Архангел

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Оф мори мајко...

Стварно го тупите.

Добро бе мајке му, мора ли се што имаме да се плука?

Шо не плукате некои стоки од други земји шо абер немаат? Зошто мора баш нашите да ги плукаме? Па и да не вредат, од твојата земја се, барем поштувај ги малце...

Архангел се закон, убер македончиште ми е омилена. :)

И најверојатно ќе одам во сабота да го гледам Ристо со Мизар, ама не е тоа тоа... :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Анастазија е гневна што повеќе Архангел ги фалиме него Мизар :D

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Не е темава за тоа, ама Мизар се превише депресивни.

Архангел ми се бољи.

Верувам и на повеќето тука. :)

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Ооо побогу, од Архангел, преку Коен, низ Морисон за да мрчите на крај за Мизар. Дали тоа насловот не е јасен?

Инаку, Вртев е првиот вокал на Мизар, пред Таневски, а колку тоа кажува или значи нешто е сосема во случајов тривијално и најмалку битно. Архангел е несомнено еден од нашите најдобри мејнстрим бендови, кој оставил итекако трага. Тргнете од постот на Сусаро, и вратете се на Натурал која млада и воодушевена ја отвори темава.

И не гледам како можете да правите дијагонала помеѓу Архангел и Мизар? Неспоредливо е, од мотиви, преку правец и на крај интерепретација.

И најверојатно ќе одам во сабота да го гледам Ристо со Мизар, ама не е тоа тоа..
Ристо со Мизар? Од каде па ова сеа? Верувам си свесен за новиот албум ,,Поглед кон Цветната Градина‘‘ и враќањето на стариот вокал т.е. Горан Таневски.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Добро бе мајке му, мора ли се што имаме да се плука?

Шо не плукате некои стоки од други земји шо абер немаат? Зошто мора баш нашите да ги плукаме? Па и да не вредат, од твојата земја се, барем поштувај ги малце...
Јас плукам по се што не ми се допаѓа. Буквално. Без разлика дали е наше или странско.
Не ми се допаѓа последната реченица. Како... Наше си е па мора да се поштува. Апсолутно погрешно е, како принцип. Нека ми докажат Архангел дека вредат - ќе ги поштувам, нема проблем. А да ги фалам на основа - македонски бенд е, не доаѓа во предвид. Едноставно, не сфаќам што е толку проклето добро, овде! Сосема просечни текстови, насилно истрипани за да звучат „апла кул“, подпросечен вокал, иста таква и музика. Одредени песни имаат некои добри моменти, ама тоа е се.

Анастазија е гневна што повеќе Архангел ги фалиме него Мизар :D
АХАхахаха, не треба никој да ги фали Мизар за да се најдобри, факт е дека се:)

Архангел е несомнено еден од нашите најдобри мејнстрим бендови, кој оставил итекако трага.
Можеби, не велам не. А од друга страна, и Ерзана пројде и остави трага, а и „наша“ беше (океј, дискутабилно, лол) па не е „несомнено една од најдобрите“. Уај? Бикас ши сакс! :)

И не гледам како можете да правите дијагонала помеѓу Архангел и Мизар? Неспоредливо е, од мотиви, преку правец и на крај интерепретација.
Не правевме дијагонала, јас провоцирав а дригите како сомови се фатија:) И да, неспоредливо е - Мизар владеат, Архангел не. Ахахаха

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
се согласувам со pcjodamaster Мизар се стварно депресивни

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Не правевме дијагонала, јас провоцирав а дригите како сомови се фатија:) И да, неспоредливо е - Мизар владеат, Архангел не. Ахахаха
Ипак, се работи за вкус. Не секој може да ја перцепира авандгарноста на Мизар. Штета, али тоа е. Сепак, одбивам да ги споредувам.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Анастазија ај кажи како да те натерам Архангел да ти се допаѓаат? Јас ке ти покажам што ми се допаѓа кај нив, и што? Пак ке кажеш дека е тоа просечно... Никој не ти е крив што сакаш doomy music :) И јас сакам, ама ги сакам и Архангел.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Јас плукам по се што не ми се допаѓа. Буквално. Без разлика дали е наше или странско.
Не ми се допаѓа последната реченица. Како... Наше си е па мора да се поштува. Апсолутно погрешно е, како принцип. Нека ми докажат Архангел дека вредат - ќе ги поштувам, нема проблем. А да ги фалам на основа - македонски бенд е, не доаѓа во предвид. Едноставно, не сфаќам што е толку проклето добро, овде! Сосема просечни текстови, насилно истрипани за да звучат „апла кул“, подпросечен вокал, иста таква и музика. Одредени песни имаат некои добри моменти, ама тоа е се.

АХАхахаха, не треба никој да ги фали Мизар за да се најдобри, факт е дека се:)

Можеби, не велам не. А од друга страна, и Ерзана пројде и остави трага, а и „наша“ беше (океј, дискутабилно, лол) па не е „несомнено една од најдобрите“. Уај? Бикас ши сакс! :)

za arhangel imaat kvaliteti
posebno prviot - visok poetski stil , hard eksperiment , grupa dotogas nezamislena vo ramkite na nasevo "zatvoreno" postestvo !
i jas konkretno go delam toa mislenje deka mizar se sverovi i kade kade posilna grupa - ama temava e arhangel
:smir:
?
pozZ

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
Архангел ни поплнуваа 40% од реперотарот за свирење со бендот, така да секако се закон .. и устав :) ...
А иначе песна која , така ми доаѓа до израз у глава е "Драги".

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Мизар се Устав!!

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Анастазија, ај please don't defecate.
Со самото тоа што ги ставаш Архангел во иста кошница со некоја си албанска мочла, се гледа колку појма имаш.
Сега ти можеш до задутре и назад да се расправаш како Мизер(ија) се добри, подобри, најдобри, ама јас ќе го продолжам муабетов кога ќе ми кажеш кој е првиот македонски музичар што ја наполнил Хала 1 или Метрополис арена whatever.

Член од
26 август 2008
Мислења
88
Поени од реакции
3
Чудно е како не постои тема за ваква одлична група - Архангел. Значи тука пишувате ако ги слушате, и тоа кои песни ве погодуваат, од кога почнавте да ги слушате, дали сте биле на некој концерт, кој од албумите им е подобар и сл...Се` за Архангел на едно место:wink:
Вака
Ги слушам од трето одд, паралелно со Рибља Чорба.
Песните им се закон, посебно текстовите... треба многу размислување за да се сфатат.
Фејворит сонгс: Милион долари, Wonderful life, Сениште, Heart core 1 i 2, Нова вера нова библија, Uber makedoniche, Љубов или омраза...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Супер група се.Нож и Uber Makedonishe им се ептен ѕверски песни, би сакал да одам на некој нивни концерт

Kajgana Shop

На врв Bottom