Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.302
Поени од реакции
26.198
ДУИ ги изгуби Гостивар и Тетово од Руфи Османи и Сади Беџети во 2009та, плус го немаа ни Кичево тогаш, па се вратија.

Ако партиите што излегоа од ДПА сакаат да направат нешто мора да го обезвластат ДУИ на државно ниво.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.605
Поени од реакции
5.230
И јас мислам дека дуи недоволно се покажа на поле тепање на каури и нивно присилно иселување, така што го разбирам твојот револт. Пробај со алијанса, беса или алтернатива следниот пат од кај знаеш може по една црква на ден ќе гори. Не, сериозно, кога ќе поделиш годишниот број на умрени и истепни каури по ден како директна последица на Аљо, слабо некако изгледа резултатот. Башка пази го името дуи бе, демократска унија за интеграција. Чива интеграција бе, на Естонците ли? Види што убаво звучи алијанца пер шиптaр, партије демократик шиптaр, беса бес. Да се знае! Овие не се помачиле ни еден шиптaр да стават во име или нешто што звучи така, логото им изгледа како да се партија од ЕУ со истиот дизајн нарачан од али (хе-хе) експрес, еден орел нема, ни црна, ни црвена боја. А плус зелени се бе! Јас да бев шиптaр сериозно ќе ми беше срам да гласам за нив. За ова ли умреа адем јашари, командант тели, мирсад ндрецај? Кажи ми, за ова ли?!
Лека полека стануваш бледа копија на предосадниот таптетарот петар недостига само на латиница да пишуваш, но морам да признавам, далеку поупорен од него си.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
50.000
SmartSelect_20211101-205733_Gallery.jpg

Толку од оставката. Нашите стратешки пријатели кажаа што имаат. Прво Блгари, после ќе видиме што и како.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.868
Поени од реакции
36.915
Не гледам како може позитивно да му се одрази на рејтингот муабет од типот „јас сакав да си одам ама Ахмети и Хоџа не ме даваат“. Ќе му дигнат буна во партија зашто ќе ги закопа на наредни избори.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Да бидам искрен, не бев нешто многу радосен кога Заев кажа дека си поднесува оставка знаејќи дека до сега сè што кажал испаднало спротивното, и плус ситуацијата со оставките на Филипче и компанија. Порадосен ќе бев ако кажеше "доживеавме пораз, но нема да има промена на власта, јас и понатаму останувам премиер, ќе победиме на следните избори"...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.670
Поени од реакции
35.324
Славам само оставка, друго ништо! :love:
Како и многу пати досега. Речено - сторено.
Толку беше од оставката. Мало сутра.
Сценариово познато како „додека го дишам овој воздух, жими татко ми, дедо ми, баба ми, жими опинциве и сл“, така и сега. „Реков, ама коалиционите партнери не ми даваат да си дадам оставка“ пу, пу, не важи.
- „Народот ни удри клоца и шамар во исто време, ама победивме во Росоман, Кривогаштани, Богданци и тоа ни дава легитимитет да се бориме за подобро утре“

Па бањатава прогресивно аристократска буржоазија ќе го воспева ликот и делото на пожртуваниот Зоран Заев. Ќе кубат коси, ќе паѓаат во транс, ќе пишуваат есеи, ќе се влажнат на ликот кој со цврсто стегната тупаница се избори со сите тешки предизвици и гордо и достоинствено продолжил да ја води нашава земја кон вистинскиот пат на ЕУ.:свиркам:

П.С. Решен е да ја изгради Ф1 патеката:свиркам:

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Кога ќе размислам подобро, нека остане.
Ќе доживее уште поголем потоп на наредните (парламентарни) избори.

Прегледај го приврзокот 311979
И кога збореше дека никогаш нема да го смени името и дека тоа било во главата на вмровците, исто држеше вака рака на срце и се колнеше у деца. Тоа му е заштитен знак за лажење.

M

Macedon1um

Гостин

Stavot na Dpmne bil deka Prespanskiot dogovor e zavrsena rabota lol. Tuku sto im trebase na Dpmne pak da go pustaat vo javnost ovoj antipaticen kurton ? Edno vreme skroz go snema i mislam toa pozitivno vlijaese vrz partijata, sega pak sakaat so vakvi gomna da se valkaat.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.284
Поени од реакции
22.980
Во меѓувреме цел свет пренесе дека Заев дал оставка. :pos:

Автоматски споено мислење:

Stavot na Dpmne bil deka Prespanskiot dogovor e zavrsena rabota lol. Tuku sto im trebase na Dpmne pak da go pustaat vo javnost ovoj antipaticen kurton ? Edno vreme skroz go snema i mislam toa pozitivno vlijaese vrz partijata, sega pak sakaat so vakvi gomna da se valkaat.
Ќе биде интересно на наредни парламентарни со тоа што Левица искочија со изјава:

Меѓудругото, се бориме за се’ помасовна употреба на уставното име усвоено со Референдумот од 1991 година, коешто формално правно е, и мора да биде во употреба, бидејќи промената на името после неуспешниот Референдум во 2018 е противуставна и спротивна на изразената волја на граѓаните!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.239
Ќе испадне дека се предомислил пошто народот го сакал. При цунами на избори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom