Атеизам - дефиниција

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Јас секој ден читам Библија, ја проучувам систематски, знам стихови на памет... И ти сакаш да ми кажеш дека не го познавам мојот Бог? :) Дека мислам дека е дедо со бела брада? Да не читав за Исус, да не читав за Бог, може и ќе мислев дека е злобен. Бог памти се` - и добро и зло. Тоа не е злопамтило, тоа е правична застапеност :).

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас секој ден читам Библија, ја проучувам систематски, знам стихови на памет... И ти сакаш да ми кажеш дека не го познавам мојот Бог?
многу добар аргумент
земено во предвид концептот на реченицава - на што цели - и згора на се, дека библијата е напишана од човекот

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Библијата е писмо Божјо, факт за постоењето на Бог. Се` што пишува внатре за верниците се зема како апсолутна вистина. Дали е напишано од човек? Дали можеш ти сега да седнеш да ми напишеш една интерна Библија, ќе ти ја платам. На оние што ја напишале - им се пројавил Светиот Дух и Исус преку Светиот Дух.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Согласно твоето верување, напиши нова Библија. Втор том. Као Злосторство и казна втор дел.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Бог може да те издржи и тебе Марио. Он е правичен и добар. Бидејќи не си читал Библија, не го познаваш. А за нешто што не го познаваш, не зборувај те молам. Тие стихови во Библијата не се човечки напор, колку и да сакаш, со грешната мисла и природа, не можеш таква светија да напишеш. И да не се разбереме погрешно, грешни сме сите не дека те напаѓам. Кој ќе те сака со сите маани што ги имаш? Само Бог! Со ништо не заслужил таков третман од ваша страна. Кој сака да го знае Бог, нека чита Библија. Не е старомодно и не боли.

Единствената смисла на постоењето на земјата е да го прославиме Бог со тоа што го правиме. Оти се` друго е залудно потрошен живот во моментално уживање. Сум била и таму - сум живеела ооооу јеа секс drugs and rock and roll. Не повеќе. Може утре ќе умрам, не сакам да одам со толкав ланец грешен пред Бог.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Бог може да те издржи и тебе Марио. Он е правичен и добар. Бидејќи не си читал Библија, не го познаваш. А за нешто што не го познаваш, не зборувај те молам. Тие стихови во Библијата не се човечки напор, колку и да сакаш, со грешната мисла и природа, не можеш таква светија да напишеш. И да не се разбереме погрешно, грешни сме сите не дека те напаѓам. Кој ќе те сака со сите маани што ги имаш? Само Бог! Со ништо не заслужил таков третман од ваша страна. Кој сака да го знае Бог, нека чита Библија. Не е старомодно и не боли.
Ама се некако ми се чини дека ти под "библија" мислиш на новиот завет! Си го прочитала ли стариот завет? Можеш ли да кажеш дека тој монструм таму е добар и милостив бог? И на кој начин е возможно сите да се родат грешни?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Бог ја направи сиромаштијата? Болестите? Не! Сето тоа е од ѓаволот и од нашата грешност. Да бидам попрецизна за случајов - од капитализмот и од Руперт Мрдок.
Тргни од себе. Ако имаш лап топ и ајпод, дали ќе го продадеш ајподот за да му купиш јакна на детето од маало што нема? Бог такви не не` создаде. Тој не` направи за да живееме живот во изобилие и да бидеме среќни. Не алчни. Али во Библијата пишува и се објавува Исус велејќи (парафразирам) - Ќе се вратам на облак, сите ќе ме видите, ама претходно ќе се колете брат со брат. Тужно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Бог ја направи сиромаштијата? Болестите? Не! Сето тоа е од ѓаволот и од нашата грешност. Да бидам попрецизна за случајов - од капитализмот и од Руперт Мрдок.
Хахаххахахахаххахахахах.
Океј, си ги избришав мислењата за да не ти контрам пошо глеам дека си решила да стануваш хаце верник, али ова е смешно.
Господ направил и добро и лошо, не ѓаволот.
Ѓаволот е само еден проколнат ангел кој сакал да биде на власт место господ himself.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Бегаш од прашањето! Си го прочитала ли стариот завет? Може ли богот опишан таму да биде милостив и полн со љубов? На кој начин е можно сите да се раѓаат грешни?

Г

Господ

Гостин
А кој им ја даде власта на капиталистите?
Секоја власт Е од Бога дадена.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
И најмалото дете е грешно, само што не е свесно за своите гревови и затоа оди кај Бог директно во рајот.

Г

Господ

Гостин
Дали тоа значи дека сериски убиец со тешки психички пореметувања кој не е свесен за своите гревови треба да оди во рајот?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
А кој им ја даде власта на капиталистите?
Секоја власт Е од Бога дадена.
Само уше ова и си легнувам. Утре треба у 6ипол да станам.

Божјите заповеди и како сите ги “следиме“:

1.Јас сум Господ Бог твој, да немаш други богови освен мене...
-Многубошци / и луѓе заслепени од љубовта кои во својот партнер гледаат совршенство
2.Не прави идол или слика на она што е горе на небото.што е долу на земјата,што е во водата и под земјата,не им се поклонувај и не им служи!
-А зошто им служите на љубомората,зависта и паѓате во искушенија?
3.Не изговарај го напразно името на Господа,твојот Бог.
-Без коментар
4.Спомнувај си за денот на одморот за да го празнуваш,шест дена работи и сврши ги сите работи,а седмиот ден посвети го на Господа,твојот Бог.
-А кој помислил на овој ден како ден за одмор? Тогаш сите дома прават генералки...
5.Почитувај го твојот татко и твојата мајка за да ти биде животот добар и да поживееш долго на земјата.
-Ммммммммммм да. Сите ги почитуваат.
6.Не убивај!
- Мувата ако ти застане на нос - остај ја.
7.Не прави прељуба!
-Ова е common sence, ипак релативно
8.Не кради!
-НИКАД не си украла ништо, нели?
9.Не сведочи лажно против својот ближен!
-Против други моеш.
10.Не посакувај нешто што е туѓо!
- Леее колку и се добри штиклине на онаа....

A мене пример овие ми се сто пати поубави закони:

1. Do not give opinions or advice unless you are asked.
2. Do not tell your troubles to others unless you are sure they want to hear them.
3. When in another's lair, show him respect or else do not go there.
4. If a guest in your lair annoys you, treat him cruelly and without mercy.
5. Do not make sexual advances unless you are given the mating signal.
6. Do not take that which does not belong to you unless it is a burden to the other person and he cries out to be relieved.
7. Acknowledge the power of magic if you have employed it successfully to obtain your desires. If you deny the power of magic after having called upon it with success, you will lose all you have obtained.
8. Do not complain about anything to which you need not subject yourself.
9. Do not harm little children.
10. Do not kill non-human animals unless you are attacked or for your food.
11. When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him.

едит: сатанистичките заповеди се овие
и немојте да тресенете дека сатанистите го обожуваат сатаната
Satanism is the worship of man as he is in real life, a lustful & carnal being, and is not in fact the worship of or belief in an actual entity named Satan.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Само Бог знае кој ќе оди во рајот. Не суди зашто немаш кредибилитет за тоа со своите несовршености.

Инаку, Марио, за прекршувањето на Божјите заповеди ќе ја напоменам и онаа со клањање на икони, т.е. правење идоли од луѓе. За се` останато, точно е дека генерално Бог не е приоритет. Море ни хоби не е. Не` изеде гревот, нашето чувство за моќ, а всушност утре може да не` нема. Не знам дали сте свесни дека наградата за верата е голема и е - вечен живот во рајот. Таму нема да имаме земни грешни тела, туку ќе живееме со Бог.

Kajgana Shop

На врв Bottom