Бегате или продолжувате да се карате?

  • Креатор на темата Lady
  • Време на започнување

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Во никој случај не бегам , ако треба и до ќотек да дојдеме...ако треба и че се тепамо!:pos:
 

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
zavisno od situacija, eskiviram karanje, vikanje, negativna energija...ama koa vekje ke dojde, nema kade, se sedi do kraj. NE MOZAM da trpam VIKANjE. Ako nesto me nervira toa e VIKANJE - derenje, bidejki ne sum gluv (fala bogu), ako saka da se razbere ke se razbere kako chovek ako ne..."boy you have been knocked the FUCK OUT!!!
 

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Од расправија не бегам само во случај кога другиот во конфликтот е стварно некој без два грама мозок, кој незнае веќе што збори и кога сфакам дека залудно си ги трошам нервите се повлекувам, ама само зошто тој самиот не се сфаќа, а камо ли мене да ме сфати.Иначе секогаш се расправам и не попуштам без разлика дали јас сум виновна или не.Не викам дека никогаш не сум признала дека сум виновна, но тоа секогаш се случува откако ќе ја истерам расправијата до крај па после признавам и се извинувам:pipi:.
 
Член од
1 мај 2008
Мислења
64
Поени од реакции
0
begam za da ne kazam nesho sho ne treba. se smiruvam i drug den prodolzuvam so muabetot smireno i so ladna glava.
 

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Доколку видам дека противникот е толку упорен и почнува да вреѓа без потреба ,јас прекинувам и си одам.
 
Член од
26 март 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Epa decki ja nesakam da se karama so ljuge ama koga nekoj ke me iznervira epten...E togas go jadel za site pari. Mn me nervira koga nekoj se dere i saka da ja pokaze svojata dominantnost, da kaze ja sum bolje od tebe, da se fali. Retko se karam samo koga interesite mi se zagrozeni. Inaku ili se tepam ili go cuvam gnevot vo sebe.
 
К

Кнез Мишкин

Гостин
Кога како, у последно време бегам, иако порано сакав се да истерувам правда, ама сфатив на некои неоправени не можеш да им докажеш некои работи :)
 

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.985
Поени од реакции
12.544
do kraaaj, i posle ako imat us neso, ta bilo moja rabota,ta ne...pak se karam :D
 
Член од
5 април 2008
Мислења
31
Поени од реакции
3
Се карам се додека гледам дека се ближи крајот т.е. решението а бегам инстантно кога гледам дека нема крај...(и кога сум крива нормално) :vozbud:
 

angel_oh

око на кајгана
Член од
8 јануари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
10
зависи на пр. ако се карам со женска тогаш ќе избегам иако не сакам,а ако се карам со друг некој секоаш одам до коска.....шо е и нормално:vozbud:
 
A

Anck-Su-Namun

Гостин
Не бегам, зошто да бегам...понекогаш јас сум таа која ја почнува кавгата :) некогаш друг, ама нема врска важно не бегам.
 

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.526
Поени од реакции
229
Ма нема шанси да бегам ако ми рече нешто одма на ќотек одиме
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Pocnala raspravija so nekoj tvoj blizok i poleka pocnuva da se vzeshtuva rabotata... Drugata strana cvrsto e ubedena vo svoeto i ne saka ni da ve soslusha..... Sto pravite, begate dodeka ne se smirat strastite ili uporno prodolzuvate da se nadvikuvate?

Dali beganjeto go praktikuvate i koga od vas se bara objasnuvanje za situacija vo koja 100% ste vinoven za raspravijata?:smir:

Не сум човек што обожава да си ги испробува гласните жици во моменти на кавги,значи ако другата страна има потреба да урла за да си го задржи ставот по секоја цена,се повлекувам зошто е залудно што и да кажете во таков момент.Освен надвикување неможе да резултира со квалитетна дискусија односно кавга.
Бегам,за да се смират страстите и да со ладна глава се разговара за дадената ситуација.


Второто прашање е друг момент.Не практикувам бегање кога треба јас да објаснам дека сум крива.Значи имам доблест да признаам дека сум крива за нешто што знам дека навистина го имам направено а било погрешно.Во таков момент признавам и се повлекувам зошто сите наредни зборови ќе се вртат пак околу полнењето на егото на соговорникот,ќе очекува тоа постојано да го повторувам за да си олесни.
Во моменти кога сум крива а не сум свесна за тоа,седнувам и разговарам за да се дојде до конечното решение,секако ако тоа се прави на цивилизиран начин.


Значи бегам само во случаи кога со вшештените глави неможам да најдам заеднички јазик на комуникација,тогаш е залудно да седам и да се објаснувам.Се се сведува на урлање.
 

TraLaLaLa

Eternal Pessimist
Член од
26 јануари 2008
Мислења
182
Поени од реакции
7
Бегам...не за друго - ме мрзи да се карам :toe:
 

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
карање до крај брате додека другата страна не полуди :pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom