Балкански навивачки групи

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

Која според вас е најдобрата навивачка група на балканот

• На Партизан - Гробари

Гласови: 56 39,4%
  • На Звезда - Делије

Гласови: 21 14,8%
  • На Панатинаикос - Гејт 13

Гласови: 15 10,6%
  • На Олимпијакос - Гејт 7

Гласови: 3 2,1%
  • На Ираклис - Гејт 10

Гласови: 0 0,0%
  • На Задар - Торнадо

Гласови: 3 2,1%
  • На МЗТ - Фемили Аеродром

Гласови: 28 19,7%
  • На Пелистер-Чкембари

Гласови: 16 11,3%

• Вкупно гласачи
    142
  • Гласањето е завршено на .

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392

Ма какви Делии и Гробари,овие се најбољи :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Grcive se svetlosni godini ponapred od site drugi na balkanov,pravat neverojatna atmosfera a toa e rezultat na toa sto se golemi fanatici na kosarkata i fudbalot...spored mene no.1...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Една утакмица ваква и после штама...како што викаш ти дерби навијачи :)

Не зезај сеа Гробари убедливо најдобри се во Европа :wink:
Па не е една утакмица баш, клипот само е од тогаш. 2006 ми се чини дека е, финалето со Партизан, глеаш дека изгубила Звезда 15 разлика а овие уште лудуваат. После тоа бојкотираат заради некои нивни причини кои лично не ги оправдувам, али добро, кад-тад ќе се вратат па ќе биде поинтересно.

Гробари се најдобри од неколку причини:

1.Партизан постигнува одлични резултати во последните 2-3 години а со самото тоа и они се побројни на пример на баскет(до негде и логично пошо тоа е спорт број 1)...На пример пред 5-6 години Партизан исто играше Евролига секоја година, ама испаѓаше во првиот круг а на трибини имаше по 3-4000 луѓе од кои 1000 гробари. Не викам дека не се верни и дека се тука само заради резултатите али реално гледано секоја група се удвостручува (минумум) ако има добри резултати.

2.Пионир како сала-феномен и неговата акустика. Ретко која сала е како Пионир, имаат супер услови за навијање, стандарден коп итн. Можеби у Арена има поголема бројност и повеќе пари зима клубот од влезници, ама ја нема атмосферата како у Пионир.

3.Тоа што Гејт 7 и 13 не се замараат превише за баскет иако 13-ка мислам дека е на исто ниво со Гробари.

Ма какви Делии и Гробари,овие се најбољи :)
Нема шанси. Откако се преселија во новата сала они се тапа. Атмосферата од Јазине ја нема, има се повеќе симпатизери него навијачи затоа што и новата сала го налага тоа. Од старото Торнадо нема речиси ништо останато. Сум ги прател на неколку утакмици од Јадранска лига сезонава и беа доста лоши .

Grcive se svetlosni godini ponapred od site drugi na balkanov,pravat neverojatna atmosfera a toa e rezultat na toa sto se golemi fanatici na kosarkata i fudbalot...spored mene no.1...
Штета што Гејт 7 не одат толку на баскет. Они на баскет праќаат само избрана екипа на луѓе од една населба во Атина (забораив како се вика), а останатите клубови на навијачи (како од Атина, така и од останатиот дел од Грција) не се активни на кошарка него стриктно на фудбал. Затоа не ме чуди понекад кај нив на трибина што ќе видам 500 луѓе, ама затоа тие 500 се грррррр ... И тоа е претежно на утакмиците од Евролига додека на домашните утакмици ретко има гостувања на навијачки групи затоа што законот не им го дозволува тоа. На пример више нема ривалитет помеѓу 13 и 7 на трибина затоа што навиваат само домашните навијачи.

Исто лоша работа е што нема гостувања на групиве во рамките на Евролига. На пример 500 од Гејт 7 да дојдат во Белград против Партизан или 500 гробари да отидат у Франција против Роан па оние бабите што лупаат со дајре малце да се зачудат како се навива :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
Искрено -Гробари (позитивни морници ми лазат по телото кога ке ја осетам атмосферата)

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
ACAB Не мога да разбера какво сакаш да кажеш. Каков Азис , какви пет лева ? Дунав Еконт Експрес е шампион на Бугариjа по кошарка и игра в ФИБА Еврок'п.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
ACAB Не мога да разбера какво сакаш да кажеш. Каков Азис , какви пет лева ? Дунав Еконт Експрес е шампион на Бугариjа по кошарка и игра в ФИБА Еврок'п.
И кој ташак ако се шампиони ???

Дали тоа значи ако се шампиони мора да имаат јаки навивачи ??

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
И кој ташак ако се шампиони ???

Дали тоа значи ако се шампиони мора да имаат јаки навивачи ??
Ами да , погледни некој мач по женска кошарка да видиш дека насекаде залите са празни. Каj нас секој мач зала се пални до краj и атмосфера е фантастична.

Кажи ми у вас има ли популерност женска кошарка , зашто она е не по- малко интересна и атрактивна от мажка.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Дај слики де, клипови нешто да видиме за што се работи.:wink:

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702

Ето малку клипове Во парвите два сме в нашата зала во Русе , во втората сме во Руманиjа при наши пријатели от Сфанту Георге. Става големо шоу у зала. Толку интересни женски мачове колкото има на Балкан нема да откриете никаде. Не ползуваме факли или некакви други такви бомбички , но за женска кошарка винаги е лудило.Тука во Русе играхме и победихме Ц'рвена Звезда , таја година играхме с Динамо Москва. Винаги е супер интересно.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Ето малку клипове Во парвите два сме в нашата зала во Русе , во втората сме во Руманиjа при наши пријатели от Сфанту Георге. Става големо шоу у зала. Толку интересни женски мачове колкото има на Балкан нема да откриете никаде. Не ползуваме факли или некакви други такви бомбички , но за женска кошарка винаги е лудило.Тука во Русе играхме и победихме Ц'рвена Звезда , таја година играхме с Динамо Москва. Винаги е супер интересно.[/quote] Иди утепај се бе!!!! цццццццц:vozbud:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Ето малку клипове Во парвите два сме в нашата зала во Русе , во втората сме во Руманиjа при наши пријатели от Сфанту Георге. Става големо шоу у зала. Толку интересни женски мачове колкото има на Балкан нема да откриете никаде. Не ползуваме факли или некакви други такви бомбички , но за женска кошарка винаги е лудило.Тука во Русе играхме и победихме Ц'рвена Звезда , таја година играхме с Динамо Москва. Винаги е супер интересно.[/quote] И овие ги ставаш во ист кош со Гробари,Делије додека навиваа,Гејт 13 и остала багра...немој не ме радуј :tapp:

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Ами прати ми да вида на женска кошарка как са гробари , делjе и така натаму. Мај залите са полупразни. Вие в Македониjа колко луге ходите на женска кошарка ? Палните ли залите секој мач ? И сакам да попитам зашто да се тепам ? Какво лошо сте виделе от мене ? Некого обидих ли ? Татар , ходи се тепаj - човек да сака да не однесува добро , а вие ?

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ето малку клипове Во парвите два сме в нашата зала во Русе , во втората сме во Руманиjа при наши пријатели от Сфанту Георге. Става големо шоу у зала. Толку интересни женски мачове колкото има на Балкан нема да откриете никаде. Не ползуваме факли или некакви други такви бомбички , но за женска кошарка винаги е лудило.Тука во Русе играхме и победихме Ц'рвена Звезда , таја година играхме с Динамо Москва. Винаги е супер интересно.

Family овие ги јадат.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263

Kajgana Shop

На врв Bottom