Ауфвидерзен Македонијо!

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Nego najinteresni mi se našive koga gore ke im donesam ponekoja dinja,lubenica,creši,grojzence pa i zelenčuk itn. Lele da vidite so e toa naval. Kako da ne videle jadenje. Epa tamu sve e kako plastika,nema nisto taze. Ovošje i zelencuk kako gjon da jadeš,sve bez ukus.
Da ne zboram za ajvari,pingurčinja itn, so piper 5-10 evra kilo ne se pravi neli,baska tamu toa piperot e takov so samo za ukras moze da se upotrebi.
:tapp:
--- надополнето: 8 август 2013 во 14:38 ---
Нешо чепкам количиња, нешто вециња чистам со докторатот, одам до Минхен просам за викенд и така се снајдувам брату.
Treba definitivno da se butnes u politika, znaci vrtenje vo krug bez da se kaze nisto i da se odgovori na konkretno prasanje,toa e glavna vrlina na politicarite.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Па да, еве ќе земеме сеа да распалиме ќумбет пред зграда, да правиме ајвар.

И ако знаеш од кај да купуваш овошје и зеленчук ќе најдеш свежо, ако идеш во супермаркет нормално дека се ќе биде „пластично“ и без укус.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Nego najinteresni mi se našive koga gore ke im donesam ponekoja dinja,lubenica,creši,grojzence pa i zelenčuk itn. Lele da vidite so e toa naval. Kako da ne videle jadenje. Epa tamu sve e kako plastika,nema nisto taze. Ovošje i zelencuk kako gjon da jadeš,sve bez ukus.
Da ne zboram za ajvari,pingurčinja itn, so piper 5-10 evra kilo ne se pravi neli,baska tamu toa piperot e takov so samo za ukras moze da se upotrebi.
:tapp:
--- надополнето: 8 август 2013 во 14:38 ---

Treba definitivno da se butnes u politika, znaci vrtenje vo krug bez da se kaze nisto i da se odgovori na konkretno prasanje,toa e glavna vrlina na politicarite.
Озбилно брату кога ќе идеш нагоре помини од кај моите нека ти дадат 5-10 евра за пипер да си купам овде.

Тебе и дома да те донесам, да те ранам и појам два месеца нема да веруваш, а не пак да се мачам да ти објаснувам. Туку еден бизнис да напраиме, наместо количиња да носиш, донеси пипер наваму по 5-10 евра ќе го продаваме?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.097
Поени од реакции
11.507
Нешо чепкам количиња,
Ај да ми донесеш Гољф 3 ТДИ штом ќе доаѓаш наваму из Немачка, глеам Ваљволин ги фали нешто.

Стварно не знам зашто се замараш со вакви ликови, за нив корумпирано општество ко ова е рај божји.
И да му дадеш плата од 5.000 евра ама да треба поштено да си ја одработи он ќе те одбие, зашто да се замара кога тука со наоѓање на дупки во законите и неплаќање на давачки ќе си живее ко бубрег во лој.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Па да, еве ќе земеме сеа да распалиме ќумбет пред зграда, да правиме ајвар.

И ако знаеш од кај да купуваш овошје и зеленчук ќе најдеш свежо, ако идеш во супермаркет нормално дека се ќе биде „пластично“ и без укус.
I da najdes neso svezo i toa nema ukus,mozebi beter nego toa sto se prodava po supermarketite,samo cenata ke bide tripati poskapa. Nekoj sto e meraklija na ovosje i zelecuk i naviknat na nas kvalitet tamu ke umre za jadenje, izborot e da ne kazam katastrofa.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај да ми донесеш Гољф 3 ТДИ штом ќе доаѓаш наваму из Немачка, глеам Ваљволин ги фали нешто.

Стварно не знам зашто се замараш со вакви ликови, за нив корумпирано општество ко ова е рај божји.
И да му дадеш плата од 5.000 евра ама да треба поштено да си ја одработи он ќе те одбие, зашто да се замара кога тука со наоѓање на дупки во законите и неплаќање на давачки ќе си живее ко бубрег во лој.
Не се замарам златен, си го ладам има разлика :D

Голфче ете на валволин порачај му, кога ќе иде нагоре гага со некој шлепер за да не плаќа за карта, ќе ти го донесе.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889

Greska si,cak-pat prijavuvam profit po 100 evra od kola i plakam po 10 evra danok. Moze i nisto da ne plakam zato sto fakticki po tie ceni sto gi odreduvaat na carina koga carinam vozilo ispaga deka sum nonstop vo zaguba.
:D
btw sekoj moze da si ja proba srekata ako go biva.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
I da najdes neso svezo i toa nema ukus,mozebi beter nego toa sto se prodava po supermarketite,samo cenata ke bide tripati poskapa. Nekoj sto e meraklija na ovosje i zelecuk i naviknat na nas kvalitet tamu ke umre za jadenje, izborot e da ne kazam katastrofa.
Па еве јас умрев, ти пишувам од пеколот.

Еве сеа ти ќе ми кажуваш како е во државата, во која живеам 5 години, а ти наминуваш наваму само да довезеш кола и да си направиш муабет со некои иселеници, на кои и 10 000€ плата ќе им биде малку.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Pa neznam drugar,ovde na forumov site pauni so dignati perja neli,a tamu na lice mesto site kukaat. Stvarno ne znam so e rabota.
Eve Leandra samo vrti krugovi i nikako da ni kaze kako pecali za ziveacka,vazno deka tamu tece med i mleko.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Само што испаднав од бањата, уште лепам од медот.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.097
Поени од реакции
11.507
i plakam po 10 evra danok.
Е многу бе.

Moze i nisto da ne plakam zato sto fakticki po tie ceni sto gi odreduvaat na carina koga carinam vozilo ispaga deka sum nonstop vo zaguba.
Знам, знам како работите во спрега со корумпираните царинари.
Кога си ја увезував колата купена за 2700 евра ми опнаа 40.000 царина (не сум подмачкал кај царинарите), на другар ми некој твој колега му увезе кола купена за 6000 евра и за неа плати 40.000 денари царина (подмачкал колега ти кај што треба со 50 евра). Иди најди му НЗС

btw sekoj moze da si ja proba srekata ako go biva.
Овде не се работи работи за среќа, овде се работи за начин на размислување.
Нема шанса да паднам на толку ниско ниво да возам на црвена нафта за да заштедам 10 денари, попрво ќе одам пеш или со јавен превоз.
Па после се чудите зошто нема пари во државата.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
A ja eve sega si krkam dinjce od tie zutite i epten blagite,mljac mljac. Posle ke idam na baklava kaj eden prijatel od bosansko poteklo. Vi tecat ligite?
:D:tapp:
btw sreken bajram na muslimanite ovde.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.179
A ja eve sega si krkam dinjce od tie zutite i epten blagite,mljac mljac. Posle ke idam na baklava kaj eden prijatel od bosansko poteklo. Vi tecat ligite?
:D:tapp:
btw sreken bajram na muslimanite ovde.
А мевце златен си мљацкаш понекогаш а? Месото во МКД ви станува замислен поим, поскапо од злато ќе го направат.
Какви овоштија и зеленчуци има тука, да ти се заврти во главата.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Pa neznam drugar,ovde na forumov site pauni so dignati perja neli,a tamu na lice mesto site kukaat. Stvarno ne znam so e rabota.
Затоа што така сме сите научени, само да кукаме и како што пишав никогаш нема да бидеме задоволни. Еве ако им е толку лошо и кукаат што не се вратат во Македонија? Си ги прашал?

Проблемот во Словенија е големиот данок, кој константно се зголемува. Нормално дека на секој газда доста поисплатливо му е да запосли студент, на кој му дава само плата, без здравстено, без пријавување и слични работи.
Другата работа е, што Словенците не сакаат да работат секаква работа. Еве моментално на завод има преку 1000 слободни места, ама зошто би работел како автомеханичар, бравар, градбеник, кога може дома да дреме и да добива 400 евра секој месец.

Еве сеа нешто се зборува, дека ќе се укине студентска работа и студентски сервиси, па ќе видиме што ќе биде. Нека укинуваат за 2-3 години кога ќе завршам факс :D

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Е многу бе.

Знам, знам како работите во спрега со корумпираните царинари.
Кога си ја увезував колата купена за 2700 евра ми опнаа 40.000 царина (не сум подмачкал кај царинарите), на другар ми некој твој колега му увезе кола купена за 6000 евра и за неа плати 40.000 денари царина (подмачкал колега ти кај што треба со 50 евра). Иди најди му НЗС

Овде не се работи работи за среќа, овде се работи за начин на размислување.
Нема шанса да паднам на толку ниско ниво да возам на црвена нафта за да заштедам 10 денари, попрво ќе одам пеш или со јавен превоз.
Па после се чудите зошто нема пари во државата.
Drugar ti imal eur1 ti si nemal, od 95 do 2003 carinite se se isti za slicen model na vozilo,bez razlika na godinata. Znaci isto ke platis za golf3 od 95 i za golf4 od 2002. Toa e.

Drzavata i previse zima,fabricka cena na naftata i benzinot e 40-50 denara pa ti misli mu ja.

Kajgana Shop

На врв Bottom