Ауфвидерзен Македонијо!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Winners don't make excuses
И кога ќе каже некој нема, неможе, немам услови ми се плаче. Само ако тој што не се труди заслужува да нема !
Апсолутно. Така некои си победуваат и во Македонија. Не ко лузериве што бегаат, кои не ни заслужуваат да имаат. (y)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.237
Апсолутно. Така некои си победуваат и во Македонија. Не ко лузериве што бегаат, кои не ни заслужуваат да имаат. (y)
А сепак па они имаат:icon_lol:
Се труделе и заслужиле,а колку има само што во Македонија ниту се труделе а добиле и поише од заслуженото.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
А сепак па они имаат:icon_lol:
Се труделе и заслужиле,а колку има само што во Македонија ниту се труделе а добиле и поише од заслуженото.
Види, има луѓе што успеале овде, има и луѓе што успеале во странство, има и луѓе што успеале и овде и во странство. Од друга страна има луѓе кои не успеале нигде. Секој со својата среќа и со своите можности.

Само ми е глупо кога ќе прочитам winners don't make excuses од членови на кои 90% од постовите им се жалење од системот и неправедност.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Види, има луѓе што успеале овде, има и луѓе што успеале во странство, има и луѓе што успеале и овде и во странство. Од друга страна има луѓе кои не успеале нигде. Секој со својата среќа и со своите можности.

Само ми е глупо кога ќе прочитам winners don't make excuses од членови на кои 90% од постовите им се жалење од системот и неправедност.
Ова на мене се однесуваше?[DOUBLEPOST=1403507483][/DOUBLEPOST]
Така така, лузери се кога бегаат.. А кога се враќаат да трошат пари во Македонија сите ги сакате ;)

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181

Tie clenovi se olicetvoreni na mnozinstvoto od svesnata populacija vo MK koja sto ne saka da bide zavisna od partiska kniska i koja sto gleda vo idninata malku podaleku od partiskite potrckovci i misli i na svoite pokolenija da gi izbavi na podobro a pritoa svesna za svjot makotrpen i tezok pat vo stransvo kojsto pak istiot takov trnliv pat go izodi vo MK nema da postigne NISTO.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Ако живееш у делчево а го праиш у благоевград нормално дека е поефтино :D.

Проблем е што у денешно време 1000 евра се многу за позајмување или кредит.најлесно е да правиме планови за другите што можеле да напраат а ние да си седиме дома.
Друже кој зел пасош со среќа, кој аплицирал со среќа чекањето.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Интересно е да се чита ваква дебата, ама и интересно е да се чита нашинци во странство како гордо го бранат имиџот на нивниот живот таму, ко божем они се само на Bondi плажата во Сиднеј, или се шеткаат на Sunset во Лос Анџелес. Бидете реални, рмбате за вашите долари и сте под лесни кредити, кои како и да е ви дозволуваат да си купувате куќи, станови и коли, но сепак се туѓи пари. Еве ако сте мажи, колку од вас доаѓате со вашите бесни коли од Америка да се пофалите во Македонија, или ви е скап трансферот преку океанот.
Ја за разлика од вас си одам во Струмица да си уживам, одам во Берово, Охрид, Струга, Битола одам, Битуше, одам Галичник и Мавровскиот крај. Посетувам и цркви кој некој ги направил во 15 век, и сигурно му било полесно од денес на нас, и замисли напишал на јазик кој го разбираме и денес. Ама вие таму се воодушевувате ама на што......???, во пиво и коњи, во Македонија незнаеме што е пиво, ние до вчера и на телевизорите им викавме добар ден. Дај бре не обесујте, ја пошто сакам да останам во Македонија сум заостанат, глуп и сељак :pos:. Тоа е вашата теорија :tapp:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Jas luzerski izbegav, priznavam. :cool:

Zal mi e samo sho go napustiv mojot roden Mak.Brod... :(

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Интересно е да се чита ваква дебата, ама и интересно е да се чита нашинци во странство како гордо го бранат имиџот на нивниот живот таму, ко божем они се само на Bondi плажата во Сиднеј, или се шеткаат на Sunset во Лос Анџелес. Бидете реални, рмбате за вашите долари и сте под лесни кредити, кои како и да е ви дозволуваат да си купувате куќи, станови и коли, но сепак се туѓи пари. Еве ако сте мажи, колку од вас доаѓате со вашите бесни коли од Америка да се пофалите во Македонија, или ви е скап трансферот преку океанот.
Ја за разлика од вас си одам во Струмица да си уживам, одам во Берово, Охрид, Струга, Битола одам, Битуше, одам Галичник и Мавровскиот крај. Посетувам и цркви кој некој ги направил во 15 век, и сигурно му било полесно од денес на нас, и замисли напишал на јазик кој го разбираме и денес. Ама вие таму се воодушевувате ама на што......???, во пиво и коњи, во Македонија незнаеме што е пиво, ние до вчера и на телевизорите им викавме добар ден. Дај бре не обесујте, ја пошто сакам да останам во Македонија сум заостанат, глуп и сељак :pos:. Тоа е вашата теорија :tapp:
А кај прочита дека некој вика така за тие што сакаат да останат? 99% од муабетите тука се дека у Македонија било подобро него у странство. Тие што се надвор едноставно не се согласуваат, зашто имаат со што да споредат, биле тука сега се у странство а со што да споредат оние кутри душички што се напикале у администрација или сонуваат да работат таму за пишливи 400 евра и трубат тука колку во странство е срање а у колевката на цивилизацијата е рај. Факт е дека за некого и тука е рај, бегаат надвор само оние кои се во потрага по подобар живот. И сите тие можат да дојдат и да прошетаат до Берово, Охрид, Маврово...(ама покрај тоа може да си дозволат Бахами, Хаваи, Сејшели). Ти можеш?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.244
Една работа се заборава. Се споредуваат (со исклучок на можеби доктори, информатичари или слични профили што се малцинство од нашинците) таму работни места со основно или средно, а овде со факултети и магистратури. Чистач или садомијач (без лутење, не ги потценувам, го споредувам нивото на образование) таму со доктор, машинист, економист овде. Поголем дел од високообразованите овде сами не се во можност ниту ново возило денеска да купат. Мама, тато, дедовина или партија и рекет.
Друга работа е што овде смрди, корне на ѓубре, канализација, неисчистено, неискосено и несредено со години. За добра и функционална држава и живот основен репер би биле отприлика здравството, чистотата, безбедноста, функционалноста на јавните и државни служби, инфраструктурата. Правото и други критериуми се за нас вишо ниво. Колку и да се пењави некој, по скоро сите критериуми сме на дното. Ако не и по сите.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Tie clenovi se olicetvoreni na mnozinstvoto od svesnata populacija vo MK koja sto ne saka da bide zavisna od partiska kniska i koja sto gleda vo idninata malku podaleku od partiskite potrckovci i misli i na svoite pokolenija da gi izbavi na podobro a pritoa svesna za svjot makotrpen i tezok pat vo stransvo kojsto pak istiot takov trnliv pat go izodi vo MK nema da postigne NISTO.
Знаеш што читам во постов? Само оправдувања...

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Знаеш што читам во постов? Само оправдувања...
Pa toa e problemot kaj poveketo od vas sto ne sakate ili nemozete da ja poglednete vistinata vo oci za da navistina ja vidite, se dodeka e taka ti ke citas kako sto ti e naredno i servirano i ke ostanes slep pri oci,
POZZ

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Pa toa e problemot kaj poveketo od vas sto ne sakate ili nemozete da ja poglednete vistinata vo oci za da navistina ja vidite, se dodeka e taka ti ke citas kako sto ti e naredno i servirano i ke ostanes slep pri oci,
POZZ
Ахам, вистината е дека ако си во странство оправдувањата зошто си заминал се во ред, а ако некој се пожали дека нема 2000 евра за да замине, треба да му се рече winners don't make excuses. Одлична вистина. Некому сервирано, некому наметнато од потсвеста, па мора и кога брани winners don't make excuses теза да напише 5 реда оправдувања зошто заминал. Јебига.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Ахам, вистината е дека ако си во странство оправдувањата зошто си заминал се во ред, а ако некој се пожали дека нема 2000 евра за да замине, треба да му се рече winners don't make excuses. Одлична вистина. Некому сервирано, некому наметнато од потсвеста, па мора и кога брани winners don't make excuses теза да напише 5 реда оправдувања зошто заминал. Јебига.
Nemam jas potreba voopsto na tebe da ti davam otcet i da se opravduvam dali sum vo stranstvo ili vo MK, nitu pak nesto mi bilo srevirano vo zivotot, ti potencirav zatoa sto kaj site takvi partiski vojnici kako tebe postojat isti mislenjata....ispereni do maksimum i nema prostor za nikakva diskusija

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Nemam jas potreba voopsto na tebe da ti davam otcet i da se opravduvam dali sum vo stranstvo ili vo MK, nitu pak nesto mi bilo srevirano vo zivotot, ti potencirav zatoa sto kaj site takvi partiski vojnici kako tebe postojat isti mislenjata....ispereni do maksimum i nema prostor za nikakva diskusija
Скроз е точно дека немаш потреба. За волја на вистината не ти ни побарав. Ниту те цитирав тебе. Ама пак, иако немаше потреба, ни даде на сите на темава овде отчет во кој себеси си даде месијански пропорции.

После, таков реализиран и успешен почна да етикетираш и да блуеш со омраза кон човек што не го познаваш, ниту знаеш што прави во животот, само затоа што знаеш дека има членска книшка. Таква патолошка омраза не е одлика на реализирани и успешни луѓе, туку на поразени и скршени.

Зошто ми се лутиш мене? Затоа што само ја продолжив логиката дека ако тие што немаат 2000 евра се лузери, тогаш и тие што заминале се подеднакво лузери? Или затоа што мислиш дека јас сум те избркал од дома, па сега си далеку од дома, како што сам си напишал? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom