Del Boy
You plonker!
- Член од
- 28 септември 2012
- Мислења
- 12.454
- Поени од реакции
- 39.098
Не ја слушај баба Рада на кајгана форум, и оди на доктор.Ne e na dobro taka neli
Автоматски споено мислење:
Znaci vo moeto dete se krie nesto
Не ја слушај баба Рада на кајгана форум, и оди на доктор.Ne e na dobro taka neli
Znaci vo moeto dete se krie nesto
...не го паничите човекот, под контрола е од матичен, не прави ништо своеглаво,Pred da pravam krvna slika deteto imase temperatura 38.5 posle toa i kaslenje i rastecen nos doktor maticen kaze da bila dobra krvna slika vase mislenje . Dali e mozno virusno dejstvo nesto ili nesto deugo . Posle ozdravuvanje pravev povtorno krvna slika kade opadnale na 179 . Posle 2 nedeli mislenje fala vi
Трк на доктор.
Епа не знам што очекува овде?...не го паничите човекот, под контрола е од матичен, не прави ништо своеглаво,
Ja gledaa krvnata slika 2 doktori rekoa deka dobro bilo i komsika doktorka zivee do mene go gleda rezultatov taduri me napravija budalaЕпа не знам што очекува овде?
Со право го направиле тоа. Што друго плус сакаш да знаеш?Ja gledaa krvnata slika 2 doktori rekoa deka dobro bilo i komsika doktorka zivee do mene go gleda rezultatov taduri me napravija budala
...да се утврдат морфолошките карактеристики на тромбоцитите потребно да се земат во предвид двете вредности PDW и MPV.
...MPV (Mean platelet volume) е просечен волумен на тромбоцитите што покажува големината на тромбоцитите во организмот.
...целта на PDW во крвта е да се покаже во каков облик и која е големината на тромбоцитите со што докторот може да утврди и како функционира и коскената срж т.е.ако е покачен постои сомневање да коскената срж не произведува доволно тромбоцити поради некој друг проблем најчесто кога постои некој воспалителен процес т.е. инфективна болест, но и кога е во прашање анемија.
...така да нема тука место за паника дека е нешто се крие во твоето дете,
... прележало бактериска инфекција така?
...во двата случаи на лабораториски анализи тромбоцитите се во нормални вредности така?
... покачени лимфоцити, моноцити поради инфекцијата одбранбен или имун одговор на детето? така?
... покачен PDW, но нормален MPV одговара на благата анемија, намален хемоглобин (највероватно од недостаток на железо што треба прво да се докаже) така?
...и на крај, како напиша која беше возраста на детето? (22месеци)
,,...кај децата на возраст од околу една година присутна е физиолошка (нормална) анемија од поблаг или појак степен. Во тој период се случува замена на феталниот хемоглобин со адултет (возрасен, каков што останува во организмот цел живот). Родителите не би требало да се грижат заради оваа појава бидејќи е присутна кај сите деца а може значајно да се ублажи со добра исхрана (цвекло, пиперки, месо, овошје) и зелен зеленчук (спанаќ, блитва, грашок, зелена салата) и др..."
...ајде биди искрен дали ,,се крие нешто" во твоето дете?
...нема тука мислење, само прашање без одговор и тоа се работи за многу помали 6-7 месеци бебиња, твоето е 22 месеци, не знам зошто споредуваш со други, секој си е посебна приказна за себе, види ти со железото да појачаш храна соодветна на негова возраст и пак ќе направиш анализи, ама да е здраво, а не настинато и ќе бидат Ок резултатите.Ova e mislenja od moj pedijatar portal kade na ovaa krvna slika pdw 108 .
Оди исполнувај си ги брачните обрски сега. Остави порталите.Прегледај го приврзокот 394298
Eve so odgovor na moeto dete analiza od krvta vovedeno i pdw
Maticen lekar kaze da mi bilo dete potpolno zdravo osven so ova pdv sto me buni posto od juli mesec do pred nedela dve dva pati bese bolno so temperatura 38.5 i rastecen nos i kaslica .Оди исполнувај си ги брачните обрски сега. Остави порталите.
ЗдраФ сиВо последните 5 години имам направено 20 крвни слики и едно што заприметив кај сите е дека Лимфоцититите ми се за 10% повисоки од Макс вредност
Пример Макс е до 3.2
Мене ми се од 3.5 до 3.8
Ама тоа на секоја крвна слика во различни периоди во годината
Немаш гајле, уживај што немаш намален број на лимфоцити.Во последните 5 години имам направено 20 крвни слики и едно што заприметив кај сите е дека Лимфоцититите ми се за 10% повисоки од Макс вредност
Пример Макс е до 3.2
Мене ми се од 3.5 до 3.8
Ама тоа на секоја крвна слика во различни периоди во годината