Белорусија

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
1.182
Зошто е најдобро решение за Белорусија да стане дел од Русија? Зошто не е подобро решение на пример да стане дел од ЕУ и да биде новата Полска или Литванија?
Или мислиш е најдобро решение за Русија?
Автоматски споено мислење:

Абе не ми импутирај таму зборови и муабети за Сирии или Ираци.

Дај кажи како НВО во Белорусија собирало 200 илјади на улица а Лукашенко не може тоа да го направи?
Ако до сега не си научил зошто е подобро тука јас ништо не можам да направам.
Ме чуди и разочарува зошто толку квалитетни дискутанти ја трошат својата сила на дискусии и повторувања на истите па сигурно во изминативе 20 години.
Треба да се оди чекор по чекор напред а овие потрошени и толку излитени тези кои постојано и постојано доаѓаат од истите центри,и се повторуваат, да се остават или на платените за тоа,или на политичките квалификанти кои сега навлегуваат во политиката.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Ако до сега не си научил зошто е подобро тука јас ништо не можам да направам.
Ме чуди и разочарува зошто толку квалитетни дискутанти ја трошат својата сила на дискусии и повторувања на истите па сигурно во изминативе 20 години.
Треба да се оди чекор по чекор напред а овие потрошени и толку излитени тези кои постојано и постојано доаѓаат од истите центри,и се повторуваат, да се остават или на платените за тоа,или на политичките квалификанти кои сега навлегуваат во политиката.
Јас не знам што е најдобро за Белорусија, они си знаат. Само знам дека треба тоа да си кажат на фер и слободни избори. А такви избори блокира Лукашенко.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Тој истиот, не е свесен дека се е предмет на договор, исто како што беше бомбардирањето на Србија, каде Србите чекаа Мигови над нивното небо, ама браќата од исток заспаа и се правеа дека нису знајали.
Слаби биле тогаш русите и не можеле да им помогнат. :pos:
Мислиш против цела Европа се борат на илјадници километри фронт, па ете не може да издржи руската воена индустрија толкави напрегања. Потрагично од ова е единствено тоа што и ден денес веруваат во ваква епска глупост.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.351
Демократијата нема подеднаква апликативна вредност во секоја точка на планетава. Таа зависи од низа историски, културолошки и биолошки фактори. За да едно општество се трансформира во демократско, единките на таа заедница мора да се на одредено еволутивно и интелектуално скалило. Демократијата наметната на сила е полоша од тиранија.

Земете ги примерите со Југославија, Либија, голем број африкански земји, Кина.
Во социјализмот, Југославија беше земја за пример. Едноумието на титовизмот ги држеше народите сплотени и наместо со национализам, ги дефокусираше кон други предизвици. Со распадот, демократијата донесе војни, сиромаштија, омраза и грабеж на националното богатство од мала група криминалци. Либија беше рај во Африка за време на Гадафи, а денес, по демократијата донесена од САД, градовите ѝм личат на Хирошима по амерската нуклеарка. На маркетите се продаваат робови како во времето на исламскиот Калифат. Повлекувањето на империјалистичките војски од африканските колонии резултираше со трибализам и крвави војни. Дали некој може да замисли што би се случило со Кина ако се воведе повеќепартиски систем?

Белорусија е дел од т.н. Сојузна Држава Русија-Белорусија, пандан на еу и нато истовремено. Логично би било да се мисли дека западот на ваков начин сака да наштети на интересите на Руската Федерација, преку финансирање на „шарена“ револуција. Но од друга страна, Лукашенко одби воведување на рускиот рубљ како заедничка валута, а се противи и на натамошното интегрирање на Белорусија кон Сојузот, гледајќи го како закана по суверенитетот.

Јас не ја исклучувам можноста позади актуелните случувања да стои Путин. Непослушниот Лукашенко мора да биде казнет, или барем заплашен да мисли дека без помошта на Путин и натамошна интеграција со Русија, тој мора да си замине. Да не заборавиме, станува збор за човекот кој ѝм го зема Крим на Украинците пред носот на америте, кои гледаа, плачеа и не можеа да сторат ништо.
Вуистината е една, имаме само различни интерпретации, така е и со демократијата нема повеќе туку постојат различни интерпретации односно секој според своите потреби си има и своја дефиниција!

