Бегање од дома на неколку дена.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
и да има проблеми и да нема
никој нема потреба да бега од дома тоа се чисти глупости кои ги гледаат на американски филмови море еден ќотек убав и нема од двор да излезе

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во последно време ми доаѓаат планови за да се отселам од дома и тоа на подолго време а може засекогаш. Имам 18 години, на факултет сум и неможам да трпам срања од родители 24/7. Затоа вонредно факултет, работа си наоѓаш и станче делиш со колегите од факултет.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
хммммммммм....па другарка ти била премногу разгалена:vozbud:или шо е тука работата... јас то да го напрам од дома, ко ќе се вратам има да ме однесат на психијатар и уште еднаш дома да не ме приберат...дечкото неа не и го дал животот, не ја хранит, не и ги пери алиштата, не и ги пегла алиштата, не и дава пари за излегување и ред ред други работи родителите кои ни ѓи овозможуваат....сепак таа е премногу разгалена или летат со умот многу, не знам шо проблем друг би имала таа:toe:

Член од
3 октомври 2008
Мислења
234
Поени од реакции
9
шо се глупирате и шекнувате само.. кај ќе одеш ? тоа не е бегање, не си ти у затвор, имаш си слободна воља и си одлучуваш дали дома ќе седеш или нема дома да седеш... ногу глупо е кажано "бегање"..
Секој малолетник шо би фанал пато од дома, брзо пак ќе се врне дома..
1. Снема пари
2. Снема храна
3. Надвор кочан ладно нема кај да спие
4. Сванал дека живее на партнеро на грбо.. ама тоа више не е заминување од дома тоа е веќе наоѓање на ново дома.. нова куќа..

п.с. тај шо мисле дека бега од дома, никогаш нема да биде самостојна личност, само ќе си мене домовите и ќе зависе од другите... мора сите да му угодуват на него.. или ја како шо ги викам
immature mind:pos2:

p.s. again.
партнерите се менат... семејството тоа е, едно е само.. + секогаш знаеш дека они ти мислат добро и дека ќе се грижат за тебе..
Тоа не можеш да го тврдеш за партнерот..
еднш ќе му згрешеш и ај збирај парталите гитла.. и кај ќе одеш ? кој ќе те прима? само твоето сопствено семејство...
па сеа одлучи се шо е побитно и поважно..

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
..Епа зависи која е причината зошто бегаат..
на пример семејно насилство и сл. има причина кога родителите им се монструми фала богу подобро на улица отколку да бидат тепани..

а ради една расправија да избегаш од дома мислам...:uvo:
во такви случаи јас фино лепо си одам всоба па нека викаат колку и да им душа сака..ќе им помини и после нема да им зборувам 1-2 дена и после ќе се зожалат и тие ќе ми се извинат...
кај мене делува:pipi:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
шо се глупирате и шекнувате само.. кај ќе одеш ? тоа не е бегање, не си ти у затвор, имаш си слободна воља и си одлучуваш дали дома ќе седеш или нема дома да седеш... ногу глупо е кажано "бегање"..
не е глупирање...на секој му треба малце да откачи...сите знаат дека “избеглицата“ ке се врати назад, порано или покасно...но пораката на “бегањето“ (ако го преферираш под наводници) е тоа малце твоите да те сватат сериозно...дека не си веке мало дете, но сепак зависиш од нив...“бегањето“ докажува дека ти си доволно созреан да сакаш да имаш твој сопстев живот, само сеуште немаш приходи....

Секој малолетник шо би фанал пато од дома, брзо пак ќе се врне дома..
1. Снема пари
2. Снема храна
3. Надвор кочан ладно нема кај да спие
4. Сванал дека живее на партнеро на грбо.. ама тоа више не е заминување од дома тоа е веќе наоѓање на ново дома.. нова куќа..
знаемее...свесни сме..затоа темата се вика Бегање од дома на неколку дена...не вика за век и вечни векови...

п.с. тај шо мисле дека бега од дома, никогаш нема да биде самостојна личност, само ќе си мене домовите и ќе зависе од другите... мора сите да му угодуват на него.. или ја како шо ги викам
immature mind:pos2:
маам реплика...не се согласувам...размислувам сосема спротивно од тебе...дали е до годините ке ти кажам за некоја година...детето и да избега и преку улица кај баба му, и да нејке да се врати дома, незначи дека нема да биде самостоен...морале сите да му угодуваат него...немораат, баш во македонијава колку и да имаш добри пријатели, ке те држат еве да кажам и неколку недели, но потоа ке пробуваат да те разубедат да се вратиш дома, да побараш прошка макар и не е твоја вина...со тоа ти ке сватиш дека не си доволно голем/а за да водиш свој персонален соло живот...и тоа што се помалку и помалку ке ти угодуваат, па колку и да си смотан ке скапираш што се дешава...

