шо се глупирате и шекнувате само.. кај ќе одеш ? тоа не е бегање, не си ти у затвор, имаш си слободна воља и си одлучуваш дали дома ќе седеш или нема дома да седеш... ногу глупо е кажано "бегање"..
не е глупирање...на секој му треба малце да откачи...сите знаат дека “избеглицата“ ке се врати назад, порано или покасно...но пораката на “бегањето“ (ако го преферираш под наводници) е тоа малце твоите да те сватат сериозно...дека не си веке мало дете, но сепак зависиш од нив...“бегањето“ докажува дека ти си доволно созреан да сакаш да имаш твој сопстев живот, само сеуште немаш приходи....
Секој малолетник шо би фанал пато од дома, брзо пак ќе се врне дома..
1. Снема пари
2. Снема храна
3. Надвор кочан ладно нема кај да спие
4. Сванал дека живее на партнеро на грбо.. ама тоа више не е заминување од дома тоа е веќе наоѓање на ново дома.. нова куќа..
знаемее...свесни сме..затоа темата се вика
Бегање од дома на неколку дена...не вика за
век и вечни векови...
п.с. тај шо мисле дека бега од дома, никогаш нема да биде самостојна личност, само ќе си мене домовите и ќе зависе од другите... мора сите да му угодуват на него.. или ја како шо ги викам
immature mind:pos2:
маам реплика...не се согласувам...размислувам сосема спротивно од тебе...дали е до годините ке ти кажам за некоја година...детето и да избега и преку улица кај баба му, и да нејке да се врати дома, незначи дека нема да биде самостоен...морале сите да му угодуваат него...немораат, баш во македонијава колку и да имаш добри пријатели, ке те држат еве да кажам и неколку недели, но потоа ке пробуваат да те разубедат да се вратиш дома, да побараш прошка макар и не е твоја вина...со тоа ти ке сватиш дека не си доволно голем/а за да водиш свој персонален соло живот...и тоа што се помалку и помалку ке ти угодуваат, па колку и да си смотан ке скапираш што се дешава...
p.s. again.
партнерите се менат... семејството тоа е, едно е само.. + секогаш знаеш дека они ти мислат добро и дека ќе се грижат за тебе..
Тоа не можеш да го тврдеш за партнерот..
еднш ќе му згрешеш и ај збирај парталите гитла.. и кај ќе одеш ? кој ќе те прима? само твоето сопствено семејство...
па сеа одлучи се шо е побитно и поважно..
+1
се согласувам на дел од твојот пост...семејството е засекогаш, но семејството може да иде на нерви некогаш...особено во младите тинејџерски години...се е до менталитетот на детето...јас пример колку и да ми биде тешка ситуацијата дома никогаш не би ни помислил на напуштање на мојот дом...но не се сите прсти на раката исти...
..Епа зависи која е причината зошто бегаат..
на пример семејно насилство и сл. има причина кога родителите им се монструми фала богу подобро на улица отколку да бидат тепани..
а ради една расправија да избегаш од дома мислам...:uvo:
во такви случаи јас фино лепо си одам всоба па нека викаат колку и да им душа сака..ќе им помини и после нема да им зборувам 1-2 дена и после ќе се зожалат и тие ќе ми се извинат...
кај мене делува
пошто твојте родители со океј

иди на моите така направи им...да се затворам во соба?? па после нема да ме пуштат да ја напуштам...ке ми соберат телефонот, компјутерот, интернетот, џепарацот, телевизорот и радивцето и после

знам....моите родители се hardcore, hostile...али јебига...секогаш одпосле сум сваќал дека се во право, и ме јадела совеста...така да боље да прифатиш тоа што ти викаат, бидејки секако ти мислат се најдобро...иако немора да значи дека тоа е најдоброто за тебе...