Анархија

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Анархијата го покажува поединецот во вистинско светло, без маски на лажна филантропија.
Државите само во 20-от век убија 450 милиони народ, само во војни, лично мислам и повеќе но да се задржиме на конзервативните процени. И сеуште убиваат масовно, скоро и да нема поголем убиец од државата. Дали е преку војни,дали преку монополизација на медицина и фармакологија, дали преку социјален притисок...механизмите се многу. И лешевите.
А обожавателите на смртта исто така. Како тебе. Ти ја поддржуваш државата која е убиец и арамија со што наведените епитети се и твои епитети. Едноставно.
Ех, ја читнав темава од прва по последна страна и останав без зборови. Првите цивилизации се формирале од безредие. Не ми е јасно, зарем мислиш дека ако државите престанат да постојат луѓето магично ќе престанат да се убиваат меѓусебе? И зарем не се тие држави кои ги наброја тоталитарни режими кои ти си решил да ги вметнеш за да избуткаш своја агенда. Не ми се допаѓа како рипаш до заклучоци, дури на една тема заклучи дека на северот каде што е присутна државата има огромен број на убиства, гладијаторски борби што ти ја знам а на југот кај што е Чиапас и има анархија се било мирно и jolly good. Батали што нема картели на југот, батали што тие убиства се заради војна меѓу картелите за контрола на трговијата со дрога во САД, мора државата да е крива! Е не иде така, рипање до заклучоци е и концептот држава убила 450 милиони луѓе во 20тиот век... Сето тоа страшно звучи, нема везе што набројаните држави се тоталитарни диктатури, нема везе што должноста на хартија на една држава е безбедност и сигурност на своите граѓани а не на туѓи (како жител на Македонија ова звучи небулозно) и набројување на жртвите од војна помеѓу две држави е играње со бројките, нема врска, се е океј ако со тоа ќе се избутка одредена агенда.
Социјалните трансфери не се социјална помош. Социјална помош е 20 евра месечно. Тоа е дел од буџетот - 1,1 милијарда евра украдени од некого и распределени на лица на кои власта смета дека е потребно да ги алоцира. Од таа заблуда па понатаму просторот за дебата се стеснува во рамките на школските стереотипи и фрази а време и желба немам сите една по една да ги цитирам.
Пазарот е сосема добар механизам ако не е присутна државата како манипулатор на корпоративни интереси и енфорсер на монополи и услови на игра кои му одговараат на еден минорен процент од населението. Ако е присутна државата...тогаш имаме наводен слободен пазар, опеан по мејнстрим медиумите како нешто добро...а реално е срање.
Е Македонија ако ја земеш за пример тогаш... Oва почнува да ме потсеќа на тема креационизам наспроти еволуционизам зошто и овде освен плукања и критики и друго не прочитав, критики насочени кон систем за кој никој не тврди дека е совршен туку дека едноставно подобра алтернатива нема.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ех, ја читнав темава од прва по последна страна и останав без зборови. Првите цивилизации се формирале од безредие. Не ми е јасно, зарем мислиш дека ако државите престанат да постојат луѓето магично ќе престанат да се убиваат меѓусебе? И зарем не се тие држави кои ги наброја тоталитарни режими кои ти си решил да ги вметнеш за да избуткаш своја агенда. Не ми се допаѓа како рипаш до заклучоци, дури на една тема заклучи дека на северот каде што е присутна државата има огромен број на убиства, гладијаторски борби што ти ја знам а на југот кај што е Чиапас и има анархија се било мирно и jolly good. Батали што нема картели на југот, батали што тие убиства се заради војна меѓу картелите за контрола на трговијата со дрога во САД, мора државата да е крива! Е не иде така, рипање до заклучоци е и концептот држава убила 450 милиони луѓе во 20тиот век... Сето тоа страшно звучи, нема везе што набројаните држави се тоталитарни диктатури, нема везе што должноста на хартија на една држава е безбедност и сигурност на своите граѓани а не на туѓи (како жител на Македонија ова звучи небулозно) и набројување на жртвите од војна помеѓу две држави е играње со бројките, нема врска, се е океј ако со тоа ќе се избутка одредена агенда.

Е Македонија ако ја земеш за пример тогаш... Oва почнува да ме потсеќа на тема креационизам наспроти еволуционизам зошто и овде освен плукања и критики и друго не прочитав, критики насочени кон систем за кој никој не тврди дека е совршен туку дека едноставно подобра алтернатива нема.
Каква агенда!? Какви црни глупости бре !?
Тоа што тебе не ти се допаѓаат едноставни заклучоци и што си уште една жртва на дихотомијата идеално-или-ништо не значи дека има некаква агенда, само си изразувам свое мислење.

Да, на северот има тоа што има. Затоа што државата обезбедува неверојатни екстра профити поради нелегалноста на дрогата а преку тоа овозможува и постоење на нарко-картели. И целиот организиран криминал во светски рамки е државно овозможен. Ништо посебно, стара прича.
Прогуглај, најди како е на север и како на југ. И зошто нема картели и насиство, надвор од повремени масакри на цивили од страна на војската,полицијата и паравоени единици...

И тоталитарни и демократски и секакви, убиваат масовно насекаде, пример може да најдеш и сеа во 2011, срам ми е што морам да ги посочувам Ирак,Афган,Либија...и учеството на “демокрацки“ земји во војните...
Бројките се тие, можеби си ти лично погоден и те боли глава поради слепата верба со концептот на држава и сега ти е мачно кога дозна на каков ентитет си поборник...
Не ти одговара Македонија како пример, не е доволно добар?!
Твојата држава и домовина!?
Не, со непостоење на држава не се елиминираат магично сите проблеми но значително се редуцираат.

Ако ти сметаат критиките кон системот, заобиколи ја темава, бидејќи е таква, страшна... се критикува системот кој се базира на кражба,лаги и масовна кланица на луѓе.
Алтернатива има и ја живеат милиони луѓе по светот.
Јеби га...

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Каква агенда!? Какви црни глупости бре !?
Тоа што тебе не ти се допаѓаат едноставни заклучоци и што си уште една жртва на дихотомијата идеално-или-ништо не значи дека има некаква агенда, само си изразувам свое мислење.
Има разлика Луди Максу помеѓу заклучок и рипање до заклучок, твоето мислење е неосновано рипање до заклучок еднаков на тој на теистите кои ги читам по подфорум религија.
Да, на северот има тоа што има. Затоа што државата обезбедува неверојатни екстра профити поради нелегалноста на дрогата а преку тоа овозможува и постоење на нарко-картели. И целиот организиран криминал во светски рамки е државно овозможен. Ништо посебно, стара прича.

Прогуглај, најди како е на север и како на југ. И зошто нема картели и насиство, надвор од повремени масакри на цивили од страна на војската,полицијата и паравоени единици...
Хех повторно со небулозите, што да се очекува од човек кој верува во секоја можна конспираси теорија напишана на интернет... Јас кога викав не е нетот за секого. Како и да е, нема картели на југот мили Тоукатере не зошто многу се плашат од тоа анархистите или зошто се некако воодушени од нивната "слобода" и "напредок" туку зошто се наоѓа на самиот југ, немаат никаков интерес по шуми да дилаат дрога на земјоделци и селани. Северот, граница со САД - најголемиот пазар на дрога "сето тоа поддржано од ЦИА и злобните државички кои коваат заговор против обичниот човек"... Дај ти се молам.
И тоталитарни и демократски и секакви, убиваат масовно насекаде, пример може да најдеш и сеа во 2011, срам ми е што морам да ги посочувам Ирак,Афган,Либија...и учеството на “демокрацки“ земји во војните...
Бројките се тие, можеби си ти лично погоден и те боли глава поради слепата верба со концептот на држава и сега ти е мачно кога дозна на каков ентитет си поборник...
Не ти одговара Македонија како пример, не е доволно добар?!
Твојата држава и домовина!?
Не, со непостоење на држава не се елиминираат магично сите проблеми но значително се редуцираат.
Зошто баш Македонија ја земаш за пример кога го критикуваш концептот држава? И на која држава и е должност да се грижи for the well being оф другите луѓе т.е граѓани на друга држава. Војна меѓу две држави да се наброи како демоцид е играње со бројките и манипулација од која дури и Чорбаџија би бил воодушен! А уште едно твое рипање до заклучоци, државата е крива за ова а не човекот и со уништување на државата и појава на анархија сево ова би се искоренило. Deluded i tell ya! Ми се допаѓа твојата логика (или нејзиниот недостаток како сакаш) се што е добро е продукт од човекoт а се што е лошо е продукт на државата. Како што гравитацијата е крива што одредени авиони се уриваат нели?
Ако ти сметаат критиките кон системот, заобиколи ја темава, бидејќи е таква, страшна... се критикува системот кој се базира на кражба,лаги и масовна кланица на луѓе.
Алтернатива има и ја живеат милиони луѓе по светот.
Јеби га...
Не ми сметаат критики, напротив! Поддржувам критики ама конструктивни! Критики кои ќе го подобрат системот, твоите се деструктивни зошто со нив ти бараш тотално унишување на сегашниот систем и замена со многу многу полош, да страшно е, страшно е до каде стигнал идеализмот кај некои луѓе. За алтернативата знаеме колку е подобра...

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Се сведува све на wishful thinking, за жал. Со непостоење на држава се решаваат многу проблеми, под услов да исчезнат проблемите заради кои постои државата. Catch 22.

F

Frankie Yale

Гостин
Се сведува све на wishful thinking, за жал. Со непостоење на држава се решаваат многу проблеми, под услов да исчезнат проблемите заради кои постои државата. Catch 22.
Tokmu taka, se pravi edna ogromna i pogresna pretpostavka deka denesnite problemi se zaradi drzavata i istite ke isceznat so nejzinoto unistuvanje.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Има разлика Луди Максу помеѓу заклучок и рипање до заклучок, твоето мислење е неосновано рипање заклучок еднаков на тој на теистите кои ги читам по подфорум религија.
Хех повторно со небулозите, што да се очекува од човек кој верува во секоја можна конспираси теорија напишана на интернет... Јас кога викав не е нетот за секого. Како и да е, нема картели на југот мили Тоукатере не зошто многу се плашат од тоа анархистите или зошто се некако воодушени од нивната "слобода" и "напредок" туку зошто се наоѓа на самиот југ, немаат никаков интерес по шуми да дилаат дрога на земјоделци и селани. Северот, граница со САД - најголемиот пазар на дрога "сето тоа поддржано од ЦИА и злобните државички кои коваат заговор против обичниот човек" Дај ти се молам. Зошто баш Македонија за земаш за пример кога го критикуваш концептот држава? И на која држава и е должност да се грижи for the well being оф другите луѓе т.е граѓани на друга држава. Војна меѓу две држави да се наброи како демоцид е играње со бројките и манипулација од која дури и Чорбаџија би бил воодушен! А уште едно твое рипање до заклучоци, државата е крива за ова а не човекот и со уништување на државата и анархија сево ова би се искоренило. Deluded i tell ya! Ми се допаѓа твојата логика (или нејзиниот недостаток како сакаш) се што е добро е продукт од човекoт а се што е лошо е продукт на државата. Како што гравитацијата е крива што одредени авиони се уриваат нели?

Не ми сметаат критики, напротив! Поддржувам критики ама конструктивни! Критики кои ќе го подобрат системот, твоите се деструктивни зошто со нив ти бараш тотално унишување на сегашниот систем и замена со многу многу полош, да страшно е, страшно е до каде стигнал идеализмот кај некои луѓе. За алтернативата знаеме колку е подобра...
Заклучокот е сосема основан.
Нема никава агенда.
Тоа што си правиш некои конструкции во умот и го гледаш насекаде Чорбаџија (кој е платен за писанијата свои тука) е твој проблем.
Заговор има јасно правно и лексичко значење, прочитај, повторно те чекаат шокови.
Ниту верувам во теории на заговор, ниту гледам што има тоа врска со темава. Има тема за тоа, па можеш таму да пробаш да објасниш, вака излегува само дебилен обид за дискредитација. Ме разочара што не ги спомена рептилите, голем пропуст...:D
Релацијата меѓу нелегалноста на наркотиците (до 30-те биле легални) и организираниот криминал се едноставни. Сметам дека голема потреба да објаснувам, а има и на соодветни теми. Без државна интервенција со лажна филантропија од типот “ние ќе ве штитиме од дрогите“ немаше ни да има наркомафија. Како што и немало пред криминализацијата, во светски рамки.
Инаку точно границата со САД е голема мотивација за картелите.

Војната Е демоцид, нема никава манипулација само неверојатна игнорантност. Тоа што бројките те шокираат е друга работа. Да ти барам линкови или ќе се снајдиш !?
Концептот на држава не е она што тебе ти импонира (Шведка, Норвешка, Холандија) туку се протега на сите држави во светот...вклучувајќи ја и Македонија.
Моите критики се доволно конструктивни ако ја пратеше темата, напишано е многу и поткрепено со аргументи и факти.

Страшен не ќе да е идеализмот туку нешто друго, но nevermind...

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Заклучокот е сосема основан.
Нема никава агенда.
Тоа што си правиш некои конструкции во умот и го гледаш насекаде Чорбаџија (кој е платен за писанијата свои тука) е твој проблем.
Заговор има јасно правно и лексичко значење, прочитај, повторно те чекаат шокови.
Ниту верувам во теории на заговор, ниту гледам што има тоа врска со темава. Има тема за тоа, па можеш таму да пробаш да објасниш, вака излегува само дебилен обид за дискредитација. Ме разочара што не ги спомена рептилите, голем пропуст...:D
Релацијата меѓу нелегалноста на наркотиците (до 30-те биле легални) и организираниот криминал се едноставни. Сметам дека голема потреба да објаснувам, а има и на соодветни теми. Без државна интервенција со лажна филантропија од типот “ние ќе ве штитиме од дрогите“ немаше ни да има наркомафија. Како што и немало пред криминализацијата, во светски рамки.
Инаку точно границата со САД е голема мотивација за картелите.
Заклучокот е тотално неоснован зошто како прво рипаш до заклучоци како второ, како што напишаа Френки и Вулф правиш погрешна претпоставка дека со унишување на државата ќе се искоренат проблемите со кои се соочувааме. Тотална глупост. Второ, не верувам дека те плаќаат за да го пишуваш ова (за разлика од Чорбаџи) туку споредбата е поради вашата способност за манипулација и извртување на факти! Ех дрогата дрогата, тие злобни држави зошто ја забранија, ццц само да се угнетувал обичниот човек. Точно дека одредени дроги биле легални пред повеќе од половина век, пример хероинот бил лек кој се користел за смирување на болки. Ама откако се констатирало дека хероинот е многу многу поштетен отколу корисен истиот се забранил, гангстерите како со прохибицијата го искористиле ова и во 70тите гледаме огромен бум со трговијата со дрога во Америка. Дали алудираш дека САД намерно ја забраниле дрогата за да профитираат додатно?!

Ако не веруваш во теории на заговор зошто спомнуваш неиздржани тврдења од типот на "екстра профити на државата од дрогата"... Озбилно. ова се очекува од некој цајтгајст љубеник кој пишува коментари на јутуб ама не и од тебе. Ако признаваш дека границата со САД е мотивација за картелите зошто тогаш ја направи споредбата со Чиапас и северот?
Војната Е демоцид, нема никава манипулација само неверојатна игнорантност. Тоа што бројките те шокираат е друга работа. Да ти барам линкови или ќе се снајдиш !?
Концептот на држава не е она што тебе ти импонира (Шведка, Норвешка, Холандија) туку се протега на сите држави во светот...вклучувајќи ја и Македонија.
Моите критики се доволно конструктивни ако ја пратеше темата, напишано е многу и поткрепено со аргументи и факти.

Страшен не ќе да е идеализмот туку нешто друго, но nevermind...
Да де, обвини го концептот држава за секоја војна и потоа неосновано заклучи дека државата е таа што е крива и со нејзино искоренување ќе престанат секакви насилства и војни и воала имаме освестена индивидуа. Само логиката каде е, неможам да ја најдам?
Сите држави не се исти и кога критикуваш нечесно е да користиш неразвиена и млада држава како пример и со тоа да тврдиш СИТЕ држави не чинат.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Заклучокот е тотално неоснован зошто како прво рипаш до заклучоци како второ, како што напишаа Френки и Вулф правиш погрешна претпоставка дека со унишување на државата ќе се искоренат проблемите со кои се соочувааме. Тотална глупост. Второ, не верувам дека те плаќаат за да го пишуваш ова (за разлика од Чорбаџи) туку споредбата е поради вашата способност за манипулација и извртување на факти! Ех дрогата дрогата, тие злобни држави зошто ја забранија, ццц само да се угнетувал обичниот човек. Точно дека одредени дроги биле легални пред повеќе од половина век, пример хероинот бил лек кој се користел за смирување на болки. Ама откако се констатирало дека хероинот е многу многу поштетен отколу корисен истиот се забранил, гангстерите како со прохибицијата го искористиле ова и во 70тите гледаме огромен бум со трговијата со дрога во Америка. Дали алудираш дека САД намерно ја забраниле дрогата за да профитираат додатно?!

Ако не веруваш во теории на заговор зошто спомнуваш неиздржани тврдења од типот на "екстра профити на државата од дрогата"... Озбилно. ова се очекува од некој цајтгајст љубеник кој пишува коментари на јутуб ама не и од тебе. Ако признаваш дека границата со САД е мотивација за картелите зошто тогаш ја направи споредбата со Чиапас?

Да де, обвини го концептот држава за секоја војна и потоа неосновано заклучи дека државата е таа што е крива и со нејзино искоренување ќе престанат секакви насилства и војни и воала имаме освестена индивидуа. Само логиката каде е, неможам да ја најдам?

Сите држави не се исти и кога критикуваш нечесно е да користиш неразвиена и млада држава како пример зошто СИТЕ држави не чинат.

Повторно истото...

А пред неколку поста само...

Војните во кои учествуваат држави како ентитети со сета организација и финансирање и медиумско-образовна лоботомија за да натераш две огромни групи луѓе кои не се познаваат меѓу себе ниту имаат реални проблеми меѓу себе да се масакрираат со години...е по заслуга на дадениот ентитет во кој жртвите веруваат, нешто слично како и со религиите, секако аргументот дека тоа биле луѓе а не држава...секако, некои луѓе и некаде...еден минорен процент кои имаат корист од тоа.

If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.

Goebbels

Göring: Why, of course, the people don't want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece. Naturally, the common people don't want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.
Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.
Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Goering.

За почеток, читни го најодликуваниот маринец до сега, не бил по анархии нешто... но своето искуство од десетици војни во кои учестувувал е поучно...

http://www.ratical.org/ratville/CAH/warisaracket.pdf

За дрогата, што да ти кажам, можеби живееме во паралелна реалност, ваму да ти кажам право, секој град се знаат дилерите кои “имаат право“ да дилаат и од кого е тоа право дадено, кај вас не знам како е...конекцијата на политички елити и трговија со дрога во многу земји и не е некоја мистерија...
Прочитај за бројот на наркомани пред и после криминализацијата...ама тоа е, џабе е муабетов, ќе се оддолжи некако...
Верувај си ти, во верата е спасот...:D

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142

Повторно истото...

А пред неколку поста само...
Значително намалување, искоренување... И двете се неточни небулози кои се производ на идеализмот, некоe wishful thinking дека се ќе биде подобро. "Биче боље" што би рекле хероите од југословенските филмови. Како ќе исчезнат проблемите и како ќе се победат проблемите кои би настанале со исчезнување на државата не се знае. Како ќе биде подобро никој не знае никој нема одговор ама ќе биде. Како што кажа, во верата е спасот.
Војните во кои учествуваат држави како ентитети со сета организација и финансирање и медиумско-образовна лоботомија за да натераш две огромни групи луѓе кои не се познаваат меѓу себе ниту имаат реални проблеми меѓу себе да се масакрираат со години...е по заслуга на дадениот ентитет во кој жртвите веруваат, нешто слично како и со религиите, секако аргументот дека тоа биле луѓе а не држава...секако, некои луѓе и некаде...еден минорен процент кои имаат корист од тоа.
Ех да, и ова со анархијата ќе исчезне луѓето ќе добијат некоја магична способност да не се убиваат меѓу себе и одеднаш сите ќе станат добри и мирољубиви, нема да има грабежи и убиства иако нема да постојат надлежни органи кои би раководеле со такви проблеми. Ех што прави идеализмот... Те тера да станеш слеп, да ги занемариш реалните проблеми и пред се човековата природа со таа пуста надеж, биче боље.

Секако тука додади и неколку цитати од нацистички лудак и небаре го докажа своето сулудо тврдење во врска со анархијата. Па после не си сличен со Чорбаџија, тој вака прави на темана креационизам и еволуционизам!
За дрогата, што да ти кажам, можеби живееме во паралелна реалност, ваму да ти кажам право, секој град се знаат дилерите кои “имаат право“ да дилаат и од кого е тоа право дадено, кај вас не знам како е...конекцијата на политички елити и трговија со дрога во многу земји и не е некоја мистерија...
Прочитај за бројот на наркомани пред и после криминализацијата...ама тоа е, џабе е муабетов, ќе се оддолжи некако...
Верувај си ти, во верата е спасот...:D
Во Мексико одредени политичари на високи позиции се on the payroll на наркобосови. Јас каде што живеам не е подобро баш, си дила синот на началникот дрога и никому ништо, никој не му се буни и тој си нема гајле. Ајде да ги уништиме сите држави! Ја гледаш апсурдноста на оваа "логика"? Батали ги сите благодети добиени од државата, батали го фактот дека далеку подобро се живее денес отколку што се живеело да кажеме пред 5 века, ма јок ми смо анархисте.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Значително намалување, искоренување... И двете се неточни небулози кои се производ на идеализмот, некоe wishful thinking дека се ќе биде подобро. "Биче боље" што би рекле хероите од југословенските филмови. Како ќе исчезнат проблемите и како ќе се победат проблемите кои би настанале со исчезнување на државата не се знае. Како ќе биде подобро никој не знае никој нема одговор ама ќе биде. Како што кажа, во верата е спасот. Ех да, и ова со анархијата ќе исчезне луѓето ќе добијат некоја магична способност да не се убиваат меѓу себе и одеднаш сите ќе станат добри и мирољубиви, нема да има грабежи и убиства иако нема да постојат надлежни органи кои би раководеле со такви проблеми. Ех што прави идеализмот... Те тера да станеш слеп, да ги занемариш реалните проблеми и пред се човековата природа со таа пуста надеж, биче боље.

Секако тука додади и неколку цитати од нацистички лудак и небаре го докажа своето сулудо тврдење во врска со анархијата. Па после не си сличен со Чорбаџија, тој вака прави на темана креационизам и еволуционизам!

Во Мексико одредени политичари на високи позиции се on the payroll на наркобосови. Јас каде што живеам не е подобро баш, си дила синот на началникот дрога и никому ништо, никој не му се буни и тој си нема гајле. Ајде да ги уништиме сите држави! Ја гледаш апсурдноста на оваа "логика"? Батали ги сите благодети добиени од државата, батали го фактот дека далеку подобро се живее денес отколку што се живеело да кажеме пред 5 века, ма јок ми смо анархисте.
Ni na kraj pamet ne ti padna da ja vidis sodrzinata na kazanoto od strana na starite nacisti sekako...preoptimsiticno od moja strana...
Nitu knigata od Gen. Butler ne e vazna, mora da bil pijanica ili taka nesto neli...hahah
Mnogu frazi, malku sodrzina, se prasuvav koga ke se pojavi onaa famoznata za covekovata priroda i ne trebase mnogu cekanje...:D
Vo tvojata priroda e da bides egoisticen manijak, ubiec i aramija? Ili onaka generalno...
Ili samo cekas na naredba od povisok avtoritet i bi ubival lugje !?
Site preplaseni od zamisleniot super-nasilnik koj ke dojde ako ne e tuka drzavata da vi ebe mater dozivotno hahah....ustvari i ne e smesno, nekako e tuzno...:(
Corbadzija barem e platen za ona koe go brani, plus tuka e nadezta negova za dobivanje vleznica za vo rajot :D... ona koe ti go branis te ebava 24/7 i ke te ebava do krajot, pa sega vidi si ti...no sekoj so svoeto...

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Ni na kraj pamet ne ti padna da ja vidis sodrzinata na kazanoto od strana na starite nacisti sekako...preoptimsiticno od moja strana...
Nitu knigata od Gen. Butler ne e vazna, mora da bil pijanica ili taka nesto neli...hahah
Ги прочитав цитатите, всушност одамна ги имам прочитано на десетина конспираси сајтови, документарци и така натака. Ајде сите накај анархија! Уште ли не си ја сфаќаш грешката?
Mnogu frazi, malku sodrzina, se prasuvav koga ke se pojavi onaa famoznata za covekovata priroda i ne trebase mnogu cekanje...:D
Vo tvojata priroda e da bides egoisticen manijak, ubiec i aramija? Ili onaka generalno...

Ili samo cekas na naredba od povisok avtoritet i bi ubival lugje !?
Во мојата природа не е, не верувам ни дека е во твојата. Ама ти поаѓаш од себе и своите сфаќања и морали ги аплицираш на цел свет! 6 и кусур милијарди луѓе... Бројот на лоши луѓе можеби е помал од бројот на добри луѓе (ако претпоставиме дека под добар човек се подразбира не кради, не убивај и не силувај) но разликата не е толку голема, но доволно е голема за да влијае значително, а и доволно е мал број да тргнат по својот "лошотилак" за да се поремети секој баланс кој анархијата лаже дека би го поставила.
Site preplaseni od zamisleniot super-nasilnik koj ke dojde ako ne e tuka drzavata da vi ebe mater dozivotno hahah....ustvari i ne e smesno, nekako e tuzno...:(
По начинот на пишување претпоставувам не си некој кој имал некое значително искуство во со луѓе... Јас за разлика од тебе, сум приватњак и работам со луѓе. Излези од стакленото ѕвоно, ти ако се перцепираш себеси за морален и добар немој да мислиш дека секој надвор е добар и не би ти забил нож во грб за своја корист и тоа на прва шанса укажана.
Corbadzija barem e platen za ona koe go brani, plus tuka e nadezta negova za dobivanje vleznica za vo rajot :D... ona koe ti go branis te ebava 24/7 i ke te ebava do krajot, pa sega vidi si ti...no sekoj so svoeto..
Зарем уште не сфати што се обидувам да ти потенцирам овде? Заеби држава, оваа влада би ја запалил да можам со се Грујо и остала багра која прави како што сака, се обидувам да ти укажам дека твоето рипање до инфатилни заклучоци е... инфантилно. Демек војните, убиствата и силувањата ќе престанат (или според тебе значително ќе се намалат) ако се уништат државите и твојот погрешен заклучок дека концептот држава е виновна за тоа. Додека ти ова го пишуваш преку средство www кое е измислено од стручњак кој работел во ЦЕРН. Оние лошковците ги знаеш, што за малце ќе предизвикаа отварање на црна дупка со некој глупав експеримент за некои минијатурни честички :D

Секако ова е можно и во анархија, може така спонтано и доброволно да се донираат 16 милијарди евра за некакви што ти ја знам глупави експерименти.:rolleyes:

Се на се, се фокусираш на негативните страни на систем за кој никој не тврди дека е совршен а ги забораваш огромните придобивки од истиот... Огромен технолошки развиток, големо подобрување на животниот стандард а и животниот век и така натака, сиве овие работи во секој случај ги засенуваат негативностите. Ова твоево се вика селективно размислување...
--- надополнето: Jul 4, 2011 11:11 PM ---
Како и да е гледам дека дискусијава почнува да се врти во круг па време е истата да се оконча. Единствено сакав да посочам дека размислуваш селективно и дека проблемите кои ти ги атрибутираш на државата нема да се да намалат со нејзино исчезнување и појава на анархија, напротив ќе се појават уште повеќе проблеми. Луѓето ќе бидат луѓе со или без држава. Но бидејќи ја прочитав цела тема од прва до 11та страна и гледам дека истото wishful thinking гo тераш скоро година дена така да нема потреба за дополнителна дискусија. А иначе многу ја сакам државата, огромен патриот, толку голем патриот дури и тема отворив!

Tолку од мене на темава, поздрав...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ги прочитав цитатите, всушност одамна ги имам прочитано на десетина конспираси сајтови, документарци и така натака. Ајде сите накај анархија! Уште ли не си ја сфаќаш грешката?
Прво беа од забегани нацисти, сега ги имало на “конспираси“ сајтови...потоа може и некоја граматичка грешка да има во нив, некаква запирка на погрешно место да подметнал лукавиот...се само не содржината...хеххе

Во мојата природа не е, не верувам ни дека е во твојата. Ама ти поаѓаш од себе и своите сфаќања и морали ги аплицираш на цел свет! 6 и кусур милијарди луѓе... Бројот на лоши луѓе можеби е помал од бројот на добри луѓе (ако претпоставиме дека под добар човек се подразбира не кради, не убивај и не силувај) но разликата не е толку голема, но доволно е голема за да влијае значително, а и доволно е мал број да тргнат по својот "лошотилак" за да се поремети секој баланс кој анархијата лаже дека би го поставила.
Не баш...бројот на убијци, насилници, манијаци и сите оние од кои се плашиш и за кои плаќаш со пола од сопствениот си живот за да надлежни органи те “бранат“ се мал, минорен процент во секоја средина. Во некои како РМ бројот гледано во генералната популација им е занемарлив. Секако некои како САД, Русија и други имаат нешто повисок процент...
Се додека рајата чека од “горе“ за да мрдне газот за секоја ситница, ќе имаш влезови по згради каде ќе си кршат глава ради мрак...и милион примери на лоботомија...

По начинот на пишување претпоставувам не си некој кој имал некое значително искуство во со луѓе... Јас за разлика од тебе, сум приватњак и работам со луѓе. Излези од стакленото ѕвоно, ти ако се перцепираш себеси за морален и добар немој да мислиш дека секој надвор е добар и не би ти забил нож во грб за своја корист и тоа на прва шанса укажана.
Wait....хахаххахахааааааааааааа

хаххахаааааааааааааааа

What was read cannot be unread !

Ах синко јадни синко...:D го споредувам гранапчето што го имаш веројатно со објектов во којшто ми е работното место актуелно...:D ...се некои психоаналитичари по форумов, некои тврдеа дека сум жена, други педер, трети католик...бугарофил, комуњар, луд, сатанист, наркоман...а да и животов ми поминува во стаклено звоно...:D
Додуша е троа стерилно местово работно ама тоа му доаѓа по дифолт...хахах
Ме изнасмеа јузеру форумски...

Зарем уште не сфати што се обидувам да ти потенцирам овде? Заеби држава, оваа влада би ја запалил да можам со се Грујо и остала багра која прави како што сака, се обидувам да ти укажам дека твоето рипање до инфатилни заклучоци е... инфантилно. Демек војните, убиствата и силувањата ќе престанат (или според тебе значително ќе се намалат) ако се уништат државите и твојот погрешен заклучок дека концептот држава е виновна за тоа. Додека ти ова го пишуваш преку средство www кое е измислено од стручњак кој работел во ЦЕРН. Оние лошковците ги знаеш, што за малце ќе предизвикаа отварање на црна дупка со некој глупав експеримент за некои минијатурни честички
Докажано во пракса во стотици случаи.
Инфантилно е да се плашиш од замислен насилник а да те брани масовен убиец.
Би рекол дека си ги попушил сите срања со кои те доеле...од образование, медиуми, средина...уште религија ти недостасува...oh, wait you are secular fundamentalist...

Науката нема да запре ниту нешто слично, туку ќе се развива во поинаква насока.

Се на се, се фокусираш на негативните страни на систем за кој никој не тврди дека е совршен а ги забораваш огромните придобивки од истиот... Огромен технолошки развиток, големо подобрување на животниот стандард а и животниот век и така натака, сиве овие работи во секој случај ги засенуваат негативностите. Ова твоево се вика селективно размислување...
Државата како концепт нема ништо заедничко со тие работи кои ги наведе. Напротив.
Државните структури се кочница, до сега напредокот ќе беше незамисливо поголем доколку немаше пречка во вид на бирократски паразитизам кој ја убива креативноста и ентузијазмот кај луѓето.
Прочитај како се дошло до најзначајните откритија во науката и техниката и која била и е динамиката на развој.
Секако одделни сегменти во некои држави имаат мал удел но тоа не е нешто за кое што некој би требало да се гордее со своето ропство. Сето тоа е преплатено со крв, масовен грабеж и страдања на милијарди раја.
А можеби и е, секој со перцепцијата.

Како и да е гледам дека дискусијава почнува да се врти во круг па време е истата да се оконча. Единствено сакав да посочам дека размислуваш селективно и дека проблемите кои ти ги атрибутираш на државата нема да се да намалат со нејзино исчезнување и појава на анархија, напротив ќе се појават уште повеќе проблеми. Луѓето ќе бидат луѓе со или без држава. Но бидејќи ја прочитав цела тема од прва до 11та страна и гледам дека истото wishful thinking гo тераш скоро година дена така да нема потреба за дополнителна дискусија. А иначе многу ја сакам државата, огромен патриот, толку голем патриот дури и тема отворив!

Tолку од мене на темава, поздрав...
Праксата го потврдува она кое што го тврдам, стотици примери во сите историски периоди, на сите континенти...
Моментот на шизофренија и темата која си ја отворил како поклоник на државата е pure win.:D

Поздрав и со среќа !

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Хехе морав да ја прокоментирам најголемата глупост од сите тропнати во овој пост. Се задржа на лични препукувања гледам, типично... Btw толку ли си несигурен во себе што мораше и на профил да ми пишеш за да додатно се докажеш, толку ли ти се важни интернет расправиите? Ах дете недораснато... Како и да е, морам да прокоментирам дека трагикомично е како според тебе државата е виновна за сите лоши работи а не е заслужна за добрите, talk about double standards mr. Deluded. Ајде дискусијава не ја бива, ветив дека нема да пишувам на темава и толку од мене се колнам во името на државата :LOL: Остани ми поздравен.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Пишување на профил е знак на несигурност? хахаххаа ова е ново...
А кликање “лајк“ што е? демоноопседнатост !?
Јас искрено би те замолил за уште понекој пост, во име на добриот хумор...:D

Kajgana Shop

На врв Bottom