Што Вардар? Кога ќе го видат еднаш како ќе игра, повеќе нема да сакаат ни на телевизија да го видат. Од Македонија, Работнички. Другите се слаби и немаат стабилни извори на финансии како работничкиDoolroX напиша:еве мое мислење за тоа кои тимови треба да играат у Балканска Лига:
Македонија: Вардар
Србија: Црвена Звезда и Партизан
Бугарија: ЦСКА и Левски
Хрватска: Динамо и Хајдук
БиХ: Сарајево
Словенија: Домжале
Романија: Стеауа и Динамо Букурешт
Црна Гора: Будуќност
Грција: Олимпијакос, Панатинаикос и АЕК
Албанија: Тирана
Значи еве мое мислење за тоа кои тимови треба да играт во Балканската Лига. Сега знам дека некои ќе речат каде се Работнички,Македонија ЃП,Победа,Пелистер... но реално според мене само Вардар може да привлече внимание кога ке игра на Маракана,Пољуд,Караискаки... Ова ви го викам затоа читав на еден српски форум слична ваква тема и баш имаше коментари дека од Македонија само Вардар е тимот што би го гледале на нивниот стадио во еден натпревар (што не значи дека мора да биде така). Грција заслужува 3 екипи зашто објективно има најсилна лига на Балканов но и таму најмногу се вложува во фудбалов во споредба со другите балкански земји,Србија,Бугарија,Хрватска и Романија по две зашто само тие екипи заслужуваат иако во случајот на Бугарија има уште еден тим (Локо Софија) како и во Романија (Рапид Букурешт). Е сеа од државиве што ги пишав со по еден тим, во Словенија многу се вложува во фудбалот но сепак квалитетот на тимовите според мене не е ист како на оној во Хрватска и Србија за да би имале 2 претставника во Балканската лига. Во Македонија сите знаеме каков ни е фудбалот, БиХ има солидни екипи но проблемите се слични како тие што ги имаме ние во нашиот фудбал. За Црна Гора и Албанија неам посебен коментар зашто во случајот со Албанија нема поголемо расположение кај навивачите што се надвор од Македонија да гледаат албански тим на нивните стадиони, а во случајот со Црна Гора мислам дека сепак лигата им е преслаба дури послаба и од нашата, а и немаат некои квалитетен и некој тим со историја за да можат да наполнат колку - толку некој стадионпоздрав па пишете ваши мислења и предлози
abe ne me zezaj vo skopje 1 % ima od lugjevo so navivaat za rabotnicki i od tie 1% duri 0,8% pocnaa da navivaat za rabotnicki koga ja osvoija prvata titula duri i cementara i madzari imaat poveke navivaci.rabotnicki koga igra vo evro kupovi moze da se krsti sto idat da go gledaat i navivaci na vardar t.e. navivaci na vardar se 90% od tie na stadion.veruvaj ako igra rabotnicki so zvezda na marakana nema nikoj da go gleda sto nema da bide slucaj so vardarfantomX напиша:Што Вардар? Кога ќе го видат еднаш како ќе игра, повеќе нема да сакаат ни на телевизија да го видат. Од Македонија, Работнички. Другите се слаби и немаат стабилни извори на финансии како работнички
vardar eliminiral gigant kako cska moskva,a rabotnicki "gigant" kako dudelange taka da za toa nema potreba da se pravi muabet.vardar 100 pati igral vo evro kupovi,a rabotnicki 3 pati. vardar vo 3 kolo vo kvalifikacii za liga na sampioni im falese eden gol za da vlezat vo natprevarite po grupi,a rabotnicki nemase eden sut kon gol vo natprevarite so lil.i ne mi e jasno vo sto e rabotnicki najkvaliteten?dosta e izjavata na trifun koa kaza deka hari bil najposhten pretsedatel do sega na ffm i deka on treba da ostane na vlast vo ffm i tuka se ke ti stane jasno.dali si gi gledal natprevarite pomegju vardar - rabotnicki na gradski sto bea poslednive 2-3!?togas sudiite maksimaln bea nakloneti na rabotnicki normalno taka ke bide koga pederceto trifun ke im brcne po 1000 evra u dzeb.najsvez primer ti e natprevarot od minatoto kolo sileks - rabotnicki cist penal nedosuden za sileks i ponisten gol vo 91 min. a vardar ovaa sezona igra slabo samo poradi toa sto cela fudbalska federacija e protiv nego zaradi obidite na emil bozinovski i pancev za smena na ona kopileto hadziristeski od funkcijata pretsedatel na ffmfantomX напиша:Сепак, да бидеме реални, Вардар кога би играл во таква лига како што игра сега поарно да не се срамат. Не е се во парите, ама Работнички е најквалитетен. Вардар има познато име, ама со еден натпревар во гости кај Динамо Загреб, Левски и сл. со ваква игра, веднаш ќе го загуби и името и репутацијата. А и за Вардар и за Работнички, колку навивачи има на градски? Во првенството 50-100, а во евро купови до 1000. Па во летото Работнички играше три кола во квалификациите за ЛШ, а Вардар едно коло не го помина во УЕФА Куп.
Па срамота би било за клубот така да игра и во регионална лига
pred 2 godinifantomX напиша:Да, го елиминира тимот на ЦСКА Москва, ама во старите добри врениња. Ове се некои сосема други.![]()
Да, ама кај нас за две години многу работи се менуваатDoolroX напиша:pred 2 godinia kazi mi ti rabotnicki koj e najgolemiot tim sto go eliminiral?debrecen??? a vo nasava liga ima najmalce 2-3 kluba sto se podobri od niv. dudelange go eliminiraa samo poradi gol na gosti od lil go izedoa nemaa nieden sut na gol vo dvata natprevara,a od bazel da ne zborime site znaeme kakva havarija im se sluci... ne vikam deka vardar ne gubel, no vardar ima evropski natprevari kolku sto site igraci na rabotnicki imaat vlakna na kosata
:helou:
Mlad_man напиша:Дали мислите ако на балканот се создаде нова лига како што е во кошарката (НЛБ лигата во која играат тимови од цел балкан) ќе се подобри балканскиот фудбал, а со тоа и нашиот фудбал.