- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
За сè шо си напишал да те е алал! Ја исто студирах две недели уф Холандија и не можеех да са навикнам на условете, та са врнах. Ногу ладен нарот. Не ти прае маабет, не те оноде ама ич. А за друго сичко гледат, калпазани. Ја некоо правило иле закон да прекршеш, чувеците не ти дават, та не полицијата. Ја еднаш минеех срет улица, и кога видам пријавил ме е тај цимеро! Мизерија. Викам му, абе при нас да са посереш на срет плоштад никој не те казнува, освен ако не си од таа другата политичка опција. Други пат, копирах некои статии од нет, и фана ме професоро и вика ми воа не е твое дело. Викам му, ја докажи бе, и чувеко извади ми списоко на сајтовето и истина сички до еден ги е најдел. Вика ми имаме си софтвер за тава нешо шо са вика плагиаризам. Да не може чувек на раат да препише шо са вика! Ногу, ногу сам разочаран не само од Холандија, него и од западо општо. Со таквија закони и ак`л нема ного далеко да докарат. Кој не ја читал „Пропаста на западо, успехо на истоко“ од Коста Бургов, да си ја прочита. МАЌЕДОНИЈА ФОРЕВЕР!Убаво е да се иде некаде настрана да се виде нешто друго и да се смене животнио стил, ама како дома нема. Јас сум прва година студент во Англија и да Ви кажам право Македонија многу ми недостасува. За услови не викам не, 100 пати е поубав студентскио живот од МК ама ладен народ се, да потражеш помош од некој колега на факлутет ќе се плаше да ти објасне за да не го казнат за плагиризам. Живеат премногу по правила. Стандардите се во огромна разлика ама горд сум што сум раснал во МК (доживеал сум многу работи што тука луѓето не се ги) и факт е дека луѓето се насочени само кон одредени работи и не можеш со секој секаков муабет да си направеш. Секако земја на можности е, повисок животен стил, ама ако имаш во главата секаде ќе успееш. Препорачувам да ја прочитате книгата „Се гледаме на врвот“ од Коста Петров (македонец што воде една од најуспешните фирми во светот лоцирана во Македонија) и да се запотете малку од работа. Негативна страна на Македонија е тоа што живееме во малку позабавено темпо (овде во Англија секогаш имаш некоја обврска и секојдневна активност што мораш да ја завршеш, нема одмор, само турбо). Не знам како ќе се одвиват работите во иднина и дали ќе се разочарам кога ќе се врнам да градам кариера во МК ама едно знам: МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕТО!
Последно уредено: