Hmm provokativno izgleda naslovot.Ајмо Христијани, објаснете им на Муслиманиве
Koga naslovot moze da ostane ovakav togas imam i jas pravo da kazam.
Ajde hristijani pokazete kako na sekoj cekor se trudite da ponizite Hz. Muhammed A.S (na primer drugarot Misirkov otvaral glupa tema Чудото на Мухамед, na koj sam treba da se srami i da biden svesten deka toa e provokativa) A Administratorite na Kajgana ne da ja prefrlat temata na kanta, nego da ja odmah izbrisat temata od forumot i userot da ja frlat na kanta.
Ajde hristijani pokazete deka Isus (isa A.S),o Biblata pojavil deka ke dojde posledniot poslanik.
Ajde hristiajani pokazete deka na niedna istina ne sakate da veruvate, nego sekogas iskrivite Islam, bez da ja ucite.
Ne, ne jas ne mozam povece da zboram vaka za vas....
Isto jas ne mozam da kazem. Ajmo Muslimani da im pokazemo na Hristijanite deka sme najdobri.
No ke kazam Ajde VERNICI NA EDEN BOG(ALLAH dj.Sh ), nie nema da vi dokazame nego DOKAZETE SE SAMI, citajte i Biblijata i Kurani-Kerim.
PA UVERITE SE SAMI ..........
I zosto site naucnici od celiot zivot studiral i na kraj pak otvori racete i se moli boga.
Kako na primer Najgolemiot Scientolog Charles Darwin koj istrazi cel zivot oceanite i morinja i na kraj rekol. Nikako naukata nema formula i ne dozvoluva kako dvete voda na Sredozemno more i Pacificki ocean vodite kako da ima zid izmedju, ne se mesat edno so drugo.
Posle cel zivot istrazi na kraj nasol odgovorot vo Kuran, sto za toa pred 1400 godini e izjaveno.
I Na kraj dignal racete i se molil na SVEMOCNIOT i postanal Musliman.
СУРА
ЕЛ-ФУРКАН (Разделувач) Џуз 19 red 53:
"И Он е Оној кој одвои едноодруго две мориња: едното питко и ладно, а другото солено и горчливо. И меѓу нив одреди меѓупростор и испречи препрека".
Ima mnogu , mnogu dokazi pa vie gledajte samo eden eden od niv.