БУГАРИЈА = ЕУ?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Mnogu e ponizuvacko,nekoja zemja sega da stane clenka na EU, cim vlegoja bugarite i romancite, potocno kazano GUPCITE vo EU, ne treba nitu edna zemja da vleze vo EU..
Ednostavno ne treba zaradi gordosta na zemjata i zaradi politickiot kredibilitet..
Езак за французите,езак за германците,полjaците и чехите и те се понижиха многу. Мораше да си влезнат во Отоманската империja и се да е ружи. :tv:
Се уште има хора,кои плакjaт за нивни визи,заштото во пол Европа само со визи одат. Ама што да се прави,едни са гупците на ЕУ,други са гупците на Анадола. За секи има место под слонцето.
Скоро ке се врати мрежите за да си останат тамо, кадето са,а не да емигрират при понижените.
Па и американците зеха да се понижават како гледаме,та не сакат и визи да им дават,а на други им се заканува падане на визниот режим за САД.

--- надополнето ---

стига бе fmi
всичко поск'пва а заплатите си остават не малки а мизерни

http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/u-nas/story/1852467776-Poskapvaneto_na_hranite_prodaljava.html
Ооо това е само в БГ,вака ?
Зашто си мислев дека това е светски тренд?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
хаха- ама другите не глумат лудило дека кај нив тече мед и млеко
ОК ФМИ- терај си, а јас и понатаму ќе им верувам на ВАШИТЕ медиуми

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
хаха- ама другите не глумат лудило дека кај нив тече мед и млеко
ОК ФМИ- терај си, а јас и понатаму ќе им верувам на ВАШИТЕ медиуми
Некоj да глуми вакво нешто ? Проблемите ги има и тука и во Полска и во Романиja и во Маджарска.... :toe:
Нема држава без проблеми. Това ако сакаш си го запиши некаде,па да го запамтиш.
Веруваj им,заштото светското рангиране покажа,дека са пообективни и независни от вашите,кои навиват и се тепат завивкано на плоштад. Jaс сум B5,jaс не сум B5 :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ovde sve moj do mojega :toe:
ako ja terate ovaka- nema potreba da se diskutira ponatamu

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Mnogu e ponizuvacko,nekoja zemja sega da stane clenka na EU, cim vlegoja bugarite i romancite, potocno kazano GUPCITE vo EU, ne treba nitu edna zemja da vleze vo EU..
Ednostavno ne treba zaradi gordosta na zemjata i zaradi politickiot kredibilitet..
Не се будали Французите и Германците што не ја сакаат Турција .

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Сега исто Германиа ке ни вкара и во Шенген. :toe: Германиа дава парите во ЕУ и думата и се слуша.
се оказва трудно постижимо:nesum:
И Унгарија ни отсвири за Шенген
днес стана јасно, че становиштето на Германија и Франција за прис'единјаването на Рум'нија и Б'лгарија е, че двете страни не са готови за Шенгенското пространство
http://frognews.bg/news_34467/I_Ungariia_ni_otsviri_za_SHengen/

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ovde sve moj do mojega :toe:
ako ja terate ovaka- nema potreba da se diskutira ponatamu
Не просто ти кажувам факта,дека това което цитираш е светски тренд и не може да биде запрено ни от нашата влада,ни от вашата,ни от некоj друг. Уште повеке не гледам некоj да не е признал проблемите,които има сека една држава - мали или проблеми - има ги.

--- надополнето ---

И Унгарија ни отсвири за Шенген
днес стана јасно, че становиштето на Германија и Франција за прис'единјаването на Рум'нија и Б'лгарија е, че двете страни не са готови за Шенгенското пространство
Донекаде е и подобро да не брзаме да влегуваме,докато не се возобновот предпазните огради по границата на изток.
Нито печелим нешто многу от Шенген,но ризика коjто поемаме е доста поголем. Това е во сила и за еврозоната.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
То е поради Франциа. јасно, Германците не могат да одат против Франциа, поради нас. Но в краина сметка ке биде јасно дека Германиа ке ни вкара во Шенген, макар че неква фаида от тоа немаме. Па ке си говорим:smir:

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
То е поради Франциа. јасно, Германците не могат да одат против Франциа, поради нас. Но в краина сметка ке биде јасно дека Германиа ке ни вкара во Шенген, макар че неква фаида от тоа немаме. Па ке си говорим:smir:
ееееее така е - некои заради франција, некои заради гејлада :pos::pos:- тоа е Пирине (сепак е круг зачаран)зар не?

