Не се труди да разбереш. Обид за провокација.Смеша безгранична тероторија со имиграција или јас нешто лошо те контам со фоткава?
Ај сеа жити се,кај ги окривив анархистите за тоа?@Arthokk Lionheart
Концептот за укинување на граници и нации егзистира како чекор кој треба да го следат низа други чекори, за нели, да стигнеме до анархизам. Инаку е еден чекор напред со десна нога а левата нога седи мирна. Не баш нешто наречено прогрес, од анархистичка перспектива. А ова со мигрантиве, анархистите ли се криви за тоа, или правите катпиталистички свињи кои виделе ќар од тоа? Толку немаш со што да истапиш напред како критика па смеша баби и жаби?
На мигрант од Сенегал, кој цел живот бркал жирафи низ пустина, и единствен скил кој го има е спринт на 100 метри (искуство стекнато бегајќи од гепарди), да не очекуваш да му дадат докторска плата во Германија?Зарем 5000 мигранти од Сенегал ќе станат доктори или повеќето ќе работат за минимална плата?
My point exactly.На мигрант од Сенегал, кој цел живот бркал жирафи низ пустина, и единствен скил кој го има е спринт на 100 метри (искуство стекнато бегајќи од гепарди), да не очекуваш да му дадат докторска плата во Германија?
Тоа со сликата баш личеше на таков солен поздрав.Ај сеа жити се,кај ги окривив анархистите за тоа?
Се слагам. Затоа сум против радикални акции од било каков вид од страна на анархистите затоа што на крај само го јадеме ние, а другите си ги тераат агендите, некогаш ете, со благодарение на нас. Рушачиве на влади се познати, лапаат дебела пара за продавање на идеите и стратегиите. Но капитализмот ги створи тие лајна од луѓе, што за пари и душата ќе си ја продадат и душите на сите што ги знаат, и цела нација би запалиле ако има цифра доволно голема што ќе им го засити апетитот.Фората е што големите тајкуни и другите фаци на врвот мнгоу вешто можат да го исфулуваат ова за да ги натераат луѓето да направат нешто по нивно.Во овој случај,искористи ги анархистите со тоа дека ова е дел од нивната идеологија(а позади завесите планот е сосема друг)
Вака беше и во Грција кога ја бутнаа владата.На чело беа анархистите во првите редови.Но дали се беше така?На чело на тие маси имаше странски агенти кои се обучени за рушење на системи и правење неред.Истово беше кога се рушеше системот на Милошевич.Анархистите беа искористени за идеите на една друга група.
Ако така мислеше за анархистите, немаше да не исмеваш на ептен дебилен начин.Така да анархистите не се криви,идеите ви се баш хумани,но сметам дека често се користени од други.
А кој според тебе греши во дефинициите?Posakuvam da zhiveev u svet u koj site sho go upotrebuvaat zborot kapitalizam kje znae shto toa znachi. Isto i anarhija.
Не знам, кој греши според тебе?А кој според тебе греши во дефинициите?
Сите освен мене .Не знам, кој греши според тебе?
Ова е многу добар анархистички поинт оф вју.Сите освен мене .
Не, него саркастичен коментар е .Ова е многу добар анархистички поинт оф вју.