Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Не е од соѕвездието кентаур туку од ѕвездата Алфа (Проксима) Кентаур. Најблиската ѕвезда до сончевиот систем.Примени сигнали од најблиското соѕвездие Кентаур
![]()
Alien hunters detect mysterious radio signal from Proxima Centauri
It's almost certainly not an extraterrestrial telegram. But waves that seemed to come from the vicinity of Proxima Centauri will help astronomers refine their search techniques.www.nationalgeographic.com
Околу 650 милиони километри.На колку се сега оддалечени Јупитер и Сатурн? Пишува 1/5 од дијаметарот на месечината, нели е премалку тоа?
Ај некој шо разбира.![]()
Околу 650 милиони километри.
Каде пишува 1/5 од дијаметарот на месечината?
Појава на ери, крстови на небото ... тоа е повеќе работа на астрологијата..![]()
Jupiter and Saturn will come within 0.1 degrees of each other, forming the first visible "double planet" in 800 years
The largest planets in our solar system will soon align for the great conjunction — the greatest skywatchers have observed since medieval times.www.cbsnews.com
However, 2020's conjunction is especially rare — the planets haven't been observed this close together since medieval times, in 1226.
Баш да видиме, дали нивната сила ќе влијае врз планетава
Некои и ова го изјавуваат:
Давидовата Звезда веќе е многу видлива, и истата ја прави Јупитер и Сатрун, позната и како Крст !
Последната Давидова Звезда создадена од Јупитер и Сатрун е Крстот на Константин Велики !
Денес истата појава ке ја најави Ерата на Водолија !

Без гајле. Втора шанса имаме 2417 година. Евентуално 2814 година. Кај и да е, ќе видиме.Инаку коњукцијата на Сатурн и Јупитер не ја видов, облачно е, еве сега вечерва, дека се сè уште блиску треба да се гледа кон запад, ама пак не е добро времето да ја видам![]()

Според брзината со која се движат, Јупитер го минува кругот околу Сонцето за 12 години, а Сатурн за 29, и не можат да се сретнат во иста линија така често, гледано од Земјата. Плус се спомнуваше дека во тој дел од небото (соѕвездие Водолија) не се сретнале со векови. Се надевам ти одговоривJas ne razbrav sto bidna sega denovive saturn i jupiter posle tolku godini najblisku se? Rekoa fenomen na edno 400 god sho se desava. Slednoto nekade 2085 god.

Јупитер и Сатурн се во иста линија со Сонцето на секои 19 години и 10 месеци. Бидејќи не се движат во иста рамнина ретко се случува да се „поклопуваат“ гледано од Земјата.Според брзината со која се движат, Јупитер го минува кругот околу Сонцето за 12 години, а Сатурн за 29, и не можат да се сретнат во иста линија така често, гледано од Земјата. Плус се спомнуваше дека во тој дел од небото (соѕвездие Водолија) не се сретнале со векови. Се надевам ти одговорив![]()