V

viktora

Гостин
Pred 3-4meseci bev u BG.GREUTILOCI zimi se.Zgradi bez fasadi,patista so kratet od 2,3 metri(barem kaj nas pomali se kraterite),edna(spored niv) magistrala Sofija-Plovdiv koja lici na dizonska,koli perene JOK,oni obleceni u garderoba od 500-600den(toptan) plus u BMW od 250evra,gradska higiena betar od sutka,edno metro(kolku G.Petrov do BitPazar) koe patem go gradat edno 12-13 god,a oni gordo setaat i se pravat pravi EUROPEJSKI GRAZDANI.Koga nekoj ke vi spomne "BOGA IZA LEZA" znajte deka stvarno postoi takvo mesto ne e samo izreka.:drk:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286

Part-1

Part-2

Part-3

Part-4

BUGARIJA-EU
???

Ne bi rekol,, vo 21 vek, ne znaat vo koja godina se... a plus se uste ziveat vo bedotija, ova nema ni vo Africa..

Evo bugarite kolku bile spremni za EU,, gi ostavaat siromasive da ziveat kako ajvani..

A i uste ednas mi stana jasno,zosto bugarkite se prvi so prostitucijata, pa nema drugo care bre, siromastijata e na visoko nivo vo Bugarija, znam imase i anti vladini protesti vo Sofija pred nekolku dena,zaradi se po masovnata siromastija, sto vladee vo ova zemja..

--- надополнето ---

Протести во Бугарија против владата

26.03.2011 15:22

Околу четири илјади Бугари се собраа денеска во центарот на Софија за да побараат од Владата оставка поради економската криза на која не и се гледа крајот. Протестот е во организација на опозициските социјалисти под мотото „Црвен картон за владата“, пренесува Хина.
Малцинската бугарска влада на десниот центар ги замрзна платите на државните службеници и пензиите уште пред една година, но притисокот на домашниот буџет дополнително пораснал во последно време со поскапувањето на горивото и храната.
Од почетокот на овој месец, десетици илјади Бугари протестираа против владата низ земјата. Нови протести се најавени за утре.
Постојаното одлагање на реформите клучни за заздравувањето на економијата ја намалија популарноста на владеачката партија ГЕРБ која на власт дојде пред две години со ветување дека ќе се бори против рецесијата.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=135988

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Поларис, фесче, мога да ти намерам слики од преубавиот Анадол. Тамо има и нинжи, со чаршаф на глава.
Баш фесовете ке ни се смеат. Абе вие уште се мажете со мас од овца бе неписмен. :vozbud:
Немои се излага, а и кажи зошто джагалитр митишете толко бе. Како порове?

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286

Part-1

Part-2

Part-3

Part-4

BUGARIJA-EU
???

Ne bi rekol,, vo 21 vek, ne znaat vo koja godina se... a plus se uste ziveat vo bedotija, ova nema ni vo Africa..

Evo bugarite kolku bile spremni za EU,, gi ostavaat siromasive da ziveat kako ajvani..

A i uste ednas mi stana jasno,zosto bugarkite se prvi so prostitucijata, pa nema drugo care bre, siromastijata e na visoko nivo vo Bugarija, znam imase i anti vladini protesti vo Sofija pred nekolku dena,zaradi se po masovnata siromastija, sto vladee vo ova zemja..

--- надополнето ---

Протести во Бугарија против владата

26.03.2011 15:22

Околу четири илјади Бугари се собраа денеска во центарот на Софија за да побараат од Владата оставка поради економската криза на која не и се гледа крајот. Протестот е во организација на опозициските социјалисти под мотото „Црвен картон за владата“, пренесува Хина.
Малцинската бугарска влада на десниот центар ги замрзна платите на државните службеници и пензиите уште пред една година, но притисокот на домашниот буџет дополнително пораснал во последно време со поскапувањето на горивото и храната.
Од почетокот на овој месец, десетици илјади Бугари протестираа против владата низ земјата. Нови протести се најавени за утре.
Постојаното одлагање на реформите клучни за заздравувањето на економијата ја намалија популарноста на владеачката партија ГЕРБ која на власт дојде пред две години со ветување дека ќе се бори против рецесијата.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=135988
:nesvest:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Поларис, фесче, мога да ти намерам слики од преубавиот Анадол. Тамо има и нинжи, со чаршаф на глава.
Баш фесовете ке ни се смеат. Абе вие уште се мажете со мас од овца бе неписмен. :vozbud:
Немои се излага, а и кажи зошто джагалитр митишете толко бе. Како порове?
Јас тебе ке ти го намерам преубавиот “Овојдоле“ ,ке ти ставам чаршав на глава да не ти се смеат....
Немој да ми вреѓаш турчин наш вистински македонски пријател да не ни се сони со турците да си вратиме Пирин назад а вас смрдливите монголи да ви одереме кожа и направиме фабрика за татарски мокасини...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom