Тоа го нарекуваме......одење по линијата на најмал отпор.....i taa i nejzinite se Makedonci, ama nejzinite predci tolku razbrale i tolku svatile, taka gi ucele i takov izbor imale:

Тоа го нарекуваме......одење по линијата на најмал отпор.....i taa i nejzinite se Makedonci, ama nejzinite predci tolku razbrale i tolku svatile, taka gi ucele i takov izbor imale:
Па чуди се ти. Оште ного ке се чудиш. Бугарите како србите не напраиа воина, не правиа геноцид врз други народи, не утепаа толко луге.Si nemate problem bre vie, konacno Bugarija posle vekovi vekovi zastana na prav pat. Duri za cudenje mi e kako Bugarija uspea da vleze vo Eu.
Zboruvas gluposti...informiraj se pa posle donesuvaj zaklucoci...
Inaku ako tvoeto semejstvo poradi blagodetite koi gi uzivale Makedoncite koi se izjanuvale kako Bugari se prodale , toa neznaci deka site go pravele toa...a mozebi i ti si ja prodolzila nivnata tradicija...Vo sprotivno ne ti ja razbiram logikata TI si Makedonka kako sto velis a tvoite rodnini Bugari...??????????????
Тоа го нарекуваме......одење по линијата на најмал отпор.....![]()
Продадени души имало тогаш а ги има и сега!Глупости. Им го испрале мозокот бе) Има еден куп семејства кои се родум од Македонија ама се Бугари. Дел од моите пребегувале накај Софија, ама тоа за нив не било бегање во друга држава, или одење на гости кај друг народ, едноставно биле Бугари (грешка, се чувствувале како такви, поради испраниот мозок
)... Ги сакам ваквите исфрлања на рандом мудрости од ракав. Ајде, наведи ми ги семејствата, те молам. Мерак ми е да се занимавам со контрадикторности!
![]()
Odsekogash sum ja cenel objektivnosta kai makedonzite :smir:sto imat da me zanimat mene za mesto koe i pripa]a na romanija ))))))))))))))).. c c c c
Продадени души имало тогаш а ги има и сега!
За едно парче злато ако твоите се продале немој да ги убедуваш и другите да го работат тоа!!!
Колку за твоја информација,баба ми е Бугарка родум од Софија,мајка ми е родена во Софија ама тоа било за време на Втората Светска Војна,дедо ми е горд Македонец и исто и јас па ден денешен патувам секаде со Македонски пасош и со визи ама на пасошот ми пишува вака: ОВОЈ ПАСОШ Е СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА а на вашите пасоши пишува: ВАШИОТ ГАЗ Е ПРОДАДЕН НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА!!!
За да патуваш насекаде со МК пасош сметам дека си от богопомазаните, от власта. Ама повекето други не могат друже. Затова си голем патриот. Ботев беше казал нешто сличноПродадени души имало тогаш а ги има и сега!
За едно парче злато ако твоите се продале немој да ги убедуваш и другите да го работат тоа!!!
Колку за твоја информација,баба ми е Бугарка родум од Софија,мајка ми е родена во Софија ама тоа било за време на Втората Светска Војна,дедо ми е горд Македонец и исто и јас па ден денешен патувам секаде со Македонски пасош и со визи ама на пасошот ми пишува вака: ОВОЈ ПАСОШ Е СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА а на вашите пасоши пишува: ВАШИОТ ГАЗ Е ПРОДАДЕН НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА!!!
Па нема да ти го направам меракот за жал. А презимињата на семејствата нема да ги споменам бидејќи несакам да ги компромитирам луѓето по форуми и да исполнувам нечии мераци.тие биле и моментално се угледни граѓани и во Македонија и во Бугарија, а јас сум член на тие семејства. Угледни во секоја смисла на зборот, политички и историски,културно... значајни за обете држави. Неможе двајца браќа да се чуствуваат различно по националност едниот да е политички активен во Македонија, а другиот во Бугарија, и различно да си ја искажуваат националната припадност. Е сега ако можеш занимавај се со оваа контрадикторност.Глупости. Им го испрале мозокот бе) Има еден куп семејства кои се родум од Македонија ама се Бугари. Дел од моите пребегувале накај Софија, ама тоа за нив не било бегање во друга држава, или одење на гости кај друг народ, едноставно биле Бугари (грешка, се чувствувале како такви, поради испраниот мозок
)... Ги сакам ваквите исфрлања на рандом мудрости од ракав. Ајде, наведи ми ги семејствата, те молам. Мерак ми е да се занимавам со контрадикторности!
![]()
Не сум од власта а со помош од Бога може да се каже!За да патуваш насекаде со МК пасош сметам дека си от богопомазаните, от власта. Ама повекето други не могат друже. Затова си голем патриот. Ботев беше казал нешто слично
"Патриот е,
душа дава за родина,
ама не своиата душа,
а душата на народо."
Ова болдираното ке ме спука од смех друже. Ако не бевте вие сега ке jадевме доматите со корените и ке живеевме по дрветата нели?Не сум од власта а со помош од Бога може да се каже!
Народот ја дал својата душа на ѓаволот,јас не го терав некој да вади БГ пасош или сум го жртвувал некој за да добијам виза,ти не знаеш низ какви маки јас поминувам кога ја продолжувам визата,Македонец сум и научен на маки цел живот,носам кубур ама не за НЕДАЈ БОЖЕ туку за да го употребам! :smir:
Што се однесува до темата: Од секогаш Бугарија плачела за Македонија што е и логично,ние ве описменивме,ве култивиравме ама не со мотокултиватор туку со култура,што мислиш,зошто имаме слични јазиици?
Ретардиран е секој кој се потатарил.....:helou:Остатокот од постот ќе го игнорирам, горе подобјаснив, не можам со сечии бубачки да се замарам. За болдов морав)) И јас патувам со Македонски пасош (оки со Француска лична карта)... Како и што реков - се чувствувам како Македонка. Кога ќе дадете ваков ретардиран заклучок, кој што пред се не е точен (тоа клевета се викаше, а?!), да му е мерак на човек да ве отепа!
Не. Кога ќе купевте чоколадо, чоколадата ќе ја фрлавте, хартијата ќе ја јадевтеОва болдираното ке ме спука од смех друже. Ако не бевте вие сега ке jадевме доматите со корените и ке живеевме по дрветата нели?![]()
Еве кој игра оро а можеби живеат и на дрвјата... :raz:Ова болдираното ке ме спука од смех друже. Ако не бевте вие сега ке jадевме доматите со корените и ке живеевме по дрветата нели?![]()