Ајмо Христијани, објаснете им на Муслиманиве зошто е ова вака...

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Ајмо Христијани, објаснете им на Муслиманиве
Hmm provokativno izgleda naslovot.

Koga naslovot moze da ostane ovakav togas imam i jas pravo da kazam.

Ajde hristijani pokazete kako na sekoj cekor se trudite da ponizite Hz. Muhammed A.S (na primer drugarot Misirkov otvaral glupa tema Чудото на Мухамед, na koj sam treba da se srami i da biden svesten deka toa e provokativa) A Administratorite na Kajgana ne da ja prefrlat temata na kanta, nego da ja odmah izbrisat temata od forumot i userot da ja frlat na kanta.

Ajde hristijani pokazete deka Isus (isa A.S),o Biblata pojavil deka ke dojde posledniot poslanik.

Ajde hristiajani pokazete deka na niedna istina ne sakate da veruvate, nego sekogas iskrivite Islam, bez da ja ucite.

Ne, ne jas ne mozam povece da zboram vaka za vas....
Isto jas ne mozam da kazem. Ajmo Muslimani da im pokazemo na Hristijanite deka sme najdobri.
No ke kazam Ajde VERNICI NA EDEN BOG(ALLAH dj.Sh ), nie nema da vi dokazame nego DOKAZETE SE SAMI, citajte i Biblijata i Kurani-Kerim.
PA UVERITE SE SAMI ..........

I zosto site naucnici od celiot zivot studiral i na kraj pak otvori racete i se moli boga.

Kako na primer Najgolemiot Scientolog Charles Darwin koj istrazi cel zivot oceanite i morinja i na kraj rekol. Nikako naukata nema formula i ne dozvoluva kako dvete voda na Sredozemno more i Pacificki ocean vodite kako da ima zid izmedju, ne se mesat edno so drugo.

Posle cel zivot istrazi na kraj nasol odgovorot vo Kuran, sto za toa pred 1400 godini e izjaveno.
I Na kraj dignal racete i se molil na SVEMOCNIOT i postanal Musliman.

СУРА
ЕЛ-ФУРКАН (Разделувач) Џуз 19 red 53:
"И Он е Оној кој одвои едноодруго две мориња: едното питко и ладно, а другото солено и горчливо. И меѓу нив одреди меѓупростор и испречи препрека".

Ima mnogu , mnogu dokazi pa vie gledajte samo eden eden od niv.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Доволно сме свесни, а сметам и интелигентни и образувани и едните и другите за да водиме дискусија на културно ниво, како што им доликува на верниците.

Covek na vernicite im dolikuva da bidat zaostanati i pokorni. Toa e ustvari sustinata na religijata
Дај покажи ја својата „напредност„ и во што си ти „понапреден„ од „заостанатите„ верници?

Член од
13 мај 2009
Мислења
126
Поени од реакции
3
Ако се будиситие најмирните луѓе на Земјава, јас, бедниот и затуцаниот, сега, веднаш и овде се откажувам од својата вера.
Море човек, се до 20-те години од 20-от век, твоите „најмирни„ будисти читаа молитви до силите на злото и принесуваа крвави човечки жртви на истите тие демони, колејќи ги сите луѓе кои ги ловеа на нивна територија. За тоа, постојат и записи и документи. Плус тоа, тие „најмирни„ луѓе а пред се , нивните лами-главешини, имаа блиски сребди со хитлеровите нацисти и сеуште имаат блиски средби со таткото на злото. Но разбира се, сето тоа го прават јако дисктрено, покриени под фирмата „најмирни„ луѓе на Земјата, кои, ете, не сакаат ни на мравка да нагазат.
Дај покажи ја својата „напредност„ и во што си ти „понапреден„ од „заостанатите„ верници?
Kaj be pise ova boldiranoto ti da ne si pod nekoi drogi be momak ? Daj link

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Погледни во „Има ли спасение надвор од Црквата?„ од Архим. Рафаил Карелин (ако не го згрешив насловот-ќе проверам дома за точниот наслов и неговиот автор).

Инаку, ја сум постојано „хај„...и многу убо ми е.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Погледни во „Има ли спасение надвор од Црквата?„ од Архим. Рафаил Карелин (ако не го згрешив насловот-ќе проверам дома за точниот наслов и неговиот автор).

Инаку, ја сум постојано „хај„...и многу убо ми е.
pa toa e greskata kaj religiite so vikat nema spas von ovaa vera!!!!!!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа е само твој став-кажа и остана жив.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa i toa sto ti go vikas e samo vas stav, nasproti imas muslimani koi velat drugo deka nema spas von din islam i deka kaj gospod samo islamot e prava vera, imas trista drugi veri, koj faktor ste vie pravoslavcite.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Ne. Iako mnogu malce ima sansi eden od drugata vera da ide u raj.
Sepak mozno e. Ako mu pomognal mnogu na covecanstvoto od bilo koja religija.. Na bozje ime. Tie sto spasuvat zivot. Sto zaprecat borba, i postavat mir.

No nikako nemat spas ateistite, I onie sto prodaveni ljudi, sto nesu stabilni. Ako se znae deka e musliman, no on e prodaden covek so dve obrazi. Onie su za Nikadeinihista vo svetot, no vo pekol se u centar, koj nikogas nemat spas.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451

Самата цел на верата е да ги држи своите следбеници покорни и заостанати. Тоа значи дека ги осудува сите науки и технологии кои докажале дека господ не постои. Ако си веќе толку "незаостанат" зошто не веруваш во Дарвиновата теорија за еволуцијата туку веруваш дека си направен од кал. А сите органи од иста кал ли се?

THE-DOCTOR

TigaR
Член од
12 јули 2009
Мислења
52
Поени од реакции
1
hitler ubo si pocna za sapun po azbukata ama od albanci Albanci se naprajvte za posledni....... ama i ovaj tito so ni napraj.......

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ne. Iako mnogu malce ima sansi eden od drugata vera da ide u raj.
Sepak mozno e. Ako mu pomognal mnogu na covecanstvoto od bilo koja religija.. Na bozje ime. Tie sto spasuvat zivot. Sto zaprecat borba, i postavat mir.

No nikako nemat spas ateistite, I onie sto prodaveni ljudi, sto nesu stabilni. Ako se znae deka e musliman, no on e prodaden covek so dve obrazi. Onie su za Nikadeinihista vo svetot, no vo pekol se u centar, koj nikogas nemat spas.
Значи атеистчиња сите ќе горите во пеколот.:tapp:

А ако некој човек бил атеист а го спасил светот од катастрофа или нешто слично пак ќе оди во пеколот?

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
I zosto site naucnici od celiot zivot studiral i na kraj pak otvori racete i se moli boga.

Kako na primer Najgolemiot Scientolog Charles Darwin koj istrazi cel zivot oceanite i morinja i na kraj rekol. Nikako naukata nema formula i ne dozvoluva kako dvete voda na Sredozemno more i Pacificki ocean vodite kako da ima zid izmedju, ne se mesat edno so drugo.

Posle cel zivot istrazi na kraj nasol odgovorot vo Kuran, sto za toa pred 1400 godini e izjaveno.
Силбер .. брат гледам дека никој не те зарецкал посшто не ни читаат .. али морам да те корегирам пошто ептен ја лјуфна работата ...

Сциентологиата е религиа започната од Рон Хабарт во 40 -тите години на 20 ти век ... Дарвин живеел во 50 тите години на 19 век ... Значи Дарвин бил цели 100 години пред сциентолозите така да слабо веројатно е дека бил сциентолог .

И медитеранот никаде не се среќава со пацифичкиот океан ... се спојува со атланскиот на гибралтар . Пацифик е онај таму далеку што е мегу азиа , австралиа и америка . Пример на само 5000 километри од медитеранот .
А зошто водите не се мешаат си има многу точно објаснување ама не си се потрудил да го најдиш .
И не е точно дека не се мешаат .. има елемент на не мешање на површинските слоеви ама не и на дното . А зошто медитеранот има пониска солна граница од атлантикот исто така има објаснување научно .
Немаше да критикувам ако бар беа точни фактите ама не се така да морам да објаснам .

Е сега да се испонашам како пророкот на еднооки ... Абе дечки пак ли успеавте да се скошкате секој на секој ... Темава сте ја претвориле во класичен free for all . Христианите се бранат атеистите напаѓаат , муслиманите се кошкат и со двете групи ... Дефинитивно ни фалат евреи, будисти , а богме и по некој паган за мерка .

Значи да во библиата на неколку пати е спомнат инцес ... Лот е најтипичен пример ... Нели си спие со керките по уништувањето на содома и гомора ... ама не по своја вина . Приказната е дека тие го опиле со вино и преспале со него , и зачнале синови . Значи тој самиот е избран од бога ама злобен план е скован против него од страна на керките . Тој според приказната е невин пред бога .

Е сега за насислството ... ух ама лош муабет ... него пикасо ко веке ја покреваш темава за насилството во библиата ... нели и Исламот го признава стариот завет ???
Да не почнам да прашувам за тоа дали Мохамед не војувал скоро цел свој живот ... ( во ред знам дека то е сира не коран али сепак е значајно да се спомни пошто е дел од религиозната литература на исламот .)

Заправо ко толку веке наблегнуваш на то насислтвото ... Ај наведи некоја Од старите религии ( Ислам , јудаизам , христианство , будизам , сик итн итн . сите кои се постари од 1000 години ) која не изобилува со насилство ... не ми се верва дека ке најдиш . Вервај имам проверено .

Така според мене на сите религиозни книги треба да се клај налепница „ За Над 18 Години “

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
медитеранот никаде не се среќава со пацифичкиот океан ... се спојува со атланскиот на гибралтар . Пацифик е онај таму далеку што е мегу азиа , австралиа и америка . Пример на само 5000 километри од медитеранот .
А зошто водите не се мешаат си има многу точно објаснување ама не си се потрудил да го најдиш .
Ops fala za korekcija.
Da za Mediteranot i Atlantskiot ocean mi bese zborot no Pacifik sum napisal. Fala za korekcia.

No ima i video koj poarno od mene kazuva za toa.
Pa skientologija , oceanisti, ili bilo koja grana uste ne mozat da najdat kako e toa mozno dvete vodi da ne se mesat.
A toa e napisano vo kuranot. Veruvam deka ke citas za ova uste i ke se uveris na toa.
Pozz

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6

СУРА
ЕЛ-ФУРКАН (Разделувач) Џуз 19 red 53:
"И Он е Оној кој одвои едноодруго две мориња: едното питко и ладно, а другото солено и горчливо. И меѓу нив одреди меѓупростор и испречи препрека".
Da ne bese toa okeanologot Zhak Kusto ,izgleda si gi pomeshal malce ,ili pak ja gresham.

Inace Poznatiot okeanolog Zhak Kusto go primi Islamot.

Kajgana Shop

На врв Bottom