Ајвар

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
јадам ајвар и најубав домашен ми е никако од маркет и тоа сакам кога е мешан со моркови поубав ми е одколку чист

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Конечно напраја моиве, денеска сум се прејал, баш по моја мерка, тро лут, со сиренце, мх мх мх... Ја оживејв темава за слинки пак да ни течат. :pipi:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Ајвар да, ама каков што го прави баба ми. Превкусен е. Посебно со сирење.
Никако не од оние обоени гомна што се продаваат по маркетите, со етикети од типот на „Ајвер“!

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Сега се препукав ајвар по нашки пинџур.Инаку кој е за топол пинџур нека иде оти до утре ке се изладе.

I

Intex

Гостин
Цела зима секој ден јадам ајвер. Со сирење го јадам, многу добар вкус има. Кога би можел и во лето би го јадел, ама јбг тогаш нема црвени пиперки.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Цела зима секој ден јадам ајвер. Со сирење го јадам, многу добар вкус има. Кога би можел и во лето би го јадел, ама јбг тогаш нема црвени пиперки.
Ќе направиш повеќе ајвар и ќе имаш за цела година..јас барем така правам мераци е сред август ајвар да јадеш :D

I

Intex

Гостин
Ќе направиш повеќе ајвар и ќе имаш за цела година..јас барем така правам мераци е сред август ајвар да јадеш :D
Праеја моите една година така. Се расипал во фрижидерот, многу гаден вкус имаше кога го пробав. Чудно ми беше како се расипал, ама јбг се случувале и вакви работи. :D

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Пристигнат е кај мене ајварот уште пред недела дена.Мхмхмхмх, вкусувањето за прв пат секоја година е магично:back:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ајвар со сирење, мајонез, малку сувомеснато и маслинки.
Ах!:vozbud:

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
денес стигна годинешниот ајвар
цел ден само тоа јадам :smir:

D

drle

Гостин
Денеска се направи првата тура и испадна поубав од кога било. И втората тура да биде убав како претходниот и има цела зима само тоа да јадам. Ми иде сега да земам пак да јадам, ако цел ден само тоа јадев.

Z

Zoza

Гостин
off dva dena samo toa se pravi kaj nas,deneskonecno go zavrsivme 250kg piperki mozete da zamislite kolku samo se jade ajvar kaj nas :kesa: pa i sestra mi koga ke pocni da zima poso e student pak do januari ke nema :pos2: ali toa ti e ubavini ajvar sirence toplo lebce mmmmmmmmmm ubavini :pipi:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
Ајвар мх,мх,мх...............него најубаво е коа ке се испржи и коа ке се претури во теглите со печено лепче да макаш од тенџерето!**
-------

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
Го направивме годинешниот ајвар па еве веќе три дена по ред само ајвар со сиренце јадам ммммммммм :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom