Но јас го знам човекот...
Тој мене не ме познава или не му текнува кој сум ...
А за „будност“ и „свесност“ со бладање од секташки книгици, или читано од нет по две три страници кој знае кој што напишал, без знаење наука, без пракса во работите што се зборуваат или се прочитани... мислам тоа може на младите да им го проповедате... не мене.
Денес секој втор ми зборува за будност и свесност и сегашност и богови и демони и психологија и наука... што прочитале на форуми ете ко овој форум.
Не бре човек, за свесност и будност и се останато, мора тој мозок да се вежба да собира инфо и да анализира што поеќе инфо... Мора да се научат законите на памет, па да се научат во пракса па дури тогаш да се кршат и надминуваат. Сето друго, е бладање и пукање во празно на мрзливците... и исфрустрираните млади луѓе кои не можат да си најдат место во реалниот свет, па бараат било каде да се „special“....
Gurdjieff на јавни анкети гласам секогаш како во тој момент ќе ми дојде... и тоа не е реално што го мислам... Бесцелна ми е анкетата...
ти како религиозен христијанско-будистичко-секташки дервиш, секако нема да прифатиш дека будизмот е атеизам каде што е битен човекот, како што и некој атеист нема да прифати дека будизмот е религија.
Тука ќе има секогаш муабет, непотребно е гласање...