Бегате или продолжувате да се карате?

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Saladin напиша:
не сум некој кој сака да се кара (освен со брат ми)
da se nadovrzam na ova:
1. Vo slucaj da imam nepobitini (neunistivi) dokazi i rabota so pameten covek togas prodolzuvam da se karam
2. Vo slucaj da imam nepobitni dokazi i imam rabota so glup covek (covek koj se drzi na svoeto koe e samo negovo mislenje) togas go bataluvam i mu vikam deka ne e vo pravo
3 Vo slucaj da nemam pobitni dokazi i rabota so pameten covek (koj poveke e upaten vo taa rabota) togas go prifakjam negovoto mislenje
4. Vo slucaj da nemam dokazi i imam rabota so idiot togas go bataluvam i odam kaj popameten da si go popravam znaenjeto (da soberam poveke neunistivi dokazi) :pos:

С

Сатори

Гостин
Зависи од тоа каква е ситуацијата, за што се карам (колку ми е тоа важно) и со кој се карам.
Но во почестите случаи продолжувам да се карам се додека не докажам дека сум во право...:toe:

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Секогаш се карам, и мн ми е лошо тоа у животот, пошо мн пати ми се десило и со погрешни да се испокарам!!

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Едноставно останувам до крај додека не се расчисти работата до крај...
Никогаш не сум избегал а нема ни да избегам а ако видам дека расправијата почнува многу да забегува допуштам и ги смирувам страстите се додека не се смири личноста со која се расправам и чекам наредна прилика... Но со смирени страсти и тивок разговор... Да нема викање, плачење и по некоја пцовка :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
RespecTed напиша:
Едноставно останувам до крај додека не се расчисти работата до крај...
Никогаш не сум избегал а нема ни да избегам а ако видам дека расправијата почнува многу да забегува допуштам и ги смирувам страстите се додека не се смири личноста со која се расправам и чекам наредна прилика... Но со смирени страсти и тивок разговор... Да нема викање, плачење и по некоја пцовка :)

Постов ти одговара со никот!:zver:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Ако ми значи тсунами сум , се карам до крај , нема бегање . Ако не мие битно само се смеам под мустак .

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
мене ми е лошо тоа што лесно се провоцирам и затоа многу се карам па некогаш и за глупости, и секогаш сум таа која го има последниот збор...:toe:

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
42
обично не се карам, ама кога некој ме изнервира си се карам до крај, може и ќотек да падне..

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Ако сум сигурна у тава шо го тврдам ного јасно оти ќе продолжам да се карам...Ако не, не се карам и попуштам..Ама у никој случај не би бегала

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Ја сум целата "Туф!" така да неможам да попуштам и да преќутам у никој случај и не се откажувам никако.
Тоа не е празно зборење туку си наоѓам аргументи, смислувам причини во моментот и тако даље, ама битно НЕКОЈ мене да ми се издерава и да се прави паметен, и да се обидува да докаже надмоќност, тоа не го дозволувам.

А ако ја сум крива, работата немало ни да стаса толку далеку.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Не бегам и ме нервираат луѓе што бегаат од караница!
Немаат ништо паметно да кажат во моментот или пак нешто во нивна одбрана и се повлекуваат..не е тоа најстаршното..кај се повлекуваат па другиот ден пак те пецкаат за истото пак и пак..
На тие што ја почнуваат караницата па подло се повлекуваат често знам да им промрчам нешто во стил Немаш речник да се караш со мене!:)чисто колку да се попалат малку!:kesa:

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
koga nekoj ke saka da me navlece vo raspravija,begam, oti veruvam deka so raspravanje nisto ne se dobiva i koga e najzeska situacijata ne treba jas da ja razgoruvam uste poveke. a koga sum vinovna za nesto... e togas zavisno do situacija ako se sramam ne sakam da pravam muabet za toa i begam:kesa::toe:, no ako sum svesna za greskata se soocuvam so posledicite.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ако имам шанси да тепам у расправијата ќе продолжам, а ако не нема. Некогаш може да се случи да идам на блеф за другиот да попушти ама поретко

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Pa ne se karam. Ednostavno mu vikam " I jas te sakam " i si odam.

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Се расправам до одредена граница која имат смисла. Секоја караница кога тогаш преминвит во терање инает, така да ко ќе дојт до то одма се откажвам, и давам до знаење зш.

Kajgana Shop

На врв Bottom