p.s. again.
партнерите се менат... семејството тоа е, едно е само.. + секогаш знаеш дека они ти мислат добро и дека ќе се грижат за тебе..
Тоа не можеш да го тврдеш за партнерот..
еднш ќе му згрешеш и ај збирај парталите гитла.. и кај ќе одеш ? кој ќе те прима? само твоето сопствено семејство...
па сеа одлучи се шо е побитно и поважно..
+1
се согласувам на дел од твојот пост...семејството е засекогаш, но семејството може да иде на нерви некогаш...особено во младите тинејџерски години...се е до менталитетот на детето...јас пример колку и да ми биде тешка ситуацијата дома никогаш не би ни помислил на напуштање на мојот дом...но не се сите прсти на раката исти...
..Епа зависи која е причината зошто бегаат..
на пример семејно насилство и сл. има причина кога родителите им се монструми фала богу подобро на улица отколку да бидат тепани..

а ради една расправија да избегаш од дома мислам...:uvo:
во такви случаи јас фино лепо си одам всоба па нека викаат колку и да им душа сака..ќе им помини и после нема да им зборувам 1-2 дена и после ќе се зожалат и тие ќе ми се извинат...
кај мене делува:pipi:
пошто твојте родители со океј :)
иди на моите така направи им...да се затворам во соба?? па после нема да ме пуштат да ја напуштам...ке ми соберат телефонот, компјутерот, интернетот, џепарацот, телевизорот и радивцето и после :) знам....моите родители се hardcore, hostile...али јебига...секогаш одпосле сум сваќал дека се во право, и ме јадела совеста...така да боље да прифатиш тоа што ти викаат, бидејки секако ти мислат се најдобро...иако немора да значи дека тоа е најдоброто за тебе...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Пред година и пол има и појше ја киднав од дома..
Мајка ми ми рече ако не ти одговара оди си - Па си отидов.
Прво 3 дена не бев дома.. Ме пријавија се тоа.. Не ме најдоа џандари другар еден ме натера да се вратам.. После една недела киднав пак и не бев некој 2 недели дома пак џабе џандариве наши за К не ги бива не ме најдоа си се вратив сама.. Сеа појше си ја сакам и ценам мама и не би избегала..
Детски бубачки се тоа..
Сеа ми е мене глупо пошо немаше потреба до толку да летам.. Али пак и потреба за малце слобода е тоа.. Да се издуваш онака од се.. Али остануем на тоа дека се детски бубачки.. Со друг памет кога размислуваш од тој на 13-14 години не е прифатливо и глупо е..

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Ајде, тешки глупости е тоа бегање од дома:tapp: И што нешто да не ќе се реши со тоа што ќе те снема на неколку дена и после сакал или не пак ќе се вратиш?! Не поддржувам вакви плитки размислувања и потези.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Јас нон стоп си бегам:pos2::pos2:, али кај баба и дедо!!!!кога ќе ме изнервираат дома, претежно сестра ми, се пакуем и кај старите.....ем ќе си се одморам ем се си имам...убавко да се бега по некад од дома али ако се има каде:pos2: но никогаш не би избегала, без да знае мајка ми кај сум пошо ќе се шекне, а и права глупост ми е талкам без да знам кај идам!!!!

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Бегањете од дома според мене е чиста глупост. Никоаш не би избегала од дома.
Ептен ми е глупо, а не веруем дека нешто би постигнала со тоа :toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
ее каква тема :) ... ко бев 4 или 5 одделение не се сеќавам точно бев толку револтиран од мојте (и самиот не знам зошто :)) шо со две другарчиња имавме такви планој за бегање шо ни на возрасен не би му текнале. прво мислевме да одиме во планина да напрајме колиба и да живејме таму а со нас да си земиме залихи на храна. после изгледа то ни беше малце па купивме атлас и испланиравме да ја поминиме илегално грчката граница па илегално да се качиме на фериброд и да одиме во бари во италија ... а бе деца која фантазија сме ја имале хахаха

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
ее каква тема :) ... ко бев 4 или 5 одделение не се сеќавам точно бев толку револтиран од мојте (и самиот не знам зошто :)) шо со две другарчиња имавме такви планој за бегање шо ни на возрасен не би му текнале. прво мислевме да одиме во планина да напрајме колиба и да живејме таму а со нас да си земиме залихи на храна. после изгледа то ни беше малце па купивме атлас и испланиравме да ја поминиме илегално грчката граница па илегално да се качиме на фериброд и да одиме во бари во италија ... а бе деца која фантазија сме ја имале хахаха

ова ми е познато сценарио мислам од еден македонски Филм беше...у секој случај ме изнасмеа да не пукнеш
ја иначе не сум имал вакви испади на бегање од дома...очекувам моиве дома да си заминат од дома како знак на револт против мене:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom