Балкански навивачки групи

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

Која според вас е најдобрата навивачка група на балканот

• На Партизан - Гробари

Гласови: 56 39,4%
  • На Звезда - Делије

Гласови: 21 14,8%
  • На Панатинаикос - Гејт 13

Гласови: 15 10,6%
  • На Олимпијакос - Гејт 7

Гласови: 3 2,1%
  • На Ираклис - Гејт 10

Гласови: 0 0,0%
  • На Задар - Торнадо

Гласови: 3 2,1%
  • На МЗТ - Фемили Аеродром

Гласови: 28 19,7%
  • На Пелистер-Чкембари

Гласови: 16 11,3%

• Вкупно гласачи
    142
  • Гласањето е завршено на .
П

Паспарту

Гостин
Еве една тема за навивачките групи што доаѓаат од Балканов :) Значи кои се според вас најдобрите навивачки групи (без македонските) и со што тие ви оставиле впечаток :) еве ја за почеток иако ги мразам од дното на душата цигано-атињаниве, мора да бидам реален и да кажам дека според мене тие ги имаат најдобрите навивачки групи на балканов Gate 13 (Панатинаикос) и Gate 7 (Олимпијакос). После нив тука се и Делије,Гробари итн.

Еве некои клипчиња:

Gate 13 - Панатинаикос

Gate 7 - Олимпијакос

Делије - Црвена Звезда

Гробари - Партизан

Horde Zla - Босна

Tornado - Задар

посебно внимание обратете на првиот клип со навивачите на панатинаикос - лудница е! каква песна само, ја имаат преработено навивачите на задар, а моментално ја преработуваат и комитите.
Што треба да направат македонските навивачки групи за да го достигнат квантитетот и квалитетот на водечките балкански навивачки групи и според вас колку сме блиску/далеку од нив?

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Вака сега....пред се да кажам дека убаво што ти текнало да отвориш една ваква тема....
Јас ке си го кажам моето а тоа е дека нема подобра публика од публиката на Партизан и Звезда....Гробари и Цигани...пекол...секој натпревар ги има кај и да игра нивниот тим...
Кој и да дојде во Пионир на некој важен натпревар...се знае дека ги чека пеколна атмосфера...најчесто на тоа и паѓаат противниците...
Мене ми текнува кога играа Звезда-Цибона во Јадранска лига....пред натпреварот Давор Кус рече:Незнам дали ке може да не потклекнеме на атмосферата....што мислам дека ке биде пеколна...
Покрај Кус тоа го имаат кажано и многу други играчи и врвни тренери...значи дека стварно е така.......
За другите навивачки групи....може да го издвојам Арис....ама и тие не се како Звезда и Партизан....

Според мене не дека навивам за Партизан ама мислам дека за многу малце се побучни од Циганите....huhu

Едит:Доолрокс...Зошто го нема Арис тие имаат многу јака публика најјака во Грција

П

Паспарту

Гостин
Billa Bong напиша:
Вака сега....пред се да кажам дека убаво што ти текнало да отвориш една ваква тема....
Јас ке си го кажам моето а тоа е дека нема подобра публика од публиката на Партизан и Звезда....Гробари и Цигани...пекол...секој натпревар ги има кај и да игра нивниот тим...
Кој и да дојде во Пионир на некој важен натпревар...се знае дека ги чека пеколна атмосфера...најчесто на тоа и паѓаат противниците...
Мене ми текнува кога играа Звезда-Цибона во Јадранска лига....пред натпреварот Давор Кус рече:Незнам дали ке може да не потклекнеме на атмосферата....што мислам дека ке биде пеколна...
Покрај Кус тоа го имаат кажано и многу други играчи и врвни тренери...значи дека стварно е така.......
За другите навивачки групи....може да го издвојам Арис....ама и тие не се како Звезда и Партизан....

Според мене не дека навивам за Партизан ама мислам дека за многу малце се побучни од Циганите....huhu

Едит:Доолрокс...Зошто го нема Арис тие имаат многу јака публика најјака во Грција

не само арис,туку и аек,паок... има доста навивачки групи али заборавив сабајле да ги ставам :) сепак најдобри навивачки групи има на балканов било да е тоа во кошарка или па во фудбал :) еве ок е да позборуваме и за разликата помеѓу нивните и нашите навивачки групи и што треба да се направи за да ги стигнеме :)

едит: ова на клипчево што е од навивачите на арис,цела сала се навивачи (навивачката група) ја колку што гледам нема ''обични'' гледачи кои седат и го гледаат натпреварот,сите навиваат - секоја чест!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11

Еве уште едно од Партизан лош е звукот....ама тоа е...само запазете го моментот кога ке дадат кош како на фудбалски стадион...

Едит:Доолрокс гледај кој е најбучен не каде колку луѓе навиваат...во Мир и Пријателство кога играат Панатинајкос има 20 000 па послабо навиваат од 7000 во Пионирto e to....неможеш така да гледаш:)
....Како да ги стигнеме?Никако...зошто никако?Бидејќи кај нас не е толку популарна кошарката....ниту пак има зошто да се навива....кога ниеден клуб не оди во Евролига....или некоја друга лига...Во Србија е најразвиена кошарката....како спорт...и највеќе се гледа...плус има за што да се оди на натправари за што да се навива....Партизан во Евролига Звезда во Улеб куп...од кај нас Работнички едвај влезе во Јадранска лига....можеби сега ке се популаризира кошарката со тоа што Работнички ке игра во Јадранската лига...која ни е добро позната на сите нас:)...се надевам дека некогаш ке стигнеме и на нивото на Гробарите и Циганите...мада неверувам....некој ке каже они се 7000...нема врска тоа како што кажав Панатинајкос се 20000 па пак не се најбучни:smir:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Јас мислам дека гробарите имат нај верна мозеби на во најголем број но сепак според мене навиват најдобро ...

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8
spored mene DELIJE SEVER najdobri se!!!!isto navivacite na olipiakos i na panatinajkos!!!! i da ne gi zaboravome AERODROM FAMILY :baeh:

П

Паспарту

Гостин
aerodromka напиша:
spored mene DELIJE SEVER najdobri se!!!!isto navivacite na olipiakos i na panatinajkos!!!! i da ne gi zaboravome AERODROM FAMILY :baeh:
хехе фемили и вака се ок,а не па замисли да се 7 - 8 000 :) т.е. што зборам ја толкави бројки кога и да сакаат да се соберат толку, ние немаме толку голема сала :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Abre kakvi grci BED BLUE BOYS od zagreb se najdobri...

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
За атмосфера во сала, какви срби, какви хрвати, каков цел свет, убедливо Грците се најдобри. Еве Доолрокс стави клипче од Хорто Магико па видете што е таму.

Бед Блу Бојс од кога се на кошаркарска сцена, јас на пример не сум многу многу информиран. Колку што знам Цибона нема некоја подршка добра, а и не ми е јасно зашто ги преувеличувате србите, кога тие се на ниво на Фемили и СРВ, само во малку поголема бројка. Видете го клипчето на Панатинаикос на тапа утакмица што прават и отворете и гледајте Партизан или Ѕвезда кога игра со некој слаб тим, па да видам дали може да споредите.

ПС, знам дека ке ве погоди муабетов, ама не сте објективни воопшто.

Јас да сум бил онде на утакмицата на Панатинаикос би умрел на лице место. ГО имам клипчето пола година и секој ден по 5 пати го гледам и неможам да се изнагледам. Дефинитивно Грците можат на сите тука лекции да ни држат во навивање

П

Паспарту

Гостин
Radical Boy напиша:
За атмосфера во сала, какви срби, какви хрвати, каков цел свет, убедливо Грците се најдобри. Еве Доолрокс стави клипче од Хорто Магико па видете што е таму.

Бед Блу Бојс од кога се на кошаркарска сцена, јас на пример не сум многу многу информиран. Колку што знам Цибона нема некоја подршка добра, а и не ми е јасно зашто ги преувеличувате србите, кога тие се на ниво на Фемили и СРВ, само во малку поголема бројка. Видете го клипчето на Панатинаикос на тапа утакмица што прават и отворете и гледајте Партизан или Ѕвезда кога игра со некој слаб тим, па да видам дали може да споредите.

ПС, знам дека ке ве погоди муабетов, ама не сте објективни воопшто.

Јас да сум бил онде на утакмицата на Панатинаикос би умрел на лице место. ГО имам клипчето пола година и секој ден по 5 пати го гледам и неможам да се изнагледам. Дефинитивно Грците можат на сите тука лекции да ни држат во навивање
радикал и не само во кошарка туку и во фудбал, грците според мене во европа имаат убедливо најдобри навивачи, после нив се турците па сите останати :) клипчето е лудница!!! каква песна само, колку луѓе... малце ќе забегам од темава и ќе спомнам дека сите пишуваат за најголеми дерби натпревари и ги ставаат реал - барса, јуве - милан, а никој не ги спомнува олимпијакос и панатинаикос! било да е кошарка или фудбал ова е еден од натпреварите кои според мене ако е човек во можност не смее да го пропушти! пак ќе кажам дека ги мрзам од дното на душата цигано-атињаниве но во европа за навивање едноставно им нема рамен! т.е. не само во европа туку и во светот! после навивачите на бока и ривер, навивачките групи на олимпијакос и пао се најдобри. имав можност да бидам во атина кога имаше кошаркарски натпревар помеѓу аек и олимпијакос и буквално навивачиве ја ‘‘запалија‘‘ цела атина, бакљи,навивање,кршење,тепање и џабе имаше голем број на цајкани кога не беа во можност ништо да направат... истиот ден во лига на шампиони во фудбал играа панатинаикос и ренџерс и можете да замислите само какви тепачки имало меѓу навивачите:violent1:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
DoolroX напиша:
после навивачите на бока и ривер, навивачките групи на олимпијакос и пао се најдобри. имав можност да бидам во атина кога имаше кошаркарски натпревар помеѓу аек и олимпијакос и буквално навивачиве ја ‘‘запалија‘‘ цела атина, бакљи,навивање,кршење,тепање и џабе имаше голем број на цајкани кога не беа во можност ништо да направат... истиот ден во лига на шампиони во фудбал играа панатинаикос и ренџерс и можете да замислите само какви тепачки имало меѓу навивачите:violent1:
За фудбал дефинитивно Аргентинците се The Best, ама и грциштава се ептен луди по навивањето. Една од целите во животот ми е да гледам Олимпиакос - Панатинаикос во живо (кошарка, пошто фудбалот им е на пониско ниво, а ови две се гиганти во Европската кошарка)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.044
Поени од реакции
51.362
Најаките две групи на Балканот се неразделни последниве неколку години Gate 13 + Delije(real recongnize real) најдобри атмосфери на секоја утакмица невидени бројки на луѓе кореографии на ниво сигурно едни од појаки во Европа.За нереди и мајмунлуци треба да се споменат и Бугарите од ЦСКА право насиље и изживљавање над нивните ""колеги ""од Левски да не им се толку дебилни песните може да се подобри ама како и да е дечките се хорор филм али додека имаа слогани како ''червените прасета ште едеме за мезета'':bilokojzbor: може да бркаат работа.Бидејки и Аеродром се наоѓа на Балкан може и мора да се спомнат Фемили пошто како да ви кажам<b> <b>''NO ONE'S LIKE US''

П

Паспарту

Гостин
еве некои клипчиња од final four 2007 од навивачите на панатинаикос

еве ја повторно онаа ‘‘луда‘‘ песна:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ок е тоа што мислите дека Грците се најдобра публика ама според мене не се како Гробарите и Циганите...дефинитивно најдобри секој натпревар се таму...
На Панатинаикос публиката колку што знам не навива вака бучно и без престан...баш имам забележано дека кога Панатинаикос губи се стишува ги нема како да нема навивачи...додека кај Партизан и Звезда не е така се навива до крај..и да се губи со 20 поени разлика тие не запираат навиваат....не се откажуваат...тука се гледа големината на навивачката група...може досадно е се исто па исто ама така е да биде искрени Грците не се ништо за Циганите и Гробарите....
Што ако навивачите на Панатинаикос се собираат 18000 10000 кога навиваат како 4-5000..замислете да се соберат 18000 гробари во Арена...јас мислам дека нема да има можност за игра....но да не гледаме така да гледаме во реалноста а тоа дека подобра навивачка група од Гробарите и Циганите нема!....
Не викам дека Панатинаикос нема добра публика и тие прават пекол:)..само мислам дека не е тоа тоа...плус клипчињава погоре се снимани од страната на навивачите....така да уште појако се слуша...:)

Навивачите на Цибона?Некој ги спомна:)...колку што знам нема Цибона навивачи...Блу Бојс ги снема не ги гледам на натпревари....еднаш со Макаби имаше 100 навивачи....но исто како да ги немаше:)

Имав стаено клипови погоре па споредете и самите:)
Едит:Сега ке опнам една анкета па гласајте вие

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Сеа ги гледав Gate 13, ептен се добри, и нас ни треба некоја таква подолга песна, не само скандирање. Вака кога гледам клипчиња леле како ми се иде на утакмица, со кој и да играме.

Kajgana Shop

На врв Bottom