Ауфвидерзен Македонијо!

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Скроз е точно дека немаш потреба. За волја на вистината не ти ни побарав. Ниту те цитирав тебе. Ама пак, иако немаше потреба, ни даде на сите на темава овде отчет во кој себеси си даде месијански пропорции.

После, таков реализиран и успешен почна да етикетираш и да блуеш со омраза кон човек што не го познаваш, ниту знаеш што прави во животот, само затоа што знаеш дека има членска книшка. Таква патолошка омраза не е одлика на реализирани и успешни луѓе, туку на поразени и скршени.

Зошто ми се лутиш мене? Затоа што само ја продолжив логиката дека ако тие што немаат 2000 евра се лузери, тогаш и тие што заминале се подеднакво лузери? Или затоа што мислиш дека јас сум те избркал од дома, па сега си далеку од дома, како што сам си напишал? :)
A bravo za tebe stom od potpis zakluci deka ne sum vo MK :tapp: Aj od utre ke napisam "NA MARS"
Ne e samo ednas da gi branis i opravduvas site potezi na liderite na nasevo opstestvo kako toa cvetaat rozi...dovolno sum pominal i iskusil vo zivotot za si naucam nekoi lekcii zatoa so pravo ti replicirav za da ti ukazam deka gresis (ne deka blujam gluposti) i da ne izlazes slucajno nekogo i da predomislis da se snajde podobro otkolku vo MK, jas samo neznam uste sto treba da se sluci "na podobro" za da se osvestite site takvi kako tebe,
Opravduvanje e toa sto go tvrdis deka nekoi nema 2000ev da zamine na pecalba ili da zapocne zivot nadvor od MK, koga ke imas maka ama navistina zort ke najdes nacin veruvaj mi,

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
A bravo za tebe stom od potpis zakluci deka ne sum vo MK :tapp: Aj od utre ke napisam "NA MARS"
Ne e samo ednas da gi branis i opravduvas site potezi na liderite na nasevo opstestvo kako toa cvetaat rozi...dovolno sum pominal i iskusil vo zivotot za si naucam nekoi lekcii zatoa so pravo ti replicirav za da ti ukazam deka gresis (ne deka blujam gluposti) i da ne izlazes slucajno nekogo i da predomislis da se snajde podobro otkolku vo MK, jas samo neznam uste sto treba da se sluci "na podobro" za da se osvestite site takvi kako tebe,
Opravduvanje e toa sto go tvrdis deka nekoi nema 2000ev da zamine na pecalba ili da zapocne zivot nadvor od MK, koga ke imas maka ama navistina zort ke najdes nacin veruvaj mi,
Апсолутно. Ако на некој му е празен фрижидерот и нема пари да си покрие сметки, може да ме прочита мене, да се премисли и да остане овде. Држи вода логиката. Патем, јас никаде и никому не попував дали да оди или не оди, ама тоа е. Со фрустрации нема борба. Секогаш победуваат.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
А кај прочита дека некој вика така за тие што сакаат да останат? 99% од муабетите тука се дека у Македонија било подобро него у странство. Тие што се надвор едноставно не се согласуваат, зашто имаат со што да споредат, биле тука сега се у странство а со што да споредат оние кутри душички што се напикале у администрација или сонуваат да работат таму за пишливи 400 евра и трубат тука колку во странство е срање а у колевката на цивилизацијата е рај. Факт е дека за некого и тука е рај, бегаат надвор само оние кои се во потрага по подобар живот. И сите тие можат да дојдат и да прошетаат до Берово, Охрид, Маврово...(ама покрај тоа може да си дозволат Бахами, Хаваи, Сејшели). Ти можеш?
Искрено ако чини патувањето до 10 000 евра можам, ама што фајде ќе ги дадам и што ќе се фалам таму сум бил, а таму треба да го мерам со оние што имаат милијарди, и пак ќе бидам Македонец, нема да бидам Арап (Шеик). Затоа викам треба да се трудиме да ја направиме Македонија побогата, да создаваме во неа, а не да бидеме работници за други држави. Мене ми е поубаво во Македонија :)

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ме мрзи пак да пишувам, ама министерство неможеш да заработиш за на одмор на Бахамите и остантите острови, еве го посотот...............
_______________________________________________________________________________________________________________________________

За бизнис, ќе ви кажам како се успева, татко ми е механичар на тешки возила, работеше во една од големите градежни фирми што не се сеќавам која власт ги рокна на улица.(90-тите). Работеше тука, јас отидов стрнаство да спечалам за да отвориме фирма, сеа си работиме на релација Македонија-Косово-Бугарија, за поправка на мотори на тешки возила, заработуваме, плаќаме даноци, раниме фамилии. Кој сака да работи ќе работи кај и да е, тоа е точно, ама поубаво ми е да работам таму кај што сум се родил и да придонесувам за оваа држава. Ја сум за идејата да се излезе надвор еве нека видат тие што не виделе, ама не гледам кој свет го прикажувате дека е мрачен, па и во Монте Карло имате просјаци.
Против сум идејата да се негира по својата држава и народ, ако сме Македонци, знам што е тешко кога државата те буши, ама сега сум успеал имам за добар живот.
Еве читам мислења на дел од членовите кои сегогаш викаат дека има партиска позадина, ама така сакате да верувате. Зошто мислите дека сите треба да го чекаме лебот од партија. Комшијата мој работи со инсталации на опрема за разладување и греење, стално вика леле држава не уништи, тешко оди наплата, морам со кредити да се задолжувам, а си купи нова E-класа пошто тешко му оди бизнисот. Така му чини да зборува, никој не луд ако му пропаѓа работата, да се подновува со нова кола.
Сакам да дојде денот кога помалку луѓе во држава ќе се жалат и ќе прифатат дека се родени благодарение на некој што пред нив успеал.;)

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Апсолутно. Ако на некој му е празен фрижидерот и нема пари да си покрие сметки, може да ме прочита мене, да се премисли и да остане овде. Држи вода логиката. Патем, јас никаде и никому не попував дали да оди или не оди, ама тоа е. Со фрустрации нема борба. Секогаш победуваат.
Sekoj so svoj pamet, no so samoto toa sto deluvas ofanzivno branejki ja garniturata....sekoj te ima "procitano" kako bukvar na forumov koja e tvojata cel....Samo vie pobeduvajte (y)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Sekoj so svoj pamet, no so samoto toa sto deluvas ofanzivno branejki ja garniturata....sekoj te ima "procitano" kako bukvar na forumov koja e tvojata cel....Samo vie pobeduvajte (y)
Многу луцидно ова читањево. Уште да немам над сто пати кажано дека сум член на ВМРО-ДПМНЕ, ќе беше и достигнување. Инаку, кога веќе си запнал, исселувањето и е од корист на гарнитурата. Што поише исселени, тоа посилно гарнитурата победува. Затоа треба да си ја преиспиташ логиката дека јас сум сакал да премислам некого. Кога веќе си ме прочитал. (y)

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Многу луцидно ова читањево. Уште да немам над сто пати кажано дека сум член на ВМРО-ДПМНЕ, ќе беше и достигнување. Инаку, кога веќе си запнал, исселувањето и е од корист на гарнитурата. Што поише исселени, тоа посилно гарнитурата победува. Затоа треба да си ја преиспиташ логиката дека јас сум сакал да премислам некого. Кога веќе си ме прочитал. (y)
Dzabe sto kazuvas, i milion pati da kazuvas ne vredi....delata se gledaat a ne zborovite, isto kako i garniturata, dzabe sto zborat edno koga delata pokazuvaat sosema druga sostojba, tuku problemot ke nastane koga ke nema veke kogo da pobeduvate i od kogo da go polnite budzetot...ama vie samo pobeduvajte i so sreka

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Dzabe sto kazuvas, i milion pati da kazuvas ne vredi....delata se gledaat a ne zborovite, isto kako i garniturata, dzabe sto zborat edno koga delata pokazuvaat sosema druga sostojba, tuku problemot ke nastane koga ke nema veke kogo da pobeduvate i od kogo da go polnite budzetot...ama vie samo pobeduvajte i so sreka
Готово, трагедија ќе се случи кога ќе нема кого да победуваме. Ама во ред, бар си ја кажа маката.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Значи само на македонски форум коа некој си изнесува свој став и мислење различно од вашето,одма е министер,премиер,опозиција и што ти знам што друго.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Колку сакајте расправајте се,темава не е интересна од кога го избркавте владе, ништо што напишавте нема поента.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Искрено ако чини патувањето до 10 000 евра можам, ама што фајде ќе ги дадам и што ќе се фалам таму сум бил, а таму треба да го мерам со оние што имаат милијарди, и пак ќе бидам Македонец, нема да бидам Арап (Шеик). Затоа викам треба да се трудиме да ја направиме Македонија побогата, да создаваме во неа, а не да бидеме работници за други држави. Мене ми е поубаво во Македонија :)
Ako ti odis na odmor za da se falis drugite odat da prosetaat ,vidat nacuat nesto...druga kultura...uzivaat... Toa ti nemozis da go svatis...Tebe ti e dozivuvanje edno patuvanje vo strumica ...do tuka gledas ti....nemozes poveke!

Kajgana Shop

На врв Bottom