Барање за смена на Шундовски?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ова репрезентација е 100% македонски производ и се додека не се случи некоја катастрофа така треба да остане без Шундовски или со него. Не сум согласен Хрват или Србин да ја водат репрезентацијата.

П

Паспарту

Гостин
Јас сум еден од оние кои се за смена на Шундо, но не по секоја цена. Единствено се согласувам да се смени доколку на негово место дојде Лино. Колку сакаме може да кукаме тука за неговите тајмаути, тактики и слично, но човекот го има она најбитното позади него, а тоа се резултатите. Порано сме имале КЛАСА селектори, но сме немале никакви резултати, сега е обратното. Иако сум навивач на Вардар, последен на листата кој би сакал да го видам за селектор е Вујо...

Најреално е да очекуваме Шундо да си продолжи со работата, во овој момент подобра опција за местото селектор НЕМАМЕ.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.179
Ова репрезентација е 100% македонски производ и се додека не се случи некоја катастрофа така треба да остане без Шундовски или до него. Не сум согласен Хрват или Србин да ја водат репрезентацијата.
Го критикував после поразот со Данска за фамозниот фластер и играњето на ризик.Ама не сум за да го смениме, а особено не со некој странски шарлатан.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
класа репрезентација со боза тренер......5тото место е заслуга на ракометарите како и на слабото европско првенство - фаворитите речиси ништо не покажаа и задоволија на една ваква манифестација(да се потсетиме како гејција стана европски првак во фудбал!) !
Лино со ваква генерација би направил многу и многу би сакал да го видам на клупата,како би се видел максималниот дострел на оваа фантастична генерација

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Чекајте бе луге што ви е ??
Да се разбереме јас не сум дечко кој мислам дека Шундовски е тренериште или е заслужен за овој резултат. Сепак за смена при ваков успех потребно е време и анлиза. Најпрво Шундовски треба да поднесе извештај за Европското, после треба тој да се разгледа, па уште еднаш да ги прегледаат натпреварите на Македонија и каде Шундовски згрешил па после со солидно образложение доколку одлучат да му дадат одказ. Па треба стручен совет од повеке тренери да се избере итн итн. Па треба да се сослуша Шундо да се сослушаат играчите.
Доколку и покрај се одлучат да го сменат тогаш треба да се оди на избор на македонски тренер со поголемо знаење и авторитет, но сепак и треба да се прашаат играчите (макар анонимно дали се за тоа решение).
Јас сум искрено за Гино Стрезовски, или некој од поранешните играчи да речеме тандем на селектори од некој од поранешните играчи (Манасков, Чурчевски, Зарков. Томче Петревски, Стевче Стевфановски, Стевче Алушевски - доколку се повлече)

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Го критикував после поразот со Данска за фамозниот фластер и играњето на ризик.Ама не сум за да го смениме, а особено не со некој странски шарлатан.
македонско решение поквалитетно од шундоски и немаме. видовме шо можарт и темелкоски и савески:tapp:, а за останати и да не праам муабет!

пс. червар не е шарлатан!

L

Löwe

Гостин
Абе тешки експерти сте, со тајмаут све решавате, и да му се даде отказ зашо не повикал тајм аут. Лоша работа ова социјалните мрежи, еден ќе напише нешто сите ќе прочитаат и готово завзема став ради тајмаутот изгубивме. Чекај бе, кој ги мотивираше ракометарите, кој праеше тактики за цело време да играат така јако. Од кај знаеш со друг тренер дали воопшто ќе стигнеа да имаа водство на Данска од 5 гола.
Каква тоа мотивација Шундо имаше кон ракометарите? Ако не беше Кире да ги мотивира нз шо ќе беше. Шундо е човекот кој во себе не знае за Емоција, истата фаца кога е нерешено, кога водиме 10 разлика, кога губиме 5 разлика, кога сме во напад кога сме во одбрана..

П

Паспарту

Гостин
Во тандем Лино и Шундо :)
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 21:12 ---
Каква тоа мотивација Шундо имаше кон ракометарите? Ако не беше Кире да ги мотивира нз шо ќе беше. Шундо е човекот кој во себе не знае за Емоција, истата фаца кога е нерешено, кога водиме 10 разлика, кога губиме 5 разлика, кога сме во напад кога сме во одбрана..
А што има врска фацата со ракометот? Па го виде ли селекторот на Данска? Првпат се насмеа кога го освоија првенството...

Фаци прават Биди и Бади, а не ракометните селектори.

L

Löwe

Гостин
Во тандем Лино и Шундо :)
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 21:12 ---

А што има врска фацата со ракометот? Па го виде ли селекторот на Данска? Првпат се насмеа кога го освоија првенството...

Фаци прават Биди и Бади, а не ракометните селектори.
Не се нервира, си кулира на клупата како.. не знам... и кога губиме тој не се нервира..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.179
македонско решение поквалитетно од шундоски и немаме. видовме шо можарт и темелкоски и савески:tapp:, а за останати и да не праам муабет!

пс. червар не е шарлатан!
Не мислев на Червар.Ама не е лошо да земиме предвид дека типот е скаран со пола репрезентација.Него ќе го прежалиме, ама играчите не!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Одеднаш се јавија експертите дека требало да го смениме Шундовски... Реално гледано ова е успех кој треба да се почитува.
До сега Македонија ниту еднаш немала КОНТИНУИТЕТ на големите натпревари, а тоа е она што најмногу се цени кај еден селектор... Шундовски стекна големо искуство уште 2009 на СП во Хрватска... Во 2011 имаше успешни квалификации за ова првенство и одличен резултат една година подоцна... Ако Шундовски успее за неполни три месеци да не однесе на Олимпијада и да го помине баражот во јуни тој заслужено треба да си остане селектор бидејќи тоа е она што се бара, оваа генерација да има реден број на првенства пред себе а не реден број на неуспешни квалификации и баражи... До сега и Савевски и Вујович и делумно Темелковски не успејаа во тоа... Ова е успех колективен што треба да се почитува, и доколку самиот не се повлече, РФМ треба да му го продолжи договорот за што воопшто не се сомневам... Лино Червар моментално не и е до тој степен потребен на Македонија, неговата концепција е различна, сетете се како одат работите во Металург, тој е човек што работи неуморно и самите играчи не се задоволни од него бидејќи претерува со тренинзите бара енормна дисциплина и пред се форсира брза игра... За возврат не враќа медали...

П

Паспарту

Гостин
Не се нервира, си кулира на клупата како.. не знам... и кога губиме тој не се нервира..
Тоа е добра особина, нервозата не може да донесе ништо добро, напротив може многу повеќе да наштети и да ја отежне работата...

L

Löwe

Гостин
Тоа е добра особина, нервозата не може да донесе ништо добро, напротив може многу повеќе да наштети и да ја отежне работата...
Абе не е тоа тоа, и сега за дочекот, го прашуваат, два збора не знај да скрсти, на тајм аут се на се фондот на зборови кој ќе му го каже на ракометарите беше на едноцифрен број. Реално Шундовски е е тренер за оваа репрезентација

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Шундовски нема никава врска со 5-то место на Европското. Кажете еден совет и мотивација која ја слушнавте од него во текот на првенството. Јас слушнав само полека, добро е, не правете фаул. Човекот бара тајм аут кога ја водиме Данска со шест разлика а се шетка покрај клупа кога губиме 4 од Данска и цела сала му вика тајм аут он не се замара небаре освоивме медал. Он е највиновен за тие несреќни порази. Не постави фластер на Андерсон и Хансен. Не смени игра кога на Кире му беше залепен фластер. Човекот не е ок според мене. Зашто мора да биде Лино Червар, неколку пати го имам читано ова како најпосакувано решение. Нас ни треба мотиватор, страгет и авторитет. Го има тоа Лино ? Кој освен Лино би бил добар ? Само немојте Магдинчев да ми го пишете или Савевски :pos:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не мислев на Червар.Ама не е лошо да земиме предвид дека типот е скаран со пола репрезентација.Него ќе го прежалиме, ама играчите не!
знам и то го пишав поназад како проблем!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom