба да откријат како да стигнат до таму па да параат остатоци
Нормално дека не наоѓаат остатоци, силата е преголема за да можеш да преживееш, ко шо сам рече, мораат прво да најдат решение како да допрат таму.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
B O K I напиша:

Абе јас сум од Охрид па првпат слусам за црна дупка дај молимте кажи шо и каде да не се капам натака :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
:toe:Bas gleav film,ama niso ne se kaza:) site kazuvaa isto,tamu se naoga toa i toa prai a da idat da istrazuvaat ne im tekinja.moze tao se gluposti,aj ke idam pa ke vi kazam

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе ова е тема која има повеќе прашајна отколку одговори така да......теско и некогаш да дознаеме што се дешава

S

Sasha

Гостин
Minkovski(germanski matematicar)iznel hipoteza vo koja sto rekol deka vremeto i prostorot se sostojat vo poveke paralelni svetovi.A Voropajev objasnil kako e mozno nekoi raboti da isceznat i eve go negoviot primer:Kupuvas nesto i toa isceznuva kako da propadnalo vo zemja,a vsusnost se raboti za toa deka vo minatata realnost,(koja sto na vremenskata oska e na odredena oddalecenost od nasiot svet),taa rabota koja sto isceznala tamu ne ni bila kupena.Barem toa objasnuvanje bese izneseno vo Trece Oko okolu Bermudskiot triagolnik!Imase i drugi primeri,no ovoj bese najrazbirliv.

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Мислам дека бермудскиот триаголник е една од некулкуте мистерии кои човекот нема никогаш да ги дознае,научниците имаат многу тези али до сега ниедна не е докажана,искрено веќе почнувам да се нервирам за вакви мистерии...кога само ке си помислите каде е крајот на сево ова, на овие мистерии,се разочарувам се повеќе од ден на ден...со мислата дека јас,ние нема да ги дознаеме овие тајни на нашиот живот.поздрав.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
3
B O K I напиша:
Абе јас имам слушнато нешо такво, само незнам каде е и дали е вистина. Ај кажи нешо повеќе ако знаеш, многу ме интересират ..

Kajgana Shop

На врв Bottom