Балканска федерација

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
humanoid напиша:
Од предлог за балканска федерација, постовите паднаа на прикачување сликички на моми, фраери и курајбери :icon_lol:
Некои овде многу „високо“ ги покажуваат своите цивилизацкиски вредности, ќе ги потенцирам особено комшиите ни од истокот кои во секој поглед се поставуваат повисоко од нас.

Би било убаво да се придржиме на темата.
Kakva federacija be humanoid?
Moze odredeni drzavi da se povrzat vo labav sojuz, ama so zaednicka jaka vojska, kako Srbija Bugarija, Bosna, za da kontriraat na islamot na balkanite. Vo taa konstalacija Albanija+Kosovo, koi prakticno veke se edna drzava, so muslimanskiot del na Bosna bi bile brzo i ubedlivo porazeni.
Za toa vreme, bi mozela Grcija da drzi na oko vo Makedonija da ne dobijat mohamedancite krila, pa ako treba da im gi secnat.
E, posle toa, na balkanot, taka ocisten, moze da zboruvame za siroko povrzuvanje na osnova na vera i rasa.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne znam jas taa rabota. Очигледно со татар федерација не бива.

Него, Авала, пријателе, некако не ми се допаѓаш, може да олабавиш да не те олабавам на едно 6 месеци.

Инк, имаат сите права нели, затоа сет осудени од стразбур во случајот со ОМО Илинден, нели.

Свис, и?? Има убавици во Македонија, знаеме, има политичари, каде виде чувашки карактеристикимкај барем еде/на од нив?? Како кај вашата крас(т)авица?? Олабави и ти.

До сите татарочуваши, тука се знаат правилата, ако не ви се допаѓа и целта е само да пропагирате и уништувате теми, однак нема место за вас. Одете на Абв или медиапол.

До Македонците, не им паѓајте на провокации, не се расправајте, такла се бега од темата. известете ме и ќе ги оладам.

И НАЗАД НА ТЕМАТА!

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Така нема лабаво:star: :star: .
стопати се покајав шо ја отворив темата.На почеток си идеше се глатко и убаво и на крај шо?
Се разочарав и од нас(македонците) и од преостанатите.Мислев дека има некоја надеж за размислување од 21 век,а ние се навраќаме на 11 век,и тоа не само со опишување на ситуации туку и со констатации.
Срамота.Па мислев дека сме културен народ спремен да зачекори во новата иднина,која ние сакале нејќеле,ке не прегази некој ден.
Кажав еднаш,ке кажам уште еднаш,сите сме изгубиле по нешто од цела оваа ситуација на мрзење еден кон друг,а ако некој добил,комотно може да пише тука и ја му даам рука одма(и тоа лева,онака од срце)

Член од
25 ноември 2005
Мислења
26
Поени од реакции
0
Garfield напиша:
Ne znam jas taa rabota. Очигледно со татар федерација не бива.

Него, Авала, пријателе, некако не ми се допаѓаш, може да олабавиш да не те олабавам на едно 6 месеци.

Инк, имаат сите права нели, затоа сет осудени од стразбур во случајот со ОМО Илинден, нели.

Свис, и?? Има убавици во Македонија, знаеме, има политичари, каде виде чувашки карактеристикимкај барем еде/на од нив?? Како кај вашата крас(т)авица?? Олабави и ти.

До сите татарочуваши, тука се знаат правилата, ако не ви се допаѓа и целта е само да пропагирате и уништувате теми, однак нема место за вас. Одете на Абв или медиапол.

До Македонците, не им паѓајте на провокации, не се расправајте, такла се бега од темата. известете ме и ќе ги оладам.

И НАЗАД НА ТЕМАТА!
tozi zbor tatari vi aresva i vi e sviden, ta predlagam da go reshite problemot so imeto vednash za sekogash... Dobrodojdovte u R. Tatar-Makedonija.

BTW Tatarstan vo Rusija ima pogolem GDP i standard na ziveene od R.MK. :icon_lol:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be Swiss mutav eden , konsultiraj strucna literatura.....nemas ti pojma kakvo uzivanje e da zivees so ponizok GDP od Tataristan, onaka vo kalta i talogot....brkaj rabota....toa prosecnosta od usi ti izvira...za takva vozvisenost treba da si roden Makedonec.., a koj ti e kriv sto ne si :):):)!!!Mozes samo vaka da se ligavis od zavist i maka po forumi.....

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Swiss напиша:
tozi zbor tatari vi aresva i vi e sviden, ta predlagam da go reshite problemot so imeto vednash za sekogash... Dobrodojdovte u R. Tatar-Makedonija.

BTW Tatarstan vo Rusija ima pogolem GDP i standard na ziveene od R.MK. :icon_lol:
А за Република Бугарија ич да не правиме муабет, кога сте со вашето GDP далеку зад нас, поарно ти е да не се прчиш многу со статистика зашто само покажуваш колку си плиток во умот.
А „Татар-Македонија” може да ја сонуваш само како пуста желба. Вие татарите од после 1945 година овде можете да дојдете само како туристи...ако имате пари да патувате и да ги трошите овде без да шверцувате гаќи преку граница за да ги препродавате!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Swiss напиша:

Свис, лањару, да се разбереме еднаш за секогаш. Не јај лања.
Инаку, дај податоци за ГДП во Татарстан пред да кењаш. јас живеам во близина на Татарстан, знам како живеат, зато не јај лања. бедни, победни се дури и од вас чувашааната!

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Zosto bi ni daval podatoci. Bugarija moze da stane clenka i na G8 i da ima 1000pati pogolem standard od nasiot pak e badijala. Pak ke si ostanat Blgari, pak Ohrid ke im bide pusta zelba, pak ke si ja peat Makedonsko devojce i pak ke sonuvaat Sanstefanski balkanski federacii. I planetava da zastane da se vrti pak Makedonija e zapad za Bugarija. Toa ti e imas se ama pak nesto ti fali = Blgarija.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Токму така КОнстантине, но јас мислев не за окупираното царство македонско, ами за нивната прататковина. Оти кога бев у чувашија ги видов колку се бедни, а исти на сурат со оња нашинје соседи.

Член од
25 ноември 2005
Мислења
26
Поени од реакции
0
Konstantin напиша:
Zosto bi ni daval podatoci. Bugarija moze da stane clenka i na G8 i da ima 1000pati pogolem standard od nasiot pak e badijala. Pak ke si ostanat Blgari, pak Ohrid ke im bide pusta zelba, pak ke si ja peat Makedonsko devojce i pak ke sonuvaat Sanstefanski balkanski federacii. I planetava da zastane da se vrti pak Makedonija e zapad za Bugarija. Toa ti e imas se ama pak nesto ti fali = Blgarija.
Stiga so toa Ohrid! Makedonija samo edin Ohrid i edno Ohridso evero ima. Edna zatvorena (bez more) planinska zemja so ednotipen relef. Vo Bulgaria se imame od sekoj relf - visoki planini, plata, ravnini, nizini...more...pesochni plazi...odlichni ski centri.
Ubavi i stari gradovi kolkotu ti dusha saka. Vie samo do Sofia ste odili i ova vi e predstvata za Bulgaria. No barem i Sofia e po-arna ot ono grozno selo Skopie.

Na Cerno More

Nessebar

Nessebar

Nessebar

Nessebar

Varna

Varna

Votreshnostta na Bulgaria

Plovdiv [Stariot Grad]

Plovdiv

Plovdiv

VelikoTarnovo

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo

i mnogo drugi.....

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Свис, што слики ни покажа?

- градот на Филип Македонски,
- Сончевиот град,
-Одеса,

= Македонија на Александар и Филип.
Не арчи бандвит без потреба.

Член од
20 март 2005
Мислења
163
Поени од реакции
1
Mandrak напиша:
А за Република Бугарија ич да не правиме муабет, кога сте со вашето GDP далеку зад нас
македониjа
GDP - per capita:
purchasing power parity - $7,400

бугариjа
GDP - per capita:
purchasing power parity - $9,000

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Хехехехе, ова се најновите фабрикувани податоци. Воле, намерно се одржуваат цените и платите доле, ниски, кај вас, со цел да може ГДП ППП да биде поголемо и релативно доволно за да не ве одјебат за ЕУ. Ова ви беше кажано уште во април минатата година во ЕУ советот. Затоа одјеби, не си имаш работа со морони, ами со интелектуалци.

Член од
20 март 2005
Мислења
163
Поени од реакции
1
ппп за мене е наи-точниот метод,но штом не сакаш така еве ти податоци за 2004г. кои не са по гдп ппп од световната банка

македониjа-$2.350

бугариjа-2.740

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тоа за ГДП ППП, а само ГДП? Башка кај вас се лажираше тоа од времето кога подадовте апликацијата за членство и пред тоа. Затоа и ви одложија меѓудрогото.

Kajgana Shop

На врв Bottom