Балканска лига

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Super bi bilo dokolku bi imalo..

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
spored mene treba da ucestvuvaat site balkanski zemji, a ne samo od bivsa jugoslavija.
spored mene ovi ekipi treba bi trebalo da ucestvuvaat:
- makedonija: rabotnicki, bi sakal da bide vardar ama taka samo ke go narusi steknatoto renome, a rabotnicki ima najdobra ekipa vo makedonija.
-srbija: crvena zvezda i partizan, nema potreba od objasnuvanje.
-hrvatska: dinamo zagreb i hajduk, isto taka nema potreba od objasnuvanje.
-crna gora: buducnost, najgolemo renome od crnogorskite klubovi, a i godinava se prvi.
-slovenija: domzale, situacijata tamu e slicno kako kaj nas, maribor e najgolem klub, ama odnosot e isto kako rabotnicki-vardar pomegu ovie dva slovenski klubovi.
-BiH: za ovde ne znam.
-Romanija: Steaua i Kluz, a ima uste nekoj klub od ovaa drzava koj bi mozel da vleze vo konkurencija.
-Turcija: Fenerbahce i Galatasaraj
-Grcija: Panatinajkos i Olimpijakos, a vo zavisnost od brojot na ekipi koi bi ucestvuvale moze da bide i AEK.
-Bugarija: Levski sofija i CSKA sofija
-Albanija: Dinamo Tirana

ova e moeto mislenje, a gore dole ovi ekipi bi ucestvuvale, samo vo zavisnost od brojot na ekipi koi bi ucestvuvale vo prvenstvoto.

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Да треба од секоја земја по 3 екипи ја би направил овака:
-од Македонија Работнички Вардар и Победа
-Србија Партизан Ѕвезда и ОФК
-Црна Гора Будучност (и други незнам:pos:)
-Бих Зрински Мостар (исто така други незнам)
-Хрватска Динамо Загреб Хајдук Сплит и Ријека
-Словенија Марибор Домжале и Хит Горица
-Романија Стеауа,Динамо Букурешт и Рапид Букурешт
-Бугарија Левски,ЦСКА и Локомотив
-Турција Фенербахче Галатасарај и Бешикташ
-Грција Олимпиакос,Панатинаикос и АЕК

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Би било убаво да се направи Балканска лига. Но според мене федерациите сеуште не се спремни за таква организација бидејќи секој натпревар ќе изобилува со политички провокации и ќе има вистинска војна меѓу навивачите. Инаку на финансики план ќе биде одлично за нашите клубови а и публиката ќе се врати на стадионите. Но сепак мислам дека ќе помине уште време додека да се организира вакво натпреварување на овие простори.

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
Само работнички таму од кај нас

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Леле колку сакам вакво нешто да се деси!
Ова ке биде мн убаво,ама кога ке размислиме колку инциденти ке има :)леле леле ке биде работава!Мислам дека ова е работата што ке го живне фудбалот на овој регион:)Ке има повеќе дерби утакмици повеќе гледачи што значи поголем ќар за тимовите-повеќе звезди у тимовите и такви ствари!
Дај боже да се оствари!

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Partizan,zvezda,vojvodina,rabotnicki,hajduk,dinamo,buducnost,sarajevo,siroki brijeg,rijeka,vardar(radi renometo).PODOBRA LIGA AMIN!!!!!!!

Terry

KRVTA MI E PLAVA..CHELSEA
Член од
16 мај 2008
Мислења
214
Поени од реакции
1
Da se napravi Balkanska liga ke bide top.. Ali ke ima kolene na stadionite i nadvor od niv..Zamislete grcite ni doagaat Olimpiakos i sto se slucuva kolene so tie grcki pederi sve da im ibam

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе тоа да, ама еве ова хрвативе не се сложуваат. Тој претседателот нивни вика за едно 7-8 години ќе размислеле. Незнам што се издвојуваат, демек сега они главни се. А и незнам, немора ни да ги молат, ако не сакаат да учествуваат немора да учествуваат, и крај! Само нека се создаде ваква лига, би било супер. Само од секоја земја да има ист број на екипи, по две или три.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Ке биде добро и без Хрватска да започне Балканската лига. Кога ке се вадат добри пари од таму, сами ке сакаат да ве вклучат.

А и дотолку ја нема Хрватска, на почетокот ке нема толку навивачки инциденти.

Да се надеваме што поскоро ке се направи лигата, а според мене овие тимови би земале учество:
Македонија: Вардар и Македонија ЃП
Србија: Црвена Звезда и Партизан
Бугарија: ЦСКА и Левски
БиХ: Сарајево и Зриљски Мостар
Словенија: Домжале и Марибор
Романија: Стеауа и Динамо Букурешт
Црна Гора: Будуќност и Могрен
Грција: Олимпијакос и Панатинаикос
Албанија: Тирана и уште еден.

Значи ова би било за првата сезона, додека во втората ке се пласираат прво и второ пласираните екипи од секое првенство.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Подршка за целата идеја. Конечно и ние малце да видиме атрактивен фудбал!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ке биде добро и без Хрватска да започне Балканската лига. Кога ке се вадат добри пари од таму, сами ке сакаат да ве вклучат.

А и дотолку ја нема Хрватска, на почетокот ке нема толку навивачки инциденти.

Да се надеваме што поскоро ке се направи лигата, а според мене овие тимови би земале учество:
Македонија: Вардар и Македонија ЃП
Србија: Црвена Звезда и Партизан
Бугарија: ЦСКА и Левски
БиХ: Сарајево и Зриљски Мостар
Словенија: Домжале и Марибор
Романија: Стеауа и Динамо Букурешт
Црна Гора: Будуќност и Могрен
Грција: Олимпијакос и Панатинаикос
Албанија: Тирана и уште еден.

Значи ова би било за првата сезона, додека во втората ке се пласираат прво и второ пласираните екипи од секое првенство.

Незнам колку е Вардар финансиски моќен за да учествува во вакво натпреварување, барем за во моментов зборим. Работнички би можел да влезе место него, па кога ќе се средат малку работите во Вардар ќе влезе и тој.

Само нека се реализира идеава, да гледаме и ние овде малку добар фудбал! Редно е веќе!

M

Mario Gómez

Гостин
Мислам дека тое е одлична идеа.Ќе се врати жарта на фудбалот тука кај нас и ќе имаат клубовите невидени профити.Замислете тука на градски по реновирањето доаѓаат некои Гејци -п***а им м***р и ние го спуштаме знамето на голема Македонија.Ќе ми се продолжи животот.Но тука ќе има и тепачки помеѓу срските и хрватските екипи па и помеѓу нашите и грчките иако не верувам дека ќе има нивни навијачи тука па и наши таму.Мислам треба да се почека малце и за 5 години ќе биде возможно.

spored mene treba da ucestvuvaat site balkanski zemji, a ne samo od bivsa jugoslavija.
spored mene ovi ekipi treba bi trebalo da ucestvuvaat:
- makedonija: rabotnicki, bi sakal da bide vardar ama taka samo ke go narusi steknatoto renome, a rabotnicki ima najdobra ekipa vo makedonija.
-srbija: crvena zvezda i partizan, nema potreba od objasnuvanje.
-hrvatska: dinamo zagreb i hajduk, isto taka nema potreba od objasnuvanje.
-crna gora: buducnost, najgolemo renome od crnogorskite klubovi, a i godinava se prvi.
-slovenija: domzale, situacijata tamu e slicno kako kaj nas, maribor e najgolem klub, ama odnosot e isto kako rabotnicki-vardar pomegu ovie dva slovenski klubovi.
-BiH: za ovde ne znam.
-Romanija: Steaua i Kluz, a ima uste nekoj klub od ovaa drzava koj bi mozel da vleze vo konkurencija.
-Turcija: Fenerbahce i Galatasaraj
-Grcija: Panatinajkos i Olimpijakos, a vo zavisnost od brojot na ekipi koi bi ucestvuvale moze da bide i AEK.
-Bugarija: Levski sofija i CSKA sofija
-Albanija: Dinamo Tirana

ova e moeto mislenje, a gore dole ovi ekipi bi ucestvuvale, samo vo zavisnost od brojot na ekipi koi bi ucestvuvale vo prvenstvoto.

Не мора да значи дека ќе учествуваат овие .Ќе учествуваат тие што ќе бидат меѓу првите во домашните првенства и ќе се докажат прво на државен план.

Z

ziko bt

Гостин
za ova liga nigde ne bese planirano da nastapuvat grcki i turski kluboj iako nekoj pocnaja da filmat galata fener olimpijakos oti tie znat deka so vardar nema da napolnat stadion ili so nekoj bosanski klub.bese planirano prvite 2-3 godini sigurno da igrat zvezda partizan hajduk dinamo i vardar i nekoj bosanski klub a za navivacite nekoj gore so napisa ke se iskolele ako dojdi do ostvaruvanje do ovaa idea planirano prvite 5 god da bidi bez gostinski navivaci

Kajgana Shop

На врв Bottom