kako sto rekov, nitu edna vojna ne se vodela radi edna edinstvena pricina, no religijata bila glaven faktor vo site sto gi navedov...negiranje na ova = glumenje glupнема потреба. Самиот болд кажува. Милиони припадници на народи и народности од Југославија гниеле или биле пребегани странство во име на самоуправувањето, марксизмот и ленинизмот -Падинска Скела, Голи оток, Идризово...милиони совети ги нема заради марксизмот и ленинизмот, иладници руски доктори биле истребени, исто толку офицери на советската армија...се во името на овие идеологии. Но овие иделогии не кажуваат нигде дека треба да се врши чистка и геноцид...сами по себе се добри се додека некој не ги злоупотреби.
Исто се случувало и со геноцидот, вештерките, робовите...материјална корист и/или контрола врз население. Затоа, во име на историјата, не ги споменувај овие примери, миљон пати се користени во погрешни цели, греота е.
--- надополнето ---
Mnogu "jaka" ljubov ti e ova, "ako ne me sakas za vozvrat, ke goris ZASEKOGAS vo pekolot".......nitu eden covek vo istorijata ne zasluzuva beskonecnost vo izmacuvanje, pa duri nitu Hitler bidejki negovite dela ke imaat posledici 3-4-5 vekovi (preteruvam), no sigurno ne beskonecno... SEPAK, spored hristijanskata teologija, Hitler e najverojatno vo rajot momentalno, bidejki negovite dela ne vlijaat na negovoto spasenie, covekot bil Katolik......znaci hitler e vo rajot, a nekoj fin covek koj mozebi nikogas ne ni cul za hristijanstvoto, ke gori zasekogas...interesna definicija za ljubov imaat hristijanive...http://www.godandscience.org/apologetics/sciencefaith.html
Исус му рече: „Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене".
Јован: 14:6
Верујте ми дека со три кила зејтин и седум пара чорапи ако однесете во Црква не се одвраќате од вашите гревови Зошто кај Бог ништо не може да се купи и не може да се Заслужи со Дела .. зошто ако Луѓето можеа да се одвратат од Гревот со својте дела или со заслуга немаше Бог да го прати Исус да умре за нас .. ама за тоа што Човекот неможеше со дело или да заслужи Простуваје Бог го даде бесплатно .. во една книга издадена од Православна Црква пишува како Луѓе му се поклонувале на Св.Пантелејмона Бог јасно у Библијата вика " Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја. Не ќе им се ПОКЛОНУВАШ ниту ќе им служиш, зашто Јас, Господ, твојот Бог, Сум ревнив Бог. Ја посетувам неправдата на татковците - на оние кои Ме мразат - на децата до третото и четвртото поколение, а покажувам милости на илјадници, кои Ме љубат и ги пазат Моите заповеди.Што да речам Повеќе доволно е САМО ова но ке кажам уште нешто
НИКАДЕ значи НИКАДЕ нема во Библијата некој да се моли ОСВЕН на БОГ .
--- надополнето ---
malce greska si, spored biblijata, gospod ne ja igra ulogata na "grizliviot roditel koj gi kara decata deka postapile loso"...eve za moment da zanemarime deka toj ustvari gi izlazal adam i eva (demek ke umrat ako probaat od drvoto...gospod LAZE???)Ако родителот му забрани на детето лично да се увери дека прстот во штекер предизвикува смрт...родителот ускратува или крие нешто, лош е или така треба да биде? Ако друг возрасен го натера сепак да проба, родителот повторно е лош и ускратува лично искуство со смртни последици...или тој другиот?
Грешка е што луѓето не знаеле за зло??? И Сатаната "им ги отворила очите"??? Една дадена заповед и да не ја послушаат
Интересни тези, малку контра поставени
Оф, колку гревови како луѓе имаме направено...цела вселена нема да ги збере.
podobra sporedba bi bila "roditelot koj ima podrum so razno razni spravi za izmacuvanje, i koga decata ne go slusaat, a by the way, najgolemiot grev e da ne go sakaat istiot roditel, toj gi praka vo podrumot i gi izmacuva ZASEKOGAS"...DA, stvarno moralno, prava ljubov...