...вече спомнав има културен империјализам, појавни форми во изобилие, резултатите и доказите пред очи, еден куп тутурутки па и тука на форумот кои се производ на тој ист културен империјализам (можност за поправка не постои, во системот се премногу, а имаат дури и значајна улога во истиот), тие не се ни свесни ама затоа се задоволни и се чуствуваат добро. А што е целта на демократијата освен да се имаа задоволно и сречно стадо, тоа што се работи за илузија не е важно!

Користиш веќе добро етаблиран вокабулар, намерно? или случајно?, и велиш дека ЕхЈУ се распаднала, може ли со нешто тоа да го аргументираш?
Такви има и денес кои велат дека Македонија се распаѓала, а јас и во едниот и во другиот случај велам дека ги растураат (инсталација на политичари не се врши заради ситен криминал туку заради крупни политички и стратешки интереси - Црпе, па и другите, не е избран туку е инсталиран значи нема распаѓање туку растурање) и тоа со такви методи и со таква доза на насилие за да оневозможат нивно повторно создавање во блиска иднина!!!!

Околу Белорусија мене ми се смешни сите овие кои велат дека таму немало демократија и дека имало некаков си страшен диктатор со бркови,
во остатокот на светот цвета демократија ама таму во белорусија ја нема, замислете,.....
.......и таквите во исто време пеат песни и ја воздигнуваат-подржуваат опозицијата --всушност отворено подржуваат преврат, им се може-- (која е под директна контрола на...., никако РФ тука си во заблуда, зошто Москва би го правела тоа досадно им е?) која како своја симболика користи симболи-знамиња (знамето кое најчесто се користи од опозицијата е истото онаа што во време на WW2 го користеле оние Белоруси кои заедно со нацистичка Германија и другите слободарски сили во остатокот од СССР го ослободувале просторот за ариевската раса) и друга симболика која е јасно определена за нацистичка и фашистичка идеологија односно е од тоа време, и нормално таквите доаѓаат и говорат дека нема демократија...
Е па наздравје бричење!

Зошто е најдобро решение за Белорусија да стане дел од Русија? Зошто не е подобро решение на пример да стане дел од ЕУ и да биде новата Полска или Литванија?
Или мислиш е најдобро решение за Русија?
Со пример од најновите демократски творби.
Еве Украина сака и тежнее да стане дел од ЕУропска па и Полска, дали колку им е подобро на Украинците? (стандард, економија бордели итн итн)
Ваквите желби кај слободарските Украинци се веќе 6 години (прво од што ја ослободија Украина е од нејзиното злато кое со авион го прфрлија на сигурно преку барата), имаме уништена земја во секоја смисла на зборот и е толку нефункционална да не знам дали некогаш ќе се поврати.
Зошто бараш да се воведе таква демократија и воБелорусија?
Не разбрав ако сакаш подетално, на Белорусија и поскауваш да стане дел од ЕУ(Германија) или од Полска или Литванија?

Ако економијата на Украина беше конципирана така да биде поврзана-вмрежена со остатокот од Русија замисли колку и како е белоруската економија испреплетена со руската, во таква земја да сакаш да извршиш пренасочување кон друг тип е..., таквите мора да се или глупи или Белорусија ја мразат од дното на душата.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
И што заклучивме до сега:
-Опозицијата работи за Западот
-Лукашенко седи на две столчиња

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.377
Поени од реакции
6.063
Ама ете, слава богу, ти си, па сега и ние останатите сме просветлени.
Ботче, ај намали доживљај :)
Слаби биле тогаш русите и не можеле да им помогнат. :pos:
Мислиш против цела Европа се борат на илјадници километри фронт, па ете не може да издржи руската воена индустрија толкави напрегања. Потрагично од ова е единствено тоа што и ден денес веруваат во ваква епска глупост.
И сега сакаш да кажиш дека на Американците им е поблиску Балканот што бомбардираа?! Добро, веруваш во ова што го напиша?? Јас не знам како воделе војни Русија со Турција порано кога немало авиони.. Како ли стигнувале...На Русите им била далеку Србија, па затоа не можеле, да ги одбранат. Уште овој изговор го немав слушнато. Смешно е..А им помогнаа? Не..Се колнеа Србите во браќата Руси? Да... Ги оставија на цедило?? Да...Милион изговори барајте, Русите си го наплатија тоа што го нарекуваш „Жими брат ќе те одбранев, ама далеку бев не можев да стигнам“ :pos::pos::pos:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ботче, ај намали доживљај :)
И сега сакаш да кажиш дека на Американците им е поблиску Балканот што бомбардираа?! Добро, веруваш во ова што го напиша?? Јас не знам како воделе војни Русија со Турција порано кога немало авиони.. Како ли стигнувале...На Русите им била далеку Србија, па затоа не можеле, да ги одбранат. Уште овој изговор го немав слушнато. Смешно е..А им помогнаа? Не..Се колнеа Србите во браќата Руси? Да... Ги оставија на цедило?? Да...Милион изговори барајте, Русите си го наплатија тоа што го нарекуваш „Жими брат ќе те одбранев, ама далеку бев не можев да стигнам“ :pos::pos::pos:
Дечко што тресеш? Не треба да си Аристотел за да сфатиш дека се смеам со таа српска констатација дека русите не можеле да им помогнат кога всушност ги пуштија по вода.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
исто како што беше бомбардирањето на Србија, каде Србите чекаа Мигови над нивното небо, ама браќата од исток заспаа и се правеа дека нису знајали.
Да бе, западните напредни демократи ја изораја Србија уздуж и попреко. Ни посеаја осиромашен ураниум, од кој сеуште има и ќе има последици. А пази молим те, лошите Руси не бранеле. Муабетов ти е „добриот Хитлер ја освои Европа, а лошите Американци не бранеја“.

Дај кажи како НВО во Белорусија собирало 200 илјади на улица а Лукашенко не може тоа да го направи?
Зошто би собрал 200К на улица, по кој повод? Еве имаше пример во шарена револуција, каде што собраа против протести тука кај нас и нешто не му помогна тоа на Грујо.

Абе не ми импутирај таму зборови и муабети за Сирии или Ираци.
Ти нигде не кажа дека евроатланскиот свет е напредна демократија, која треба да биде пример за Белорусија ??? Јас прашувам каква е таа „напредна демократија“ која тера политика на Хитлер, а што е најтажно ти аплаудираш на истата.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.240
Поени од реакции
6.322

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Госпо нека му е напомош на господинот Лукашенко.
2447B0F1-8131-4B1C-B3EF-5C37A75FB1AE.gif

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.240
Поени од реакции
6.322
Госпо нека му е напомош на господинот Лукашенко.
Прегледај го приврзокот 263064
Чим шефот на ФСБ бил во Минск тешко дека ќе успее длабоката држава да направи украинско сценарио или либијски преврат.Конечниот исход ќе зависи од претседателските избори во Америка во ноември.Ако победи Трамп сатанистите ги чека таков пекол кој што ќе ги загрози нивните животи за опстанок на оваа планета,а да не збориме каква тешка судбина ги чека раководствата бивши и сегашни на сите партии кои учествуваа во распродажбата на Македонија.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Чим шефот на ФСБ бил во Минск тешко дека ќе успее длабоката држава да направи украинско сценарио или либијски преврат.Конечниот исход ќе зависи од претседателските избори во Америка во ноември.Ако победи Трамп сатанистите ги чека таков пекол кој што ќе ги загрози нивните животи за опстанок на оваа планета,а да не збориме каква тешка судбина ги чека раководствата бивши и сегашни на сите партии кои учествуваа во распродажбата на Македонија.
Од целиот пост ова ми е омилениот дел.

“...Откако го одбил и тој предлог., Претставници на ММФ му понудиле 500.000.000 $ НЕПОВРАТНИ ИНВЕСТИЦИИ за развој на белоруската економија и посебно поморство и пловидба.

:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom