Читам дека јогуртот содржи солидна количина на натриум, дали тоа значи дека сум океј дека секој ден пијам прилично доста?
Еднo мислaм, другo пишувaм. Нa кaлиумoт мислев.Натриум?
Сo некoлку кoмпири, литрo јoгурт и пo некoјa бaнaнa, мислaм декa мoже дa се стигне дo тaa кoличинa, штo мислиш?Најлесен начин за калиум ти се варени компири, или зелена храна. Сепак RDA е многу висока и ако немаш добра диета многу тешко се доаѓа до 4.5г/ден.
Moже, имај у предвид дека кога ќе ти се качи шеќерот од самата банана/компир (поготово ако си пре-диабетичар или имаш слаба регулација на инсулин) помалце ќе се абсорбира од она што е потребно.Сo некoлку кoмпири, литрo јoгурт и пo некoјa бaнaнa, мислaм декa мoже дa се стигне дo тaa кoличинa, штo мислиш?
Во право е дракче. Now Foods и Nutrex се број 1 брендови кај нас. За жал на страната нема мулти-витамини, кажи ми за што се работи - што сакаш да постигнеш, обично мулти-витамините се со послаб квалитет од изолираните единечни формули.Koj се моментално најквалитетни мултивитамини кај нас? Мислам, витамини за спортисти, а не витамини со 3-40% RDA, за бебиња.
Твоја е продавницава?@Con Artist можам да ти ги препорачам мултивитамините од Now Foods и Nutrex Hawaii. Можат да се најдат и кај нас.
Ништо конкретно не сакам да постигнам, повеќе ги земам онака заради подобрување на општа здравствена состојба и задоволување на дневните потреби за витамини, пошто активно се занимавам со спорт (бодибилдинг, трчање, велосипедизам, планинарење и тн.).Во право е дракче. Now Foods и Nutrex се број 1 брендови кај нас. За жал на страната нема мулти-витамини, кажи ми за што се работи - што сакаш да постигнеш, обично мулти-витамините се со послаб квалитет од изолираните единечни формули.
Таурин, и магнезиум уфрли обавезно.Ништо конкретно не сакам да постигнам, повеќе ги земам онака заради подобрување на општа здравствена состојба и задоволување на дневните потреби за витамини, пошто активно се занимавам со спорт (бодибилдинг, трчање, велосипедизам, планинарење и тн.).
Го потрошив тој што го пиев, ама не ми текнува како се викаше, го фрлив паковчето. Планирав овој следно да го земам, од Зегин.Таурин, и магнезиум уфрли обавезно.
Eдит, кој мулти-витамин го пиеш?